Fórum témák
» Több friss téma |
Van itt egy cikk a Wien-hidas oszcillátorok egyedfejlődéséről érdemes belenézned szerintem.
Wien-hidakról Idézet: „Nem lehet rácsíptetni a drótra, a levegőben lévő drótvégnek” Rakjál a végére csipeszt vagy minigriffet ![]()
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni kaptam egy komplett Rife machine cb és én nem értek hozzá de el szeretném adni be lehet kapcsolni de antenna hiánya van . Valaki esetleg tudna egy árat mondani azt meg köszönném vagy esetleg valakinek kellene A válaszokat előre köszönöm Üdv Laci
Pontosabb típusa ? Közelebbi kép az adatlapjáról ?
ezt találtam rajta
További típusra utaló jelek? A weboldala alapján semmi adóvevőre utaló jelek nem mutatkoznak ...
Más nincs rajta de a netten ezt találtam ami ugyan úgy néz ki Bővebben: Link
Fura ez a ICOM-718 ra utaló felépítés és ilyen furcsa gyártói elnevezés és matrica ...
Ez nem CB az már sejthető ... igaz hogy CB sávokon is használható ... A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Akkor ez mi lehet mert már próbálkoztam vele adót ki hangot is és még ezt találtam : Bővebben: Link
Az alul lévő fekete dobozra mi van írva milyen csatlakozók vannak rajta ?
Gyanúsan nem-e az automata antenna hangolója lenne ?! Lehet meg kellene tapogatni fogni kézzel foghatóan ![]() Ez az orvosi alkalmazási területre utaló írások is zavarosak ... :S ... A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Most be fogtam valamit egy kínai nő elégé töri a magyart valami rádió adó lehet AM 17.570.00
az alsó doboz SG 230 USA
Az írásaidból következtetve Te nem igazán vagy képbe azzal mi van a kezedben.
Egyáltalán hogy jutottál hozzá ?! Legjobb lenne nem is nagyon kínoznod még a bekapcsolásával se ! Mert nem értő módon bánva vele több kárt okozhatsz benne! A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
nem értek hozzá egy barátomtól maradt rám sajnos ö már nem tud segíteni
Nem lehet, hogy valami természetgyógyász célra befogott RH adó vevő? Ahogy nézem az antenna helyén a röntgen csövet, lehet valamilyen biorezonancia próbálkozás.
Jó sok műszer, meg egy fekete doboz, kész átverés.
Ismerem a cikket, az ott ismertetett generátor van félig készen.
Az a gond, hogy nekem nem olyan szondám van, hanem egy régi TESLA gyártmányú, mégpedig egy BP7722. Illetve ennek a párja a BP7721. Utóbbi 1:1-es előbbi pedig 10:1-hez szonda. Csak nekem sem a bal szálső sem a jobb szélső kiegészítő nincs meg, csak maga a szonda és a földelőcsipesz. A két szondát az oszcilloszkóphoz kaptam attól akitől vettük. Használtan lett véve egy itteni apróhirdetéses oldalon. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Nem tudom de most hogy próbálgattam kínaiul beszéltek rajta és ahogy nézegettem elég drága
Ez NEM a kérdező képe, ezen másik rádió szerepel.. (igaz hasonló piramisba van rakva)
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Csak nézegettem a linkeket, a prof előadását illusztrálva. Nem rádióként, hanam csak generátorként használva.
nézegetem a rádiót és levetem a Rife Machine matricát és kiderült az igazság egy Icom ic 718 rádió
Erről lenne szó ez a gép mit ér használtan szép állapotban van itt lehet kapni újonnan : Icom IC-718
Tedd le az amatőr vizsgát, és sok örömöd lesz benne. (annyit úgysem kapsz érte, amennyit megér)
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Mindenesetre vigyázz rá, ne kapcsolgasd be, mert megfelelő antenna nélkül hamar kivégezheted.
Mar sajnos eltavozott baratomat egy szemet kuruzslo annak idejen pontosan egy hasonlo Rife Machine -ra keresztelt amator radioval "probalta" meggyogyitani. Amikor meglattam nem tudtam hirtelen mit mondjak mert kenyes volt a helyzet nagyon. A haz elott azert probaltam a tudtara adni, hogy nem mindenki veszi be a baromsagat es vigyazzon magara. Adja az elet, hogy egyszer osszefussak meg azzal az emberrel. Emberunk szinten egy taskaba epitett icom ic718-al volt uton.
Royal Rife-nak voltak kulonbozo magasfrekvencias orvostudomannyal kapcsolatos kiserletei. De ez igy ebben a formaban egy amator radioval csak atveres. Sok frekvenciagenerator hallgat Rife Machine nevre mindenfele vakitassal egybekotve es jo dragan ertekesitve. Dragabb es nagyobb lehuzas mint a bioptron lampa es tarsai. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2015
Sziasztok.
Valaki volt a 2015. évi Rövidhullámú Budapest-bajnokság „142 éves Budapest”-en? Én reggel felkeltem, 7:15-től 8 óráig figyeltem 80 méteren, de nem hallottam magyarokat. Viszont a cseheket hallottam, ott is lehetett valami, mert rengeteg cseh állomást volt az éterben. Viszont az már biztos, hogy jót tett múltok a PIONYR-nak, hogy kitakarítottam a potikat és az iostatot, mert nagyon jól teljesített. Volt állomás, amit minimumra letekert hangerővel is jól érthetően halottam. ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2015
Szervusz Máté !
Én délelőtt kapcsoltam be a rig-et és pont az SSB forduló végét kb. 20 percet hallottam a CQ Budapest versenyből. A nálam uralkodó rendkívül magas zaj és a gyenge terjedés ellenére is hallottam 16 állomást. Érdekes vagy talán tanulságos, hogy itt Budapesten néhány itteni állomást fű alatt lehetett venni ( gyenge antenna ). Mondjuk nálam is a tetőre le van lökve jelenleg a 80m-es dipól egyik vége tehát gyenge. Aztán átkapcsoltam a mellékelt képen lévő rádiót 20m-re és pont jól jöttek 14230KHz környékén az SSTV állomások. Most este hallgatom a 80m SSB tartományban a Magyar kört, a sáv elején csevegnek néhányan elég "CB-s" stílusban de legalább rádiós témáról. ![]() Nálad fenn van már a dipól antenna?
Biztosan azért adták az adóveővel az AUTO tunert, hogy az leilleszti az antenna kimenethez a csövet. Pl. mobil üzemben is képes egy kis ostor antennát leilleszteni 80m-re. Csak legyen aki meghallja
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2015
Nincs fent a dipól, a nyáron telepített hosszú huzalantenna van kifeszítve. Jobb szerintem nem is lesz tavaszik, hacsak a téli szünetben nem lesz rá alkalom. A kert felett van kifeszítve az antenna, a másikat is oda tudom feltenni, most meg óriási sár van a kertben, párnapja ástam fel szóval most esélytelen rámenni.
De azért vicces, hogy egy röntgen csövet "hajtanak" vele nem?
Biztos az a kis ferde korong tetszett meg a "feltalálójának" ami a cső anódja. Gondolta, az majd irányítja az egészség növelő sugárzást a páciens felé. Jó kis hókusz pókusz.
Ez kétség kívül lényegesen jobb üzemmódja egy tranzisztoros fokozatnak, semmint az eredeti verzió, mely egész egyszerűen tilos!
A negatív visszacsatolásból származó erősítéscsökkenést ki lehet védeni, ha a nagy bázisellenállást kettéveszed, és a középpontjukra egy kondenzátort kötsz a föld felé. Az söntöli a váltóáramot, ami a negatív visszacsatolást okozza, de a munkapont beállításra nem lesz hatással. Még jobb verzió, ha rendes, 2 ellenállásból kialakított bázisosztó van, mellé feltétlenül egy megfelelő emitter ellenállással. Ez igazából csak így stabil munkapont szempontjából, mert ekkor már kevéssé függ a bétájától, az ellenállások adják meg alapvetően a munkapontot, míg az előző verzióknál szinte példányonként kell beállítani mindegyik fokozatot. Kis jelszinteknél ez annyira nem érdekes még, de amint "mérhető" jelszinteket kell leadnia, már nem mindegy, hogy a fél tápfesztől mennyire tér el a kollektor feszültsége. |
Bejelentkezés
Hirdetés |