Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   822 / 3607
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Üdv mindenkinek.

Idézet:
„Azaz, hogy BIOS frissítéssel lehet javítani a töltőt.”

Sehogy. Az a nagy helyzet, hogy a BIOS kontrolál mindent. PL ott tudod beállítani, hogy normál töltéssel töltse az akkumlátort, vagy gyorstöltéssel. Továbbá, egyes nem használt eszközöket is kitud kapcsolni ha azok huzamosabb ideig nem használják a rendszerbuszt.
A másik, és ez legfontosabb. Van egy Termisztor az adapterben, ami fgyeli a belső hömérsékletet. Az adapter kábelén keresztül be van vezetve a laptopba, és egy ISA buszos szenzorfigyelő IC értékeli ki a hőmérsékletet. A BIOS ezt képes figyelni, habár nem jelzi ki, de tulterheléskor lekapcsolja a töltést, vagy korlátozza.

A notebook töltőm, egyáltalán nem melegszik, csak nagyon kicsit, legalábbis itthon Komáromban (Ez a városrész Almásfüzítői hálózatról van megtáplálva!). Amikor még Székesfehérváron voltam, és ott bedugtam a konnektorba, akkor viszont rendesen nekiállt fűteni.
Ebből azért szerintem lehet valamit sejteni villanyszerelő berkekben.
Ahol én lakok, nem nagyon terjedtek el a számítógépek, és a kapcsolóüzemű berendezések, maximum TV DVD formájában.
Fehérváron meg szinte minden második tömblakásban van legalább egy számítógép, DVD lejátszó Hi-Fi stb. Arra akarok célozni, hogy a sok kapcsolóüzemű berendezések rendkívül szennyezik hálózatot, rotja a cosfi értékét stb.,és ez vissza is hat a hálózatban lévő összes eszközre.

A CPU -król annyit, hogy valóban kevesebbet fogyasztanak, és egyszerre gyorsbbak. Egyrészt ahogy írtad kisebb csikszélesség stb.
Másrészt azért gyors, mert egyre több utasításkészletet zsufolnak bele, ami azt jelenti, hogy pl egy program kevésbé éhesen fog dolgozni a CPU -ban, mert az egyszerűbb utasítássorozattal leirható.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Ez nem notebook! Ez az asztali gépem.

A tápeségemben van egy Uc, ami figyeli, kotrollálja az értékeket. Mind ezt USB-n át realtime mód követhető is, és be lehet avatkozni.

A képen látható hogy alig 60W az össz fogyasztása az egész gépnek. Miért? Mert szinte semmit nem használok rólla, most csak veszek fel kameráról PCI TV kártyával, webböngészdézek. Semmi mást nem csinálok. A windoz fölösleges szolgáltatási is kivannak lőve természetesen, továbbá a videókártya HelpCenter -e.
Matyi:
Idézet:
„addig ma már minimum 350, de inkább 400 wattos kell.”

Persze ha mondjuk elkezdenék játszani, vagy multizni, simán felmegy 300W -ig is fogyasztás. Aki nem játszik, és XPét haszál, annak még a 350W -os táp is nagyon sok. Elég lenne bőven egy 200W -os. Akinek van ampermérője, akassza rá a tápjára és mérje meg a pilanatnyi áramfelvételt(persze nalaóg műszerrel, mert a digitális, hogy is mondjam...). Simán meg fog lepődni, ha nagy értékekre számolt.

A gépemben 2,4Ghz Dual core Core 2 Duo E6600 as proci nyöszörög, 2GB memória, 9600GT, ASUS P5 B dezska, három merevlemez (AHCI módban!) és a DVD író. A harmadik vinyó SCSI csatolón keresztül csatlakozik, ezért a S.M.A.R.T. értékei nem olvashatók ki, ezért nem is látszik a mérési eredmények között.

Stadi: A régebbi Pentium4 -es CPU -k csönkenett utasításkészlettel rendelkeztek, ezért hogy ne legyen teljesítménycsökkenés, ezért felhúzták az órajelét 3Ghz feölé. Ez jelentősen meg is növeli a foyasztást, és még nem említettem agyártástechnológíát de az már mellékes.
Azthiszem ezzel mindent megtudtam magyarázni ( remélem).
(#) sprofan válasza Stadi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Érdekes, az én tápom csak 80W-os pedig nem egy kicsi notebook-ró van szó Nekem csak alig hogy langyos a táp töltés közben, nemhogy akkor amikor fel van töltve az aksi..
Ha ez a BIOS-os dolog kicsit ködös is, azért az a másik figyelmeztetés rendes tőlük. (Már csak azért is mert tehetnének magasról arra a hibára de mégsem..) Konkrétan erre gondolok:
Önkéntes-Alkatrészcsere-Program
Felfigyeltünk arra, hogy speciális körülmények között bizonyos Acer Aspire típusú Notebook-ok túlmelegedhetnek. Ezért az Acer önkéntesen egy figyelmeztető és alkatrészcsere-programot szervez ezen készülékekre.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Idézet:
„A BIOS ezt képes figyelni, habár nem jelzi ki, de tulterheléskor lekapcsolja a töltést, vagy korlátozza.”

Ha így van (szerintem nem minden típusnál van ez megvalósítva), akkor sem a BIOS a hibás, hanem az adapter. Mi ezen vagyunk kiakadva Matyival.

Idézet:
„a sok kapcsolóüzemű berendezések rendkívül szennyezik hálózatot”

Most egy rövöd ideig elgondolkoztam azon, hogy ha nem lenne olyan rossz hatásfokú, emellett ritka és méregdrága az Online topológiájú UPS, akkor érdemes lenne beruháznom egybe. Én is jártam már úgy, hogy a monitoromon látható zavart idézett elő a 230V "szennyezettsége". Ez úgy derült ki, hogy rákötöttem egy betáp nélküli, szinuszos szünetmentesre, és azonnal tiszta lett a kép.

Idézet:
„még a 350W -os táp is nagyon sok. Elég lenne bőven egy 200W -os.”

A márkás asztali gépekben sem véletlenül van kis teljesítményű, de jó minőségű táp. Ui. elég oda az is. Igen, P4-hez is... És akkor most ezt vesd össze a 120W-os laptop töltőkkel. Mi a bánat eszik 120W-ot egy laptopban??? Jó, tudom, a proci csutkán, a TFT és a háttérvilágítása meg a töltés. Csak régen, mikor a proci állítólag kevésbé volt energiatakarékos, elég volt a 60-75-90W-os töltő is. Nem érdekes?

Idézet:
„A régebbi Pentium4 -es CPU -k csönkenett utasításkészlettel rendelkeztek”

Mihez képest? PIII-hoz képest volt bennük SSE, ha nem tévedek. Ami miatt alulmaradtak az AMD-khez képest, az elsősorban a gyenge FPU volt. Nem az utasításkészlet. (Nyilván az architektúra egyéb sajátosságai is közrejátszottak.) Meg persze nem is bizonyult annyira skálázhatónak az architektúra, mint amennyi prémiumot fizettek a tervezőmérnöknek.
(#) Stadi válasza sprofan hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Idézet:
„azért az a másik figyelmeztetés rendes tőlük”

Nem, nem rendes tőlük, hanem ez a minimum! Amerikában emiatt ronggyá perelnék őket, ha nem javítanák ki a hibás gépeket. Ezzel csak elébe mennek a bajnak és a saját jól felfogott üzleti érdekeik szerint cselekednek. Ezért még nem érdemel simogatást a kis buksijuk, végülis csak a saját hibájukat javítják ki.
(#) sprofan válasza Stadi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Végül is annyira nem érdekel ez az egész, nincs kedvem vitázni. Ha ezektől eltekintünk, megbízható gépek, ez a lényeg..
(#) Stadi válasza sprofan hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Idézet:
„megbízható gépek, ez a lényeg”

Ezt nem is vitatom. (Csak ilyen laptopokat adok el.) De azért még jogom van kiakadni a kommunikációs hülyeségeikre...
(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Ezért (mármint a lassan csak zavarjelből álló elektromos hálózat miatt) van az, hoyg nagyon meg kell gondolni, mikor ülsz oda a az amatőr rádiód elé, mert a rövidhullámú rádióamatőr sávban (160, 80, 40, 20 méteres hullámhossz) szinte csak zavarjel jön, exotikus DX ritkán, az is éjszaka, a csendesebb időben. Ja, hoyg digitális adás? Egy rádióamatőr az egyszerűségre törekszik, azaz a legegyszerűbb készülékkel akarja a legjobb eredményt elérni. A digitális adásrendszerről annyit: az sem képes csodát tenni. Ha a jel-zaj viszony rossz, az is felmondja a szolgálatot. Emellett kétkedek az egészben: az "elavult" analóg rendszer még vígan hallgatható monóban (a pilotjel már nem fogható), de a digitális RDS már megbolondult a rádióban, azza egy digitális vevő már rég fel fogja mondani a szolgálatot, amikor az analóg még vígan működik (2012-től összehasonlítási alap sem lesz, mivel megszűnik az analóg adás. Marad tehát a rossz, hozzászokunk, majd elfogadjuk jónak)

A hanggenerátoromba, tápegyságembe sajnos ezért kell betervezni egy zavarszűrőt, és a primer-szekunkder közé árnyékoló fóliát, mivel ekkora a zavarszint a hálózaton. Én első sorban zajérzékeny analóg áramkörökkel foglalkozom, és ott nagyon nem mindegy. Sebaj, a kihívásokat meg kell oldani!
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Idézet:
„Én első sorban zajérzékeny analóg áramkörökkel foglalkozom”

Tegyük hozzá, hogy csak elméletben. :hide:
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Idézet:
„2012-től összehasonlítási alap sem lesz, mivel megszűnik az analóg adás.”

Csak a TV, a rádió marad. (Még.)
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Őőő, például RIAA korrektor került ki a kezem közül, magamnak is, másnak is. Csöppet zajosabb volt hálózati táppal 7824-gyel hajtva, mint 2 db 9 voltos elemmel. Ja és nem brumm, hanem fehérzaj.
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Jaaa, a hangyafoci hangja?
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Nem, ez a gól morajlás volt. Azt nem értem, hoyg ennyi gólt hoyg lehet rúgni, ráadásul sosincs a félidők között szünet!
(#) Moderátor hozzászólása Nov 26, 2009

Srácok! Már megint elektonikáztok az off-ban!
(#) zolika60 válasza (») Nov 26, 2009 /

Mentségükre szolgáljon, hogy félálomban tették!
(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Csak álmunkban beszéltünk.
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Hiába off, még is elektrós protál.

Le lettem én is cseszve, hogy miért írok be én is elektrós témát, pedig én csak hűtőbora tuningról, PC kitakarításáról, és irtam HDD méricskémről, hogy nem tudtam megcsinálni mert a fúrószáram, ésatöbbi. Csak hogy sarkos legyek. Erre látom, szinte érzem, ahogy mindenki jobbkezében a páka, balkezében a cin, és úgy írja a hozzászólásait, és a páka már már szanaszét olvasztja a billentyűzetet, de írják a hozzászólás, és utána lázasan elkezd forrasztani, miután befejezte a hozzászólást, és nem kapott mérgezést a műanyag füstjétől. Egy másodpercre nemtudják lerakni a pákát, és én sem.

Képzeljétek, ma arra keltem hogy csörög a telefon, és felvetttem:

Bemutatkozott egy hölgy, és megkérdezte hogy:
- Hiszek e jézusban
- (mondom) Igen
- És tudja hogy Jézus meghalt, és feltámadt (vagy mit mondott már nemtudom)
-( erre is egent mondtam) Igen
-Elmondana velem gyütt egy imát?
( nemtudom miért de erre is igent mondtam, nem akartam megsérteni )
Erre elkezdte, és letettem.

Nem akartam én a világon ő vele imátkozni, vagy bármi mást. Egyrészt hogy a francba tudnak rám találni, és azt feltételezni, hogy a Hííít és a Szerrrretet gyülekezésének a tagja vagyok, holott nem. Ráadásul nem is ismer stb... Annyi elképzelésem van, mivel apám részese ennek a "paraszt vakításnak" (nem a tanyán, munkát végző parasztokra gondolok), és lehet onnan gyűrüzik vissza. Vagy csak túl sok krimit néztem? (jórégen néztem a colombo -t )

Halálra tud idegesíteni ez a csörgetőzés, és ha mondjuk állással hívnak, akkor meg tévesen azt hihetem, hogy ez az emberke az.
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Nem tudom, hogy vagy vele, de én álmomban horkolni szoktam, ezt a fórumon jelen lévő autentikus személyek is alátámaszthatják. Mentségünkre szolgáljon, hogy sokszor egymást visszük be a málnásba, mivel valaki feldob egy témát (azok az aláméretezett vacak tápok csak termelik és termelik a zavarjeleket) , arról másnak (jelen esetben most épp nekem) eszembe jut az érzékeny áramkörök zajossága.
(#) SALáta válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Nekem egy hete jöttek a Jehovák, én leálltam velük vitatkozni majd mondom nem is Jehova hanem Jhave (ha én is jól írom) de próbáltak meggyőzni hogy a könyvek könyve fordításának mindegyike rossz csak az övék a jó. Hirtelen nem jutott eszembe az autópályás vicc.
Bemondják a rádióban:
-Az autópályán egy autós a forgalommal szembe megy.
Hallgatja egy autós, erre:
-Egy? Mindenki!
Miért nem jó ezeknek ha nem az ő hitükben hiszek, a poén hogy az én hitem is ugyan ez de az jobb, válltig állítják. Ezért feltettünk egy tükröt az ablakhoz, látjuk ki áll a kapuba, így már nem kell kimenni ha ők csengetnek.
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

ÓÓÓ mikor volt már az, n*10 éve. Mostanság csak elméleti síkon dolgozol, nem?
(#) _ampervadasz_ válasza SALáta hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Ne is említsd. Van egy olyan barátom, akinek az egész családja jehova. Engem megmondom őszintén nem is érdekelt, mert nem is próbáltak befűzni. Jó párszor átszoktam járkálni, mert rendes, és egy jót lehet velük beszélgetni. Aztán ez egyszer végeszakadt, mert a szülők szemében úgy nézki én voltam a megtestesített ördög. A kifogás csak annyi volt, amikro utánakérdeztem, most akkor mi van, és a válasz egyszerűen az volt, mert töbször maradtam ott későn. Az előfordult párszor hogy 10 -11 -ig ott voltam, de semmi extra nem volt. Mivel én értek az elektronikához (valamilyen szinten) ő meg csak érteni szeretné, ezért könnyen előfordult, hogy az időt sem néztük. A testvére meg géplakatos, és gyönyörűen tud hegeszteni stb., és ő vele is jóban voltam. Ráadásul, rengeteg mindenük volt, ami rossz volt, és nem egykettőnél segétkeztem is megjavításukban.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Hogy dolgozna már gyakorlati sííkon?! Mióta sík az ahol ő lakik, vagy dolgozik?
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Reggelt Nektek is!

Na engem is piszkosul idegesít a dolog, amikor este 8-kor csörög a telefon, és mindenféle dolgot ránk akarnak tukmálni.
Váltsunk biztosítót, mennyünk nyaralni Ibizára...
A napokban volt a legjobb: Microsoft office tanfolyam.
A nem látható számról hívókat már rutinból fel sem vesszük, de akkor is oda kell menni a telefonhoz, s ezzel is megzavart.

Már gondolkozom valamilyen előszűrő beépítésén, hogy csak a nekem kellő hívásokat fogadjam, csak az a baj, hogy van pár ismerős, aki szintén azonosíthatatlan számról tud hívni, s emiatt a
Idézet:
„már rutinból fel sem vesszük”
, már nem mindig teljesül.

No meg jól feljelenteném az ilyen hívogatókat, mert ezzel engem zaklat. Ha van E-mailes SPAM-elés, meg zaklatás, akkor lehessen már a telefonost is büntetni.
Ja, épp ezért hívnak anonim számról. De akkor is van ötletem a beazonosításukra. A kérdés csak az, hogy megéri-e beperelni őket. Ergo, meggazdagodom-e tőle.
(#) Imi65 hozzászólása Nov 26, 2009 /

Ennyit ér a Hobbielektronika.
(#) Action2K válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Na dobj csak egy linket, hogy hol van ez. ccike.
(#) Stadi válasza Action2K hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Ti még használtok otthon vezetékes telefont?

Különben régi vágyam, hogy ilyenkor kiselőadást tartsak a hívónak egy szabadon választott témában. Kíváncsi vagyok, meddig bírná hallgatni. Vajon ezeknél is úgy van, hogy nem tehetik le előbb a telefont, mint az ügyfélszolgálatoknál?
(#) Stadi válasza SALáta hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Idézet:
„nem is Jehova hanem Jhave”

Egykori történelemtanárom úgy magyarázta ki a hasonló eseteket, hogy régen csak a mássalhangzókat jelölték írásban, és ezekből a mai kiejtéshez a magánhangzókat valami alapján kikövetkeztették. (Pl. az egykori egyiptomi fáraóné ismert Nofretiti, Nofretete és Nefertiti néven is. NFRTT+magánhangzók)

Lásd még: Link
(#) zolika60 válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Szerintem sokunknak ennél jóval többet.
(#) Action2K válasza Action2K hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Megtaláltam!
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Titok hogy hol?
Következő: »»   822 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem