Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   172 / 281
(#) tlaci59 hozzászólása Szept 20, 2014 /

Sziasztok!
Javítási ötletet várok Fujitsi Simens Pro 3505 laptopp nem indul.megnyomom a power bek.gombot hűtő ventilátor- indul- a lemezmeghajtó,de a kijelző sötét marad.Bekapcsolt állapotban tartósan üzemel,de nincs kép.Hol kezdjem hiba feltárást?
(#) Chipmunk1960 válasza tlaci59 hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Szia, Lehet, hogy mégis indul, csak nem látod... Lehet csak a háttérvilágítás ment el, próbáld a képernyőt egy erős lámpával oldalról megvilágítani. Esetleg külső monitort rádugni, s belépni a Bios-ba.
(#) bbalazs_ válasza tlaci59 hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Szerintem nem uzemel, maximum forog a venti es a HDD.
Probalj meg valamit kivulrol bootolni, ami azonnal ad mondjuk hangot (eleg a DOS is).
Azt tartom a legvaloszinubbnek, hogy utolerte a videochip hiba, ami manapsag gyakori rakfeneje a laptopoknak.
(#) tomipap válasza jdani hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Mennie kell akku nelkul tapro. Ha a 3V 5V agaon amiket leirtam megnezted akkor oszd meg az adatokat. Nem ertem miert terunk el a kuruzslas iranyaba. Konkretan 5 meresbol lehet tudni, hogy merre kellene a hibat keresni. Akku nelkul tuti megy ez a lap...
(#) jdani válasza tomipap hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Nem értem pontosan a GNDhez képest melyik ágakat mérjem és hol.
Mivel ott a doksi is, abból könnyen ki lehet lesni, csak én már nézegettem minden félét, de én nem tudok kimenni belőle.
Meg tudnád mondani pontosan, hol mérjem?

Méregettem ezt azt, és:
A testhez képest a PL3 és a PL4 ellenállása kb 10K,és csak nő ahogy mérem, tehát nem 0R, nem zárlat.
A testhez képest a 6os lábán nincs feszültség, ha csatlakoztatom a töltőt. Viszont ha már csatlakoztatom a 11V tápot, akkor van csak a 6os lábán 11V.
A 27es lábán a töltő csatlakoztatásakor nincs semmi feszültség. Ha csatlakoztatom a 11V feszültséget, akkor van ott 1.99V állandó.
Viszont a másik engedélyező lábán, a 14esen, ha csatlakoztatom a töltőt, ugyanúgy semmi feszültség, de ha csatlakoztatom a 11Vot, akkor a lábon van 0,29V. Ha pedig bekapcsolom, és be is indul egy kis időre, akkor a feszültség ott 4,7V.
Minden jel arra utal, hogy a hiba a töltés részben van, mert ha csatlakoztatom a töltőt, feszültség szinte sehol nincs...

A 11V-os jatekot felejtsd el mert csak baj lesz belole. Taprol hajtsad. Nem ebben a korben lesz a hiba ahogy nezem. Ha a VIN lab nem kapja meg a tapot ha csatlakoztatva van a tolto akkor onnan kell kezdeni, hogy miert nincs. Rogton a tolto bemenetetol visszanezni mindent rajz szerint.
Vissza kell nezni a B+ -t is.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2014

Aztan kovetkezonek ha nem jutsz tovabb akkor 29-es oldal KBC chip. De ha nincs Always 3V akkor mondjuk ez meg nem jon kepbe. Azt kell kideriteni, hogy miert nincs 5V 3V always mert az lesz mindennek az oka. De ha felporog vagy felvillan barmi is akkor nem ertem, hogy hogy a fenebe nincs 3V 5V always.

Ja, tudom hogy írtad hogy felejtsem el a 11Vot, de megint csak az a téma. Csatlakoztatom a töltőt, akkor sehol nincs ALW feszültség. Ha csatlakoztatom az aksi 11Vját, akkor megvannak az ALW feszültségek, igy be is indul.
Mondjuk a 38.oldalon a VIN-t átnéztem, van ott két fet, PQ10 és PQ11, azok jók voltak.
Azért is jöttem ide a fórumba segítségért, mert amit eddig tudtam, azokat átnéztem, de tovább konkrét dolgokat jó lenne mérni, de én nem tudom mit. Azért kérdem, hogy konkrétan mégis mit mérjek még át? (Azon kívül hogy a VIN-t, mert az tág fogalom..)
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Egy érdekes infóm van. Amit tudni kell még a gépről, hogy egy törött LCDs gép volt, amit külső monitorral használtak. Namost a fickó azt mondta, hogy a gép működött neki így egy ideig, majd amikor egyszercsak csatlakoztatta a külső monitort, azóta állt meg, és azóta nem működik.
Érdekes összefüggés, a külső monitor csatlakoztatása, és az után a töltőröl már szinte sehova nem jut áram...
(#) Chipmunk1960 válasza jdani hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Ha sztatikusan fel volt töltődve valamelyik, akkor bizony csúnya dolgok történhetnek, mert a laptopnak ugye nincsen földelése. A pár Kv-os szikra bármit tönkretehet, különösen a C-mos eszközök érzékenyek rá.
(#) jdani válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Ilyen dolgokkal ne számoltak volna? Dee ha bármit kiüthetett volna, akkor ott vagyunk ahol eddig. A gond a tápban lehet valahol, mert a töltő után nincs fesz. De az aksi után van. De én már kifogytam az ötletekből, hol lehet a hiba, és nem tudom mit mérjek még át.
(#) Chipmunk1960 válasza jdani hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Szia, Jól írtad a PU4 15,18 lába vezérli a +5v PL3 tekercsét, a 23,26 pedig a 3,3V-ét, PL4. Itt kellene mérned valami feszt. A TPS51427. Vin 6 lába pedig a +tápot. Ez megvan? Vagy a 2V ref?
(#) tomipap válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Azt irta, hogy nincs a VIN labon fesz azert irtam, hogy akkor rogton a DCIN utan kellene vegigmenni az alkatreszeken es a toltesvezerlo elektronikan mert az vezerli, hogy a tapot honnan kapja a gep.
(#) tlaci59 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Köszönöm a választ.Megpróbáltam rákötöttem külső monítort,de semmi.Még valami jó tip?
(#) tlaci59 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Köszi megpróbállom,majd jelzem.
(#) tlaci59 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Köszi a választ.Megpróbáltam ,de semmi.USB 2.0 csatlakozón van fesz ,mert pedriv világít,de semmi tovább.
(#) Chipmunk1960 válasza tlaci59 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Vedd le a műanyagfedőlapot a prociról, ha indul melegednie kell, legalább egy kicsit. Jól értelmezem, hogy a winyó lámpa jelzi, hogy külömben indul, meg dolgozik, csak nincsen kép?
(#) jdani válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

A VIN 0,13V. A 2V REF, melyik lába? 1 vagy 32?
(#) somebody12 válasza jdani hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Majdnem biztos vagyok benne, hogy az egész lapodon nincs meg a 19V.
PQ10 source esetleg megvan, de a PQ11 drain-en már nincs.
Hogy ha így van akkor nézd meg a rajzot.
(#) jdani válasza somebody12 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

A PQ11 8 7 6 5 lábán már nincs meg a feszültség, de az 1 2 3 lábán még megvan.
(#) somebody12 válasza jdani hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Pontosan ugy ahogy gondoltam. Töbet nem mondhatok. Csak màr nem birtam a sok szenvedèst olvasni.
(#) jdani válasza somebody12 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

De a PQ11 nem úgy van bekötve mint a PQ10. Ott a dióda már nem engedi tovább..
Egyébként is cseréltem mindkettőt, attól nem volt jobb..
(#) tlaci59 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Szia Chipmunk1960!!!Levettem prociról hűtést megfogtam melegszik,hol bekapcsol ventilátor,hol ki.Kijelzőn lévő fények balról indulva. Wifi -sötét,energia-Zölden világít,mellette optikai meghajtó-sötét-ha ki és bezárom zölden világít,hdd-sötét,töltésérzékelő-narancssárgán világít.Ventilátor pörög hőmérsékletet szabályoz,de nincs kép,ha hozzákapcsolok egy külső monitort akkor sem.Lehet,hogy alaplap hibás?
(#) Chipmunk1960 válasza tlaci59 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Szia, Akkor bizony lehet, hogy a GPU adta meg magát... Sajnos az ROHS technika bevezetése óta ez gyakori. Ólom nem megy a szemétbe, csak esetleg az egész készülék. Az LCD tv/ monitor rovat tele van ilyen problémákkal. Ólom nélkük nagyon rideg a forraszanyag, nehezen fut meg, hőingadozás hatására, könnyen reped, elválik. Ráadásul a magasabb hőmérséklet miatt egy szőkebb hőmérséklet tartomány van, és egy pontos hő-függvényt adnak meg a gyártók a BGA forrasztáshoz. Ráadásul alsó-felső melegítés szükséges a sokrétegű nyák miatt. Dolgoztam a Flex-ben s ami visszajött rework-ről, BGA gépről, sorra rosszabb lett, / mert a fiatal srác nem jól állította be a gépet, / mint ahogyan átadtam neki. Valahol azt írták, hogy 20-30eFt egy reball, és csak 3 hó gart vállalnak rá. Erősen meggondolandó, mert annyit akkor is kibír, ha hidegen teszik vissza. Kérdéses, hogy egéri-e?
(#) tlaci59 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Szia Chipmunk1960!Köszönöm válaszodat és tanácsodat ,ezek alapján úgy vélem nem érdemes a javítás. Mégegyszer köszi.
(#) Chipmunk1960 válasza jdani hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

Akárhányszor visszaolvasom, mindíg a PU4-nél akad el, hogy nincs meg a 3 és 5 VALWP feszültség, ezekből lesz a 3-5VALW, a 35. oldalon. Ha ez nincs meg akkor az IC körül kell méregetni,
Idézet:
„De a PQ11 nem úgy van bekötve mint a PQ10. Ott a dióda már nem engedi tovább..”
ezt nem értem..... mind a 2 P-FET. a VIN a tápról jön, a B+ pedig az akksiról. A beépített dióda ott a tranziensek kiszűrésében játszik csak.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2014
(#) jdani válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

A PU4 a 6os VIN lábán keresztül kapja a tápot. Ez visszavezethető a ISL6237_B+ pontra. És a ISL6237_B+ visszavezethető a B+ pontra. Kérdés, hol megy át a töltőről a feszültség a B+ pontra?
Csak ott a hiba valahol..
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2014
(#) Davidd hozzászólása Szept 25, 2014 /

Sziasztok! Az egyik ismerősőmnek van egy fujitsu siemens amilo pro laptop, amit leejtett. Nem lehet bekapcsolni, mit nézzek meg legelősször mi lehet a probléma. Ha még erdekes informácio, hogy nem volt bekapcsolt állapotba mikor leesett.
(#) zolika60 válasza Davidd hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

A csatlakozókat. Semmi életjel nincs? LED-ek nem világítanak?
Következő: »»   172 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem