Fórum témák
» Több friss téma |
Szerbusztok,
Egy whirlpool AWT 2205 géppel állok szemben ami nem hajlandó centrifugálni, van valami ötletetek hogy hol kezdjem? üdv
Csak program közben, vagy ha direkt centrifugára kapcsolod akkor sem?
Sziasztok!
Némi hozzáértő segítségre lenne szükségem.... LG elöltöltős mosó - szárítógépem van, és a dobon kívülre került egy melltartómerevítő drót. Csúnyán súrlódik, nagyon szabadulnék tőle, de a környéken csak beszállítós szervíz van.... nem nagyon szeretném kipakolni a fürdőből - meg be a kocsiba, ha nem muszáj. Próbáltam kiszabadítani a dobot, hogy jobban beférjek, de nagyon be van csomagolva - olvastam a kiszedhető dobbordákról is, de annyira stabilan vannak benne, nem mertem feszegetni..... létezik vmi női megoldás a dologra? előre is köszi
Szia!Mondjuk az a megoldás hogy keresni kéne valaki hozzáértőt aki kiszedi :yes: Legközelebb meg jobban ellenőrizni a cicifixet hogy nem szakadt -e?
Az ajtógumit ha ki tudod szerelni, akkor valami mágneses eszközzel kipiszkálhatod. Vagy ilyennel:Bővebben: Link
Sajnos direkt centrifugánál sem
Szia! Köszönöm neked is a segítséget! Akkor megpróbálok szerezni ezt a tacogenerátort, vagy ha nem sikerül, megpróbálom megjavítatni úgy ahogy leírtad. Üdv. Zsolt
Vizet felveszi kiszivattyúzza? Mert ha nem akkor a szintkapcsolót nézd meg, ha igen akkor először a szénkefék állapotát aztán a vezérlőt nézném. De majd a profik beleszólnak.
Megnézem, köszönöm a tippeket
Üdv Mindenkinek.Segítséget kérnék egy olyan problémában,hogy az Elektrolux ESI6100 mosogatógépem csak akkor üríti le a vizet,ha lekötöm a csövet a helyéről.és egy vödörbe engedem....A gépnél a szivattyú előtt minden tiszta,mélyebben nem nyúltam bele.azt gondolom,hogy valamiért nem elég "erősen" nyomja ki a szivattyú a vizet,de nem értek hozzá,most néztem bele ilyen gépbe először...Előre is köszönöm ha valaki segíteni tud.
Kösz a gyors választ.Nem mertem kivenni a szivattyút nem tudom nem okozok-e nagyobb gondot vele.....úgy láttam ,hogy van egy leszorító műa gyűrű(3 csavarral) aztán egy nagy gumitömítés gondolom ez zár a mosótér és a "gépház" között (ezt nm mertem bolygatni....) és ha ezt kiveszem kivehető a szivattyú?
Nem ismerem a gépet, tegyél fel egy fotót ha tudsz. Vagy fel kell bátorodnod, vagy szerelőt kell hozzá hívni különben nem javul meg.
Sziasztok! Tudnátok valami ötletet mondani, hogy miért csinálja a mosógépem ( Indesit WS84TX ) amikor elér az öblitő programhoz, akkor elkezd folyamatosan kattogva körbehaladni a programváltó és ott ragad abban a helyzetben, ahol járt ( szivattyúz és közben engedi ki a vizet ) Csak úgy tudom leállítani, ha kikapcsolom , várok kicsit és a kikapcsolóhelyzetbe állítom a gombot. Mit lehetne tenni vele? Menthetetlen ?
T Zolika.A szivattyúval kapcsolatban már előzőleg érdeklődtem,de csak az ára miatt,viszont ott egy jó tippet is kaptam azt,hogy amennyiben működik a motor elég lehet lapátokat cserélni....úgyhogy neki állok
Ha a gép a falba van kötve akkor mengézném hogy az nincs e eltömődve a fali szifon és ki kéne próbálni hogy a mosdóba kádba wc be (amihez közel van a gép)engedni a vizet ha az úgy jó én csak utána bántanám a szivattyút.
Kösz a válasz,ez a gép a konyhapultba van beépítve.Az a gégecső ami kivezeti a vizet tiszta,de sajnos nem látható(a beépítés miatt) az a hely ahonnan a gépbe csatlakozik,így nem látom az általad írt szifont sem.A mosogató szifon ahová ez a cső megy tiszta
Küldöm a fotót(és gyüjtöm a bátorságot.....)
Üdv.
A szivattyu nem ott van, külön van alul beépitve, nem ismerem a gép burkolatát de vagy hátulról hozzá lehet férni vagy lekell szedni az egész alját a kinyomó szivattyu az amire a kimenő cső van közvetlenül kötve, ilyenkor célszerü a szivattyut, az utána lévő csöveket és az előtte lévő csöveket is leszedni és kitakarítani valószinüleg tele van trutyival vagy a szivattyu rotorja ment tönkre de általában a tömődés gyakori, val.szinüleg lekellesz szedni az egész alsó részt, viszont oda már gyakorlat kell vagy nagyon figyelni, hogy mi hol volt hogy össze is tudd rakni hogy minden a helyére kerüljön pontosan. Laci!
Üdv.
A légcsapdát kellene még kitakarítani. Laci!
Üdv.
Lehet tömődés van az elmenő csőben vagy még a légcsabdát is meg lehet nézni kitakarítani, ha minden ok akkor külön egy centrire rátenni hogy mit csinál. Laci!
Jaaaaa azt hittem mosógép nem mosogatógép akkor meg ha elér a csöve a mosogatóig úgy megpróbálni.De cserélni sem egy nagy durranás 2-3000 ft-ból megvan és általában ilyen bajonettzáras műanyag fogja.
Köszönöm az infókat.Még nem "bátorodtam" fel a további szétszedésen......de azt mondták amikor a szivattyú után érdeklődtem,hogy ennek a gépnek EGY! szivattyúja van,nincs külön leürítő(kinyomó),és ehhez van lapátkerék(rotor) garnitúra ha az ment tönkre(ezt még leszedem)Azt értem,hogy trutyira gyanakodsz,de mivel a szivattyú előtt már kipucoltam,nem tudom,hogy átmehetett rajta(szűrő van előtte) annyi még,hogy ennyire elzárjon utána még valamit.De sajnos ha nézed a képet ennél több csak mélyebb szerelés után lesz látható.....amitől kissé "ódzkodom"
Hát nem sok mosogatógépet javítottam egy néhányat de azokba mindbe kettő volt, egy keverőszivattyú ami a mosogatótérbe nyomja a vizet, és egy üritőszivattyú ami melette van, hogy a két funkciót megoldották volna egy szivattyúval elvileg megvalósitható de nem tudom, a tömődést a csövekbe pedig nem nagy hordalék okozza amit a szürő nem enged át hanem nagyon finom iszapszerü anyag ami az évek alatt lerakódik a csőben, és igen ahoz hogy a benti csövekhez hozzá lehessen férni bizony le kell szedni az alját.
Amugy meg ha tényleg egy szivattyu lenne benne és a rotorja tegyük fel cserére szorulna akkor az a gép bizony a mosogatási funkciót sem tudná ellátni mivel oda is nyomni kell ám a vizet rendesen. Laci!
Én viszont csak most néztem bele egy mosogatógépbe,így abszolút amatőr vagyok....az egy szivattyús megoldást az alk eladó cég mondta a típusszám(ESI 6100W) megadása után(én elhittem...)Az eltömődést nem úgy gondoltam ahogy írtad,de belegondolva IGAZAD LEHET.A szivattyú dolgozik (végig jól mosogat) csak a kiürítésnél van a gond:csak vödörbe "hajlandó" üríteni a csatlakoztatott helyén nem.Azért gyanús a rotor mert úgy tűnik,hogy nem elég erős a kifolyó nyomás(ezt a vödörbe ürítésnél látom így.Most pihenek várom az okos tanácsokat aztán nekiállok szerelni.Köszönök minden infót.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,egy Whirpool AWE6316 mosógép elinditásnál 10 mp szivattyúzás és 5mp dobforgatás után leáll és a piros hibajelző led kigyullad.A motor jó a szivattyú jó a vizszintszabályozó jó a mágnesszelepek jók a fedélretesz kapcsoló jó mert néha elindul a program és meg is néztem ezeket. Kérdezném hogy tud-e valaki segíteni mi lehet a hiba?
A piros lámpával együtt más lámpa nem villog?Tachogenerátor ad jelet?Fűtőszál NTC ?
Ha nincs kifolyó víznyomás akkor tuti hogy szivattyú csere.
Sok sikert!
Ez nem jó hír......bár nem tudom mekkorának kell lenni a nyomásnak ez elég gyengécskének tűnik,de ha nem kell felfelé(ott a bekötési pont),csak a vödör felé akkor leürít.Olyan (majdnem) mint a TV-ben a tűzoltós prosztatareklámnál a vízcső......
|
Bejelentkezés
Hirdetés |