Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy olyan hibad, amirol nem tudod az eredetet es teljesen veletlenszeru. pl. mibol gondolod, hogy az uj kijelzo jo lesz mondjuk egy honap mulva is? Ezert probaltam par otletet adni.
A videochipek bonyolult, tobb reszegyseget tartalmazo joszagok. Ezek kozul a VGA jel egy DAC chip utan all elo, mig az LCD-hez meno LVDS jel egy LVDS kodolo chip utan. Regen ezek kivul voltak, ma mar benne vannak a videochipben. Szoval SIMAN tonkremehet az egyik a masik nelkul, vagyis mindket verzio elkepzelheto. Mindegy, mert ugysem javithato ebben az esetben. NEM a laptop belsejeben kell tapogatoznod, hanem a kijelzo nyomtatott aramkoren, ahova a laptopbol jovo szalagkabel csatlakozik. Altalaban egy atlatszo folia vedi. Csatlakozo kihuzas-bedugas teljesen uzemszeru ezeknel, nem rohangalnak itt akkora aramok, foleg nem feszultsegek. De a foldet osszekotheted es akkor biztosan nem lesz semi baja.
Sziasztok! Gondom lenne egy asus k53 típusú laptoppal. Áramkimaradás után (hálózatról ment, nem volt benne az akksi) se kép se hang, a ledek se világítanak. Lenne valakinek ötlete mi mehetett gajra benne?
Próbaképpen beletettem egy másik kijelzőt, tegnap óta nincs hiba. Mondjuk ez csak tesztelésre jó mert kb a kijelző egyötöde az nem működik de a többi részen e kép tökéletes.
Az eredetit beteszem egy másik laptopba, ha ott csinálja a hibát akkor egyértelműen a kijelző a ludas. Kérdés, hogy ha ez bebizonyosodik akkor mi okozza a kijelző hibáját, valamint javítható e.
A táp bemenet környékén keresnék SMD biztosítékot, valószínűleg az halt meg.
Ezert mondtam a nyalas ujjal valo tapogatast a hibas keptartalom eseten.
De igazad van, a cseres megoldas erosen szukiti a kort. A kepernyo hibaja akkor javithato, ha valami diszkret alakatresz hibajara vezetheto vissza a problema. Sajnos, ezek annyira ossze vannak mar integralva, hogy kicsi a valoszinusege. Esetleg erdemes hiba eseten merni, foleg tapfeszeket (mondjuk biztositek pl.) De csak ha raersz. Ennek a hibakeresese nem rentabilis, csak sajat celra erdekes meg persze tanulasi celbol nezegetni.
Szia! Sajna nem az lesz a baj. Mielőtt ide hozták valószínűleg próbálkoztak vele. A bios chip furán néz ki, feltételezem nem az asus tette bele így. Ha tudsz benne segíteni, hogy ilyen alkatrészt honnan szerezhetek be (elsősorban itthoni helyről) és hogy melyik lába hova van kötve eredetileg azt megköszönném.
Bár a bios chip-től függetlenül lennie kellene áramnak, ha jól gondolom ennek már csak bekapcsoláskor lenne szerepe és nem is okoz zárlatot, mert labortápról adva áramot az nem kapcsol le (zárlat esetén lekapcsolna), 30mA áramfelvételt mutat.
Azért mégiscsak keresd meg azt a biztosítékot. Az a chip csúnya, de nem biztos, hogy hibás, ha igaz, hogy használat közben az áramszünet miatt ment tönkre. Dugd bele a tápot és mérd meg hol tűnik el a táp.
A gond, hogy nincs hozzá rajzom, hogy hol milyen feszültségnek kellene lennie, neked nincs hozzá rajzod esetleg, hogy hol mérjek?
Nincs sajnos. Talán tomipap tud segíteni, (vagy más) ilyesmivel. Viszont az asus.jpg képen létható két 0-ás ellenállás. Ilyeneket keress és mérd meg nem szakadt-e valamelyik. Vagy olyanokat, amik F betűvel vannak jelölve.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2014
Milyen alaplap van benne? Compal LA-7552? Az ASUS k53-hoz nekem csak ez a rajz van.
Kapcsrajz K53 LA-7552
asus K53sv rev 3.00 alaplap van benne (inteles; i7 procival). Ha ki van szedve az alaplap (nincs rajta billentyűzet, hűtő venti; monitor stb.) és adok neki áramot, akkor a ledeknek kellene világítani vagy csak akkor ha teljesen össze van rakva a gép?
Az akksi csatlakozóig eljut 1V illetve 3,28V.
rev 3.0 az csak a revizio szam. Van annak a lapnak egy tipusa is. Ledeknek kell e vilagitani erre igy nehez reagalni. elvileg nem. Mert ha akku sincs benne akkor nem is tolt. Standby led meg szerintem nincs. De Igy, hogy mar tudjuk legalabb a gep pontos tipusat mar tovabb lehet menni. Eloszor is kell egy rajz. Kesobb megnezem. De egy alaplap tipus lenne ismet a leg celravezetobb....
Ne kezdjunk bele ilyen vakon ossze vissza meregetesbe mert sok ertelme amugy sincs. Akkunal sokszor ott van a 3.3V az i2c busz miatt. Ez nem mervado es raadasul nem is kell nekunk most semmilyen akku a hibakereseshez.
Érdekes mert a bekapcs gombnál megvan a test is és a 3,3V
A bios-t is meg lehetne írni még egyszer, persze ha van rá lehetőséged. Tud az is furcsa dolgokat művelni. Bár asus-nál nem nagyon szokott előfordulni.
Az nem jelent semmit. Ez annyit tesz, hogy van 3V. Azt kellene megnezni, hogy a KBC a gomb nyomasara adja e a startot. Peldaul.
De sajnos ez sem az alaplap tipus de legalabb a gyartot mar tudjuk. k53sv rajzot nem talalok. 4 dollar egy 4 letolteses lehetoseg a faqp.ru-n. Ott van rajz. En anelkul nem igazan szeretek otletet adni vagy tippelgetni mert tobbnyire csak nagyobb hiba lesz belole. A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2014
Sziasztok ismét! Szereztem egy boardview-et az A4000 hez, .bom formátum. Esélyes a megnyitása valahogy?
Köszönöm!
Csak boardview.
A tegnapi napom egy az egyben erre ment, sehol semmit nem találtam. Írtam az asusnak ezügyben magasról sz@rtak a fejemre, elküldtek azzal hogy sajnos nem adhatják ki -.- 10éves gép könyörgöm Ennyire ritka lenne? A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2014
Üdvözlet a szakembereknek és mindenkinek.egy olyan problémával állok szemben hogy a laptopom csak akkumulátorról működik, ha rádugom az adaptert kikapcsol.kikapcsolt állapotban az akkumulátort tölteni tudom de ha bekapcsolom a laptopot egyből kikapcsol megint.az lenne a kérdésem hogy kitaláltam hogy mi lenne ha készítenék egy olyan adaptert ami akkora feszültséget és áramerősséget ad le mint az akkumulátor és rákötném az akku helyére.egyolyan adapterről lenne szó ami 220voltból 10,4voltot és 4400mah -t ad le.létezik ilyen adapter vagy lehetne készííteni ilyet? válaszukat előre is köszönöm.
Miert nem inkabb a hibat javitod vagy javittatod meg? Szerintem sokkal jobban jarsz mint egy ilyen "mokolassal". Az elkepzelesed nem lehetetlen de lehetnek belole gubancok plane ha a gep "szeret" kommunikalni az akkuval. Egy ilyen beavatkozas energiajabol es koltsegeibol szerintem lehet finanszirozni a javitast is.
Sziasztok!
Van egy Toshiba L500D notebook, azt kezdte csinálni, hogy a kijelző felhajtása után néha pár másodperc múlva, néha fél óra múlva de lekapcsolt a háttérvilágítás. Újra felhajtás után megint ment egy darabig, szétszedtem és pár bekapcsolás után elment teljesen a háttérvilágítás. Az inverter kap szépen 19V-ot, az enable-n 3.3V megvan. Ekkor az inverteren levő biztosítékot átkötöttem, hátha több feszültséget kaphat, így el is indult, de nagyon alacsony fényerővel, de nem kapcsolgatott le. Utána már megint 2-3 másodpercig világít, majd kikapcsol. A háttérvilágítás gyenge és rózsaszínes. Rendeltem ebay-ról 2 darab invertert is, de egyikkel sem működik, a régivel pedig 2-3 másodpercet világít, közben sípol eléggé. Szerintetek mi lehet a hiba? A cső mehetett el? |
Bejelentkezés
Hirdetés |