Fórum témák
» Több friss téma |
Én Energiát használok, és próbaképp megcsináltam hogy beállítottam G2553 16MHz-re és a launchpad-ba meg egy F2002-es MCU-t raktam, és szemrebbenél nélkül felprogramozta csak épp nem működött a program (LED vilogtatás). Tehát szerintem nem lesz gondja az F5529-el. Elvégre azt be is lehet neki állítani.
Az F2xxx sorozatot hivatalból tudja. Azért van a Launchpad kártya oldalán az 1,27 mm-es osztású csatlakozó kialakítva, hogy az eZ430-F2013-at programozza. De ebből nem következik, hogy az F5xxx sorozatot is programozza. Egyébként az Energia is az mspdebug programot használja programozásra.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
Sziasztok!
Éppen egy jo kis led multiplexben vagyok benne mspvel feszegetem a határait a kis csodának De gondom akadt. Mint majd ahogy az illusztrált ábra is mutatni fogja nem 2db ledről van szó. 5*5-s led matrix lesz minden eleme tartalmaz 3db rgb ledet. 225led Mivel rgb így közös anodos a katodokat uln2803-al kapcsolgatom, de multiplexelni szeretném , igy nem tudom hogy az anodokat mivel kellene meghajtni próbáltam irfz24n-el de valamiért nagyon nagy feszültség esik rajta. Ebben a rajzban is az lenne csak más a neve. Ha valakinek lenne vmi 5lete erre a táp kapcsolgatásra (relét nem akarok, nem lenne túl kivitelezhető ) ne habozzon megosztani velem. Tudom , hogy nem teljesen ide vág de azért mspvel csinálom SPi-n ha kész lenne egyszer akkor írnék belőle 1 cikket Köszönöm!! szerk: led szallag rajta vannak az ellenállások csak én nem jelöletem. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2014
Idézet: Esetleg UDN2981? De lehet, hogy a mostani kapcsolás is jó lenne, ha az irfz24n helyett p-csatornás FET-et raknál be. Talán IRF9Z24N? „nem tudom hogy az anodokat mivel kellene meghajtni”
A P-csatornás FET valóban jó ötlet, azzal menni fog.
Üdv!
Megint lenne egy kérdésem, egyenlőre még csak elméletben. Energiában hogy tudom kiválasztani hogy melyik SPI-t, UART-ot használja a program? Mert hogy F5529-esen van két soros port, meg kettő SPI/I2C. Viszont sorosnál is ugye annyi van csak hogy Serial.begin(sebesség); Úgy sejtem hogy itt az működne amelyiken a LaunchPad a PC-vel kommunikál. Viszont nekem kellene a másik is. Ugyan ez SPI-nél. Az egyikre menne akkor az SD kártya, a másikra meg a CC3000 Wi-Fi.
Köszönöm !
Ma megyek és veszek, és ki is próbálom!
Egyszerűen semmit nem találok erről hogy mikor melyik portot használja, vagy hogy melyik az alapértelmezett.
elvileg az energia is megeszi a nyers kódokat. ezt ugy értsd h nem "könnyen emészthető nyelven irt kód" bár ezt is izlések és pofonok válogatják. gondolok itt azokra a kodokra amiket CCS-ben vagy IAR ban irsz. ha tényleg akarod használni akkor nézz utánna hogy miképpen kell ott és tedd bele.
+1 gyorsabb is lesz sokkal a kódod.
Nézd meg a forrásfájlokat! (Energia/hardware/msp430/cores ill. libraries)
Szerintem 5529-hez egyelőre csak az MSP430G2553-tól megörökölt könyvtárak vannak.
Beigazolódott. Az F5529 még csak említésként sincs a könyvtárakban. A G2553-ra vannak a kódok, viszont azt kihámoztam hogy az USCI B0-át használja. Ennek azért majd utána nézek. A CC3000 LaunchPadhoz vásárolható panel bekötéséről.
Lassan a végéhez érek egy nagy projektnek
3.2"-s touchos 16bites paralel portos kijelzőt sikerült meghajtanom, össz vissz 7 vezetékkel , ha kész a kód közkicsé teszem
Remélem hogy paralel alatt azt érted amikor színenként van 6-8bit, H sync, V sync, Clock. Mert akkor nagyon érdekelne a dolog, nekem is van egy 3.5"-os 320x240-es kijelzőm amibe jó lenne életet lehelni. Remélem hamarosan lesz kód. Egyébként hogy hajtod 7 vezetékről?
Szia! sajnos nem nekem a panelen van egy ssd1289-es vezérlő azt kell 16bittel +4 egyéb lábbal vezérelni.
SPI+2 74hc595+ nem kevés debug hogy 16mhzen menjen az SPI ( szkóp erősen ajánlott).
Kár, azt hittem hogy direktbe hajtod az RGB-vel. Mondjuk fura volt 7 vezetéken, egy 18 bit-es LCD-nek is kell 22 ha jól számolom. (plusz a tápfesz, skálázási irány, egyebek..)
Valaki esetleg nem tudja hogy ha az F5529-esen nincs semmi szándékom az usb-vel, akkor ott mit hova kell kötni? Az adatlapból nem sikerült kihámozni normálisan.
Sziasztok! Lenne egy nagy kérdésem, most kezdek ismerkedni az ADC-vel az egyzserű pásztázás nagyon szépen megy, de próbáltam összekötni egy DTC-vel, ami már nem akar összejönni.
KEttő kérdésem lenne ez ügyben. 1. Ha csak egy csatornát akarok folyamatosan pásztázni és az értéket oda adni egy változónak akkor elég egyszer beállítani a programom?
V.hogy igy akarom első körben aztán majd Timerral , de még azt se nagyon használtam, inkább csak a hardveres kommunikációkat. Én vhogy igy képzeltem el. 2. Ha jo akkor miért nem akarja az igazságot Ha nem jo akkor mi a hiba . Köszike a Válaszokat. Szerk: Code Composert használok. Update: 2. Ha jo akkor miért nem akarja az igazságot Ha nem jo akkor mi a hiba . -- kicsit közhelyesre sikeredett. igazabol a data valtozo nem változik semerre, pedig az egyszerű beolvasással megy rendesen az ADC A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
Idézet: „Ha nem jo akkor mi a hiba?” Tavaly januárban könnyebben tudtam volna válaszonli, azóta kihullottak a fejemből a részletek. Idézet: „ADC10SA = data;” Ez így azért nem jó, mert ADC10SA egy címet kell, hogy kapjon. Tehát így írd:
vagy
Köszönöm!
ui.: Kedves István , ma elolvastam párszor a 4. cikket, van benne pár hiba kigyűjtöm és elküldöm. nem vészesek , inkább csak a program kódban lemaradt zárójel , ilyenek.
Rövidesen (1-2 héten belül) várható az Energia újabb verziójának megjelenése, amely az eddigieknél még több Launchpad kártyát támogat:
MSP430: LaunchPad with MSP430G2231, MSP430G2452 or MSP430G2553 Experimeter Board with MSP430FR5739 or FraunchPad LaunchPad with MSP430F5529 or FattyPad LaunchPad with MSP430FR5969 (Wolverine Launchpad) ARM Cortex M4F: LaunchPad with Stellaris LM4F120 or Tiva C Series TM4C123 or StellarPad Connected LaunchPad with Tiva C Series TM4C129 TI Piccolo: C2000 LaunchPad w/ TMS320F28027 (60MHz) Hack-a-Day hír
Örömteli hír. Remélem még több Wi-Fi mintapélda lesz benne, mert pár dolog nem világos. Vezérlést lenne jó csinálni, gyakorlatilag RC hajót, csak laptoppal irányítva.
Miért szeretnéd Wi-i-vel irányítani? Egy "gyári" 2,4GHz-es táv. nem lenne jobb? Olcsóbb...
Laptop van, router van, egy csokor antenna is, CC3000 Wi-fi modul is van. Csak szoftver kérdése lesz az egész. A Wi-Fi-s 1-2 km hatótáv meg bőven elég nekem. Másik előnye hogy kétirányú, így tudom vinni a telemetriát, esetleg majd egy kamera képét is. Sávszélesség van hozzá bőven. A CC3000 modul is 802.11b/g-s. Meg mindenképpen lenne rajt wi-fi a telemetria miatt, akkor már az irányítást is meg lehetne oldani nem?
Sziasztok a szervo vezérléssel egy kis problémám akadt Bővebben: Link
A hiba amit ki ir a kovetkező: nap.ino:5:9: error: #include expects "FILENAME" or <FILENAME> nap.ino:7:1: error: 'Servo' does not name a type nap.ino:11:15: error: expected unqualified-id before '{' token nap.ino:15:14: error: expected unqualified-id before '{' token Tudna valaki segiteni a program a mövetkezö(aki nem akar a linkre menni)
Link javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Ezt írd be a kód legelejére:
Én is épp ugyan ezzel játszok. Csak bővítettem rajta mert nagyon izgága a szervo. ADC ingadozása miatt. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Ha úgy sem megy, próbáld meg az enyémet. ( a poti, és a szervo pineket írd át arra ahova te kötötted)
Sziasztok!
MSP430-as cikkek elérhetők pdf vagy egyéb letölthető formátumban esetleg ,ha valami miatt későbbiekben törölve lenne vagy elveszne az oldalról vagy csak úgy egyébként? Szívesen fogadnám ha lenne. Idézet: „MSP430-as cikkek elérhetők pdf vagy egyéb letölthető formátumban?” Nem, de oldalanként lementheted magadnak HTML-ben (Weboldal-Teljes módban!). PDF-ben csak előadásvázlataim vannak itt (IAR EW) és emitt (Energia), de ezek elég szűkszavúak. Kísérleteztem már, hogy esetleg majd ha nagyon ráérek alámondjam a hangot (mármint a PDF Power Point-abn készített eredetijéhez), de mindjárt a legelső próbánál felsültem, mert a vetítéssel egybekötött hangfelvétel nagyon rossz minőségű (túlságosan betömöríti a hangfájlt?), a külön felvett hangot meg nem indítja el automatikusan. Gyorsan le is tettem róla. Így jártatok... A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2014
Köszi
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2014
Ha megvan a hang (a kurzus során felvételt készítesz), akkor a diákkal összeszerkesztve Youtube (vagy egyéb) csatornán kitűnő tananyag lehetne belőle. (Már ha feltétlen össze akarod boronálni a hangot a tananyaggal.)
Idézet: Még nincs. Csak hozzáfogtam, hogy vetítés közben rámondjam a hangot, de csapnivalóan rossz lett a hang, és nem látok lehetőséget a hangminőség beállítására (mintavételi frekvencia, bitmélység).„Ha megvan a hang...” Hasonlóan jártam a Screencast-O-Matic programmal is. A felvétel ellenőrző visszajátszásakor még tökéletes volt a hang, de amikor lementettem a videót, ugyanolyan sustorgó, kásás vacak lett, mint a PowerPointban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |