Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szóval: a házi "3 talicskás" betonkeverőben akkor lehetne tökéletes betont keverni, ha vízszintesen kever. Akkor viszont egy talicskás. És senki nem tartja a technológiát sem. Nem
-először homokos kavics (sóder) -utána cement -majd víz. Pont fordítva, tehát eleve cementpocsékolunk a házi keverőben. Majd utána nézz egy mixer belsejébe. Egész mas a lapátozása (szinte csiga), szinte vízszintes. És a vizet akkor adja hozzá, mikor odaért hozzád. Sokkal minőségibb -de egy mixernyit meg kell venned.
Lehet a keverőgépes b etont, és kézi lapátost is rosszul is csinálni.
Ez igaz
Vannak emberkék, kik csakazértis rosszul csinálják (Mixeresek is...) A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Miért adnál nedves keverőbe cementet először?
Kavicshomok lapáttal, aztán hozzámért fanglival a cement majd forgás közben a víz. Bekevertünk 1 köbmétert ketten, aztán autóztunk egy 500km-es kört a betonkeverőért. Jó régi, 550 vagy 750W-os imi motoros, elég értelmes lapát van benne, baromi jól kevert és 3 köbmétert bekevertünk egy nap alatt úgy, hogy az anyag nehéz terepen 80m-re vagy 3m-rel lejjebb volt és 2 raklap zsalutéglát is fel kellett vinni. Így is hajnalig dolgoztunk és az utolsó 2 órában nagyon összeesés közelében voltam. Bérelni nem szabad, csak elromlik, valami közbejön, elhúzódik a munka és kétszer annyit kell fizetni. Meg kell venni (vagy rokontól elhozni az ország végéből). A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Én nem adnék, láthattad, hogy pontosan ellene írtam. Nem jól? Nem érthetően mondtam el, hogy nem úgy kellene?
-de figyeld meg, hányan úgy csinálják. Vízzel kezdik, cementtel folytatják, utána a "sóder". Persze, hogy az a jó technológia, amit írtál. Csak munkásabb, kevésbé gyors. Nem szeretik. Azonban 3 m3 beton bekutyulgatása érdekében biztosan nem autóztam volna 500 km-t. Azt hiszem, írtam imént, hogy annyit lapáttal is lehet. Csak csináltam már, no! A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2022
Soha nem figyeltem senkit betont keverni és magamtól találtam ki a sorrendet, nem tudom miért csinálná bárhogy máshogy, nem könnyebb, ugyanazt kell hozzá adni.
Persze hülye mindig akad, de azért ezt csak megtanulják vagy idősebb ember megmondja neki. A körben benne volt még 12 méter sövény elhozása és egy balatoni hétvégi pihenés is, de az csak az adott munka volt, ami miatt el lett hozva, azóta kerítés alap meg melléképület is készült vele és még ha kevesebb is kellett akkor, baromi jól jött, mert egyedül is lehetett dolgozni. Illetve előreláthatólag augusztusban megint lesz vagy 2-3 köbméter. De ha csak az az egy munka lett volna, akkor is megérte volna szerintem, a bérlés sokkal drágább, mint a benzin és itt nincs időkeret és ketten meg tudtuk oldani. Meg építési törmelékben és agyagban ásás és zsaluzás után kinek van kedve és ereje kézzel betont kevergetni? Persze ha muszáj meg lehet oldani, raktam fel én is lámpákat baromi kemény vegyes sima és kályhatéglából felhúzott falra amerikánerrel, de ennyire nem utálom magam A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2022
A körülményeket nem ismerem, de pár dolgot megemlítenék.
Jani nem hülye, megvan az esze, hogy megoldja a problémáját. Minta híján tőlünk várja a segítséget. Szerintem a legdrágább megoldás a készbeton. El kell készíteni a zsaluzatot, meg a vasalást, elő kell készíteni a szállítónak a terepet az ürítésre. Ha bérli a betonkeverőt, elő kell készíteni az összetevőket, a zsaluzatot, hogy gyorsan végezzen. A kölcsönadót sem ejtették a fajére, minél hamarabb szeretné viszontlátni a pénzét, ezért a bérleti díjat úgy állapítja meg, hogy pár szezon alatt elérje a nullszaldót. A sarkalatos tényező az idő, és az időjárás. Egy kertes birtok előhozhat olyan szituációt, amikor beton kell. El lehet menni a kölcsönzőhöz, lehet rendelni betont, de a legkényelmesebb megoldás, ha megcsinálom a zsalut, vasalást, megveszem a cementet, és kihozom a keverőt a sufniból. (Mivel sóder több van, mint amennyi kell.) Ez szubjektív hozzáállás, nekem a tárolás jelent gondot. Ha lenne hová elzárni, már régen vettem volna kompresszort, betonkeverőt, meg egyebeket. A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2022
Taliándörögdön van egy helyszín a Művészetek Völgye keretében "Analóg Udvar" néven, ott lehetett helyben épített lyukkamerával fotózni, mindent biztosítottak hozzá, valamint volt, aki régi kamerával üveglapra exponált portréfotót ‒ tehát dúlt az analóg fotózás lelkes fanatizmusa elég rendesen.
Amúgy én kizárólag digitális technikával szoktam tolni, az egyetlen kitételem, hogy ne legyen életlen, a többivel lehet szabadon próbálkozni. ☺ Sajnos manapság az analóg fotózás drágul, a városunkban is sajnos megszűnt a fotós bolt, így lehetőségeim már szinte nincsenek.
Idézet: „Sajnos manapság az analóg fotózás drágul, a városunkban is sajnos megszűnt a fotós bolt, így lehetőségeim már szinte nincsenek.” Próbáltad már falevéllel és jóddal?
Falevéllel és jóddal??
Idézet: „Falevéllel és jóddal??” Egri Frédi fórumtársunk majd elmagyarázza, Ő kémiában nagyon ott van. Röviden a furmány: Falevél szeret fény, csinál keményítőt. Jód szeret keményítőt, csinál sötétet. Bővebben: Lugol Idézet: „Egri Frédi” Sajnos nincs már itt.
Csupán érdekesség képpen: ma már láttam egy új rendszerű rendszámú autót!
Idézet: Magyar, EU-s, összetétele: két betű, magyar címer, két betű, szóköz, háromjegyű szám. „AA BM 235”
Taxirendszám: TX AA (meg a 3 szám)
Üdv! Megfakult a fényezés, valószínűleg az UV sugárzás miatt, mert a szabadban parkol az autóm, már 15 éve. A fotó nem a legjobb,de talán látható az elszíneződés. Mivel /hogyan lehetne helyrehozni? A Sonax nem vált be.
Én utoljára a turtle wax polírozókrémet használtam, na az valami csoda klassz eredményt hozott, a fakó pirosból élénkvöröset sikerült alkotni.
Hol tudnék olyat vásárolni?
Amikor én ezt csináltam, akkor még más volt a doboza (kb. 18 éve)... Minden esetre ez hasonlónak tűnik.
Amit keresel az a "TW CARNAUBA WAX". Csodát tesz, kocsid eladása elôtt a pénztárcádnak is. A szerzôdésbe pedig bele kell írni hogy "a fényezés törôdést igényel". Mert hogy néhány hét alatt azért ez is elkezd majd degradálódni. Viszont ameddig kezeled vele, a légy is lecsúszik a fényezésrôl. Szinte alig kell "sikálni", felkened, vársz bedörgölöd (A háztartási excenteres autópolírozóval! Nem iparival, azzal átlag ember 98% hazavágja a fényezést.)
Szia! Na valószínű ilyennel kezelt autót vettem pár éve. Néhány hét és pár mosás után full matt lett a motorháztető, és még pár kisebb helyen. Előtte csillogott. Azóta lefújattam.
Idézet: „Na valószínű ilyennel kezelt autót vettem pár éve.” Soha ne vegyél autót murvás kupectől.
A kupec mindig azt árulja amire a kedves betérônek szüksége van. Legalábbis ezt fogja hallani a delikvens. Én az utolsó 3 kocsim magánszemélytôl vettem. Az ezelôttit esôs idôben, így pl. nem láttam hogy be van mattulva, (mint egy smirgli) az egész. (Elôtte pedig sosem barátkoztam ilyen kocsival.) Ezt leszámítva kifogástalan mûszaki állapotban volt (fa alatt parkolt, ráfolyhatott valami fanedv), a gazdája minden szerviz számlát eltett (mondjuk én is így teszek) és érezhetôen nem egy mûszaki antitalentum. (Ellenpélda: ismerek olyan tanár házaspárt, akiktôl kocsivásárlás után évekkel szervizes megkérdezte: mikor volt az olajcsere, és csak néztek hogy az miaz?) És ismerek több embert aki még életében nem mosta le kocsiját, és persze látok utcánkban olyant aki meg minden hétvégén sikálja-waxolja a fiatal kocsit. Szóval az hogy törôdôs a fényezés, az nem szarvashiba, én évente néhányszor lewaxoltam telken, meg eladáskor is alaposabban. Elmondtam és beleírtam hogy törôdni kell a fényezéssel. Hogy megértette-e a vevô, azt csak remélem, ha sikamikás-típus akkor sose lesz vele gondja, ha meg az ellenkezôje, akkor sose fogja zavarni. Mindig tanul az ember, néha a saját hibáiból.
Sziasztok!
Tudom hogy a magyar ember pálinkát iszik, nem whisky -t, de talán tud nekem valaki segíteni. Szeretném meglepni egyik barátomat aki szereti a "single malt" whisky -t. Olyat keresek amit 1977- ben zártak hordóba, idén palackoztak. Az angol nekem "kínai", ezért nem tudom hogy keressem. Azzal tisztában vagyok hogy a A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2022
Ez lemaradt:
perselyt fel kell törnöm de hát egyszer 45 éves az ember.(vagy kétszer ha 90 évig él) A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2022
Szia!
Azt tudom hogy nem olcsó, de felét úgyis én iszom meg.( Ha gyors vagyok többet is). A lényeg az lenne hogy 1977-ben tették hordóba és idén palackozták. 45 éves whisky -t én is találtam, de azt nem 77-ben tették pihenni. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2022
Ami a linken van igaz hogy 1977 ben tették hordóba de 98- ban palackozták, tehát csak 21 éves.
A whisky a palackban már nem öregszik, a lényeg hogy mennyi ideig van hordóban.
Sziasztok!
Tudom hogy elektronika mentes, de talán nem kapok büntit. Javításra hoztak egy akkus láncfűrészt, ahhoz kellene segítség, a keresőben nem találok semmit. Új témát nem akarok nyitni mert lehet hogy csak rosszul kerestem. Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |