Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   189 / 211
(#) Hp41C válasza luluzulu hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Mérd meg a Vusb lábon a feszültséget. Ha 3.3V körüli, akkor elindul a kontroller. Az órajel frekvenciája még lehet rossz.
(#) luluzulu válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

0V-ot mérek...
(#) Hp41C válasza luluzulu hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Akkor nem indul a kontroller. Mit mérsz a MCLR lábon? Fel van húzva a Vdd -re 10k -val?
(#) luluzulu válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

MCLR lábon 0 volt. a Vdd meg van az 5V.
(#) pcb12 hozzászólása Márc 17, 2014 /

Sziasztok!

Pickit2-vel lehetséges 3.3V-os SPI flash ic-t írni?
Ha lehet akkor kell hozzá kiegészítő áramkör?

Köszi Tamás
(#) Hp41C válasza pcb12 hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Az eredetivel és a Vdd állítási lehetőséggel rendelkező klónokkal lehet, de pl. a Szilva féle klónnal nem lehet. Milyen típusú memóriát kellene programozni?
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
(#) pcb12 válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Pickit 2 eredeti microchip doksi alapján épített.
Winbond 25Q32BVSIG

Áramkör nem kell, de jókora RAM a gépbe és a PICKIt2 eszközleírójába egy új típus (Pk2Devicefile.dat), az elkészítéshez a Pickit2 Device File Editor.
(#) pcb12 válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Köszönöm, gondolom 2GB elég.
Megnyitottam a régi dat file mit kell vele csinálni?

Lemásolni (duplicate) egy olyan SPI memória (device) állományát, ami a lehető legtöbb byte -ot írja egyszerre (25LC512), átnevezni a kívánt típus nevére, átállítani a Vdd értékeket, elmenteni az állományt, újraindítani a programot. A bekötést a PICkit2 readme.txt -ja szerint megcsinálni, leellenőrizni, kimérni a feszültséget (az SPI memória olvasása, írása akor is sikeres, ha nincs is ott az eszköz). Több, mint 1G -t fog lefoglalni.
(#) pcb12 válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

Köszönöm segítségedet, de nem egészen jó valami
Beírni be tudja legalábbis a progi azt írja sikeres de amikor ellenőrizném akkor hibát ír ki úgyszintén hibát ír ki amikor törölni szeretném.

Erre van megoldás?

Device Id hol találom?
(#) Hp41C válasza pcb12 hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

Az EEProm -oknál le van tiltva a felismerés, mivel a kezelt típusok nem rendelkeznek azonosítási lehetőséggel. A családnál (Family) IdMask = 0. Ebből az is következik, hogy NE kísérled meg automatikusan felsimertetni. (Mival nem ismeri fel, végigpróbálná az összes lehetőséget, köztük a Midrange családot: Vdd=5V és Vpp=12V) Válaszd ki az EEProm / 25LC családot, azon belül az új típust, ellenőrizd a beállított Vdd -t, kapcsold is be, mérd le, mielőtt csatlakoztatnád.

Valamit biztos elrontok, de valamiért nem íródik meg a chip.
De viszont ha csatlakoztatva van az eszköz akkor is hibázik meg ha nincs csatlakoztatva akkor is ugyan az történik.
(#) Hp41C válasza pcb12 hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Egy ellenállás a CE és a Vdd közott nem segítene a problémán. Csak tesztelésre írtam, hogy sikeres az írás, ha az EEProm mincs csatlakozatava. Kimaradt, hogy az ellenőrzés (Verify) természetesen hibát fog jelzni. A tesztekhez ki lehet kapcsolni az ellenőrzést.
(#) alux hozzászólása Márc 20, 2014 /

Keresnék valakit, aki eladna egy beégetett PIC18F2550-et a Szilva féle pickit klónba. Tudom, rakjak össze egy COM vagy LPT portos égetőt, és írjam meg, de a gépemen csak USB port van, így ez felejtős. Segítséget előre is köszönöm.
(#) pipi válasza alux hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Ha hozol egyet, vagy válaszborítékkal küldesz, Kispesten besütöm neked ingyen, keress magánban.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2014
(#) yodee hozzászólása Márc 25, 2014 /

Üdv Mindenki!

Szereték tőletek kérni egy kis segítséget. Szert tettem egy PicKIT 2-re és szeretnék hozzá készíteni egy ilyen, a képen látható adaptert, amivel minden típusú PIC-et tudok írni. Tudtok adni valami tervet?

Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
(#) Hp41C válasza yodee hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Keresgélj, tele van vele a topik. Használata erősen ellenjavalt:
- A belső oszcillátoros típusok elindulhatnak a programozás alatt is, a lábak közötti összeköttetés problábát jelent.
- A különböző családok azonos tokozású példányai eltérő bekötésűek.
- Sok pénzt kidobsz a ZIF foglalatra, pedig a kész áramkörre csak 6 tüske kellene...
Egy esetben lehet indokolt használni, ha sok előre felprogramozott kontrollert adsz el.
(#) yodee válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Értem. Tehát jobb lenne egy olyan adapter amin van 3 típusú foglalat?
(#) nedudgi válasza yodee hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Ha nem eladásra programozol mikrokontrollert, akkor egyszerűbb a kész áramkört ellátni ICSP (programozó) csatlakozóval.
(#) yodee válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Tudom, de ha a kész áramkör már kész van és nem tudom módosítani?
(#) nedudgi válasza yodee hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Jobban jársz egy dugdosós próbanellal. Azt más célra is fel lehet használni.
(#) yodee válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Megmutatod melyikre gondolsz?
(#) sastas01 válasza yodee hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Bővebben: Link
A képek közül bármelyik fehérre.
(#) pipi válasza yodee hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Hali!
én ilyet csináltam:
Bővebben: Link
(#) watt válasza pipi hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Én meg építettem és programoztam már pár száz kapcsolást, de ilyenre még soha nem volt szükségem...
(#) pipi válasza watt hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

A saját építéshez nem is kell, mert van rajta progi csati,
de egy kész áramkör utánépítésénél jól jön. Mondjuk én sem sokat használtam eddig
(#) maestro válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Én nem teljesen értek egyet, mert nálam volt úgy hogy amikor digitális kimenetként használtam a PGD és PGC lábakat is (+belső RC órajel, MCLR tiltva) akkor sehogy sem sikerült felprogramoznom a PIC-et ICSP-n keresztül, csak úgy hogy levettem a LED-eket a kimenetről. És ha nem próbapanelon van az áramkör akkor ki kell venni a PIC-et és úgy felprogramozni. Régebben már kerestem erre a problémára választ de nem találtam olyat ami működött is volna. Pontosabban csak a te hozzászólásodat találtam, de hiába tettem be azt a késleltetést sehogy sem akarta felprogramozni (se LPT-s programozó se PicKit2). Vagy mi lehetett a baj?
(#) ktamas66 válasza maestro hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

A PGD/PGC/Vpp lábakon levő egyéb perifériák akadályozhatják a programozást. Ha beépítve akarod programozni ezt figyelembe kell venni. A Vpp lábon belépő magasabb feszültséget is tűrnie kell az áramkörnek. A PGD/PGC lábakat ha digitális kimenetnek használom szoktam rá rakni egy 1k-s soros ellenállást. Ez általában elég szokott lenni.
Következő: »»   189 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem