Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Próbáltam már, de semmi... Próbáltam azt is, hogy csak a régit kötöm a gépre, mert ha az egyedül van akkor azt felismeri... Rákötöttem a sata1 és a sata2-es vezérlőre is, mindkettővel működött, viszont az új egyikkel sem.
Sziasztok! Keresem a kapcsolások között a fesz. négyszerezőt, de nem találom sehol. Be tudnátok linkelni, ha Ti megtaláljátok?
Köszi!
A SATA beállításokat próbáltad már? Combined Mode / Enhanced Mode. Ha ezek alpaján nemismeri fel akkor lehet hogy nem is jó merevlemezed.
Esetleg már csak a SATA kábeled. szerk.: ha garanciális még akkor vidd vissza, és nálluk ugy is kiderül hogy felismerhető e. Ha másikat kapsz akkor, teszteltesd le velük, az újat.
Ez a beállítás hol található?
A sata kábel is jó, a régebbi vinyó működik vele. Mindjárt jövök, kikapcsolom a gépet és bekötöm a winchestert és próbálkozom vele valamit. Max 5 perc és jövök vissza!
Jó A BIOS -on belül találod a SATA beállításoknál.
Ja igen, azokat már néztem, néztük, de nincs nagyon amit már be kellene állítnai rajta..., de megnézem amit tanácsoltál!
Szerk.: Persze, 3 év garancia van rá. Tegnap vettem. Du munkaidőn kívül fel is hívtam az eladót, hogy ilyenkor mi a teendő, mondta, hogy szombaton beviszem a gépet akkor megnézi... Csak hát ha sikerülne megcsinálni akkor nem kéne bevinni a gépet a közeli nagyobb városba, ahonnan vettem a winchestert. Na max 5 perc és jövök.
A te helyedben csak a wincsesztert vinném be. Ismerek egy két sarlatán PC -boltot ahol szeretnek egy pár jó alkatrészt roszabbra cserélni. Pl elszállt a videokártya, és cserébe megszabadított egy jó RAM -tól és egy roszabb minőségűt rakott be. Minden passzolt, csak az időzítések nem.
Velem nem fordult elő, de akinek a számítógépét telepítettem, megnéztem kiváncsiságból harver diagnosztikával, hogy mi ketyeg belül. Aztán a garanciapapírok is véletlen kezembe került, mert a tulaj minden Driver lemezt, számlát stb. -t , az alaplap dobozába rakta bele. Egy valami feltünt, a memória márkája, nem egyezik. Kérdeztem is ,hogy volt már javítva a gép? Mondta nekem, hogy igen, mert elszállt az AGP. Igen?? ...és a memória is cserélve lett? Nem, az nem lett cserélve. A garanciális lapon sem volt feltünteve semmi. Mondtam, hogy akkor nagyon gyorsan tipli vissza boltba, és panaszkönyv kérdezés nélkül.
Á ilyen nem fordulhat velem elő. Én ottmaradok amíg csinálja
Visszatérve... A biosban ilyen beállítást találtam: Via Sata Raid Utiliy Ez ki volt kapcsolva, majd mikor bekapcsoltam és mentettem a beállítást akkor boot-olásnál a következő hibát írta ki: Scan device please wait... Hardware initiate failed please check device! The bios does not installed. Press G to continue. Aztán g lenyomásával betölt a win, de akor egyik satásat sem ismeri fel. A particion magic sem látja őket.
EZ egyértelmű, mert nincsen RAID ra fromázva a merevlemezcsoport. Ez nem az beállítás.
Úgy néz ki, hogy ebből szervíz lessz, kivéve ha nállam okosabb nem talál valami jobb ötletet.
A wincsin keress egy jumpert, vissza kell őt butítani.
Az új winchesteren 4 tüske van, tehát 2 jumper "fér rá", de semmi nincs odaírva, hogy mi mire való vagy ilyemsi. (Ugye ahol régen számított ata-s winchestereknél ott oda volt írva, mikor van masteren, slave-en, cable selcet-en stb) Itt semmi nincs ideírva. A régebbi satás winchesteremen ami jól működik, ott 8 vagy 10 tüske van azaz 4 vagy 5 jumper "fér rá" de ezen sincs semmi, hogy mikor hova miért tegyen az ember jumper-t
Actionnak iagza van, próbáld meg visszabutítani a merevlemezt. Elvileg az átvitelei módot lehet állítani rajta, de nemtudom melyik jumper állítja.
Nállam az az érdekes, hogy SATA I -es vezérlő, képes kezelni a SATA II -es merevlemezeket.
Több szónak is mátrix a vége, szóval vidd el szervízbe, és ne kimélj meg minket az információval, hogy sikerült e megoldani a problémát.
Tegnap próbálkoztam a jumper-ekkel, de nem lett siker.
Csak hétvégenként vagyok itthon, tehát legközelebb szombat délelőtt fogom tudni elvinni megcsináltatni, ha minden jól megy akkor szombat este megírom, hogy mi lett az eredmény.
Tegnap este elkerült a vihar minket, nem volt semmi, azon kivül hogy villámlott. Csak korom sötétség
Idézet: Ezt gondoltasm én is. :no: „próbálkoztam a jumper-ekkel, de nem lett siker”
Minket éjfél körül ért el a lánc.Kár, hogy nincs kamerám.
Minket pont akkor ért el a vihar amikor a hűtőházba melóztunk. Olyan fél 10 körül, teljesen elment az áram a hűtőházba. Így 10-re már itthon voltam a 11 helyett.
Szerintem volt már ebben az évben nagyobb vihar is Mo. n. Bezzeg akkor nem volt kiadva a piros.
Tud valaki ebben a topicban segíteni?
Az egész úgy kezdődött, hogy a barátosném szeretett volna eszegetni egy kis sütit. Én speciel utálom az édességet... Egy nagyadag kelttésztából mindkettőnk vágya teljesült. Ő, buktát ehet fincsi édes lekvárral brünnyesztve, én pedig káposztás hajtókát falatozok, amiben sós-borsos a töltelék. :finom:
Olyan szépet sütött a drágám, hogy nem tudtam megállni, hogy feltöltsem a képeket mutatóba.
Eléggé rossz az íze. Fújjj. Amikor beleharaptam a sütidbe rájöttem, hogy a moitorom az. Most vehetek egy másikat, a fenébe már!
Duma... Én is így provokálom ki a családi kasszából az új vinyó, LCD monitor, lézernyomtató, stb... árát.
De ezt kinek magyarázzam?
Jé, neked is samu 226BW-d van?
Az az! :yes: Olyan kettő és féléves lehet, körülbelül. Akkoriban nyolvanezret kostált.
Azóta pár pixel megpusztult, mert szélsőséges krülményeknek is kitettem a monitort. (legalább is ezt tartom valószínűnek)
Én 77-ér vettem tavaly. Még nincs pixelhibája, pedig sokat használom. :yes:
Előtte volt egy 20kg-os 17' CRT LG-m. Annak is bajnok volt a képe, de egy reggel összement 5x5cmre, aztán Bill Gates módszer után, már be sem jött a kép többé.
Idézet: „Azóta pár pixel megpusztult, mert szélsőséges krülményeknek is kitettem a monitort” Ha a közepét haraptad volna ki, s nem a szélét, akkor még most is tökéletes lenne a monitor! :yes: Vagy nem?!
Mondasz valamit. Legközelebb ígyteszek majd!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |