Fórum témák
» Több friss téma |
A testhez képest a 4es lábon 18V van.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
Figyelmes lettem valamire, most ahogy lemértem még a PU5 4es lábát, ahogy megy a 2 FET 4es lábára. A multiméter csipeszébe befogtam még egy gombostűt, és azzal mértem. Ahogy hozzáérintettem a két FET (PQ10 és PQ11) 4es lábához, azt vettem észre hogy a töltő, ami jelen esetben a labortáp, megugrott az áramfelvétel, olyan 20mAre. És a bekapcsoló gombra be is kapcsolt, a venti is beindult, de ugyanúgy leállt mint azelőtt, és csak a 2 IC forrósodott.
Később észrevettem, hogy azért kapcsolt csak be, mert egyik kezemmel fogtam a testet, a másikkal meg a gombostűt. Ha a testet nem fogtam volna, be se kapcsolt volna...
A 2 ic-t tudod cserélni? Azt mindenképpen kellene. Esetleg tápláb fóliát vágni, ilyesmi. Kártyaolvasó most nem kell, azt lehet, U16 pedig órajel generátor, nem ártana ha működne.
U14 esetében vedd le az R468 és R469-et. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
A kártyaolvasó U14et kivettem, ugyanazt csinálja, forrósodik még a másik.
Nem lényeges bele. (a cél, hogy a gép bekapcsoljon, használni úgyse fogom, nem akarok magyarázkodni miért, tehát nem gond ha nincs benne a kártyaolvasó IC)
Amíg a másik sincs kicserélve, nem is fog menni szerintem. Cseréld, vagy vedd le azt is.
Véleményem szerint ez a gép már soha többet nem fog tökéletesen működni.
Agyon gyötörtétek. Alaplapot meg nem javítun úgy hogy szétvagdossuk a fóliát.
Megfelelő eszközök hiányában miért ne lehetne? Teszteléshez, méréshez, stb. Komolyan érdekel a válasz.
Egyébként építő jellegű hozzászólás volt. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
Nem kívánom részletezni hanem tudod sajnálom, valószínű még sose láttál laptop alaplapot csak beleszóltál.
A PQ10 =AO4407A P-CHANNEL ENHANCEMENT MODE FIELD EFFECT TRANSISTOR tehát mikor a gate lábának a potenciálját, "lehúztad" a földre kinyitottad, és elkezdett működni. Igen, pontosan így kell neki működnie, mivel áram nem szükséges a vezérléshez, csupán feszültség szint. De most akkor megint ott tartasz, hogy a PU5 halott, mint már pár oldallal ezelőtt megbeszéltük. De ha ott tartasz, hogy ha a P-FET gate-et lehúzom földe vezet, az N-FET gate-et a +ra szintén, akkor ez még az "iskolapad" támakör, és ne itt próbáljunk eszmét cserélni, mert lehetelen.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
Valószínű. Végülis az a heti 5-10 db az nem olyan sok. Részletezd.
Sziasztok. Került hozzám egy acer aspire 5720z laptop. Eredeti külső tápja nincs meg így a 19V 3,42A helyett csak 18V 1,1A-es táppal tudom működtetni. Pontosabban nem, ugyanis a képen látható, hogy bekapcsolás után a kijelzőn milyen kép fogad. Felpörög a gép aztán magától leáll. Gyanítom, hogy a kijelzőjének lehet a kakukk, de mivel láma vagyok hozzá, inkább rákérdezek. Belenéztem a készülékbe, nem tűnik amúgy hibásnak. Szerintetek?
Elfelejtettem leírni, hogy külső monitoron semmit nem mutat.
Nem lehet hogy az 1.1A-es táp karcsú neki? Kapcsolóüzemű vagy trafós amivel próbálod? Ha tényleg nincs más tápod winyót, CD-t, wifit amit lehet nélkülözni fogyasztót húzz le róla és próbáld úgy. Esetlegesen húzd le az LCD-t hogy ne legyen a háttérvilágítás sem és úgy próbáld külső monitorral.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2014
Most próbálom a merevlemezt a pc-n tesztelni de az is csak kattog, újraindításkor se ismeri fel. A táp jó az akkut feltöltötte és akkuról se indul. De mivel nincs csere merevlemezem így a további próbálgatásnak vége.
Ha akuról sem indul az gáz, próbáld megérni a tápfeszeket. Gyanítom, hogy valamelyik regulator elszállt, emiatt a több hibajalenség. Ha a lap indul, legalább a setup-ba be kellene tudnod lépni.
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Thinkpad W500 laptop WUXGA kijelzővel. Pár napja, bekapcsolást követően el kell telnie egy kis időnek ahhoz, hogy elérje normál fényerejét. Főként a kijelző széleinél sötétebb egy ideig a fénye, aztán homogenizálódik pár perc alatt. Mi lehet a hiba? Mi fog tönkremenni? Köszönöm a válaszokat.
Vagy a fénycső, vagy az invertere, nem tud elég magas feszt előállítani már, hogy azonnal begyujtson. De ha sziszegő hsngot is hallasz mellette, /persze nagyon halkan/ akkor csak áthúz valahol a kábel, az is okozhat ilyen tüneteket.
Tájékozódásképp keresgéltem már délután alkatrészeket, invertert találtam is bontottat, mivel nem túl drága (5e) érdemes lenne megvennem ezek szerint. Fénycsövet még nem kerestem eddig. Körülnézek.
Mellékesen: ebbe a típusba elképzelhető ugyanebben a felbontáson ips panelt találni? Kicsit körülnéztem már, de nem sok sikerrel...
A fénycső kicsit hasonlít a neonhoz, ha már haldoklik, a vége elszineződik, vagy a színe nem homogén teljes hosszában.
Szia.
Sajnos 15,4 inch méretben 16:10 képaránnyal, ha jól tudom, nem volt gyártva IPS technológiával notebookba szereleheto LCD panel, csak a kb. 4 évvel ezelott megjelent 15,6 inch mérettel és 16:9 arányú újabb típusú T / W 520 típusokhoz. Ellenben lehet, hogy valamelyik Dell Precision géphez volt, ám a csatlakozási konektorok milyensége is fennáll, ami meggátolhatná. Pár típusú T 500-ban volt szerelve nem Shamshung, de LG Philips panel 1680x1050 felbontással, amelyek kozul némelyik a TN LCD-ék kozott igen kellemes színeket jelenítettek meg. Elképzelheto, hogy más pld. HP, Dell gépekben is volt abból a típusból szerelve. Ha tartod magad a WUXGA fullHD felbontáshoz, akkor ajánlom csakis a W500-ba való típust keresd.
Remelem nem kell cserelnem. Mindenesetre megnezetem valakivel, aki szet meri szedni es ertelme is van, mert latja mi lehet a baj. Orulnek egy inverter hibanak, mert azt olcsonak tunik cserelni... Amugy az elozo napokban elofordulo sotetebb indulas ma nem jelentkezett, de nekem ez a valtozas is hibara utal :/
Egyebkent nagyon koszonom a hozzaszolasokat, lekoteleztetek.
Sziasztok!
Egy NEC Versa ONE m370 típusú laptopról van szó. A probléma az, hogy kikapcsoltam kapcsolnám be és ha a bekapcsológombot megnyomom a videón látható jelenséget produkálják a LED-ek. Az akksi még bír másfél órát. A zöld LED folyamatosan világít ha be van kapcsolva és most csak villog. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy ti mit szoktatok csinálni ha a laptop Dc panel aljzat belső közepében mozog az érintkező? Komplett csere?
Te mit csinálnál?
Nem csinálsz vele semmit biztos jobb lesz.
Ideiglenesen be lehet forrasztani HATULROL jo nagy ongomboccel, de mivel az erokar hosszu, elobb-utobb ugyis kilazul megint.
(sajnos altalaban az egesz laptopit szet kell boritani hozza az utolso csavarig). Ha van ra lehetoseged, szerintem csereld inkabb.
Esetleg valaki kitud segíteni egy MS-16411-es alaplap kapcsolási rajzával?
http://laptop-schematics.com/view/8011/
|
Bejelentkezés
Hirdetés |