Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek! Kaptam egy előerősítőről bizonyos Marshall 8010-ról kapcsolási beültetési rajzot megmindent kivéve a kapcsolási rajzot tehát nem tudok róla elég fontos adatokat (feszültség áramerősseg) szóval ha valaki esetleg meg tudná véletlenül adni
![]() Nagyony köszönök elöre is minden segíséget
Igen ez az de ezen nem teláltam semmi ilyen jellegű adatot
![]()
Nem kell ide sok adat: látod a két pufferkondi 25V-os, tehát itt ennél nagyobb fesz nem lehet. Marshall-t - és jobb gyártókat - ismerve 2*12...13V-os trafó kell neki, mert ennél nagyobb fesznél már a pufferfesz nagyon megközelítené a 25V-ot, és ők legalább 4...6V-tal nagyobb feszültségűt tesznek ilyen helyekre.
12W pedig ott van a rajzon.
Plusz, ha megnézed a graetz előtti LED-et, az R15 értéke 1kohm, általában ennyit szoktunk tenni 12-13 V-ra. :yes:
És még hány típusban! Némelyiknél pedig pofátlanul még azt is ráírják, hogy diszkrét elemekből épült...
Amúgy sztem egy jól összerakott IC-s nem szól rosszul. :nemtudom: Pl.: mivel uyganazon a lapkán vannak a végfetek, elvilek sokkal közelebb vannak jelleggörbéikben, tehát még előnye is van. A pénz meg pénz! Egy csövest rögtön ki lehet szurni, de egy FET-es és egy tisztességes IC-s között nem föltétlenül van nagy különbség.
Szia!
A "beültetési rajzot, meg mindent" feltehetnéd az oldalra... :integet2:
Ja! Ujabban szenilis vagyok 1 kicsit.... a lenyeget mindíg lehagyom...
![]() Sebi hozzászóllásához csatlakoznék. a tda2030 adatlapjában +-12 volthoz pont 10W tartozik. És a 8010-es pont ennyit tud. És az szinte ökölszabály, hogy 12V-ra 1K-s ellenállás dukál a ledekhez. Vagy legfeljebb 1,2K. De ez a max. Szóval a trafó 12v/gyök2=8,4 volt. Tehát szerintem teheszt 2x8, vagy 2x9-es szekunderű trafót is. Amelyikhez kedved van!
Na itt vanak és vf2-őt hajtanék vele
Idézet: Ezzel nem vitázom, egyetértek! „Ujabban szenilis vagyok 1 kicsit” ![]() ![]() Idézet: ...ezzel is.„12V-ra 1K-s ellenállás dukál a ledekhez” ...csak a LED a graetz előtt van! ott a kb.12V :yes: Vagyis, 2x6V. (Ami utána, kb, +- 8,5V)
Énis csodálom
![]() Amugy ez valami gitárerősítő? Vagy mikrofon?
Előfordul nagyon gyakran a TDA sok "nagyhírű" szerkóban :yes:
Pl. ez is ->
Ehh, egye fene! Tényleg igazad van! Valóban a graetz és a kondik előtt van!
![]()
Szerintem is meredek dolog, hogy tda2030-t, ami elvileg egy hifi-végfok ic, gitárerősítőkbe tesznek. De mondok valami durvát: létezik olyan is, hogy csöves előfok után következik a tda2030-s végfok! Ez szerintem kicsit durva... Bár ez egy Behringerben van, ami azért messze van minőségben a marshalltól, de szerintem érdekes, én nem tennék egymás mögé egy ecc83-at meg tda2030-t. Alig hittem a szememnek, mikor szegény kis Behringer Vintager Amp-ot szétszedtem
![]() Bocs az off-ért...
Igen, vannak ilyen meredek dolgok. De ha jobban belegondolunk, ezek csak kis 10 wattos "nyamvadékok". Gyakorlóerősítőnek megfelelő. Ha meg valaki színpadon akar játszani, akkor meg vesz valami komolyabb cumót.
Szia! Köszi, hogy felraktad a nyákokat!
![]()
A 1458-as IC tápját állítják elő... szerintem. Nem 7815, 7915-el van megoldva, hanem tranyóval... Ha jól gondolom...
Ööööö, pontosítanék: +-12V-ot állítják elő, nem +-15-öt. Ott vannak a 12 voltos Zdiódák.
![]()
Abban igazat adok, hogy ez gyakorlásra jó (de másra nem is való!), de akkor meg miért pocsékolják egy ilyenbe azt a kis aranyos ECC83-at? egyszerűen nem értem. Bár mostanában láttom, hogy egy-két cég elkezdett gyártani 4-5 wattos full-csöves mini-erősítőket... Vicces. van rajta egy hangerő-poti, egy bemeneti aljzat, meg egy tápcsatlakozó, és kész
![]() Bocs az ismételt off-ért.... ![]()
Hát igen...
![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |