Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Köszönöm. Most már jöhet a beültetés és a hűtőre rakás. Utána le ellenőrzöm a nyákot, és azután élesztés. Remélem sikerrel járok Majd ha lesz fen akadás írok. Köszönöm még egyszer.
Ez a hűtőborda elég lesz neki? Lesz beépítve 12cm-es venti is A trafóm ami van hozzá 360w 2x32v ac- 6-7A 2x41000uf 50v kondival. Ez elég a sztereóhoz?
Oldalról is jó lenne egy fotó, amin látszik a keresztmetszet.
Igen pont így.
Amatőr szinten nem könnyű kategorikusan kijelenteni egy-egy bordáról, hogy az elegendő-e, vagy nem. Ez a geometria önmagában nem nagy (sőt kimondottan kicsi), de a "recés" felület miatt mégis nagyobb a felülete. Ezt nagyon jól ki lehet használni, ha egy ventilátorral kényszerkeringést hozol létre. A méret alapján talán a 8x8 cm-es ventilátor látszik ideálisabbnak. Ennek elhelyezését úgy kell kitalálni, hogy a légáramlás a hornyokkal párhuzamos legyen. A fúvott levegőirány hatékonyabban hűt de zajosabb, és esetenként behordja a port a készülékbe.
Köszönöm a véleményed és a tippet. Ha tudok szerezni nagyobb hűtőt akkor inkább szerzek.
Ne vesd el alapból ezt a bordát. Olvastam már itt olyan megoldást, ahol csak egy sima hajlított U alakú lemez volt a hűtés, és az is a még elfogadható hőfok alatt maradt a ventilátor miatt. Ehhez képest a te bordát sokkal nagyobb felület.
Másik szempont lehet a használat valós körülményeinek elfogadása. Egészen ritka eset az, amikor maximális kivezérlésen szinuszhullámot hallgatsz, vagy esetleg négyszöget. A zene időbeni tényleges "kitöltése" 30-40 % körül van általában, de itt számomra komoly meglepetést hozott egy mérés. Reloop készített egy műszert, ami többek között egy adott idő alatt átlagolja a zenét, és kiírja annak teljesítményét (hangszóróra kötve). Ezzel mérve, sűrűnek számító minimál zenén, néhány W nagyságrendbe esik a valóban hallgatot átlagos zenei teljesítmény. (Ez az információ magyarázatot adhat arra, miért tudnak nagyon jól és hangosan szólni erősítők, kisebb trafóteljesítmények mellett is.)
Nem vettem el, először azzal főzök ami van De ha nem lesz jó akkor szerzek hozzá
A két bordát ne hosszában rakd egymás mellé. Azokból érdemes egy nagyjából csőszerű üreget létrehozni, és úgy elhelyezni, hogy pl a doboz elején beszívja a levegőt, ami átmegy a hűtőkamrán, majd a doboz hátulján kimegy a melegebb levegő. Így a por jelentős része is csak "átmegy" a készüléken és nem benne rakódik le.
Firkantottam egy lehetőséget. Ez kb. 9 cm magas, ami egészen jól illene a 8 cm-es ventilátorhoz.
Majd az élesztésnél sorosan ra teszek egy 60 as égõt primer oldalra. Ami a nyákon van timert azt merre tekerjem majd? A nyugalmi áramot ott kell ál
lítani? A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2017
A trimmert első indításkor a legnagyobb ellenállásértékre tekerd. Ezzel tudod majd a végtranzisztor emitter-ellenálláson az 5mV esést beállítani.
Az mit jelent ha ég az égő? Nem erősen ég. A kimenetre rámértem és 29,5 dc van rajta.
Szia ott valami nagyon bibi van,Mekkora a tápfeszed?
Akkor a teljes tápfesz a kimeneten van.Kisipoltad a tranzisztorokat a bordához? Átnézted a forrasztásokat nem e összefolyt valahol? A tranzisztorok jol vannak beültetve?Jó lenne kép alul felül nézetben
Láttam a képeket nagyon átkellene nézni a vezetősávokat nincs e átvezetés valahol.
Szia! Ha 31V-os táp mellett 29V jut a kimenetre akkor szerencsére nincs zárlat. Elképzelhető a trafó gerjesztése okozza az égőn folyó áramot, ami nem számít hibának.
A P-s és az N-es tranzisztorok a korábbi kép szerint lettek beültetve?
Az egyik modult kötöttem rá. Levettem most a modult és csak maga a táp részt kapcsolom be akkor is ég a körte de nem erősen.
igen úgy ültettem be. kivezetékeltem nem szép de jól tettem be
Jól mondta Reloop ha halványan világit az izzó üresben az nem baj.
Most tettem rá a másik modult, ott a kimeneten nem mérhető dc. A bd241c ami szabadon van az igen meleg az természetes?
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2017
Mekkora feszültség esik az emittere és a negatív táp közötti 100Ω-os ellenálláson? (R13)
A másik az jónak tűnik adtam neki jelet és szól de gerjed a hangja. Az izzó még rajta van.
Nem tudom hol gondolod Én ebbe csak a tranyókat tettem be.
Szerintem a BD241 emitter és a negatív táp elég egyértelmű mérési pont.
Abból kiindulva, hogy az egyik panel működik, a kivezetékelést kéne elsőként ellenőrizned.
A bd 241c emitter és a negatív közt nem mérhető dc.
A következő mérés: BD241 bázis és a negatív táp közötti feszültség. Amúgy testhez képest megvan a negatív táp?
Végig vizsgáltam a bd242c-nek lóg a lába. forrasztás hiba Most oda forrasztom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |