Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   166 / 581
(#) koboraram1221 hozzászólása Júl 24, 2012 /
 
Szerbusztok,
Egy whirlpool AWT 2205 géppel állok szemben ami nem hajlandó centrifugálni, van valami ötletetek hogy hol kezdjem? üdv
(#) zolika60 válasza koboraram1221 hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Csak program közben, vagy ha direkt centrifugára kapcsolod akkor sem?
(#) mnniki hozzászólása Júl 24, 2012 /
 
Sziasztok!

Némi hozzáértő segítségre lenne szükségem.... LG elöltöltős mosó - szárítógépem van, és a dobon kívülre került egy melltartómerevítő drót. Csúnyán súrlódik, nagyon szabadulnék tőle, de a környéken csak beszállítós szervíz van.... nem nagyon szeretném kipakolni a fürdőből - meg be a kocsiba, ha nem muszáj. Próbáltam kiszabadítani a dobot, hogy jobban beférjek, de nagyon be van csomagolva - olvastam a kiszedhető dobbordákról is, de annyira stabilan vannak benne, nem mertem feszegetni.....
létezik vmi női megoldás a dologra?
előre is köszi
(#) botesz válasza mnniki hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Szia!Mondjuk az a megoldás hogy keresni kéne valaki hozzáértőt aki kiszedi :yes: Legközelebb meg jobban ellenőrizni a cicifixet hogy nem szakadt -e?
(#) zolika60 válasza mnniki hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Az ajtógumit ha ki tudod szerelni, akkor valami mágneses eszközzel kipiszkálhatod. Vagy ilyennel:Bővebben: Link
(#) koboraram1221 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Sajnos direkt centrifugánál sem
(#) pipacs8871 válasza maria1982 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Szia! Köszönöm neked is a segítséget! Akkor megpróbálok szerezni ezt a tacogenerátort, vagy ha nem sikerül, megpróbálom megjavítatni úgy ahogy leírtad. Üdv. Zsolt
(#) zolika60 válasza koboraram1221 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Vizet felveszi kiszivattyúzza? Mert ha nem akkor a szintkapcsolót nézd meg, ha igen akkor először a szénkefék állapotát aztán a vezérlőt nézném. De majd a profik beleszólnak.
(#) koboraram1221 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Megnézem, köszönöm a tippeket
(#) hegyilakó hozzászólása Júl 25, 2012 /
 
Üdv Mindenkinek.Segítséget kérnék egy olyan problémában,hogy az Elektrolux ESI6100 mosogatógépem csak akkor üríti le a vizet,ha lekötöm a csövet a helyéről.és egy vödörbe engedem....A gépnél a szivattyú előtt minden tiszta,mélyebben nem nyúltam bele.azt gondolom,hogy valamiért nem elég "erősen" nyomja ki a szivattyú a vizet,de nem értek hozzá,most néztem bele ilyen gépbe először...Előre is köszönöm ha valaki segíteni tud.
(#) zolika60 válasza hegyilakó hozzászólására (») Júl 25, 2012 / 1
 
Nézz bele a szivattyúba is.
(#) hegyilakó válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Kösz a gyors választ.Nem mertem kivenni a szivattyút nem tudom nem okozok-e nagyobb gondot vele.....úgy láttam ,hogy van egy leszorító műa gyűrű(3 csavarral) aztán egy nagy gumitömítés gondolom ez zár a mosótér és a "gépház" között (ezt nm mertem bolygatni....) és ha ezt kiveszem kivehető a szivattyú?
(#) zolika60 válasza hegyilakó hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Nem ismerem a gépet, tegyél fel egy fotót ha tudsz. Vagy fel kell bátorodnod, vagy szerelőt kell hozzá hívni különben nem javul meg.
(#) evkass hozzászólása Júl 25, 2012 /
 
Sziasztok! Tudnátok valami ötletet mondani, hogy miért csinálja a mosógépem ( Indesit WS84TX ) amikor elér az öblitő programhoz, akkor elkezd folyamatosan kattogva körbehaladni a programváltó és ott ragad abban a helyzetben, ahol járt ( szivattyúz és közben engedi ki a vizet ) Csak úgy tudom leállítani, ha kikapcsolom , várok kicsit és a kikapcsolóhelyzetbe állítom a gombot. Mit lehetne tenni vele? Menthetetlen ?
(#) hegyilakó válasza hegyilakó hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
T Zolika.A szivattyúval kapcsolatban már előzőleg érdeklődtem,de csak az ára miatt,viszont ott egy jó tippet is kaptam azt,hogy amennyiben működik a motor elég lehet lapátokat cserélni....úgyhogy neki állok
(#) botesz válasza hegyilakó hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Ha a gép a falba van kötve akkor mengézném hogy az nincs e eltömődve a fali szifon és ki kéne próbálni hogy a mosdóba kádba wc be (amihez közel van a gép)engedni a vizet ha az úgy jó én csak utána bántanám a szivattyút.
(#) hegyilakó válasza botesz hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Kösz a válasz,ez a gép a konyhapultba van beépítve.Az a gégecső ami kivezeti a vizet tiszta,de sajnos nem látható(a beépítés miatt) az a hely ahonnan a gépbe csatlakozik,így nem látom az általad írt szifont sem.A mosogató szifon ahová ez a cső megy tiszta
(#) hegyilakó válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Küldöm a fotót(és gyüjtöm a bátorságot.....)
(#) lukovicsek válasza hegyilakó hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Üdv.

A szivattyu nem ott van, külön van alul beépitve, nem ismerem a gép burkolatát de vagy hátulról hozzá lehet férni vagy lekell szedni az egész alját a kinyomó szivattyu az amire a kimenő cső van közvetlenül kötve, ilyenkor célszerü a szivattyut, az utána lévő csöveket és az előtte lévő csöveket is leszedni és kitakarítani valószinüleg tele van trutyival vagy a szivattyu rotorja ment tönkre de általában a tömődés gyakori, val.szinüleg lekellesz szedni az egész alsó részt, viszont oda már gyakorlat kell vagy nagyon figyelni, hogy mi hol volt hogy össze is tudd rakni hogy minden a helyére kerüljön pontosan.

Laci!
(#) lukovicsek válasza koboraram1221 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Üdv.

A légcsapdát kellene még kitakarítani.

Laci!
(#) zolika60 válasza hegyilakó hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Úgy ahogy lukovicsek kolléga írja.
(#) lukovicsek válasza evkass hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Üdv.
Lehet tömődés van az elmenő csőben vagy még a légcsabdát is meg lehet nézni kitakarítani, ha minden ok akkor külön egy centrire rátenni hogy mit csinál.

Laci!
(#) botesz válasza hegyilakó hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Jaaaaa azt hittem mosógép nem mosogatógép akkor meg ha elér a csöve a mosogatóig úgy megpróbálni.De cserélni sem egy nagy durranás 2-3000 ft-ból megvan és általában ilyen bajonettzáras műanyag fogja.
(#) hegyilakó válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Köszönöm az infókat.Még nem "bátorodtam" fel a további szétszedésen......de azt mondták amikor a szivattyú után érdeklődtem,hogy ennek a gépnek EGY! szivattyúja van,nincs külön leürítő(kinyomó),és ehhez van lapátkerék(rotor) garnitúra ha az ment tönkre(ezt még leszedem)Azt értem,hogy trutyira gyanakodsz,de mivel a szivattyú előtt már kipucoltam,nem tudom,hogy átmehetett rajta(szűrő van előtte) annyi még,hogy ennyire elzárjon utána még valamit.De sajnos ha nézed a képet ennél több csak mélyebb szerelés után lesz látható.....amitől kissé "ódzkodom"
(#) lukovicsek válasza hegyilakó hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Hát nem sok mosogatógépet javítottam egy néhányat de azokba mindbe kettő volt, egy keverőszivattyú ami a mosogatótérbe nyomja a vizet, és egy üritőszivattyú ami melette van, hogy a két funkciót megoldották volna egy szivattyúval elvileg megvalósitható de nem tudom, a tömődést a csövekbe pedig nem nagy hordalék okozza amit a szürő nem enged át hanem nagyon finom iszapszerü anyag ami az évek alatt lerakódik a csőben, és igen ahoz hogy a benti csövekhez hozzá lehessen férni bizony le kell szedni az alját.
Amugy meg ha tényleg egy szivattyu lenne benne és a rotorja tegyük fel cserére szorulna akkor az a gép bizony a mosogatási funkciót sem tudná ellátni mivel oda is nyomni kell ám a vizet rendesen.

Laci!
(#) hegyilakó válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Én viszont csak most néztem bele egy mosogatógépbe,így abszolút amatőr vagyok....az egy szivattyús megoldást az alk eladó cég mondta a típusszám(ESI 6100W) megadása után(én elhittem...)Az eltömődést nem úgy gondoltam ahogy írtad,de belegondolva IGAZAD LEHET.A szivattyú dolgozik (végig jól mosogat) csak a kiürítésnél van a gond:csak vödörbe "hajlandó" üríteni a csatlakoztatott helyén nem.Azért gyanús a rotor mert úgy tűnik,hogy nem elég erős a kifolyó nyomás(ezt a vödörbe ürítésnél látom így.Most pihenek várom az okos tanácsokat aztán nekiállok szerelni.Köszönök minden infót.
(#) kozmi hozzászólása Júl 25, 2012 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,egy Whirpool AWE6316 mosógép elinditásnál 10 mp szivattyúzás és 5mp dobforgatás után leáll és a piros hibajelző led kigyullad.A motor jó a szivattyú jó a vizszintszabályozó jó a mágnesszelepek jók a fedélretesz kapcsoló jó mert néha elindul a program és meg is néztem ezeket. Kérdezném hogy tud-e valaki segíteni mi lehet a hiba?
(#) botesz válasza kozmi hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
A piros lámpával együtt más lámpa nem villog?Tachogenerátor ad jelet?Fűtőszál NTC ?
(#) botesz válasza hegyilakó hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Ha nincs kifolyó víznyomás akkor tuti hogy szivattyú csere.
Sok sikert!
(#) hegyilakó válasza botesz hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Ez nem jó hír......bár nem tudom mekkorának kell lenni a nyomásnak ez elég gyengécskének tűnik,de ha nem kell felfelé(ott a bekötési pont),csak a vödör felé akkor leürít.Olyan (majdnem) mint a TV-ben a tűzoltós prosztatareklámnál a vízcső......
Következő: »»   166 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem