Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Mérd meg a Vusb lábon a feszültséget. Ha 3.3V körüli, akkor elindul a kontroller. Az órajel frekvenciája még lehet rossz.
Akkor nem indul a kontroller. Mit mérsz a MCLR lábon? Fel van húzva a Vdd -re 10k -val?
Sziasztok!
Pickit2-vel lehetséges 3.3V-os SPI flash ic-t írni? Ha lehet akkor kell hozzá kiegészítő áramkör? Köszi Tamás
Az eredetivel és a Vdd állítási lehetőséggel rendelkező klónokkal lehet, de pl. a Szilva féle klónnal nem lehet. Milyen típusú memóriát kellene programozni?
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Pickit 2 eredeti microchip doksi alapján épített.
Winbond 25Q32BVSIG A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Áramkör nem kell, de jókora RAM a gépbe és a PICKIt2 eszközleírójába egy új típus (Pk2Devicefile.dat), az elkészítéshez a Pickit2 Device File Editor.
Köszönöm, gondolom 2GB elég.
Megnyitottam a régi dat file mit kell vele csinálni?
Lemásolni (duplicate) egy olyan SPI memória (device) állományát, ami a lehető legtöbb byte -ot írja egyszerre (25LC512), átnevezni a kívánt típus nevére, átállítani a Vdd értékeket, elmenteni az állományt, újraindítani a programot. A bekötést a PICkit2 readme.txt -ja szerint megcsinálni, leellenőrizni, kimérni a feszültséget (az SPI memória olvasása, írása akor is sikeres, ha nincs is ott az eszköz). Több, mint 1G -t fog lefoglalni.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Köszönöm segítségedet, de nem egészen jó valami
Beírni be tudja legalábbis a progi azt írja sikeres de amikor ellenőrizném akkor hibát ír ki úgyszintén hibát ír ki amikor törölni szeretném. Erre van megoldás?
Az EEProm -oknál le van tiltva a felismerés, mivel a kezelt típusok nem rendelkeznek azonosítási lehetőséggel. A családnál (Family) IdMask = 0. Ebből az is következik, hogy NE kísérled meg automatikusan felsimertetni. (Mival nem ismeri fel, végigpróbálná az összes lehetőséget, köztük a Midrange családot: Vdd=5V és Vpp=12V) Válaszd ki az EEProm / 25LC családot, azon belül az új típust, ellenőrizd a beállított Vdd -t, kapcsold is be, mérd le, mielőtt csatlakoztatnád.
Valamit biztos elrontok, de valamiért nem íródik meg a chip.
De viszont ha csatlakoztatva van az eszköz akkor is hibázik meg ha nincs csatlakoztatva akkor is ugyan az történik.
Egy ellenállás a CE és a Vdd közott nem segítene a problémán. Csak tesztelésre írtam, hogy sikeres az írás, ha az EEProm mincs csatlakozatava. Kimaradt, hogy az ellenőrzés (Verify) természetesen hibát fog jelzni. A tesztekhez ki lehet kapcsolni az ellenőrzést.
Keresnék valakit, aki eladna egy beégetett PIC18F2550-et a Szilva féle pickit klónba. Tudom, rakjak össze egy COM vagy LPT portos égetőt, és írjam meg, de a gépemen csak USB port van, így ez felejtős. Segítséget előre is köszönöm.
Ha hozol egyet, vagy válaszborítékkal küldesz, Kispesten besütöm neked ingyen, keress magánban.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2014
Üdv Mindenki!
Szereték tőletek kérni egy kis segítséget. Szert tettem egy PicKIT 2-re és szeretnék hozzá készíteni egy ilyen, a képen látható adaptert, amivel minden típusú PIC-et tudok írni. Tudtok adni valami tervet? Köszönöm A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
Keresgélj, tele van vele a topik. Használata erősen ellenjavalt:
- A belső oszcillátoros típusok elindulhatnak a programozás alatt is, a lábak közötti összeköttetés problábát jelent. - A különböző családok azonos tokozású példányai eltérő bekötésűek. - Sok pénzt kidobsz a ZIF foglalatra, pedig a kész áramkörre csak 6 tüske kellene... Egy esetben lehet indokolt használni, ha sok előre felprogramozott kontrollert adsz el.
Értem. Tehát jobb lenne egy olyan adapter amin van 3 típusú foglalat?
Ha nem eladásra programozol mikrokontrollert, akkor egyszerűbb a kész áramkört ellátni ICSP (programozó) csatlakozóval.
Tudom, de ha a kész áramkör már kész van és nem tudom módosítani?
Jobban jársz egy dugdosós próbanellal. Azt más célra is fel lehet használni.
Bővebben: Link
A képek közül bármelyik fehérre.
Én meg építettem és programoztam már pár száz kapcsolást, de ilyenre még soha nem volt szükségem...
A saját építéshez nem is kell, mert van rajta progi csati,
de egy kész áramkör utánépítésénél jól jön. Mondjuk én sem sokat használtam eddig
Én nem teljesen értek egyet, mert nálam volt úgy hogy amikor digitális kimenetként használtam a PGD és PGC lábakat is (+belső RC órajel, MCLR tiltva) akkor sehogy sem sikerült felprogramoznom a PIC-et ICSP-n keresztül, csak úgy hogy levettem a LED-eket a kimenetről. És ha nem próbapanelon van az áramkör akkor ki kell venni a PIC-et és úgy felprogramozni. Régebben már kerestem erre a problémára választ de nem találtam olyat ami működött is volna. Pontosabban csak a te hozzászólásodat találtam, de hiába tettem be azt a késleltetést sehogy sem akarta felprogramozni (se LPT-s programozó se PicKit2). Vagy mi lehetett a baj?
A PGD/PGC/Vpp lábakon levő egyéb perifériák akadályozhatják a programozást. Ha beépítve akarod programozni ezt figyelembe kell venni. A Vpp lábon belépő magasabb feszültséget is tűrnie kell az áramkörnek. A PGD/PGC lábakat ha digitális kimenetnek használom szoktam rá rakni egy 1k-s soros ellenállást. Ez általában elég szokott lenni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |