Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szevasz!, nagyon szép lett a gépezet
![]()
Hát ez marha nagy.Még a végén én is megcsinálom,mert faternak is van egy UI töltője.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Hali!
Itten vagyon a NYÁK. Sok sikert a megépítéshez! Nekem nagy élmény volt!
Tetszik az a kép az előlapon az eredeti töltőröl..
![]() Bár én nem tettem volna oda, de nagyon eredeti ötlet, hogy te odatetted, így nem tudom, hogy miért, de tetszik.. ![]()
Helló!
Vigyázzatok vele mert gyárilag el van írva legalább 1 érték. Én már régen megcsináltam, csak érdekelt, hogy tényleg működik, ezért el kezdtem méregetni, de még most sem vagyok biztos benne, hogy jó. Nem mindegyik szkópábra stimmel, majd még ha lesz időm megnézem de nincs is igazán használva csak kísérletileg építettem meg. Javaslom a 10A-es kisütő verziót megcsinálni az jó, viszont az 5A-es verzióban túl nagy az R16 értéke, javaslom a 82ohm-ot, mert máshogy nincs elég bázisárama a bd244-nek, és sosem fog 5A-rel kisütni, és ezért nem is regenerál kielégítően. Aki használja az mérje meg mert így biztos nem működik jól! Üdv.
Sziasztok újra!
Még egy fontos dolog, nem lehet beállítani a lekapcsolását se mert a söntökön eső feszültség sose éri el a komparátor billenési szintjét, így jöttem rá én is hogy rossz valami! Szóval felügyelet nélkül túl tölt, mert nem fog leállni sose! Üdv.
Szia!, nagyon szépen köszönöm!
![]()
Szevasz!, és akkor mit javasolsz mi a megoldás erre a problémára?.
Sziasztok! Én is építettem egy lajos1969 féle pörgettyűt. Minden hobbielektronikásnak kellemes szilveszterezést és Boldog Újévet Kívánok !
![]()
Sziasztok! Némi gyötrődés után úgy tűnik kezd egyre kevesebb fehér folt lenni a Parallax Propeller spin nyelvének felfedezésében. Most sikerült elindítanom a MIDI fájlok olvasását és a general Midi lejátszót, valamint a micro SD kártya olvasást. Az eredményről nemsokára képes hangos beszámoló lesz
![]() ![]()
Nekem most égett le egy ilyen töltőm, arra figyeljetek gyárilag, vagy lehet csak az enyém pozitív testelésű volt.
Mai nap termése! Az év utolsó projektje!, részemről!
Bővebben: Link Link gomb! ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2013
P8X32A-ra fejlesztesz? Azt én is szerettem. (A SPIN egyszerű, bár van benne 1-2 olyan utasítás, ami számomra nem volt logikus.
![]() Üdv.: Miki
Igen. Az túlzás, hogy fejlesztek, mert saját pénzből megy a dolog, az igaz, hogy van eredmény
![]() ![]()
Szia, nem akadtam meg vele, az egyik projektemben az lett felhasználva. (vector network analyzer) De mivel elég kevés perifériát tartalmaz és csak 1 típus érhető el jelenleg, emiatt rengeteg egyéb alkalmazásnál inkább PIC-et használok. (Abból van a legegyszerűbbtől a legkomolyabbig és a feladatnak megfelelően lehet válogatni.
![]() Üdv.: Miki
A vezérlőpult mozgatása nagyon tetszik! Meg az egész.Láttam szebb kábelezést.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2013
Zenetom! A gép építés leginkább az elektronikai cuccaim előlapjainak elkészítése miatt vetődött fel. Még nincs teljesen készen a vezetők még kapnak burkolatot ,de megy, mozog!
granpa! Már a vezetékezésnél láttam,hogy nem úgy sikerült a doboz ahogyan kellet volna,de már nem akartam ujjat készíttetni. A kábelezés egyébként sem az erősségem. ![]()
Egy ilyet létrehozni nem kis teljesítmény! Gratulálok! Pontosságban mit tud kb? Tudsz mutatni egy munkadarabot, ami különösen jól sikerült? Szívesen megnézném.
Most még csak ismerkedem vele. Annyira új,hogy még szaga van. A "befejezésére" ment el az év végi szabadságom. Szilveszteri pezsgőzés helyett is ezen dolgoztam.
Szuper ! A vezérlőprogram parsicban íródott?
![]()
Seráfütty! Nem az a lényeg (ex kollégám szerint: úgy sem látszik ((persze Nándi mester leordította fejét)), mert hátul/takarva van). Gratulálok a kitartásodhoz!
![]()
Szia!
Gratulálok. Látszik a sok befektetett munka. A "sárga" oldalon biztosan megkritizálnák a cuccot, de bocsánat ha valakit megsértek, az ott már régen nem "H...CNC". (Amikor az egy tengelyhez szükséges alkatrészár elérheti a 40-60e Ft-ot, az már nekem nem hobby.) A műhelyben, nálam is figyel a tiédnél kicsit egyszerűbb kialakítású házi gép, csak sajnos kevés rá az időm rendesen megtanulni a használatátát, pedig működik, ráadásul én is kb. 1 évig építgettem. De fel a fejjel, mert sok kitartással, meg sok idő ráfordítással tutira menni fog. Boldog Új-Évet: Zsolt A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
Jó kis gép sikeredett, gratulálok a kitartásodhoz és a végeredményhez. A marómotor nagy vonzotta a szememet. A híd rögzítése az asztal kerethez elégséges? Én most ott vagyok elakadva. Pedig 60 x 60-as 6 mm vastag szögvashoz csavarozom az enyémet, remélem bírni fogja.
Köszönöm Mindenkinek az elismerést!
Először is mindenkinek köszönöm a segítséget. Van aki tevőlegesen is részt vett abban ,hogy elkészüljön. Többen úgy járultak hozzá,hogy nem is tudnak róla ,de megosztott ötleteikből merítettem. Megpróbálok mindenkinek válaszolni a feltett kérdésekre. simpi! Neked külön köszönöm a PC beszerzésében nyújtott segítségedet! kaqkk! Ehhez a parsic nagyon kevés már. granpa! A gépnek terveim szerint nem a mostani lesz a végleges helye akkor tervezem,hogy átépítem az elektromos rendszert annak ellenére,hogy még nem is végeztem vele. Szammer! A sárgán csak vásároltam a hozzávalók java részét. Kérdéssel egyszer próbálkoztam .... a többit gondolhatod. Viszont a kék oldalon sok segítséget kaptam! nagy hoho! Igen elég stabilra sikerült. A többit a CNC oldalon vagy privátban megbeszéljük.
Szép munka, előrébb vagy mint én kb majd 3 év múlva leszek
![]() Jól sejtem, hogy fél milla alatt is lehet cnc-t csinálni?
Szia!
Hát azért fél milla alatt bőven lehet. Persze csak hobby-gépet. De a többit inkább ne itt beszéljük meg. |
Bejelentkezés
Hirdetés |