Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   289 / 585
(#) softart hozzászólása Máj 11, 2014 /

Tanácsot kérek töletek.Wirthpool 43136W0/D mosógépem megáll az öblités centrifugálás programrésznél.lefolyó problémát kizártam.Hibaüzenetet nem ír ki a gép.Amikor a centrifugáláshoz ér kattan a programkapcsoló kicsit megmozdul a dob de nem megy tovább.Üresem megy a centrifuga.Vezérlő elektronika v. Valamilyen légtartályba jutott nedvességet is felmerült.
(#) villanyipi válasza softart hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Az én mosógépemnél is ez a helyzet áll fenn annak idején szénkefét mondtak rá nagyon sokan szerintem te is azt nézd meg első kézből ha kopott csere és máris élvezheted a mosást amíg világ a világ
Egyéb kommutátoros motoroknál is tapasztaltam hogy a szénkefe néha hiába ér el a kommutátorhoz a csere a megoldás
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
(#) ordas52 hozzászólása Máj 11, 2014 /

Igen, az öblítési fázist megcsinálja és legtöbbször az öblítő anyag vagy víz marad a tartóban.
A tartót egyébként kitisztítottam, de ennek ellenére fennáll a fenti jelenség.
(#) SzaboZE hozzászólása Máj 11, 2014 /

Sziasztok! Megdöglött az electrolux ewt-1015-ös mosógépem motorja. Fel lett újítva, de úgy tűnik a vezérlőn is elégett ez-az. Ki tud valaki segíteni egy panelrajzzal és kapcsolási rajzzal? Esetleg olcsó beszerzési lehetőség a vezérlőre? (Procond 451515651 Elux 13221992/0)
(#) varga44 hozzászólása Máj 12, 2014 /

Szia!Segítséget szeretnék kérni abban,hogy a mosógépem dobja nem forog,és ha beindul akkor a dob alatt nagyon szikrázik.Mi lehet a baj?
(#) dannyc27 hozzászólása Máj 12, 2014 /

sziasztok wirpoolmosogeprol lenne sz tur frei led vilagit a szivattyu elindul de a vizet mar nem engedi bele amikor elindulna a program tudna nekem valaki segiteni,hogy mit nezzek meg,segitsegeteket elore is koszonom
(#) botesz válasza dannyc27 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Nincs rendesen bezárva az ajtó vagy nem érzékeli hogy be van csukva.
(#) dannyc27 válasza botesz hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

most csereltem ki az ajto zarat,naon el vaok keseredve
,mit nezzek még meg
(#) botesz válasza dannyc27 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Így ide ne nagyon írkálj mert ki fognak dobni!Itt megkövetelik a kultúrált magyar helyesírást!A panelon nézd meg nincsen e valamilyen hibás alkatrész illetve hogy tényleg visszamegy a jel a zártól a panelig.
(#) lukovicsek válasza franky710 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Üdv.

Meg kellene nézni,hogy mi zúg, lehet a kinyomó szivattyú nem bir elindulni, vagy valamelyik beengedő szelep elvan tömődve vagy a vizvezeték a szelep után és nem tudja a vizet beengedni.
(#) softart válasza villanyipi hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Köszönöm Mennyire valós hogy a 7 év elmúltával a gondok egymást követik?
(#) botesz válasza softart hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Valósabb az hogy 3-4 év után minden egyes mosás ajándék.
(#) szerzetes hozzászólása Máj 13, 2014 /

Sziasztok.
Van egy zanussi mosógép vezérlőm ami nem ad magáról életjelet. A vezérlőn egy LNK304GN típusú IC található ami a vezérlő feszültséget (gondolom én) hivatott ellátni. Mivel a témában nem nagyon vagyok járatos a segítséget szeretném kérni, hogy esetlegesen mi okozhatja a problémát. Az IC adatlapja szerint Feedback (FB) lábán max 1.76v lehet de én közel 2v-ot mérek. A panelon semmi led nem világít.

A segítséget előre is köszönöm.
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Ha csak nem egy ősrégi típus. Egy barátomnak van egy német mosógépe. Sajnos a típusa nem jut eszembe. Húsz egynéhány éve hozta egy svájci lomtalanításból. Akkor ajtókapcsoló baja volt. Azóta ment felnőttek a gyerekei is közben. Mostanság csapágyas lett elkezdett a víz is csepegni belőle. szétszedte igen könnyen szerelhető volt benne a csapágy. Két akkora kúpos csapágyon forog, amit ma már autó kerékbe sem tesznek Kicserélte meg a szimeringet is, most megint jó. Szerintem újabb húsz év. A gép harminc év körüli létére nem rozsdás, nem mállnak a gumi alkatrészei. Lehetne ilyeneket is gyártani egy optimális világban.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Hát igen.Csak nem Schutless gép?Az volt a nagy svájci márka.Az enyém is 17 -18 éves Miele. 8230 üzemóra van benne."Sajnos" ha saját gépről van szó akkor maximalista vagyok így amikor megkaptam teljesen felújítottam.Új szimeringet dob és motorcsapágyakat,lengéscsillapítót és egy alapos tisztítást. kapott.Egyedül a lengéscsillapítók voltak benne rosszak.Most múlt 1 éve ennek,azóta sincs baja.Igen lehetne ilyen gépeket csinálni csak akkor érné meg nekik ha 5-600 ezer Ft okat elkérnének érte.Tessék dobtam egy képet a sajátomról. Van rajta egy Miele ruhaszárítóm is az tavaly nyár óta van meg egy alapos szétszedésen és tisztításon van túl annak se volt azóta semmi gondja.

fghjklé.jpg

(#) baskiria hozzászólása Máj 13, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Siemens wxl134 mosogepem. A tunet egyik naprol a masikra, hogy nem nagyon forog a dob, meg megmoccan, de alig. Vegigolvastam sok hozzaszolast, szetszedtem, szenkefe ok, kommutator bar eleg vallas de ok, a panelon sok ujraforrasztasnyom foleg a releknel. Csomo mindenen atmentem pakaval, es most ugy tunik jo. Nagyon koszonom a sok epito jellegu tippet, igy volt merszem nekiallni, a segitsegetekkel most egy vagy tobb nap szabit es sokezer forintot sporoltam.
(#) ordas52 hozzászólása Máj 14, 2014 /

Hello Botesz!
Bocsi tévedtem, a mosógépem az öblítési fázist nem csinálja meg.
Újra próbáltam.
(#) VIM válasza ordas52 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Szia! A probléma feltehetően a fúvókával lesz illetve az azt mozgató mechanikával, ami nem fordítja az öblítő "ablak" irányába. Ha mosóport használsz akkor az felrakodik a fúvókára és az majd nem oda fog "spriccelni" ahová éppen kell, így azt a műveletet a tartóban lévő gátak kialakítása nem fogja elvégezni és maradványok keletkeznek a mosószer tartóban. Ha esetleg a mechanika volna a hibás (kopás miatt) azt ki kellene ahhoz cserélni.
(#) VIM válasza szerzetes hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Szia! A címsorban felül a jobb oldalon egy kis nyilacska a négyzetben, lenyitod a lehetőségeket és alul, a "Csak képek keresése" fogja megnyitni a képtárat, amiben találni fogsz a Te esetedhez hasonló felépítésű tápegységet és annak javítási leírását. Nem akarom az enyémet tolni, mert az Wp-s volt de nagy valószínűséggel ennek is egy bekapcsolási áramlökés meghúzta az huzalellenállás biztijét és az LNK is tönkre ment.
(#) gais969 hozzászólása Máj 16, 2014 /

Sziasztok!
Megvettem és kicseréltem az itt megbeszélt alkatrészeket.
Egy teljesen új ajtókapcsolóval összeszereltem,de nem lett jó a gép!
Bekapcsoláskor minden oké,de a zár nem zárja le az ajtót és a program így nem indul el. Ami fura,hogy nem ír hibakódot,csak a program beállított értéke villog és hangjelzést ad.
A 620 ohm helyett 680-as ellenállást kaptam,ez befolyásolhat valamit?
Illetve,ha valaki tudna még segíteni ebben,annak örülnék.
Néhány napig nem leszek netközelben.Majd hétfő este,ha igaz.

Köszi!
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
(#) Bizsu hozzászólása Máj 16, 2014 /

Sziasztok! Kérdezni szeretném, hogy a dob és mosószer adagoló közti gumicsatlakozót lehet-e helyettesíteni (ideiglenesen) egyéb csövel?
(#) zolika60 válasza Bizsu hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Miért ne lehetne, ha bele tudod szerelni.
(#) ordas52 hozzászólása Máj 21, 2014 /

Szia Vim!
Megbontottam a gépet, a mosópor adagolót kivettem és teljesen kitakarítottam, de nem ez lehet a hiba, mert az öblítést telejesen kihagyja. Az öblítő proginál az adagoló fiókot kihúzva azt tapasztaltam, hogy abba a rekeszbe nem enged vizet, ahol az öblítő van. Nem tudom, hogy hol keressem a hibát?!
(#) stevepapa válasza ordas52 hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Szia!

A víz a mosószer adagoló ház tetején, vagy a végén " közlekedik " ! Azt is ki kell tisztítani, öblítésnél általában 10-15 mp-ig megy a víz az öblítő tartályába. Ha a bemeneti lukak a tetején berakódtak trutyival nem viszi be a szert. Az, hogy víz marad benne nem lényeges.
(#) dani vince hozzászólása Máj 21, 2014 /

Sziasztok!
Indesit hibakód megfejtéséhez,kérek segitséget. A vizszintes négy led és a függőleges sorból a legalsó villog O O O O
X
X
X
O
pontosan igy.A segitséget köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
(#) freeless hozzászólása Máj 21, 2014 /

Sziasztok!

Indesit IWUD4105 mosógép bármelyik mosási programon vizet veszi, de nem forog a dob. Majd egy idő múlva kiengedi a vizet, és F01 hibakód jelenik meg.
Viszont ha átkapcsolom centrifugára akkor az a program hibátlanul végigmegy, dob forog, centriz.
Valami Ötlet?
(#) NyariG válasza freeless hozzászólására (») Máj 21, 2014 / 1

Hello.

Bővebben: Link

Ezt találtam

Indesit, Ariston :
F01: Motorköri Triak rövidzárlat (nem vesz vizet, majd kb. 15" után szivattyú beindul, kapcsoló forog)
1/CNE, 2/CNG, 3/CNH, 4/J9, 5/J2 csatlakozó átvizsgálása
Beázás, testzárlat, kontakthiba keresése motornál, és vezetékeinél.
Panel hiba, csere vagy javíttatás

Másik forrás:

F01: Motorköri testzárlat, vagy elektronika hiba okozza. Sok esetben nem ad a gép hibajelzést, csak egyszerűen nem forgatja a motort. Oka lehet a motor forgórészének, vagy állórészének esetleg csatlakozójának testzárlata. Nagyon kis szivárgóáram esetén is már jelentkezik a hiba. Már akkor is letiltja az elektronika a forgazást, ha 4MOhm szigetelési ellenállás van a motorkőr és a földelés között! (Pedig ez már hivatalosan szigetelésnek felel meg) Megbízhatóan csak nagyfeszültséggel lehet kimérni!
Volt eset, amikor sem a motor, sem az elektronika csere nem oldotta meg a gondot, végül a motornál a kábelkorbács végén lévő csatlakozót levágva, majd a vezetékeket egyenként felsaruzva megszűnt a hiba. Nem zárható ki, hogy amikor leázik a motorcsatlakozó, a beázás következménye képen a műanyag szigetelő képessége olyan mértékben romlik, ami már befolyásolja a működést.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
(#) freeless válasza NyariG hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Köszönöm az infókat.

Igazából én is találtam ilyeneket, de úgy gondoltam, ha a centrizés megy, a motornak sok baja nem lehet...

No, majd megnézem és referálok.
(#) ordas52 hozzászólása Máj 21, 2014 /

Szia Stevepapa!
Az adagolóházat is teljesen kitakarítottam, gyors, illetve rövid mosásánál öblít a gép, azonban hosszabbra programozva már nem. A programszabályzó melletti ellenálláson és a nyáklapon találtam egy kis égésnyomot, amit azonban letöröltem. Telefonnal készítettem róla elég gyenge minőségű fényképet, nem tudom, hogy ennek van-e valami jelentősége?!
(#) botesz válasza ordas52 hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

A panelra lerakódó szénpor természetes jelenség szénkefés gépeknél.Én a perifériákat is lellenőrizniém mint szintszabályzó fűtőszál ntc....stb
Következő: »»   289 / 585
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem