Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, Nincs a hátoldalán még IC? Keveslem a töltésvezérlőt.... Li-Ion, és cellánként, vagy 2-2-t párhuzamosan tölt. A bal szélső a -, a jobb pedig a VB189 FET-modulon keresztül a + sarokra megy A tetején a fehér trutyi alatt a hővédelme. A 41-es pont melletti 2 forrpont az akksi-modulok hőmérsékletét méri. A középső 3-ból 2 az SM-busz kell hogy legyen, amin kommunikál a pakk a notesz-el. A 2 SMD ellenálláson lévő 3lábúnak, jó lenne a száma.
Üdv! toshiba c650-107 tipusú laptophoz nincs valakinek rajza esetleg, hogy hol milyen feszültségszinteknek kellene lenni?
Üdv! Van nálam egy toshiba c650 es laptop, ami túláramot kapott. A ttáp csatlakozónál az fds4410-et kicseréltem (minden lábán 19V volt mérhető) fds8810-re és cseréltem a pizi tik step down kontolert (hiányzott a teteje) és most a 8810-es mosfet megkapja a 19V-ot, viszont az S 4,7-9,2V közt ingadozik; a G láb 0,5-2,6V közt ingadozik. Mitől lehet ez?
Leszedtem, csak a baj az volt hogy én az órajelet néztem. Az rendben is van, 3,2ghz, a szorzó viszont 14. Ezen hogy segÍtsek?
Üdv! Sikerült mentened c650-107 tipusú laptop bios chip tartalmat? A nálam lévő gép tölt (ég sárgán a led, ha feltöltött zölden), be kapcsol (utána nem áll le) viszont a kijelző fekete marad, külső monitorra sem ad semmit. Túlfeszt kapott, a táp csatinál lévő 4410N mosfet minden lábán 19V volt, kicseréltem 8884-re akkor viszont a gép el sem indul, nem tölt ingadozik a feszültség, a bios chip lábán is a 3,3V ugrál 0-3,3V között.
Sziasztok!
Adott egy laptop: Acer Aspire 5735Z Hiba: Bekapcsol a masina felvillannak a ledek, a hdd ről látszódik, hogy tölt be a winxp. Csak nincs kép, még a bios logo sem jön fel. Külső monitoron érdekesség, hogy látszódik a win xp betőltése logo de mikor az asztal betöltése jönne akkor a kép elmegy. Külső pendrive ról tölt be rendszer (linux) de ott is mikor a desktop rész jönne nagy sötétség. Kérdésem mi lehet a probléma szerintetek? Ha orvosolható akkor mivel? Válaszotokat előre is köszönöm! Berti
A végén hülyeséget írtam a 8884-el, bocsi. De a 4410N minden lábán 19V van.
Elso hallasra videochip hiba.
De meg kellene bizonyosodnod, hogy nemcsak a hattervilagitas hibaja - vilagits ra eros fenyu lampaval, hogy van-e barmi kep (legjobb, ha kivulrol tudsz a csonek adni nagyfeszt). Mi tortenik, ha csokkentett modban bootolod a wint? Mi tortenik, ha a laptopokon altalaban meglevo kimenetvalaszto gombot nyomogatod? (a funkciogomb es valahol az F1-F12 gomboknal egy stilizalt monitor abra). Ja, ha van rajta masfajta kimenet, mint a VGA (pl. hdmi) az funkcional? A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
Rávilágított erős fény mellett sem látok képet, viszont nem teljesen sötét a laptop képernyője a bekapcsoláskor. Olyan mintha egy teljes méretű fekete képet jelenítenénk meg rajta.
Következő lépésként hagytam hogy belépjen a csökkentett XP be. De ezt csak külső monitorral láttam. Belsővel nem. Ezután hagytam, hogy nem csökkentett módban lépjen be hanem norálisan az op rendszerbe és a külső monitor is elsötétült az asztal megjelenésekor. Ezután lenyomtam a monitor váltó gombot és láss csodát bejött a kép. Fn + F5 Újra lenyomtam, hogy legyen a laptopon kép de ekkor elsötétült mind a két monitor, majd újabb megnyomásra megint visszajött a külső monitoron a megjelenítés. Huzamosabban futtattam a laptopot és nem fagyott vagy indult újra. Egyenlőre ez a tapasztalat. Mikor a külső monitorra megy a jel akkor teljesen elsötétül a laptop monitorja, de ez normális gondolom. A lényeg, hogy a laptop monitorján csak egy sötét kép jelenik meg bármit csinálok vele. Tehát olyan mintha lenne háttérvilágítás de nincs jel amit megjelenítsen. A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
Azt figyeltem meg a laptopomon mostanában, hogy alvó módból történő "ébresztés" után egy darabig sötétebb a képernyő. Folyamatosan világosodik ki a beállított fényerőre, 10-15 másodperc alatt. A gép Lenovo 3000 N 500. Azért furcsa, mert ez LED-es háttér világítású. Régebben egyből normál fényerőn ment. Mi lehet az oka?
OK. Tehat hattervili van, kulso kepernyon kep van. A belso meg tok fekete.
Nem jo hir, mert inkabb feher legyen, olyankor szokott kicsuszni pl. a szalagkabel a csatibol. A fekete az sajnos vezerelt sotetseg. Annyit meg talan meger, hogy szetkapod es a kabeleket megnezed, mozgatod, a csatlakozonal ramersz a vezetekekre. Mi a kijelzo tipusa? mert talan van valami olyan jele, ami sotetiti a kijelzot, mondjuk blank screen vagy test, de sajnos ez valoszinutlen. Jo lenne megnezni, hogy egy kolcson display-el is ezt csinalja-e, mert igy elvalna, hogy kijelzohiba vagy videojel-hiba. Esetleg megprobalhatnad meg csokkentett modban atkapcsolgatni a videodrivert kiutni, letiltani. Ha kulso display rajta van, akkor a BIOS-t latod ott?
Probald ki, hogy mitol fugg. Ha beteszed alvo modba es azonnal felebreszted? Ha hidegbe kiteszed, ha melegbe teszed?
Ha azonnal ébresztem nincs ez a jelenség. Hideg- meleget nem próbáltam, de ez a gép csak normál szobahőmérsékleten van használva mióta megvan. Leghűvösebb 19C° a legmelegebb nyáron mondjuk 25C°. Még sosem használtam máshol mint az irodában, vagy a szobában.
Jo, hat ha nagyobbat alszol, te is nehezen ebredsz utana
Mi lehet ez az alaplap sarkán? Mivel lehetne letakarítani? Ezen a részen van az alaplap mindkét oldalán.
Valami oxidáció. Isopropil alkohol és fogkefe.
Üdv mindenki.
Tudnátok segíteni nekem? Összekerestem a netet de sehol sem találok NB8P-GS, vagy NB8P-SE MXM II VGA kártya rajzot. Van esetleg valakinek?
DELL D430 laptop alaplapok közül melyik az 1.33GHz processzoros jelzése? Nem tudom beazonosítani melyik számít. Nincs valakinek jó alaplapja eladó? Az enyémnek úgy sejtem valami grafikus hibája van, amit nem hiszem hogy lehet javítani.
Üdv! Töltés vezérlő ic (17435e) hibája okozhat olyan jellegű hibát, hogy venti pörög, de fekete marad a képernyő vagy az csak töltési problémát okoz? Tud valaki helyet, ahol itthon beszerezhető ez az ic?
Szia, Itt találtam, én itt szoktam vásárolni, szerintem megbízhatóak, több eladó közül a legjobbat/kedvezőbbet ajánlja. Általában több darabot veszek, ha az egyikben elromlott, miért ne romlana el a másik gépben is és akkor kedvezményt adnak, vagy nem számol szállítási költséget. Kártyával is lehet fizetni, nem kell paypal. Nem csak a töltést vezérli, hanem kiválasztja a batt/hálózati üzem legyen-e.
Szia. Köszönöm szépen. A vezérlő hibája okozhat, fekete képernyős (gép bekapcsolásakor led kigyullad, venti pörög, de nincs kép, külső monitorra sem) hibát vagy keresgessek tovább míg meg nem jön a vezérlő, mert az a hiba mástól lehet?
Sziasztok!
Van egy HP625 laptopom amin a wifi nem akar müködni, nem reagál a bekapcsoló gombra sem. A tálcán kint van a térerő ikon is de van rajta egy x, de nem fogja a wifi jelet. Szerintetek mi a baja?
Szia, Mérd át a Körülötte lévő FET-eket, meg tekercseken a tápfeszeket, hogy meg vannak-e? Találkoztam már olyannal, hogy zárlatos akkupakk, kiütötte a FET-et, az pedig a controllert.
Szia, Próbáld meg így, ha nem megy írj. Ha software-sen nem megy nézd meg a mini-card-ot, vedd ki a foglalatból, /radírozd meg esetleg a csatit/ mozgasd meg.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2014
Szia.
Nem teljesen értem, hogy mi van ott le írva a fórumon. Megpróbáltam meg radirozni a kártyát, de semmi. Az eszközkezelőben azt írja, hogy minden rendben az eszköz megfelelően működik. De nem tudom be kapcsolni, már arra gondoltam, hogy a billentyűzet hibás.
Üdv. Tud valaki dump file-t mx25l3205d chip-hez, intel hm55 laphoz (toshiba c650-107 tipusú laptop)?
Töltsd le a bios-t a toshiba oldaláról.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
A bios tartalom megvan, ami a winbond 25q80bv -ben van, de ez az ic (mx25l3205d) az északi híd mellett van és nem tudom milyen tartalom kell bele (gyanítom, hogy hibás, mert az íróm nem ismeri fel, hiába választom ki az id azonosítót sem olvassa).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |