Fórum témák
» Több friss téma |
Sajna rosszul írtam: az új Thunderbird verzióban nem megy a freemail-es fiók sem. A jelszzó ellenőrzésnél elakad és annyi. (a régi Thunderbird-ben működik)
Próbáld a frissebet, Version 128.2.3, hátha azzal jó.
Köszönöm, közben megoldottam. Valamiért a régi levelek importálásakor bolondult meg (kb. 16Gb-nyi). Ha először csak felvettem a postafiókokat, és csak utána importáltam a leveleket akkor már működött. Azért kell az esr verzió mert Win7-re az a legfrissebb.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2024
Biztos, hogy kell neked a legújabb verzió? Kihasználod az újdonságokat? Mert ha csak levelezel, felesleges újítani. Én a 102.15.1 verziót használom most is.
Az újabbaknak a megjelenése sem kell nekem.
Nem semmi szükségem a legújabbra, csak nem olyan régen a google és a microsoft is egyszerre szüntette meg a sima authentikációs módszert, és az a verzió amit használtam, onnantól kezdve már nem működött az outlook-os postafiókommal. Így megnéztem mi a legutolsó verzió ami megy Win7-en. Végülis testre szabható, be tudtam állítgatni, hasonló kinézetűre mint a régi, de ha több órán át hagyom futni a háttérben, akkor egy idő után összerogyik (valószínű valami bug, mert semmilyen más program nem fagy ki ezen a gépen). Talán majd jön ki javítás, de lehet, hogy kipróbálom azt a verziót amit te is használsz. Milyen oprendszeren használod? Stabilan megy?
Nekem n*10000 levelet tárol (kb. 16Gb helyen), lehet hogy sok neki? Miért pont a 102.15.1 verziót használod? A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2024
Idézet: „Milyen oprendszeren használod? Stabilan megy? Nekem n*10000 levelet tárol (kb. 16Gb helyen), lehet hogy sok neki? Miért pont a 102.15.1 verziót használod?” - Win10 Prof (de megy Win11 alatt is) - Én csak a fontos leveleket tárolom a gépen (kb. 500 MB), az összes a Gmail-ben van, de ott is törlök minden olyat, ami egymásból nyílik, vagy közömbös (ott kb. 2 GB) - A 102.15.1 verzió volt az utolsó, ahol a megszokott dizájn volt. Az újtól kiráz a hideg, több funkció máshol van, hiányzik. Egyszóval nem kell. Az a hosszú idő alatt összejött tapasztalatom, hogy nem biztos hogy a legújabb a legjobb. Pl. van a Win11 megjelenésben is olyan (Start menü, Tálca), amit sikerült a régire (Win7) visszacsinálni. Nem egyszerű.
Ismét megköszönném a tippet! Sikerült beüzemelnem a 102.15.1 verziót is. Ma reggel elindítottam (egyszerre) mindkét verziót. Néhány órával később megnéztem mi a helyzet:
- a 115.15.0 lefagyott, nem válaszol - a 102.15.1 szépen fut ahogy kell: egyelőre marad ez a verzió.
Úgy tűnik nem inkompatibilitás van, hanem tényleg bugos a friss verzió. Feltettem egy közbenső verziót is (115.10.1) és úgy tűnik ez sem fagy le, kizárólag a legfrissebb ilyen. Közben (kényszerből ugyan de) kitanultam, hogyan lehet egyszerűen hordozható verzióvá alakítani, ill. hogyan kell a profilokat kezelni benne... Így most mindhárom korábban említett verzió telepítve van, és futhatnak akár egyszerre is. A legfrissebb verziót hagyom majd frissülni kíváncsiságból, hátha megjavul.
hosszabb ideje tárolt alaplap életre keltési kísérletSziasztok!Megoldást keresek, hátha sikerül. kb, 2 év állás után megpróbáltam életre kelteni két alaplap-processzor, memória konfigurációt. Nem jártam sikerrel. Napi használatos táppal sem tudtam beröffenteni őket. Próbáltam minden memória foglalatot külön külön, videokártya cserével is próbálkoztam, semmi. Egyszerűen mintha nem is kapna áramot. Mindkét lap működő állapotban lett letárolva, a hardveren sem változtattam eredetileg, mégsem ad életjelet. Kínomban arra gondoltam hogy az alaplapi gomb akku merült le. Nagyon gyanús hogy mindkét konfiguráció ugyanazt csinálja. Csipogó nincs a lapokon, így azt sem hallom ha lenne sípolás valami hiba miatt. A táp amit használok el kéne tudja indítani legalább alapszinten, de még csak fel sem pörög a táp. Ötleteket kérek hátha közösen sikerül!
Szervusz!
Ne félj elárulni a pontos típusszámokat (lapok, CPU-k, satöbbik)! Ja és a tápét se. Elő a multimétert és folytonosságvizsgáló módban mérd meg a bekapcsoló gomb vezetékeit, hogy ha nyomod a gombot akkor sípol e a műszer! Egyébként véletlenül nem a reset gombot nyomkodod a power helyett? Velem is megesett már. Illetve ha már elöl van a műszer, akkor a CR2032 RTC elemeket is mérd meg: ha 2.9V alatt vannak akkor cseréld ki őket mert pl. a Gigabyte lapok nem indulnak lemerült elemmel. CirMOS reset: - Kihúzol mindent a lapból, - kiveszed az RTC elemet, - egy fém tárggyal rövidre zárod az elemtartó érintkezőit, - benyomva tartod a gép bekapcsoló gombját 30 másodpercig, - visszateszed az RTC elemet, - bedugsz mindent amit kell és bekapcsolod a tápegységet, - belépsz a BIOS / UEFI-be és "load default settings", majd elmented és újraindítod. Ha ezek nem segítenek akkor műszeres mérésekkel érdemes folytatni.
Még a témához. Én módosított megjelenést használok a Firefox-ban (hasonlít a régi FF-ra), pl. a oldal fülek a keresősáv alatt van, stb. FF-ból csak az ESR verziót használom.
Bekerül egy chrome mappa a Profiles helyre. Ha érdekel el tudom küldeni. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2024
Nálam így néz ki a firefox. Szerencsére nincs vele semmi gondom, stabil, és teszi a dolgát, ahogy kell, a kiegészítők is jók.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2024
1. konfiguráció - Asrock970 Pro3 alaplap,AMD FX8300 CPU, Patriot PSD38G RAM, ( 2x8GB )
2. konfiguráció - Asrock970M Pro3 alaplap,AMD FX8120 CPU, Kingstone Hyperix ( 1x8GB ) mindkettőt szerettem volna legalább BIOS-ig bútoltatni... Táp 650W, minden szükséges csatlakozó megvan, az 1. konfighoz egy teszt videó kártyát szoktam használni ennek nem kell külön táp MSI N210 1 GB, de az 1. konfighoz használt Nvidia 630GT kártyát is meg még egy harmadikat is próbáltam. Semmi. A bekapcsoló gomb hibát kizárhatjuk mert csavarhúzóval indítottam ( volna ). A reset is megvolt, az elem 2,97V. Eddig ennyi. Nem rég még beindultak, működő gépből lettek kiépítve fejlesztés miatt. Ezeket tartalékoltam. Most rászántam magam hogy elkótyavetyélem, de nem akartam leégni hogy hibásat árulok. Gondoltam ismét letesztelem őket. Ezeknek lelkük van, nem akarják hogy megváljak tőlük De legalább induljanak el. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2024
Már csak 1 éved van megválni tőlük (amíg a Win 10 korszak tart) mert akkortól, a Win 11-el már nem lesznek támogatottak.
Őszintén: ezek a lapok már nem érik meg a beléjük fektetett időt és energiát, így a helyedben vennék egy teljesen friss CR2032 elemet és azzal próbálnám ki őket (legalább a BIOS resetet is újra megejted egyúttal). De ezen túl, ha már komolyabb hibakeresésre van szükség ami akár órákat is elvihet, az túl van a belefeccölhető lélektani határon (szerintem). A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2024
Igazából arra tartogattam őket hogy ha valami bedöglik a napi használós gépen akkor csak előveszem és kész. Az egyiken van is Win7. Azt nagyon szeretem mert a-hoz még volt Win essential alapból. A Win11 hez már macerásabb telepíteni. Meg a fénykép szerkesztő is barátságosabban használható. Tartalékok voltak mert sokat fogyasztottak. A mostani két gépünk már 35W fogyasztású procival megy és ebbe benne van a videó processzor is. Netezéshez meg film,zene stb bőven elég és a hőmérsékletek is max 40 fok, de inkább 30 körüliek.
Értem a motivációdat, de ha elromlott akkor elromlott. Még ha sikerülne is kimérni, hogy hol a hiba, akkor is forró levegős állomás kellene az alkatrész cseréhez.
Szia!
Kíváncsi vagyok, mi lesz a megoldás, kb 4 hónapja álltak le nekem is. Két hasonló alaplapom van, az egyikben FX6300 proci volt, a másikban FX8350. Napi használatú gépek, 16, illetve 32 GB memóriával. Esti kikapcsolás után másnap már nem tudtam elindítani, semmi előjele nem volt a hibának. Bekapcsoláskor mindössze annyi történik, hogy néhány másodpercre felpörögnek az alaplapra kapcsolt ventilátorok. Semmilyen hangjelzés nincs, ugyanígy viselkedik memória, VGA nélkül is. Az img által ajánlott ellenőrzések, cserék el lettek végezve, helyzet változatlan. A gépekben lévő alkatrészek hibátlanok, az egyikből egy i7-es gépbe került minden, a másikból egy Asrock 970 Extrem 4-be.
Ha ilyen tömegesen jelentkezik a probléma, akkor az a tippem, hogy a BIOS tartalom sérülhetett, azt viszont csak fizikailag, külső íróval lehet ill. tudom helyreírni (Budapesten).
Ez a sérülés olyan szintű lehet, hogy az alaplapon lévő dual BIOS nem tudja helyreállítani?
Na persze ez is csak akkor lenne indítható, ha kezelné a billentyűzetet, vagy rosszul gondolom?
Ezeken még nem volt BIOS flashback meg automatikus helyreállítás. Ha van a lapon fizikai váltó kapcsoló, akkor neked kell manuálisan váltanod a két BIOS közt, és neked is kell manuálisan újraírnod a hibásat. Ha a másik BIOS-sal elindul a lap akkor van esélyed BIOS-ból újraírni.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2024
Én is azért vagyok kíváncsi mert semmi oka a hibának. Nem ázott, nem fagyott,nem sült meg. Ugyanott volt tárolva ahol a többi gép működik. Két hasonló hardver ugyanazon hibával. Az hogy egy kifogástalanul működő táp ne tudja megindítani?! Még csak meg sem pörgeti a ventilátort. Időm van, elbajmolódok vele. Úgy vélem forrasztgatni nem fog kelleni mert hogy egyszerre két hardver is olyan szinten menjen tönkre, arra kevés az esély.
Lehet púpos kondi is, nem láttuk az alaplapot.
Ránézésre minden rendben van.
De az nem tud kiütni egyszerre több, hasonló alaplapot is (vagy marha nagy bolygó együttállásnak kell hozzá történnie, hogy mindhárom alaplapon egyszerre száradjanak ki az elkók). Logikailag erre csak egy közös nevező képes, szerintem.
Az igaz, én csak arra reagáltam, hogy két éve elrakta őket, de most nem indulnak. Vision alaplapjai amik este mentek, de reggel már nem... arra nincs ötletem. Nem hiszem hogy állásban tönkremenne a BIOS, hacsak éjjel valami villámcsapás ki nem nyírja a gépet de arra azért felébred az ember...
A BIOS ill. a CMOS többféleképpen is tönkre tud menni álltában (vagy látszólag álltában):
- lemerül az RTC gombelem, - tápmegvonás (rendszeresen kihúzzák a konnektorból amikor nem használják), - újabb lapoknál a Windows Update is tudja direktben frissíteni a BIOS-t, bár ennek elég egyértelmű jelei vannak mert explicite figyelmeztet rá, hogy most frissíti és ne kapcsold ki. Nem egy Asus, Dell ill. HP gépet / laptopot hoztak már úgy, hogy belehalt a BIOS frissítésbe. A hirtelen tápmegvonás súlyos anomáliákat tud okozni: pl. nemrég egy ST3000DM003 HDD (Seagate) került hozzám azzal, hogy sokszor nyomták ki alóla a gépet a kikapcsoló gombbal, amitől egy idő után eljutott arra a pontra, hogy már a BIOS-ban sem látszott mert megsérült a firmware-je a ROM-ban. Szerencsére a ROM tartalom szerkesztésével sikerült kijavítanom a firmware hibáit, így újra működik és a tulaja visszakaphatta az adatait. Fontos tudni, hogy a BIOS-ban történő változások hatásai mindig a gép újraindítását követően lépnek életbe (mert a power cycle triggereli). Tehát ami látszólag este még működött reggel meg már nem kapcsol be, az nagy %-ban vagy BIOS eredetű, vagy permanens hardveres hiba, ami a legtöbbször a tápegység (de itt azt ugye kizárhatjuk).
Na erre a permanens hardverhibára gondoltam én a kondikkal. A kiszáradt, felpúposodott elkó elég kézenfekvő lenne egy hosszú ideig nem használt alaplap esetében.
Lehet, hogy igazad van, viszont komolyabb vizsgálatok nélkül ezt soha nem fogjuk megtudni, így innentől csak időpazarlás a találgatás, szerintem.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2024
Jól értem, hogy a Reset megnyomása árthat a Bios-nak?
Milyen reset? A reset gomb? A BIOS-nak kevésbé, de pl. az SSD-knek és a HDD-knek akár hardveresen is.
A CMOS CLEAR reset jumper-nek ezzel szemben kifejezetten az a funkciója, hogy ártson a BIOS-nak, mert törli a beállításait. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |