Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   290 / 585
(#) stevepapa válasza ordas52 hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Igen innentől a perifériák következnek. Különös tekintettel a " légcsapdára ", szintszabályzóra. A hosszabb mosás után hányszor öblít ?
(#) ordas52 hozzászólása Máj 22, 2014 /

A hosszabb mosás után egyáltalán nem öblít.
(#) stevepapa válasza ordas52 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Ok, de mit csinál ? Egyszerűen leáll, vagy centrifugálással befejezi a dolgát?
(#) botesz hozzászólása Máj 24, 2014 /

Sziasztok!Whirlpool elöltöltős nagykijelzős csili-vilis mosógép elektronikájával szenvedek.Tipikus táp hibája volt azaz süket volt az egész.R20 ellenállás és az L003 as induktivitás szemmel láthatóan rossz volt ezért már ki lett cserélve az LNK 304 es IC vel együtt.Sajnos most is tök süket az egész.A 2db kék kondin a kapcsolónál 530(ha jól emlékszem)Voltot mérek.Ami közvetlenül az IC nél van 47 mikrós azon meg nem mérek semmit.Tapasztalt kollégákat kérdezném hogy ilyenkor mi szokott még elszállni mit kéne még kicserélni?
Előre is köszönöm!
(#) Gabó válasza botesz hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Jól látom, hogy az L003 az egy ellenállás? Oda induktivitás kell!
(#) ordas52 hozzászólása Máj 24, 2014 /

Szia Stevepapa!
Nem áll le gép, hanem centrifugálással befejezi a műveletet, csak az öblítés marad ki.
(#) stevepapa válasza ordas52 hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Szia! akkor tulajdonképpen végigcsinálja programot csak nem mossa be az öblítőt ?
(#) botesz válasza Gabó hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Megmondom öszintén hogy fogalmam sincs de az értéke az megegyezik az eredetivel.
(#) ordas52 hozzászólása Máj 25, 2014 /

Szia Stevepapa!
Így van, nem mossa be az öblítőt, vagy nem viszi belőle és van mikor összekeveredik az öblítő a vízzel és nem megy ki belőle, annak ellenére, hogy a fiókot is kitakarítottam. Egyébként a programot végigcsinálja.
(#) stevepapa válasza ordas52 hozzászólására (») Máj 25, 2014 /

Szia!

Őszintén szólva hirtelen nem vagyok képben, Hány szelepes a gép ? Biztos írtad már Mi pontos Típusa?
(#) ordas52 hozzászólása Máj 25, 2014 /

Szia Stevepapa!
A mosógép tipusa Daewo-VF80M1, ha a mágnesszelepre gondolsz, két cső vezet onnan az adagolóházba.
(#) botesz válasza ordas52 hozzászólására (») Máj 25, 2014 /

Akkor nagy valószínűséggel a sugártörővel lesz a gond.Tehát ha a szelep jó(ha nem jó akkor az előmosási fázisok sem működnek)akkor adagoló kiszed kipucol és működik tovább.
(#) ordas52 hozzászólása Máj 27, 2014 /

Szia Stevepapa!
Az a szelep nem nyit ki, ami az öblítőt bevinné, két szelep van egymás felett.
Amikor olyan kedve van, beenged egy kis vizet az öblítő fakkba. Mit csináljak a szeleppel?
(#) stevepapa válasza ordas52 hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Nem ártana vízkőmentesíteni, valamint megnézni a vezérlőpanelon a triakját. Kicserélni, átforrasztani, a panelt. Lehet, hogy forrasztási gondja van. Ha tudsz mérni mérd meg, hogy mikor öblíteni kellene az a szelep kap e feszültséget. Ha igen akkor szelephiba. Jut eszembe ideiglenesen cseréld fel a vezetékeit a mosási szeleppel. Ha jó akkor azon keresztül tölteni fog.
(#) ordas52 hozzászólása Máj 27, 2014 /

Szia Stevepapa!
Hát ez a vezetékcsere tényleg okos ellenőrzőpróba, csütörtökön megyek a lányomhoz sz.miklósra, mert az ő gépe, azonnal lepróbálom és közlöm az eredményt.
(#) ordas52 hozzászólása Máj 29, 2014 /

Szia Stevepapa!
Megcseréltem a vezetéket a szelepek kiválóan működnek, ellenben mégegyszer kivettem az adagolóházat és annak a tetejét szétpattintva tapasztaltam, hogy ugyan lukakon át lehet látni, de mindegyiket egy vékony kocsonyás átlátszó réteg fedte.
Alposan kitakarítottam és most telefonált a lányom, hogy öblít gép.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet (mindenkiét) sokat tanultam.
(#) stevepapa válasza ordas52 hozzászólására (») Máj 29, 2014 /

Na ugye, hogy ugye. Mondtam, hogy takarítani......Örülök a sikernek
(#) eyess hozzászólása Máj 29, 2014 /

Lehetséges rajz hozzá

rajz.PNG

(#) lukovicsek hozzászólása Máj 30, 2014 /

Sziasztok .

LG digitális gép, programot kiválasztom ajtó bezár a program lassan megy lefele de a gép megse mukkan semmit nem csinál, valakinek ötlete? egyszer mintha már találkoztam volna ilyesmivel de már nem tudom, hogy mi volt akkor a baj. A panelen látszólag nincs égés.
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

A szelepek jók? A feszt kiadja neki?Amennyiben kefès motorral szerelt úgy kipucolnám a forgót.
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

ha centrire rakom akkor is ez a helyzet, a motort megnéztem ott minden ok
(#) picu hozzászólása Máj 30, 2014 /

Sziasztok!
Van egy mosógépmotorom amit szeretnék más célra használni. A motor tipusa: M51.20.03.03
Cod: T12006504
A problémám az hogy rövid járatás után nagyon melegszik kb. 50-60°C
Ez normális?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) lukovicsek válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Nem jól irtam, csak 2 percet megy le aztán áll!!
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

A fűtőbetétet nézted testzárlatra?
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Azt nem.
(#) attila1 hozzászólása Máj 30, 2014 /

Sziasztok! Sajnos behalt a szomszédom Indesit mosógépe,rövidzárat csináltak véletlenül benne az ajtózár csere közben...Utána vízbeeresztéskor egyből ment a szivattyúja is. Panelt kivettem belőle,és találtam rajta szétrobbant,és zárlatos alkatrészeket is.De van egy kis fennakadásom alkatrész ügyben. Google szerint a ,,Z0607" TO-92 tokozású FET-et honnan tudnám beszerezni,vagy mivel helyettesíthető? Valamint a ,,PJ014J" valami dióda,ezt is kéne cserélni,mindkét irányba vezet,és egy ,,TVR 07471" típusú alkatrész.Én először kondinak gondoltam,de kiderült,hogy Cink Oxid Varisztor. Ennek egy BTB10 800BW Triak-hoz van köze.Segítséget kérnék beszerzés,illetve helyettesítő alkatrészek miatt. És lehetőleg egy helyről kéne beszerezni a postaköltség miatt...

Köszönöm előre is!
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014
(#) zanal hozzászólása Jún 1, 2014 /

Sziasztok!
Az utóbbi időben valami gond van a mosógéppel.
Ez egy Whirlpool AWT 2205 felültöltős. Én karosszériás vagyok nem sokat konyítok a panelekhez.
Hibajelenség hogy indítás után elmegy a centrifugázásig és ott megáll. A ki-be kapcsoló gomb megnyomásával tovább megy valameddig. A programkapcsolót befújtam kontakt sprayvel. Ez a legtöbb amit én mertem tenni. A jelenség változatlan. Néztem a neten programkapcsolót hozzá de 50000Ft az ára. Akkor inkább teszek hozzá valamennyit és veszek új mosógépet.
Szerintetek érdemes e szerelőnek megmutatni, aki átnézi a panelt vagy vegyek másik mosógépet?
Milyen típusú a legmegbízhatóbb?
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) botesz válasza zanal hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Nem is biztos hogy a panellel van a a gond.Hiába fújkálod kontakt spray el semmi jótékony hatása nincs a panelra mivel mozgó alkatrészeket(a relén kívül de az meg le van zárva) nem tartalmaz.Egy olyan szerelőnek mutasd meg aki ért is hozzá és nem panelt akar egyből cserélni.Ha meg másikat veszel szinte teljesen mindegy milyet veszel úgy csak 5 évig tart szinte mindegyik.
(#) zanal hozzászólása Jún 1, 2014 /

Köszönöm botesz!
(#) Tom52 hozzászólása Jún 1, 2014 /

Sziasztok!
Egy Elektrolux EWT 1012 mosógépünk van,úgy 6 éves,felültöltős.Úgy 4 éves korában kellett csapágyakat cserélni,ez olyan 24 ezer ft volt akkor-rögvest utánna is jártam,magánuton sima boltból beszerezhető volt 5 ezer ft ért darabja,vettem is.1 év mulva kiment a dob hajtásával ellenkező oldali szimering,kivettem,kicseréltem,mivel volt pluszban-egy egyszerű kis V alaku gumigyűrű.Most már mult héten a csapágyat is cserélnem kellett,mert totál elrozsdásodott-a szimering is szétment.
Beszereléskor tolómérővel méregettem a távokat,és arra jutottam,hogy a szimering még teljesen behuzott csapágyháznál sem éri el a felfekvő felületeket-ugy tettem be ahogy először a hivatalos szerelő cserélte-igy inkább a csapágyház belső fémperemébe bujtattam a szmering V kivágását és ugy szereltem be?Így jó lesz szerintetek?Van valami más megoldás ennek a szimeringnek a kiváltására esetleg másikkal?
Következő: »»   290 / 585
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem