Fórum témák
» Több friss téma |
Tanácsot kérek töletek.Wirthpool 43136W0/D mosógépem megáll az öblités centrifugálás programrésznél.lefolyó problémát kizártam.Hibaüzenetet nem ír ki a gép.Amikor a centrifugáláshoz ér kattan a programkapcsoló kicsit megmozdul a dob de nem megy tovább.Üresem megy a centrifuga.Vezérlő elektronika v. Valamilyen légtartályba jutott nedvességet is felmerült.
Az én mosógépemnél is ez a helyzet áll fenn annak idején szénkefét mondtak rá nagyon sokan szerintem te is azt nézd meg első kézből ha kopott csere és máris élvezheted a mosást amíg világ a világ
Egyéb kommutátoros motoroknál is tapasztaltam hogy a szénkefe néha hiába ér el a kommutátorhoz a csere a megoldás A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
Igen, az öblítési fázist megcsinálja és legtöbbször az öblítő anyag vagy víz marad a tartóban.
A tartót egyébként kitisztítottam, de ennek ellenére fennáll a fenti jelenség.
Sziasztok! Megdöglött az electrolux ewt-1015-ös mosógépem motorja. Fel lett újítva, de úgy tűnik a vezérlőn is elégett ez-az. Ki tud valaki segíteni egy panelrajzzal és kapcsolási rajzzal? Esetleg olcsó beszerzési lehetőség a vezérlőre? (Procond 451515651 Elux 13221992/0)
Szia!Segítséget szeretnék kérni abban,hogy a mosógépem dobja nem forog,és ha beindul akkor a dob alatt nagyon szikrázik.Mi lehet a baj?
sziasztok wirpoolmosogeprol lenne sz tur frei led vilagit a szivattyu elindul de a vizet mar nem engedi bele amikor elindulna a program tudna nekem valaki segiteni,hogy mit nezzek meg,segitsegeteket elore is koszonom
Nincs rendesen bezárva az ajtó vagy nem érzékeli hogy be van csukva.
most csereltem ki az ajto zarat,naon el vaok keseredve
,mit nezzek még meg
Így ide ne nagyon írkálj mert ki fognak dobni!Itt megkövetelik a kultúrált magyar helyesírást!A panelon nézd meg nincsen e valamilyen hibás alkatrész illetve hogy tényleg visszamegy a jel a zártól a panelig.
Üdv.
Meg kellene nézni,hogy mi zúg, lehet a kinyomó szivattyú nem bir elindulni, vagy valamelyik beengedő szelep elvan tömődve vagy a vizvezeték a szelep után és nem tudja a vizet beengedni.
Köszönöm Mennyire valós hogy a 7 év elmúltával a gondok egymást követik?
Valósabb az hogy 3-4 év után minden egyes mosás ajándék.
Sziasztok.
Van egy zanussi mosógép vezérlőm ami nem ad magáról életjelet. A vezérlőn egy LNK304GN típusú IC található ami a vezérlő feszültséget (gondolom én) hivatott ellátni. Mivel a témában nem nagyon vagyok járatos a segítséget szeretném kérni, hogy esetlegesen mi okozhatja a problémát. Az IC adatlapja szerint Feedback (FB) lábán max 1.76v lehet de én közel 2v-ot mérek. A panelon semmi led nem világít. A segítséget előre is köszönöm.
Ha csak nem egy ősrégi típus. Egy barátomnak van egy német mosógépe. Sajnos a típusa nem jut eszembe. Húsz egynéhány éve hozta egy svájci lomtalanításból. Akkor ajtókapcsoló baja volt. Azóta ment felnőttek a gyerekei is közben. Mostanság csapágyas lett elkezdett a víz is csepegni belőle. szétszedte igen könnyen szerelhető volt benne a csapágy. Két akkora kúpos csapágyon forog, amit ma már autó kerékbe sem tesznek Kicserélte meg a szimeringet is, most megint jó. Szerintem újabb húsz év. A gép harminc év körüli létére nem rozsdás, nem mállnak a gumi alkatrészei. Lehetne ilyeneket is gyártani egy optimális világban.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
Hát igen.Csak nem Schutless gép?Az volt a nagy svájci márka.Az enyém is 17 -18 éves Miele. 8230 üzemóra van benne."Sajnos" ha saját gépről van szó akkor maximalista vagyok így amikor megkaptam teljesen felújítottam.Új szimeringet dob és motorcsapágyakat,lengéscsillapítót és egy alapos tisztítást. kapott.Egyedül a lengéscsillapítók voltak benne rosszak.Most múlt 1 éve ennek,azóta sincs baja.Igen lehetne ilyen gépeket csinálni csak akkor érné meg nekik ha 5-600 ezer Ft okat elkérnének érte.Tessék dobtam egy képet a sajátomról. Van rajta egy Miele ruhaszárítóm is az tavaly nyár óta van meg egy alapos szétszedésen és tisztításon van túl annak se volt azóta semmi gondja.
Sziasztok!
Van egy Siemens wxl134 mosogepem. A tunet egyik naprol a masikra, hogy nem nagyon forog a dob, meg megmoccan, de alig. Vegigolvastam sok hozzaszolast, szetszedtem, szenkefe ok, kommutator bar eleg vallas de ok, a panelon sok ujraforrasztasnyom foleg a releknel. Csomo mindenen atmentem pakaval, es most ugy tunik jo. Nagyon koszonom a sok epito jellegu tippet, igy volt merszem nekiallni, a segitsegetekkel most egy vagy tobb nap szabit es sokezer forintot sporoltam.
Hello Botesz!
Bocsi tévedtem, a mosógépem az öblítési fázist nem csinálja meg. Újra próbáltam.
Szia! A probléma feltehetően a fúvókával lesz illetve az azt mozgató mechanikával, ami nem fordítja az öblítő "ablak" irányába. Ha mosóport használsz akkor az felrakodik a fúvókára és az majd nem oda fog "spriccelni" ahová éppen kell, így azt a műveletet a tartóban lévő gátak kialakítása nem fogja elvégezni és maradványok keletkeznek a mosószer tartóban. Ha esetleg a mechanika volna a hibás (kopás miatt) azt ki kellene ahhoz cserélni.
Szia! A címsorban felül a jobb oldalon egy kis nyilacska a négyzetben, lenyitod a lehetőségeket és alul, a "Csak képek keresése" fogja megnyitni a képtárat, amiben találni fogsz a Te esetedhez hasonló felépítésű tápegységet és annak javítási leírását. Nem akarom az enyémet tolni, mert az Wp-s volt de nagy valószínűséggel ennek is egy bekapcsolási áramlökés meghúzta az huzalellenállás biztijét és az LNK is tönkre ment.
Sziasztok!
Megvettem és kicseréltem az itt megbeszélt alkatrészeket. Egy teljesen új ajtókapcsolóval összeszereltem,de nem lett jó a gép! Bekapcsoláskor minden oké,de a zár nem zárja le az ajtót és a program így nem indul el. Ami fura,hogy nem ír hibakódot,csak a program beállított értéke villog és hangjelzést ad. A 620 ohm helyett 680-as ellenállást kaptam,ez befolyásolhat valamit? Illetve,ha valaki tudna még segíteni ebben,annak örülnék. Néhány napig nem leszek netközelben.Majd hétfő este,ha igaz. Köszi! A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
Sziasztok! Kérdezni szeretném, hogy a dob és mosószer adagoló közti gumicsatlakozót lehet-e helyettesíteni (ideiglenesen) egyéb csövel?
Miért ne lehetne, ha bele tudod szerelni.
Szia Vim!
Megbontottam a gépet, a mosópor adagolót kivettem és teljesen kitakarítottam, de nem ez lehet a hiba, mert az öblítést telejesen kihagyja. Az öblítő proginál az adagoló fiókot kihúzva azt tapasztaltam, hogy abba a rekeszbe nem enged vizet, ahol az öblítő van. Nem tudom, hogy hol keressem a hibát?!
Szia!
A víz a mosószer adagoló ház tetején, vagy a végén " közlekedik " ! Azt is ki kell tisztítani, öblítésnél általában 10-15 mp-ig megy a víz az öblítő tartályába. Ha a bemeneti lukak a tetején berakódtak trutyival nem viszi be a szert. Az, hogy víz marad benne nem lényeges.
Sziasztok!
Indesit hibakód megfejtéséhez,kérek segitséget. A vizszintes négy led és a függőleges sorból a legalsó villog O O O O X X X O pontosan igy.A segitséget köszönöm. A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
Sziasztok!
Indesit IWUD4105 mosógép bármelyik mosási programon vizet veszi, de nem forog a dob. Majd egy idő múlva kiengedi a vizet, és F01 hibakód jelenik meg. Viszont ha átkapcsolom centrifugára akkor az a program hibátlanul végigmegy, dob forog, centriz. Valami Ötlet?
Hello.
Bővebben: Link Ezt találtam Indesit, Ariston : F01: Motorköri Triak rövidzárlat (nem vesz vizet, majd kb. 15" után szivattyú beindul, kapcsoló forog) 1/CNE, 2/CNG, 3/CNH, 4/J9, 5/J2 csatlakozó átvizsgálása Beázás, testzárlat, kontakthiba keresése motornál, és vezetékeinél. Panel hiba, csere vagy javíttatás Másik forrás: F01: Motorköri testzárlat, vagy elektronika hiba okozza. Sok esetben nem ad a gép hibajelzést, csak egyszerűen nem forgatja a motort. Oka lehet a motor forgórészének, vagy állórészének esetleg csatlakozójának testzárlata. Nagyon kis szivárgóáram esetén is már jelentkezik a hiba. Már akkor is letiltja az elektronika a forgazást, ha 4MOhm szigetelési ellenállás van a motorkőr és a földelés között! (Pedig ez már hivatalosan szigetelésnek felel meg) Megbízhatóan csak nagyfeszültséggel lehet kimérni! Volt eset, amikor sem a motor, sem az elektronika csere nem oldotta meg a gondot, végül a motornál a kábelkorbács végén lévő csatlakozót levágva, majd a vezetékeket egyenként felsaruzva megszűnt a hiba. Nem zárható ki, hogy amikor leázik a motorcsatlakozó, a beázás következménye képen a műanyag szigetelő képessége olyan mértékben romlik, ami már befolyásolja a működést. A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
Köszönöm az infókat.
Igazából én is találtam ilyeneket, de úgy gondoltam, ha a centrizés megy, a motornak sok baja nem lehet... No, majd megnézem és referálok.
Szia Stevepapa!
Az adagolóházat is teljesen kitakarítottam, gyors, illetve rövid mosásánál öblít a gép, azonban hosszabbra programozva már nem. A programszabályzó melletti ellenálláson és a nyáklapon találtam egy kis égésnyomot, amit azonban letöröltem. Telefonnal készítettem róla elég gyenge minőségű fényképet, nem tudom, hogy ennek van-e valami jelentősége?! |
Bejelentkezés
Hirdetés |