Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Magnat classic 360 javítása
Témaindító: Thomas10100, idő: Ápr 27, 2008
Témakörök:
Sziasztok!
Van egy ilyen erősítőm. Hibája az hogy nem megy a tápja. Arra jutottam mérések után hogy van pár hibás FET, kiszedtem őket, de vezérlésük sincs. Egy kis panelen van 555-ös IC-vel, ennek a kimenetén 12V van. A bajom az hogy ezen a kis panelen mindent kimértem, 555-öt cseréltem, és mégsem megy. Védelmek jók(nem aktivak) A rajzot csatolom(csak a vezérlő kör egyezik meg az enyémmel, a FET-eket meghajtó tranyókig bezárulva). Szval sztetek mi lehet a gond? Köszönöm a segítséget!
NE555 nélkül mértem:
1. lábon 0V 2. lábon 0V 3. lábon 4.7V 4. lábon 12.8V 5. lábon 4.7V 6. lábon 0V 7. lábon 0V 8. lábon 12.8V Ha a végfoktól jövő védelmet 0V-ra kötöm, akkor megjelenik a 2, 6,7 lábon a 11V, de a kimenet meg 0 lesz.
Hali!
Te itt csak fesz értékekről beszélsz, de ugyebár ez kapcsolóüzemü táp, tehát inkább szkóppal kellene hibát keresni. Nem tudom, te hogy kezdtél neki, de én első körben kimérném a félvezetőket, (tranyó, dióda) (Gondolom, a biztik jók.) Aztán leakasztanám a tápról az erősítő részt, és úgy méregetnék tovább...
Első ránézésre 555 nélkül a 3. láb helye nem lehet 0 volt (R505, 506 osztó miatt)... ha viszont bent van és a 2,6,7 láb 11 volton van, akkor a 3. láb 0 volt jogos.
Helló!
Le van akasztva a végfok a tápról. De nem ment úgy sem. Kiforrasztottam azt a kis panelt, és az sem megy. Sajna oszcilloszkópom csak egy hónap múlva lesz talán. 3.-as lábra hanszórót kötve sem hallok magas frekit. A tápban ezenkívül nincs sok alkatrész, de mindent jónak mértem, kivéve a FET-eket. De a vezérlés nem jó addig nem akarom kicserélni őket.
Gondolod, hogy az 555 3. lábán hangot kellene hallanod? ÁÁÁ.... az csak tápot a a tranyóknak.
A Q2-nek le kellene zárni, 2,6 "0", 3-as 10 volt kb., akkor mehet a multi.
Idézet: „3.-as lábra hanszórót kötve sem hallok magas frekit.” Szerintem ott annál nagyobb freki van, mint amit hallhatóvá tudsz tenni egy hangszóróval. Kondikat is nézted? Ha viszont az IC és környezetében lévő alkatrészek jók, akkor lépj tovább, és ne ott akarj hibát keresni. A feteket meghajtó tranyók jók? A FET-ek környezetében lévő diódákat is kimérted? Ha ennek ellenére sincs meg a hiba, nézd meg az ellenállásokat is, nem szakadt-e valamelyik.
Szerinted a 555/7. láb nélkül megy rezgés? szerintem nem. A két tranyó, Q503, 504 vezérli a feteket.
Ja, valóban!
![]() (csak félig vagyok itt, mert közben pakolunk..költözünk)
Amit idáig leírtam, azt csináld meg, hogy az 555/3. 10 volt körül legyen.
A fetek bemenő tápját vedd le, ha nem bízol bennük. A meghajtó tranyók kollektorain, nagyohmos valamivel 10 nF-en keresztül kellene hallgatóznod... vagy gate-k nélkül, (hogy biztos legyen), műszerrel mérhetsz 4-6 voltot ( átlag ), ha mennek.
Szóval az 555-ös IC-nek nem kell rezegnie, hanem a meghajtó tranyók a két kondival alkotja a vibrátort?
Igen.
Akkor a 3. lábig működik, mert ha aktiválom a védelmet, akkor 0V-ra esik a 3. láb, és késleltetve kapcsol vissza.
Viszont a meghajtó tranyók jók mérve(a két kondi sztem nem rossz). Köszi az eddigi segítséget!
Ok... sok sikert.
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani a 360 rap bull erősítő tápellátásában lévő diódák típusát? Előre is köszönöm: Roland
Sziasztok.
Előre is mindenkitől szeretnek bocsanatot kérni, ugyanis tenleg fogalmam sincs az elektronikarol...na jo azert az alkatreszeket altalaban megtudom kulonboztetni. ![]() Most szereztem egy Magnat RAPBULL Classic 4x140W os erősittot, de sajnos nem megy al illeto szerint akitol vettem par euro kerdese hogy ujbol mukodjon. Na most mar ami a lenyeg szemmel lathatoan el van egve egy tranzistor ket lába (irfz44n) na ezt kicserelnem... Tovabba bajban leszek ugyanis a pozicio szamozas nem passzol azzal a nyak-kal ami nekem van, ezzel a kapcsolasi rajzal amit feltettetek. Persze szeretnem meg kicserelni a fene tudja melyik pozicioban levo 4-4 tranzisztort is mert elegge ronda munkat vegzett az elozo valaki aki eletet probalt lehelni ebbe a tuti kis erosittobe.Ezeknek a tranzisztoroknak a jelzese vagy valami azonositto kellene, mellekelek egy fotot is ha nem gond. A valaszokat elore is nagyon szepen koszonom
Hi!
Mellékeltem eg kapcsolási rajzot ami tartalmazza számodra a keresett tranzisztorokat! Vedd ki mind a 4-4 darabot, majd rakrjad be az irfz44-eket, aztán kapcsold valahogy és mérd meg hogy van a a tápkondiin egyenáram, nem tudom pontosan de kb olyan 40-60 volt körül között kell lennie, ha ez stimmel mind 2 kondin akkor a táprész okés, és csak ezek után cseréld ki a 4- 4 tranyót, ami mégpedig a 2sD718 típusu holmi. Aztán elvileg működni fog az erőmú. ![]()
Nagyon szépen köszönöm a gyors segitséget.
nagyon remellem, hogy sikerulni fog a "javittás"...mar ha ezt annak lehet nevezni. ![]() Van esetleg valakinek valami otlete hogy mikent kezdhetnek hozza? Mivel kellene kezdenem?
Mar elore is elnezest kerek mindenkitol.
![]() Total nem ertem azt okés odaig hogy IRFZ44N tranzisztort kellene cserelnem de nem talallok seholsem csak ezt a jelzesut IRFZ44N PBF.... a parameterk elmeletileg jok de miert van ott az a PBF? gondolkoztam mert azt is szokok neha... es arra jutotattam hogy esetlegesen Plumbum Free? Lőjetek le ha igazam! ja igen es akkor siman megrendelhetem gondolom en... vagy tevedek? ![]()
Sziasztok
magnat classic 360 Rap Bull erositto R525,R526,R520,R521 pozicciojaban 100ohm os ellenallasok vannak 5%os toleranciaval voszont nincs megadva a W... tudna nekem valaki ebben segitteni? elore is koszi a megertest es a segitseget
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Hoztak egy Magnet Classic 360-at javításra, amivel csúnyán elbántak. Rövidre lett zárva az egyik kimenete, volt füst meg minden. Ha tud hozzá valaki kapcsolási rajzot, azt nagyon szépen megköszönném.
Hali sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy van egy magnat 720-om és az egyik IRFZ44N-em elszállt elég durván lehet ehhez kapni ilyet ? Előre is köszi ha tudtok légyszi segítsetek Csá!
Sziasztok szeretnék segítséget kérni,valaki lenne olyan rendes és a paintban berajzolná a helyes bekötését az erősítőnek,mellékeltem a képeket, 1db szubwoofer lesz és kettő kisebb a kalaptáróban.
A segítséget előre is köszönöm
Ja és még lennétek szívesek azt is megírni hogy a kapcsolók hogyan aljának.
Köszönöm ![]()
Javítom jobb minőségű képekre az ez előttiket.
Szóval szeretnék 1*180w-ot, és 2*90-et. Ahhoz szeretnék segítséget kérni, hogy a hangszórókat hova kössem, a bemenetre sztereó v monó jelet adjak,és a kapcsolókat hogyan állítsam? Akiknek van ilyen erősítője legyenek szívesek segíteni. Előre is nagyon szépen köszönöm.
Sziasztok!
Van egy Magnat Classic 360 Rapbullom, az a probléma hogy egyik bekapcsolásról a másikra előjött a "protect" probléma :no: Bekapcsolás után mikor át kellene váltani bevillan a power LED de vissza is vált egyből. Előre is köszönöm a segítséget! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |