Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   986 / 1154
(#) Régi motoros válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Márc 12, 2022 /

Érdekes hiba, ha másik kábellel se megy nem nagyon van több ötletem.
VGA -n csak egy kimenet van? Ha van másik is, ott is érdemes lehet kipróbálni.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Márc 12, 2022 /

Mindenkinek köszönöm a segitő szándékot, van kép!
*USER ERROR* lépett fel.
Nem ment be tövig a csatlakozó, ez okozta a hibát. Elfelejtettem, hogy már a másik kábelt is meg kellett faragni kicsit, hogy jó legyen.
(#) antiktelefon válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Márc 12, 2022 /

Hát igen, a hulladék gépházaknál ez előfordulhat
Ugyanilyenhez volt szerencsém, amikor a hdmi csati csavarját valaki félgömbfejűvel pótolta majd rögtön utána csodálkozott, hogy nincs kép.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2022
(#) lelkes amatőr válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 12, 2022 /

Ez a *hulladék* egy 400K-s Gamer gép. Azért kicsit bosszantó.

Milyen gépház az?
(Mondjuk ez hogy a retekben 400k? 2017-ben a teljesen újépítésű gép 6600k-val ssd, hdd, jó táp, RX560, B150plus lappal nem volt 250k)
A mai gépházak olyan vékonyak, hogy a nagyobb gpuk súlyától a pcie csatlakozó kiszakad a lapból, meg mindenfele nyomogatni kell, hogy a dolgok derékszögűek legyenek és a nehezebb tápok centiket lógnak le a hátlapból. Közben a régi fujitsu-siemens házakból kettőt egymásra rakva simán rá tudok állni a tetejére és meg sem görbül. Persze azt hordozni is jó móka
Most Antec P180 házam van 14 éve, nem cserélném le semmire, habár a Lian-li házak elég jók, o11-d -be építettem vízhűtéses gépet.
(#) lelkes amatőr válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 12, 2022 /

Ryzen 7, 8 (16) mag, 32Gb memória, 1 TB SSD, 4 TB hdd +monitor, wireless bill-egér

Jó, úgy már lehet 400k, de akkor az az RX550-es GPU nagyon durván alul lett méretezve. Mondjuk fix keretnél én is olcsó házat vennék és a többit maxolnám ki, csak utána elfogadnám, hogy a ház hulladék
(#) img válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 12, 2022 /

Én a házakat cserélgetem a 11 éves gépemen. A Fractal Design-t favorizálom, most éppen Define R4 van. Abszolút elhajlás és rezonanciamentes: 12 kiló a nettó tömege.
(#) antikzsolt válasza img hozzászólására (») Márc 12, 2022 /

Na ha az rezonál ott a ház is remeg már.
(#) antiktelefon válasza img hozzászólására (») Márc 13, 2022 /

Fractaltól a Define R4-et ismerem, nem rossz választás kinézetre és minőségben, de a teljes hangszigetelés meg az egy mozdulattal kivehető első porszűrő hiányozna belőle, meg több HDD fiókja van, mint a P180-nak, ami akkoriban nagytoronynak számított Viszont így is lényegesen több elvárásnak megfelel, mint a legtöbb mai gépház.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Én ilyet raktam össze kérésre, nem rossz kis konfig.
Az Antec P180-at semmi sem veri viszont, néma csönd van terhelés alatt is, éjszaka még ha vágható a csend, akkor is, 3 Noctua venti van benne és teljesen hangszigetelt ház, vagy 16kg üresen.
A súlya, illetve a vastag műanyag oldallapok két oldalról fémmel borítva mindent elnyelnek, max terhelésen éjjel is csak az áramló levegőt lehet hallani egészen közelről meg esetleg a HDD felpörgését ha fülelsz.
Illetve ebben 10 évvel a konkurensek előtt megjelent a külön doboz az alsó tápegységnek.
Nem vagyok hardver mániás, de amikor 478-as, AM2 meg 775-ös gépeket használnak fő gépnek ma páran, akkor nem értem, miért kínozzák magukat fölöslegesen, amikor jobbat lehet közel ingyen szerezni. Persze, megfelelő Linuxszal eldöcög, de általában még Win7/Win10-et is raknak rá.
(#) img válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 13, 2022 /

Tetszik, azokkal a neonoknak kinéző hűtés csövekkel olyan hangulata van, mintha a '80-as években beülnél az USA-ban egy bárba egy Bud Light-ra.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2022
(#) Udvari Zsombor válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Márc 13, 2022 /

Nálam hátul picit meg kellett hajlítanom a számítógép házát ("Spire" gépház) kombináltfogóval, mert nem ment bele a csatlakozó a videokártyámba. Veled ellentétben nekem egy szavam sem lehet, mert én állítottam össze a konfigomat, mikor megrendeltem.

Igen, az egész vízhűtés EKWB réz idomos és valódi akril csövekkel van megoldva, így a folyadék körül nem látszik az átlátszó cső, mint a PETG csöveknél. Alapból nem vagok oda a karácsonyfa színű PCkért, de ezt a végtelen mennyiségű címezhető led miatt ízlésesen is be lehetett állítani
Amúgy tudsz valami olcsó házat, ami nem konzerv hulladék? Megint kéne egy "fix keretből a legjobb" konfigot összeraknom új+használt cucckból.
(#) lelkes amatőr válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 13, 2022 /

Már vártam.
(#) Doky586 válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 13, 2022 / 1

Idézet:
„tudsz valami olcsó házat”
import PC ház csernobilból. Akkor is világít ha nincs bedugva...
(#) Régi motoros hozzászólása Márc 13, 2022 /

Tudja e valaki, miért van az, ha USB-s bluetooth adaptert a gépre dugom, a bluetooth fájlátvitel rendesen működik, de megjelenik még mellette hét soros port, amit egyesével manuálisan kell telepíteni.
Ha a telepítés megtörtént, és a bluetooth modult lehúzom, majd ismét visszadugom, megint előjönnek a soros portok, és megint kézzel kell feltelepíteni mindet...

Tehát valamiért nem "jegyzi meg" hogy már egyszer megtörtént a feltelepítés, és újra nem ismeri fel.
Sőt, a sorszámozást sem elölről kezdi, hanem folytatja érdekes módon. Tehát ha ismét lehúzom és visszadugom az USB bluetooth modult, a következő alkalommal a soros portok számozását már 24.-től fogja kezdeni. Ezek szerint csak emlékszik valahonnan rá, hogy előzőleg már volt 2-23 -ig számozott soros port telepítve...

Az eszközök és nyomtatók panelen meg is jelenik két telefon meg a tamblet, amit már párosítottam, pedig be sincs kapcsolva a bluetooth -uk, alapból kikapcsolva tartom.
(#) img válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 13, 2022 /

Minek adna otthont (minek kell beleférnie)? És definiáld: olcsó!
(#) Doky586 válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 13, 2022 / 1

Mert (szerintem) az nem a bluetooth adapterhez tartozik hanem a párosított BT eszközökhöz (telefon stb). Ezeknek nincs fent a megfelelő drivere.

Írj mindenfélét, aztán annyi 250-300k a keret, szóval nem a legócskább szemetet kéne, de a mai cpu, ram és gpu árak mellett nem vennék 25 ezres házat inkább más pénzén.
(#) Régi motoros válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 13, 2022 /

Hmmm, akkor megpróbálok keresni hozzá valamit hardverID alapján...

Egyébként az jutott eszembe, nem lehet, hogy csak valami univerzális hangátviteli drájver kellene, amivel ha lejtszást elindítok telefonon/tableten, akkor BT -n keresztül átmegy a hang a PC -re?
Nincs ehez valami univerzális (nemtudomohgyhíjják) driver?
(#) proba válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 13, 2022 /

Szerintem a win minden eszköznek új számot ad. Sőt minden eszköznek minden porton más a száma. Abban hirtelen nem vagyok biztos, hogy ugyanazon a kettes csoporton belül is számít az áthelyezés, de a csoporton kívül biztosan újra telepíti. Sőt az usb-seriál átalakítót akkor is újra számozza, ha az eszköz hardveres belső regisztereit átírom. Valószínű ugyan azt a drivert telepíti hozzá, csak picit más beállítással. Minden univerzális drivernek, a hátránya hogy pontosan semmihez sem jó. A win így próbál úrrá lenni a káoszon szerintem. Így tudhat, két pontosan azonos típusú eszközt megkülönböztetni. ( pl milyen hangerő beállítással használtad az utolsó csatlakozáskor.)

Úgy néz ki neked van igazságod...
találtam valami inteles telepítőt (Intel 7260 Bluetooth driver), ez feltett valami bluetooth szervert,
hozzáférési profilt meg attribútum profilt, így a hét ismeretlen eszközből már csak három maradt.

Az meg úgy néz ki, valóban a két telefonhoz, meg a tablethez való valami lesz...

1: (LEAGOO Z1 telefon)
BTHENUM\{00001132-0000-1000-8000-00805f9b34fb}_VID&00010046_PID&0802
BTHENUM\{00001132-0000-1000-8000-00805f9b34fb}_LOCALMFG&000a

2: (CHUWI V10HD 3G tablet)
BTHENUM\{c7f94713-891e-496a-a0e7-983a0946126e}_VID&00010006_PID&0001
BTHENUM\{c7f94713-891e-496a-a0e7-983a0946126e}_LOCALMFG&000a

3: (Galaxy J3 2017 telefon)
BTHENUM\{00001132-0000-1000-8000-00805f9b34fb}_VID&00010075_PID&0100
BTHENUM\{00001132-0000-1000-8000-00805f9b34fb}_LOCALMFG&000a
(#) HA5AWS válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 13, 2022 /

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Nem jutottunk előbbre. Sajnos az usb össze van építve a kábellel és nem szeretném szétszedni. Természetesen tudom használni a driver visszaállításával de bosszantó, hogy minden frissítés után ezzel kell sza... bocs szórakozni.
Mégegyszer köszönöm a hozzászólásokat.
Üdv: Gábor
(#) Régi motoros válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 13, 2022 /

No újabb előrelépés történt, annyiban tévedtem, hogy a maradék három hardver azonosító is igazából eszközfüggetlen, az 1-es és 3-as pontban jelölt azonosítókhoz egy Altheros bluetooth driver kellett, ami szintén valami szervert (Bluetooth message access profile server) telepített fel kettőt is.

Már csak egy idegent kell levadászni, az meg a tablethez tartozó szolgáltatás lesz gyanítom.
(#) Doky586 válasza HA5AWS hozzászólására (») Márc 14, 2022 /

Őszintén szólva én csípőfogóval távolítanám el a végéről az USB-t és egy ilyennel helyettesíteném: (LINK)
(#) Régi motoros válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 14, 2022 /

Végre csak sikerült felhajtani a "hetedik gonoszt" is...
A tablethez szükséges szolgáltatás a CDP Proximal transport service amit a linkről lehet letölteni...

Már csak a szkennerrel kellene valahogy összebarátkoztatni ezt a nyomorult W7-est...
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2022
(#) img válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 14, 2022 /

A Fractal mellett a Lian Li és az NZXT házakat tartom jónak, a többi mikor milyen, nagy a szórás szériákon belül is. A Thermaltake-nek is volt egy-két jól eltalált kuckója, pl. a Core x1 vagy a Core v41. Én mindig megkérdezem, hogy használt lehet-e és ha igen, akkor Hardverapróról lövök valamit ami belefér a keretbe.
(#) img válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 15, 2022 /

Eszembe jutott még egy, a Sharkoon T28 (van több féle színben is), de azt már biztos, hogy csak használtan kapsz. Én origaminak hívom mert kicsit meg kell hajtogatni, hogy ne zörögjön, viszont nagyon jól szellőzik és nem drága.
(#) bbb válasza img hozzászólására (») Márc 15, 2022 /

Én Sharkoon REX8 economy házba raktam a saját és apukám gépét is. A fenti két világító csík hamar megadta magát benne, s még csak USB2 az előlapi portja (mind a 6!), viszont kényelmesen lehetett benne elférni, kábeleket el lehet úgy vezetni, hogy ne legyenek útban.
Nekem fontos szempont volt, hogy mivel a gép a földön áll (nem a legszerencsésebb dolog, de ez van), az összes előlapi nyisz-nyasz felül legyen, így nem kell hajolgatni miattuk.
A ház maga nem zajos, s elég merev hozzá, hogy a lábam a tetején pihentessem és ne hajoljon meg tőle

Mondjuk, ha egyszer rászánom magam, akkor a következő "mod" az USB3-as előlap lesz hozzá, meg a két csík felélesztése...
Következő: »»   986 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem