Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Szerintem erre gondolt. melléklet
Köszi!
Na most is tanultam valamit.
Extras menüpont, Footprint-Wizard parancs
https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_files/sp6_alkoto.pdf 5.4.2 bekezdés 22. oldal - nyugodtan olvasgass a sorok között! A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2018
Ha nem csupán sima átmenő furatokat akarok készíteni , hanem pl. kábelátvezetéshez egy "lóversenypálya" alakzatot , akkor hogyan járjak el ? Köszönöm a választ !
Egy ovális furatot szeretnél a panelre ?
Az ovális forma csak marással hozható létre. Az is megy, de azért mégis csak marni kell.
Az átvezetéshez általában elegendő az alapáras furat "formája", és ha az áramerősség azt igényli, akkor a furat sokszorozható. Ha a furatba beforrasztasz egy vezetékdarabot, akkor az szintén növeli az átvezethető áramot.
Ovális formát nem csak marni lehet, azt fúrni és vágni is lehet.
Kérdés az,. hogy mekkora az a lóversenypálya ?
4.5mm átmérő a két kör átmérője , a teljes maximális hossz az 12,5mm
igen!
Nincs forrasztás , csupán áthalad a panelon ( az ovális lyukon) a szigetelt kábel.
Talán így:
Igen, ezt szeretném elérni. Mi a menete? Leírnád a lépéseit? A két 4.5 mm-es 0 vastagságú PADból kell kiindulni?
"PAD" akkor kellene, ha oda valamit forrasztani akarsz.
Az oválist egyszerűen le kell rajzolni, célszerűen két félkör és két egyenes vonal felhasználásával. Ha mindezt a kontúr rétegen teszed -vagy oda helyezed- akkor az ebből generált kontúr gerber része lesz az ovális is.
Ha készitik a panelt akkor rajzold az O rétegre
Ha te, vagy valaki aki nem tud marni, akkor C2 rétegre,hogy később ki lehessen vágni. Rajzolni ahogy írták, két félkör, két egyenes
Készítik majd, igen.
Köszönöm, a leírás alapján megrajzoltam az alakzatot az O rétegre, de ha rákattintok a Photoview fülre, akkor csak a kontúrját látom fekete csíkkal , a benne lévő terület nem feketedik ki , mint pl a PADok közepe , hanem zöld marad. Ez így már megfelelő, vagy valamit még kihagytam?
Nem feketedik mert ez nem egy furat jelenleg, hanem egy marási pálya.
Amikor a gyártónak elkészíted a munkafájlokat, abban majd ez úgy fog szerepelni, hogy azt ők a jelölt helyen kimarják. És akkor lesz ott a lyuk.
Értem, így tiszta.
Köszönöm a segítséget!
Amúgy is nehéz saccolni, azt sem tudjuk mi az op.rendszer, honnan a program..stb
Nem olyan nagy a program, telepítsd újra.
De csak egy paneltervnél csinálja. win 7 64bit. Legfrissebb layout6.
Akkor az a panelterv sérült meg.
Ha nem Te csináltad a paneltervet, hanem valahonnan letöltötted, akkor előfordulhat ilyen hiba. (Crakkelt változatú Sprint layout okozhatja)
svfunc.dll az én gépemen nincs. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2018
Azt nem tudom mi van benne, de nálam van ilyen nevű programkiterjesztés, a melléklet szerinti környezetben.
Nálam nincs svfunc.dll, Windows_10Pro-n fut, de találtam interneten svfunc_3.dll hibajavítót ...
Bővebben: Link Layout60 mappában nálam ez van 2017.10.25 frissítés után:
Nálam van svfunc.dll
A paneltervet én csináltam.
Másold el onnan azt a fájlt, aztán inditsd el újra a programot.
Vagy az a terv fájl sérült.
Csak ez a fájl csinálja. Elmentettem makrókén, nyitottam egy új layoutot, betettem a makrót, feloldottam a lakat ikonnal a szerkesztést, és már nem jelzi a hibát.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2018
Nem feltétlenül ebben az esetben, de a jövőre nézve célszerű kerülni az ékezetes állomány neveket, sok bosszúságtól meg tud kímélni. Ugyan ez vonatkozik az elérési utakra is.
Üdv.B
Ha nem tudtad megnyitni, hogyan mentetted el makróként? Vagy megnyitottad és a hibaüzenet megjelent! Hibaüzenet hogy tűnt el?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |