Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LG LV2378 video probléma
Témaindító: illestibor, idő: Jan 14, 2008
Témakörök:
Udv mindenkinek!Van nekem egy LG LV 2378-as kis videom.Tokeletesen mukodott mignem egyszer csak kli nem irta hogy SAFE es barmit csinalokk nem valtozik a kiiras.majdnem minden gombra ez a SAFE kezd el villogni.beveszi alapallasba is all de nem inditja el a kazettat semmit.Ki is adja ha a kiadas gombot nyomom, de nem teker se elore se hatra..Nem talakozott valaki ezel a problemaval?Minek lehet baja?A mechanika ment volna tonkre?Ha valaki tapasztalt ilyet ossza meg velem kerem!udvozlettel.Tibi.
![]() ![]() ![]() ![]()
A távszabályzóról le van zárva! :yes: Onnan tudod nyitni is. "lock-unlock"
![]()
Hmmmm, akkor kicsit szivok mert az meg nem megy.valoszini reg nem nyomkodtam a videot es kozben levolt zarva.Na nekiallok megnezni azt a taviranyitotKoszi a tippet
![]() ![]()
Hello! nekem is egy LG LV2378 lenne problémám hiába nyomkodom a távirányítót nem vezérli a videot mert kiment az infra része ami a jelet veszi az lenne a kérdésem hogy valahogy meglehetne -e javítani vagy nincs más csak a csere?
A távirányító az jó mert adja a jelet azt a telefonnal megnéztem!
Látod , hogy villog az IR LED , az még nem jelenti , hogy teljesen ok . Ha a kristályrezonátor megsérült , pl egy leejtéstől , akkor már nem a megfelelő frekvencián rezeg és ez is okozhatja a távvezérlő hibáját.
Másik videón érdemes ellenőrizni . De a magnóban lévő IR modul is könnyen kimérhető . GND - +5V - OUT , sorrend lehet más is , de méréssel behatárolható . Gyakori hiba az IR modul kivezetéseinél a forrasztások repedése is , meg kellene nézni ..
Hello
Köszönöm a segítséget az Ir modulnak ugye jelen esetben nem ártana piros fénnyel világítania de leirnád pontosan hogy a 3 kivezetésén, hogy mérjem meg és milyen értékekre számíthatok a forrasztás jó! A másik videom Panasonic az nem reagál a távirányítóra!
Meg gondolom ugyanilyen Ir modult v Ir ledet kel szereznem a javításhoz is ha valameik megadta magát ezeket honnan tudnám beszerezni?
kimértem ezt tapasztaltam a három kimeneten az IR modulnál: az / 1-3 között/ a multi méter U=4.77V
/1-2között/ U=0V. Ezek szerint jó az Ir Modul? De nem világít Pirosan az nem gond? I I I 1 2 3
Nem kell világítania , az IR modul kimenetén kellene mérni szkóppal amikor nyomod neki a távvezérlőt , vagy DC állásban DMM -el is indikálhatsz 1-4 V között ingadozó feszültséget az infra jel vételekor .
LG táv. nem fogja vezérelni a PANASONIC videot . Azonos tipusu magnón próbáld ki . Ha van frekimérőd , kimérheted a távvezérlőben a kristályrezonátort , általában 480KHz körlül szokott rezegni , de rá is van írva a pontos freki . Nyomva tartod a táv 1 gombját és mérsz a kristály egyik kivezetésén frekit , ha nem mutatna semmit , akkor a másik kivezetését mérd . Az itt kapott frekvenciának egyeznie kell a ráírt értékkel.
Ez nem IR led , infravevő... amiben erősítő is van . Bontásból is pótolható , de kapható is .
IR MODUL Mielőtt cserélnéd , győződj meg a távvezérlőd jóságáról , azonos LG videoval próbálva , vagy a kristály.. mérésével . |
Bejelentkezés
Hirdetés |