Fórum témák
» Több friss téma |
Szia krisz69!
Láttam, hogy te építettél egy ilyen modulal erősítőt. Igaz az stereó volt. Nekem csak egy monó kell. Ha jól értelmeztem reloop válaszát akkor 1db modulból ez én tápommal kb.200W tudok kiszedni belőle 8 Ohm. Kérdésem az lenne mekkora hűtőt tegyek rá. Én egy 115x112 gondoltam plusz egy ventilátor.
Nekem egy pc hűtőn csücsül a dolog. De tápfeszűltségtől is fűgg menyire fog melegedni. Nemtudom mekkora lesz az egyen feszkod??2x??v
Ahoz elég a kis borda is szerintem persze ventillátor kiséretében.
Szia krisz69!
Még egy olyant kérdeznék, hogy 2x50v 300VA troid tarafóról 8 ohm hangszóróval lehetne működtetni ezt a modult.
De adatlap írja menyit bír. Nekem 2x35v on megy. Max 2x45v de szigorú 8ohmon.(45v on már nagyon fűt)
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
Sokan kisérleteztek vele. El is pukkantottak már pár ict. Nekem stabilan működik évek ota. 2x35v ról igaz igy csak 200w jőn le. De nem fűti agyon magát. Az ic 4 ohmon se.
nekem a gyári kapcsolás van. Ott párhuzamba vannak kötve az ic-k.
A KIT-ben a tápszűrő és puffer kondenzátorok 50V-osak, ahogy elnézem. Neked 63V-osra lesz szükséged.
Sziasztok TDA-sok
Nemsokára én is építek még egy TDA csodát, de most lustaságom miatt megvettem készen a KIT-eket hozzá. Kicsit eltér a megszokottól, két Toshiba tranyóval megfejelve. Kiváncsi leszek a hangjára.
Lehet tudni hány voltról szeretnéd járatni?
+-42 v a teteje a tda7293 nak,többről nem nagyon...És ez be is határolta azt a 250w ot 180-190 w ra...A 2 sc bírná tovább is... Bocs jó lesz szimpla ic vel az 60 w nak is kb. +- 40v on
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Érdekes kivitelezés. Tdat vegyiteni tranzisztoral. Bár lehet hangzás miatt tervezték így a kapcsolást. De azt nem értem hogy így. A fesz igen behatárólt. Mert a tda ic 40v felett nem igazán szeret lenni. A tranyo viszont jóval többet elvisel.
Mi alapján mondod ezt a 42V -ot? Az adatlap szerint +-50V -ot tud az IC (nyilván nem 4 Ohm -on) Figyelembe vetted, hogy a tranzisztorok miatt a TDA belső végfokozata jóval kisebb terhelőimpedancia mellett is bent marad a SOA -ban?
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Figyelembe vettem,az adatlap 50v ot ad meg maximumként de gyakorlatban már 45 v on füstölög..Honnan veszem ezt,tapasztaltam!Ha te 50v ról fogod járatni és nem pont 230v hanem 245 v lesz a konnektorban pengeélen fogod táncoltatni az ic t..Ezzel is számoltam..
A SOA érték adatlap szerint a megengedett maximális értéket mutatja,nem azt jelenti hogy ott már nem fog tönkremenni az ic,abszolút maximumként van feltüntetve,és nem is bírja ki ez 100%.Az a 2 tranzisztor nem sok vizet fog ott zavarni ha megfut a tápfesz de te tudod.. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Szia! Tartok tőle, nem nézted meg a forrasztási oldalról készült fotót. Milyen széles vezetősáv megy a 13 és a 15-ös lábakra? A TDA ebben a kapcsolásban nem több mint végtranzisztor meghajtó, a kimenete az erősítő csúcsáramának az 50-ed részével ha találkozik. A megengedett maximális üzemi tápfeszültséget nyugodtan rá lehet engedni.
Sziasztok ezt a 4 ics tdat 1 ic vel fel lehetne éleszteni hohy megy e. Mert . Másik fele nem igazán akar elindulni. ?
Panelt végig méricskéltem. Alkatrészek mind jók az ne 5532 nem tudom jó e, de átcserélem majd tl072 re azzal elvileg kiváltható.
Üdv.
Szeretnék "építeni" egy aktív mélyládát a szobába. Ezt a panelt használnám egy +-35V-os trafóval, ezt használnám szűrésnek. Mennyi kondit, és milyeneket használjak? Hangerőszabályzást hogy oldjam meg? A legfontosabb kérdésem az, hogy hogy lehet azt megoldani, hogy 10-15 perc múlva stand by-ba álljon ha nem kap jelet, illetve ha kap akkor egyből bekapcsoljon, mint a gyáriak? Köszönöm.
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Vettem egy ilyet Bővebben: Link.Ehhez megfelelne ez Bővebben: Link? Vagy még erre is szükségem lesz Bővebben: Link?
Sziasztok. Olyant kérdeznék, hogy mind a kettő panelnak kell adni feszültséget. Valaki lerajzolná nekem pontosan hogy kell bekötni. Meg volna védelmem is azt hogyan. Köszönöm.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1797330.html A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2016
Épp most szabadulok meg a tda tól holnap viszi a futár.
Biztosan sajnálod, mert az enyémek mind jól szólnak.
Szia reloop,
Még kéne gy kis segítség nekem. Sikerült megcsinálnom a hidalt TDA 7293 erősítőmet. De a védelmemet nem tudom, hogy kéne bekötni. Lerajzolnád nekem. Itt a kép a védelemről. Köszönöm.
Szia! A kép mindössze annyit sejtet, hogy uPC1237 van benne, a csatlakozókhoz tartozó funkciók sajnos nem látszanak. +V; GND; AC; IN; OUT kerestetik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |