Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Vagy padló- és / vagy falfűtés csövében, mint az egyik kollégámnál: egy szeleppel zárható ág van a fűtéscsőről a kútba vezetve, 3 nap kell a felületek visszahűtéséhez (és egy 40 W-os szivattyú), és valami hihetetlen élmény hozzájuk belépni...
Az is egy frappáns megoldás, a minimális anyagköltség miatt. A 40W, viszont nem tudom mire elég, a hideg víz nem gravitál meg, és ott elég nagy mennyiséget kell áramoltatni. Feltételezem, hogy ott is van a rendszerben egy hőcserélő, másként a fűtés rendszer leürülne a kútba, a visszatérő ágon. (?) De ez csak az én gondolatmenetem, józan paraszti ésszel...
A minimális anyagköltségről eszembe jutott, hogy amikor anno a csöveket szerelgettük a falra, mennyit anyázott a kolléga az árakon
A hőcserélő tulajdonképpen egy leágazás a kútba, spirálban meghajlított rézcsővel a végén, az merül a vízbe. A csőszakasz tetején van egy kézi váltószelep, fűtéskor ezt a leágazást leválasztja, a két vége között pedig szabaddá tesz egy bypass-ágat, hűtéskor pedig ellenkezőleg; így nem ürül le semmi, a rendszer zárt. A szivattyú - ha jól emlékszem - egy Renault kisteherautóból bontott vízszivattyú, szép csendesen elvan magában egy kézzel kapcsolt kapcsolóüzemű tápról, a kútvíz kb. 4 méter mélyen van, bírja mozgatni a lakásban lévő csőhálózat majdnem 4 méteres magasságával együtt is; az áramlás ugyan lassú (ezért is kell 3 nap a visszahűtéshez), de szép lassan a teljes rendszer visszahűl. Annyira, hogy most gondolkodik egy időzítős dugalj beszerzésén, mert még a mostani melegben sem kellene egész nap keringtetni a vizet, csak lusta kapcsolgatni Ez a padló- és falfűtés borzasztó hasznos lehet, ha van mód (== pénz) a kiépítésére. És akkor a hőszivattyús fűtésről még nem is volt szó
Köszi, így már tiszta.
Tegnap a műhelyben 54 fok volt. De csak azért, mert részecskeszűrő tisztítás ment egy autón és fűtött a motor, mint a fene.
Gondolom alaposan kiszáradt.
Fog az menni, csak gyakorolni kell. Hívd el Hoho-t bemutatót tartani.
Már három éve, hogy tehettem fel képeket a topicjába. Kútról a pumpa felnyomja a vizet, hőcserélőn leveszem a hideget, a meleg vizet kinyomom a tetőre, a csatornából a forró víz pedig megy a medencébe.
A napokban cseréltem le az autóhűtős tákolmányt egy klíma beltérire. Sikerült szerelőtől venni egyet, tönkrement a kültéri, ez még megmaradt neki. De csak egy volt neki Kellene még kettő biztos az egész házra.
Tegnap a nagy vihar előtt a járdán találtam egy fecskefiókát. Fészket nem találtam a környéken. Ezért haza hoztam. Gondoltam itt nagyobb esélye van a túlélésre mint a macskáktól hemzsegő járdán.
Ma vettem neki csontit. Az elején nagyon nehezen fogadta el az ételt. De már így is 7 darabot megevett. Nem tudom , hogy mennyi idő kell , hogy önellátó legyen. De addig is ellátjuk.
Eddig tartott a fióka nevelése. Vissza mentem oda ahol találtam. És nem messze onnan meg is találtam a fészküket. Vissza is vittem. Így csak kirándulni és lakomázni volt nálunk. 0094-es képen a testvére üldögél a betonon. Addigra ő is katapultált a fészekből. Igaz ő csak függőlegesen haladt 3 métert.
Az anyjuk ott ült a villany vezetéken. Csak azt várta , hogy elvigyem onnan azt a nagy ijesztő valamit (létra) a fészektől. És már ott is volt, hogy gondozza őket.
Na basszus. Most merültek le annyira az anyagi forrásaim, hogy egy időre le kell mondjak a netről. Ez az utolsó csekk amit még ki tudok fizetni. Apropó: akinek csak 162 igazolt munkanapja van (tavaly végeztem a sulival), az milyen jövedelemre számíthat? Mert most semmit nem kapok.
Semmire. Minimum 360 nap kell ahhoz, hogy kapj pénzt. Szóval dolgozni kell... Nincs semmi ingyen...
Aztán honnan az anyámból szedjek össze annyi időt? Ti is tudjátok milyen nehéz bárhova bekerülni.
Azért van akinek sikerül. Bővebben: Link
De azt te is tudod hogy nem mindenhol lehet ilyen könnyen elhelyezkedni és nem minden szakma ilyen.
Megérkezett a várvavárt zivatar. Már vagy 25 perce villámlik és kb 15 perce zuhog az eső.
A szakmájával semmi baj. Persze nem mindenhol jó ez, de itt Pest-megyében nem volna vele gond. Bővebben: Link
Nem is mondtam, hogy gond lenne vele, csak nem mindenhol lehet érvényesülni vele. De hát ez minden szakmával így van.
Jó nektek. Itt tegnap is csak villámlott meg dörgött, meg ma is ez van. Eső sajnos sehol. :no:
Értem, köszönöm. Évről évre melegebb lesz valamit ki kell találnom.
Főleg nem a keleti ország részben. Mert "Keleten a helyzet változatlan".
De utazni szabad. Én is 60km-re járok dolgozni. Bár igaz nem nagyon szeretem.
El se hiszitek mi történt ma. Igen konkrét kijelentést kaptam arra vonatkozóan, hogy a testi épségemre már nincs garancia és hogy az illető nem riad vissza a következményektől. Tehát itt egy nagyon komoly verekedés van kilátásba. Bátor a csávóka. Az előzmény mindössze annyi, hogy az anyjának a sértéseit (anyázás és pedofília megalapozatlan vádja) egy darab paraszt lengővel toleráltam.
Kettőt kellet volna adni, hátha helyrebillen az a csöpp agya...
Ha jól értem az anyját ütötted meg? Az semmilyen körülmények között nem szép dolog. :no: Egyébként a bunyó a koroddal jár. Nem kell félni tőle.
A verekedés nem megoldás. Erősebbel verekedni: hülyeség, gyengébbel verekedni még nagyobb hülyeség...
A testi erőmmel soha nem éltem vissza, pedig akik személyesen ismernek, megerősíthetik, hogy volna mivel, de minek... Ha van "kinek", akkor szóval sokkal nagyobbat lehet "ütni".
Azt én sem gondolnám, hogy bármire is megoldás. Csak arra utaltam, hogy egy korszakhoz hozzá tartozik. A fiatal kakasok kakaskodnak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |