Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok!
szükségem lenne egykis segitségre. tegnap épitettem meg ezt a tda-s erölködőt amit kit-ben is árulnak minden jól sikerült adtam neki 25v és semmi nem melegszik megse nyikkan nincs rövidzár semmi!! mi lehet a baj?a fesz elér az ic ig elv nincs szakadás se... előre is köszönöm a segítségeteket!!! http://bolthely.hu/mikroshop/id/00536_KIT_erosito_mono_vegfok_1x_10...IC-vel
Szia
A mute és a készenlét hogy van meg oldva?? Nem ott a gond??
szia
köszönöm hogy segitesz! elméletileg a mellékelt linken letudod követni de árulják tehát elv müködnie kéne...
Udv!Ez volt az elso erosito nagyobb teljesitmenyu erosito amit oszeraktam.Vele van tapasztalatom.Ahogy van a kit nemkell semit se a muteval bajlodni,ha nincs oszekotve akkor mukodik,a taplalasod +/-25 v vagy asszimetrikus 25v ?
asszimetrikus 25V de nem kitbe vettem magam csináltam utánépitettem uezt. de hibátlannak tünik nincs szakadás se zárlat , áramfelvétel szinte alig van talán nincs is...
Szimmetrikus (+, -, gnd) tápfeszültséget igényel.
A kapcsolási rajzon a hangszóró alatt és felett van a + és a - tápfesz csatlakozása.
Ez a kapcsolás szimmetrikus tápot igényel, tehát +/-25V-ot. A feszültség lehet eltérő.
köszönöm akkor ez csak olyan táppal megoldható aminek van középleágazása vagy egy simával is megy aminek van 2X25V ja?
Sziasztok!
Valaki tudna abban tanácsot adni, hogy ha megépítem az erősítőt és többutas aktív rendszerben használnám, ahol egyik hangszóró 4 ohm a másik pedig 8 ohm akkor melyik tápfeszültséget használjam? Mert az IC adatlapja szerint 4 ohmos terhelésnél 27V a javasolt, de 8 ohmon ezzel a táppal jóval kisebb lesz a teljesítménye. Ha viszont 35V ról járatom, akkor félek, hogy 4 ohmon nagyon melegszik majd, vagy tönkre is megy. Tudna erről valaki mondani valamit?
és az mennyit számit ha eltérés van a két feszültség között? nem kicsi kb 5-10V
Nagyobb hangerőn aszimmetrikus torzítás fog jelentkezni.
Ha többutas aktív rendszer, azért az se mindegy, hogy a mélyszekció 4 ohm, magas 8 ohm, vagy fordítva, vagy nem tudni, hogyan is gondoltad ezt.
A mély lenne a 8 és a magas pedig 4 ohm. De szerintem az marad, hogy a 4 ohmra tervezettet csinálom meg és akkor 8 ohmon majd nem tud annyit mint amit ki lehetne hozni belőle, de így biztos hogy nem vágom tönkre
és ha a két graetz bemenetét párhuzamosan átkötöm és ugyanazt az áramot kapják? pukkan? egyébként köszönöm igymár működik
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem hogy siman rakhatok a tda7294-helyett tda7293 mert az nagyobb feszultseget bir.Bővebben: Link errol lenne szo.A trafom 2*31Vac 500w. Koszi
Szia én ugy tudom rakhatsz.
A nagyobb feszültségtűrés nem jelent nagyobb disszipációs képességet. Ezt is hűtened kell ezerrel
Sziasztok!
Csak egy élményt szeretnék megosztani veletek. Múltkor feltekertem clip-ig a hangerőt a párhuzamos-híd tda7293 erősítőmön. A trafó csak 400W-os ugyan, de a szobában a fali lámpa a basszus ütemére szabályosan behalványult. Vigyázzatok ezzel a 4 IC-is összeállítással, mert egy vadállat. :hide: (A kicsi 9m2-es szobában ekkor 118 dBC-t mutatott a hangnyomásmérőm a szubládával ellentétes falon. Ez azért durva, mert maga a hangszóró 87dB/W/m érzékenységű. A többit a szoba+erősítő kombináció hozta.)
Idézet: „de a szobában a fali lámpa a basszus ütemére szabályosan behalványult.” Feltétlen nézesd át a lakás villamos hálózatát szakemberrel!
Nem jól fogalmaztam, nem arra kell gondolni, hogy villog, viszont kb olyan, mint amikor nagy áramfelvételű fogyasztót indítasz.
Szia! Pedig nem több - nem kevesebb mint akármelyik mezei 400W-os
Villanyvezetéket cseréj a lakásban alul van méretezve , a 400W az nem csinálhat ilyet !
Hello.
Epitettem 3 vegfokot ebbol ketto megy normalisan,es egy csak nagyon minimalisan hangosit es nagyon melegedik az ic. Egy nagyobacska proci huton felpercmulva nem lehet megvogni annyira meleg. Mi lehet a gond?
Hali! Valószínűleg gerjed. Első lépésben nézd meg testre zárt bemenettel.
Tehat a bemeno foldet kossem ra a Betap gnd-re?
Visszatérve.
Nemrég mondtam, hogy csináltam két TDA7294 hidat. mind a két hid egy hüttöbordán van, szigetelve. 70C-fok ig melegedett csak, ennél magassabb höfokot nem értem el (csak passiv hüttés), igaz nem is az volt a lényeg, hanem hogy hogyan viselkedik az erösitö hosszabb igénybevételnél. 11 órától délután 6-ig, folyamatos üzemben, ugyanazon a hangerön (feltekertem teljesen a hangeröt, s visszább vettem ahol már nem hallotam torzan a zenét nagyából 80%). Házibulikra alkalmas, komolyzenére nem annyira (bár ez lehet a hangsugárzó hibája is). Hüttöbordák miket felhasználtam: 2darab 2darab Ajánlom másoknak is, hogy megépitsék.
A jel bemenetet kösd a hozzá tartozó GND-re. Ha adsz egy linket a kapcsolásodhoz szívesen bejelölöm rajta.
Szia!
Azért az a villogás nem egészséges a lámpával. Valamit kéne vele csinálni. A dB re pedig hogy egy 87 dB 1W/1m érzékenységű hangszóró elvileg 256 W on tud leadni 111dB a többit pedig a doboz és szoba akusztikája adja hozzá. Minden jót B
Bővebben: Link a beultetese.
A kimeneten pedig mertem 4,5VDC-t |
Bejelentkezés
Hirdetés |