Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Lehet vásárolni valahol LCM3 KIT-et? hol? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2015
Szerintem építsd meg magadnak,hidd el,hogy nagyon nagy móka és nagy öröm tud lenni amikor összerakod,kész van és működik is.
Építésben annyit tudok segíteni,hogy van hozzá egy kész nyákom egy nagyon kis hibával,egyik vezetősáv szakadt de könnyen javítható.
NINCS érdemi találat..
attika: nem építeni akarok, öreg vagyok ilyesmihez, max összeforrasztom egy kitből. Használni akarom. De ha nincs magyar akkor nincs más megveszem készen eBay-en..
De ha külön megveszed a nyákot,meg az alkatrészeket akkor ott is a KIT, már csak a forrasztgatás marad.
Idézet: „nem építeni akarok, öreg vagyok ilyesmihez, max összeforrasztom egy kitből. Használni akarom.” Tisztelettel! Kissé ellentmondásos ez a pár sorod! Ennyi erővel akkor mire is használnád ha még össze se építenéd ? Ezt műszert azért csináljuk , általában , hogy aztán a következő áramköreinket könnyebben meg tudjuk építeni. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2015
Mint ahogy egy állattenyésztő se fog neki talicskát építeni, mert szüksége van talicskára a trágyahordáshoz, hanem megveszi a boltban készen olcsón.
Pedig van fűrésze, szöge, fejszéje, fák a közelben, stb...
Szia!
Miért nincs érdemi találat? Ha nem akarsz építeni itt találsz készet: LCM3 Magyarországon Az LCM3 műszerrel az e-Bay-en nem találkoztam, csak hasonló műszerrel. Üdv.: Feri
Szia!
Igazad van..., de a hasonlat nem az igazi. A lakatos pl. csinálhat magának satupadot (általában csinál is) és azon végzi a további vasas "műtétet"
Sziasztok!
Elég régen használtam a műszert és most induktivitást mérnék és most meglepődve látom, hogy negatív előjelű induktivitást ad ki pl: -637uH . Ez normális? Köszi a válaszokat.
Előtte kalibráltad? Elem jó benne?
Ha mindkettő igen, akkor lehet aggódni . . .
Normális, hogy negatív értéket mutat, bár a -637uH-t eléggé sokallom, a -637nH-t tartanám normálisnak. Kalibráld be újra!
A negatív érték abból adódik, hogy a mért induktivitás a belső 100uH-vel kapcsolódik sorba, és a kettő eredőjét méri a műszer, majd kivonja belőle a 0uH-vel történő kalibráláskor mért értéket. Ha elmászik a műszer a kivonás után simán mutathat negatív számot is.
Sziasztok!
Az LCM3 (Májki féle) milyen tápdugó-aljzatot tegyek? A HEstore- ban van többféle, melyik jó bele? (egy router dugasztáp lesz hozzá) Az ott feltüntetett méreteket hogyan kell érteni? Előre is köszi!
A két számot nem érted? A kisebb a tüske, a nagyobb a hüvely átmérője.
Igen, azt nem értettem!
Köszönöm a választ!
Köszi mindkettőtöknek kalibrálási hiba volt.
Üdv!
Az LCM3 ba csak tantál kondit lehet tenni? elko nem jó?
Ahhoz, hogy hozza az elvárt pontosságot a tantál kondenzátor kell. Nem véletlenül tervezték bele.
Értem köszönöm!
Tisztelettel keresnék LCM3 műszerem (táv)javításában partnert. Eddig teljesen jól működött, de most a kapacitásmérő részében 800nF-nál nem tudom kevesebbre hitelesíteni.
Eddig mindig hitelesítés után közel nulla értéket mutatott. ESR negatív értéket is felvesz. PIC-et cseréltem, kapcsolót és a kritikus kondikat is. Nagyon megszoktam, hasznos társ a műhelyben.
Jó lenne földrajzilag is behatárolni a témát, mert lehet hogy itt laksz a szomszédban. És sajnos a profilodból ez nem derül ki!
Sziasztok.
LCM3 műszert építem éppen, azonban a 33nF és az 1nF kondenzátorokat nem tudom honnan tudnám beszerezni Debrecenben.Valakinek esetleg van eladó darabja ? Plusz még az lenne a kérdésem hogy a nyákon van egy C7 es kondenzátor, azonban itt: Bővebben: Link nem látom hogy milyen értékűnek kellene lennie. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2015
2.2µF Bővebben: Link
Sziasztok!
Nem lenne valakinek pluszba gyártva LCM nyákja? Köszönöm!
Üdv!
Van 3 kérdésem: 1. :Az LCM3 kondi mérésekor a C után azt írja, hogy m12 (a szám változik). Az micsoda? 2. :Az ESR után van egy fura jel, amit nem tudok rájönni, hogy mi. 3. :És utána mit jelent az a lépcsőzetes ábra?
Helló!
1, Idézet: Nem tudom hogy van skálázva, ezt nem sikerült megtalálnom most itt a fórumon.„Szivárgó vagy zárlatos kondenzátorok felismerésére” 2. & Bővebben: Link 3. Növekvö diagram nem tudom, hogy változik-e ha igen akkor utal az ESR mértékére, ha fix akkor csak egy dísz.
Értem! Köszönöm a választ!
Én azt a "fura jel" -et görög kis "d" -nek "δ" látom, feltehetően a dielektromos veszteségre utalva, mert azt is a görög kis d, δ (delta) betűvel jelöljük. Feltehetően ennek nagyságával van összefüggésben a növekvő diagram.
A dielektromos veszteség a valós kondenzátor helyettesítő képén párhuzamos ellenállásként, az ESR soros ellenállásként ábrázolódik. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |