Fórum témák
» Több friss téma |
A cikkben le van írva pontosan minden, de ha valami nem úgy menne, persze...
Csináltam a programodhoz egy ikont!
Más cég logóját szerintem nem szerencsés használni... De azért köszi, hogy foglalkoztál vele!
En az M betut egyszeruen megforditanam fejjel lefele, igy kapnek egy W betut (utalva a nickedre illetve a 'WPB' -re )
Idézet: Jó ötlet! Egyébként ezt már a kínaiak is kitalálták. Bővebben: link„En az M betut egyszeruen megforditanam fejjel lefele, igy kapnek egy W betut” A régi pikáns vicc poénja jut eszembe róla : - Hazajött Wolfgang? - Nem, ez Michel, a francia.
Jó ötlet, ha lesz rá érkezésem megcsinálom! Köszi!
Szia ! Az átalakító nem menne, én is akartam ezt a trükköt bevetni, de le lettem beszélve róla anno !
Jobb is. Végül is nem égetőhöz van az átalakító, hanem igazi nyomtatóhoz.
Hello! Találtam még egy példát! EBBEN az áramkörben az MCLR és a +5V között csak 1K van. Azt mondtátok, hogy ez tervezői hiba. Szerintetek a cikk írója is az 1K-t építette bele? Ha 1K-t építenék bele, akkor működne, de nem lenne jó neki vagy nem is működne?
A legegyszerűbb automatikusan kicserélni. A 7805 tönkre mehet a programozás alatt. Csak erre van hatása, az áramkör működésére nem.
Szia!
Linkelem lejjebb az alábbi port com-os égetőt szeretném meg építeni furatszerelve ahhoz esetleg nincs nyák terved?Bővebben: Link
Nincs sajnos. Miért nem építed meg az SMD-t? Nem nagy ügy, sőt szerintem egyszerűbb...
Mert smd-be nem tudnak be szerezni az itteni boltba ilyen ic-het vagy esetleg tudnál nekem készíteni ?:O
Esetleg ezt is megnézheted: Bővebben: Link
Hát ha ez működik usb to lpt átalakítóval akkor jó vagy valahogy meg lehetne csinálni soros portról üzemeljen??
Ha jobban megfigyeled, az az áramkör nem ICSP programozáshoz lett tervezve (én nem látok a rajzon ICSP csatlakozást).
Ettől függetlenül, ha kicseréled 10 kohm-ra, abból baj nem lesz.
Értem. Lehet csak a PIC-et, céláramkör nélkül programozni? Mert én úgy szeretném. Ha mindegyik PIC-et a céláramkör nélkül programozom, akkor akár el is hanyagolható az MCLR 10k?
Ezt mivel tudom meg nyitni azt a pcb-t?
A 10k nem hagyható el sem az áramkörről, sem az adapterről, ha adapterben akarsz programozni.
Szóval programozhatok PIC-et céláramkör nélkül, de akkor abba kell az MCLR 10k. Miután felprogiztam azután a céláramkörbe is kell. Eddig azt írtátok, hogy a 10K ajánlott. De hogyha céláramkör nélkül progizok, akkor hogyhogy megfelel a céláramkörbe az 1K is?
Mert azon az ellenálláson az MCLR felé nem folyik áram, csak nagyon kicsi. Viszont programozáskor a 13V és az 5V között folyik az áram és nem mindegy, hogy mekkora.
Még egy fontos dolog! Ha adapterben programozol, akkor a 10k nem a Vdd felé kell menjen, hanem a Vss(GND) felé!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |