Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   997 / 1387
(#) Birs Alma válasza Bakman hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Kösz a segítséget! Elkészült az első panel.
Az elsőt 15 perces levilágítással próbáltam, de szétégett, pedit két fóliát tettem be. Aztán 5 percessel, szintén két fóliával és tökéletes lett. A maratás lassan ment, de lehet, hogy tényleg nem volt 25 fokos a vasklorid.
A filmet is megnéztem, klassz volt.
Még egyszer kösz, életem első panelje
(#) Bucdarov válasza Prendick hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Darabkák nem maradtak rajta, csak a ragacs, amivel kasírozták a lemezt
(#) Prendick válasza Bucdarov hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Akkor jól átvertek. Ezért nem szoktam a Conradnál vásárolni. Nyitás óta ott lehetett az a panel a polcon. Azt már világíthatod karácsonyig. Teljesen ragacsmentesen kell lejönnie a fóliának. Ha már ragacsos marad, akkor hulla az egész. Más boltokban is lehet kapni prompt. Ahonnan én veszem, ott nem egyszer fordult elő, hogy elvittem az utolsót, ezért tudom, hogy friss árujuk van. (Gondolom ide nem illik kiírni a boltok nevét, de tudok magánban tippeket adni. Már ha nem ment el tőle végleg a kedved. Mondjuk én már akkor sem térnék vissza a P20-hoz, ha nagydarab négerek kergetnének vazelinnel a kezükben.
(#) Bucdarov válasza Prendick hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Kísérletezni még jó lesz. Majd jól megvilágítom (1-2 napra) aztán kilúgozom és a végén mehet az acetonfürdőbe. ......Aztán pedíg ha már lejött a gyári bevonat akkor jöhet a P20 és a megszokott technológia ...Vagy négusokat dobálok vele, vazelinestül
(#) jointsilver36 hozzászólása Feb 9, 2014 /

Sziasztok!Lenne egy kérdésem.Vettem minap fénymásolófóliát és rányomtattam a nyákrajzot .Erről átlehetne vasalni a nyáklemezre a rajzot úgyhogy maratni lehessen?
Mindenhol kerestem fényes mű nyomópapirt de sehol sem találtam.Válaszokat előre is köszönöm.
(#) eyess válasza jointsilver36 hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Sima másoló papír is jó .
(#) jointsilver36 válasza eyess hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Szia!Próbáltam sima papírral is eszerint a videó szerint de nem lett jo Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
(#) eyess válasza jointsilver36 hozzászólására (») Feb 9, 2014 1 /

Akkor valamit bizony nem jól csináltál.A nem jó az miben nyilvánul meg ezalatt , azt értem , hogy mi volt a hiba ?

Nem ragadt rá normálisan a tinta a nyákra és a papír se ragadt rá ahogy kellene ,h áztatni lehessen
(#) Bucdarov válasza jointsilver36 hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Hali!

Ha Pest közelében vagy akkor a Pantonban van műnyomó, de a hestorban is akad. De ha van etikett lapod, annak a fényes fele is jó. De a fényesebb reklámújsággal is lehet. Sőt: zsírpapír (pausz) vagy szilikonos sütőpapír is megoldás. (auchan tecso 350ft körül egy tekercs, kb 10 méter)

Be fújtad rendesen , ahogy a videón van ?
És megfelelően meg volt tisztítva a nyák ?
Valami csak nem jó , mert amikor be van fújva a papír , és szinte átázik , és ráhelyeződik a nyáklapra szinte már , akkor oda tapad , és erre jön még a hő át kellene mennie .Esetleg fényes reklám újság otthon ?Mert ha azzal sem megy át , akkor pláne valami hibádzik.

Az a dolog hátránya h sajnos nincs lézernyomtatóm és könyvtárban nem nyomtatnak fényes újságpapirra []

ha nem ragad akkor vagy a lemez nem tiszta, vagy a hőfok nem jó (alacsony). De ugye lézernyomtatóval nyomtattál ?

Ha a lemez nem tiszta, akkor 10%sósavval mosd le. (GUMIKESZTYŰ!!!)
hőfok 180C körüli....vasaló 2. fokozat.

Tintasugarassal nem működik
(#) jointsilver36 válasza Bucdarov hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Köszi.Sajnos igen messze van tőlünk bpest igy nem járok arra Várpalotán körbejártam mindent de ottsem kaptam semmi műnyomópapírt
(#) jointsilver36 válasza jointsilver36 hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Persze lézernyomtató volt a nyákot lecsiszoltam denszesszel lemostam

És véletlenül nem tudod mivel nyomtatnak lehet , hogy nem is lézer ?
Mert , akkor már meg is van a hiba oka.

öntapadós tapéta hordozó, matrica hordozó...ezek is mind tökéletesek De a hőfok lesz a hiba akkor. tedd rá a vasalót a lemezre, melegítsd fel, majd úgy tedd rá a papírt és úgy vasald át.
(#) Bucdarov válasza Prendick hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Csak epilógusnak:
....Javítottam az előhívó töménységét 1:9 ről 1:8 ra. szépen előjött a korábbi rajzolat....... de az előhívóból kivéve az is lefolyt. Lett 2 db gyári fényes rézlapom. (azóta kaptak P20-t és így lett kész )

Konkluzió: Távozz tőlem sántán Conrados gyári lap
(#) jointsilver36 válasza Bucdarov hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Köszi .Kipróbálom

Tuti ,hogy lézernyomtató

És véletlenül nem tudod a márkáját ?
(#) shaftee hozzászólása Feb 9, 2014 /

Sziasztok!
Szerintetek CCFL csövekből amik az lcd monitorokban vannak lehetne levilágítót készíteni vagy inkább felejtős?
(#) Bakman válasza shaftee hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Felejtős, az nem, vagy csak nagyon kis mértékben sugároz az UV tartományban. Plusz a meghajtásuk is macera.
(#) fakóló hozzászólása Feb 9, 2014 /

Üdv! Ötletet szeretnék kapni, hogy meglévő nyákot, hogy tudnék legkönnyebbe másolni (kétoldalas), mert zárlatos lett és több helyen felvált az áramkör.
(#) kirally válasza fakóló hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Szedegesd le róla az alkatrészeket, úgy hogy tudd mi hol volt (Ha nincs felirat) és szkenneld le. Valami nyákkészítő programba rakd bele pl. Sprint Layoutnál Scanned Copy, állítsd be a dpi-t és rajzold meg.
(#) fakóló válasza kirally hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Egyszerű szkenner be tudja digitalizálni?
(#) kirally válasza fakóló hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Szerintem simán. 300dpi-vel már egész jó képet csinál róla és ami a legfontosabb, hogy méretarányosat. Persze, csak ha felfekszik az üvegre.
(#) efraim válasza kirally hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Csak bmp-ben kell a scannelt kép, mert mást a SprintLayout nem fogad el
(#) fakóló válasza kirally hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Köszönöm a gyors választ.
(#) kirally válasza efraim hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Ez így igaz.
Következő: »»   997 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem