Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezetékes telefon-avr programozás
Lapozás: OK   1 / 2
(#) tanulo99 hozzászólása Okt 17, 2012 /

Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy adott 2 vezeték nélküli vonalas telefon. Ez áll egy kéziből meg a talpból amibe bemegy a vonal és van benne a vezeték nélküli modul. Ebből van egy a földszinten ahol van a upc modem amiből kijön a vonala másik az emeleten. A felsőbe nem megy kábel csak a töltést végzi, mert az az alsóra van ráprogramozva. Szóval csörög mindkettő. Most jön a lényeg ami két részből áll.
1: Kéne egy olyan kapcsolás ami elosztja a vonalat úgy, hogy kimenőt lehet mindkettő telefonról csinálni, de bemenőnél csak az alsó csörög. Az emeleten a mama lakik és több hívás is van szóval tudja mikor hívják ezért a testvére és aki őt akarja elérni kicsengés közben lenyomja az egyest felkapcsol oda. Semmi szöveg nem kell mert tudni fogják.

2: Kéne egy olyan áramkör hogy amikor odafenn megnyitja a vonalat és nem nullával kezdi ugye 06 hanem 1-el akkor szakítsa meg a modem és a telefonok között a vonalat csináljon egy tárcsahang nélküli művonalat és csörgesse mindkettőt. Így lehet házon belül beszélni.

Várom a segítségeket. Avr-t már programoztam párszor de azokat gyakran csak példaprogramokból kiindulva raktam össze. De ha valaki elmagyarázza nekem részletesen azt nagyon megköszönöm. Azért nyitottam új témát mert szerintem ez egyik témába sem illik be és elég bonyolult ne keveredjenek a dolgok.A segítséget előre is köszönöm!
Üdv!

Ui.: A földszintél még kell egy eszköz ami felküldi a vonalat egy vevőhöz ami össze van kötve a talppal. Ez azért kell amikor házon belül akarok hívni akkor ha mama felveszi hogy várja hogy lenn felvegyék ne álljon le a csörgés és külön kell lennie.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
(#) vicsys válasza tanulo99 hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Szerintem jobban járnál egy használt telefonközponttal amit PC-ről tudnál konfigurálni.
(#) tanulo99 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Egy ilyennek mennyi a költségvetése ami a minimum? Gondoltam hogy nagyon bonyolult de újakat az alapok 60k-tól kezdődnek... Esetleg tudnál linkelni típusokat és áttekintem milyen kéne nekem
(#) tanulo99 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

De ha nem vagyunk itthon?
(#) tanulo99 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

De árt mert az ilyen matrac meg minden hülyeségeket árusító ügynökök ne hívják. Napi egy hívás ilyen... Olyan kütyü nincs ami automatikusan ledobja az ismeretlen számokat?

Van már 2990Ft-tól! Bővebben: Link

De ez ISDN.

De legalább van. Akkor van már 5000-ért is. Ez még mindig csak az 1 tizede.

Az igaz. És az programozható és képes erre? Az isdn és a voip között mi a különbség? Gondolom a voip az IP telefon. És olyan eszközt hogy találok meg ami vezeték nélkül átküldi a vonalat? Vagy a 220.-as hálón.
(#) cubie hozzászólása Okt 17, 2012 /

A Siemens gigaset dect rendszere kb 10 éve alapból tudja mindezt amit szeretnél. Bejövő hívások pl csak az 1-es melléken csörögnek, és tovább lehet kapcsolni, mellékek között beszélni, stb.
Nem kell hozzá telefonközpont. Szerintem használtan is találsz.
Csodálom, hogy a meglévőd nem tudja.
http://gigaset.com/hu/hu/pages/index.html

Halvány lila segédfogalmam sincs. Én még életemben nem programoztam tel. központot.
(#) tanulo99 válasza cubie hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Nekem AS150-esem van. Erről tudsz valamit? Esetleg benne vagy ebben a témában? ha igen akkor segíthetnél

ui.: Az jelent valamit hogy Siemens Gigaset?

Még én se ezért kértem segítséget.
(#) cubie válasza tanulo99 hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Én kb 10 éve "programoztam" utoljára ilyet. Kézikönyv alapján hamar rá lehet jönni. A leírás szerint tudja:
AS150

Illuminated display
CLIP function for caller identification
Expandable up to 4 handsets
CLIP function (dependent on network operator) displays caller’ s name
Multihandset functionality: internal calls, call forwarding, 3-party conference
Digital voice quality by DECT
10 different ringer melodies
Last 5 numbers redial
Phone directory for up to 20 entries

Régen Siemens márkanév alatt futott. Most Gigaset.

Kézikönyv 6. oldal: belső hívás kezdeményezése.
(#) jucsaba hozzászólása Okt 17, 2012 /

Tényleg hamár a témánál vagyunk:
van egy régi faxom sok hőpapírral , telefon modem kártyán keresztül lehet nyomtatónak használni , képet szöveget ráküldeni ?

Az a helyzet nem nekünk adott ez a dolog hanem még most szeretném megvenni e kettőt. És akkor ez mit tudna? Magyar nyelvű nincs?. Egyébként ezzel nem vagyunk megelégedve. Másik gyártónak van olyan készüléke ami tudja ezeket? Apámnál van ez a kettő és nála Panasonic. De az csak annyi hogy kettőt vettek egy be van dugva a másik meg rá van programozva a főre.

Azt, hogy a bejövő ne csörögjön mindkettőn, azt úgy látom nem tudja. Ahhoz olyan kell, ami képes a kézibeszélőket csoportokba fogni. Szerintem kérdezd meg a gigaset-et, hogy melyik az a típus, ami már képes erre.

És más gyártónak van ilyen terméke? Egy programozható alközponttal bnem lenne könnyebb? Lehetne 3 is mert lenne méh egy hely amit jó lenne elérni itt a telken.

Valószínűleg van. Egyik munkahelyemen kellett megoldani ilyenekkel a telefonálást. Megbízhatóan működött. Egyszerű volt beállítani. Most nem tudom milyenek. 6 kézibeszélő, 2 vonal volt. Tehát mindegyik kézibeszélő 2 bázisállomásra volt beléptetve. 2 kézibeszélő csörgött bejövő hívásnál, amit tovább lehetett kacsolni róluk bármelyik másikra. A másik 4 kézibeszélővel is fel lehetett venni a bejövő hívást, akkor is, ha nem csörgött.. Szóval mindent meg lehetett csinálni, ami kellett. Szerintem ilyen egyszerű feladathoz felesleges a telefonközpont! Kérdezz meg egy telefonos céget, biztosan ajánlanak több típus, márkát, ami megfelelő. Ne bonyolítsd az életed...

Akkor a siemens-gigaset az amivel dolgoztál és tudod ajánlani! Köszönöm a segítséged. Arra gondoltam itt is lehetne 2 vonal egy a rendes jelenleg upc-s decembertől t-homos. A másik pedig voip. Abban tudsz nekem segíteni hogy milyen telefon protokollok vannak? Nem biztos hogy protokollok na de érted hogy voip isdn meg a hagyományos. És ezek mit jelentenek.

A "hagyományost" hívják analógnak. Egy érpáron egy vonalat, hangcsatornát kezel. A bejövő vonalra csak rá kell kötni a telefont, és lehet is használni.
Az ISDN-ből többfajta van. Az alap, legelterjedtebb egy érpáron két vonalat, hangcsatornát kezel. A bejövő vonalra egy t-com által adott eszközt kell kötni, amin van két analóg port, az analóg telefonoknak. Van egy ISDN port az ISDN telefonoknak. És van egy soros port, amin, ha van dialup előfizetésed, akkor tudsz netezni 64k-val.
A VoIP IP alapon működő telefon. Azaz az "internet" használja átviteli közegként. Ha VoIP telefonról szeretnél vezetékes, mobil számot hívni, elő kell fizetned egy VoIP szolgáltatónál egy vagy több VoIP végpontra (SIP trunk). Ehhez általában adnak egy eszközt 2 analóg porttal, amit csak rá kell kötnöd a netre, és máris van két analóg vonalad. Általában fax-ra nem alkalmas a VoIP. Ha alközpontot szeretnél, léteznek dedikált VoIP alközpont eszközök. Vannak virtuális alközpontok, amit a VoIP szolgáltatód üzemeltet neked, csak egy webes felületen be kell állítanod, hogy mit szeretnél. Meg üzemeltethetsz te is szoftveres alközpontot. pl FreePBX. Az utóbbi két alközponthoz vagy VoIP telefonok kellenek (amiket a helyi hálózatra kell kötni, vagy wifi-re), vagy VoIP átjárók, amik az analóg telefonodat "alakítják át" VoIP telefonná.
Erre gondoltál?

A voiphoz milyen magyar szolgáltatók vannak mennyi kb az ára? úgy hallottam nagyon olcsó és ezért gondoltam hogy szeretnék bejövőnek egy t-homost kimenőnek meg egy ilyet és így két hálózat. Pénzt gondolom spórolok vele. Van egy boltunk itt a telken és a megrendelésleadás kb 20 perc 3 naponta. Ez csak egy meg még 30 perc a többi 3 naponta. A magánhívásokon is tudnánk spórolni ha 3 fele osztanánk.

http://voipszolgaltato.lap.hu/
Az ACN elég elterjedt. Mi is azt használjuk. Vezetékes irányba 0 Ft a havidíjon felül. VoIP átjárót adanak, azaz analóg telefont tudsz rákötni.

Én magyar szolgáltatót szeretnék. Ezek közül melyik éri emg jobban és melyik a legjobb? A TV Internet és telefon szolgáltatók közül melyik magyar? A magyar Telekom az magyar? Gondolom a digi és upc nem. Én szeretek ragaszkodni a magyar szolgáltatókhoz elvégre ne a külföldieket pénzeljem. Ja és olyan kéne ami egyben nyújtja a három szolgáltatást. Mást nem is tudok amúgy debreceni vagyok.

ui.: Analóg telefonra gondoltam a net meg a tv mellé a voip külön.

A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Deutsche Telekom.
Nincs használható tapasztalatom a VoIP szolgáltatók között, de gugli a barátunk : http://telefon.wyw.hu/Magyar_VOIP_szolgaltatok/
Már mindegyik szolgáltató az IP felé tendál, azaz IP alapon adja a net mellett, a TV-t és a telefont is. T-Com-nál is olcsóbb, ha ADSL-t kérsz, és azon VoIP alapú telefont, mintha az ADSL-hez használt érpáron kérsz analóg vonalat.
Ha megbízhatóságra törekedsz, akkor szerintem mindenképpen valamelyik nagy szolgáltatót válaszd. Egy helyi telefonos cég biztosan tud neked ajánlani helyi VoIP szolgáltatót, ha mindenképpen helyi, magyar kell.
Nekem egyedül az Invitellel volt eddig problémám VoIP alapon. Néha félrekapcsol a rendszerük. A T-Com IP Complex márkanév alatt adott nekünk VoIP-ot úgy, hogy a havi 100.000,- Forintért bérelt vonalukra kötött VoIP routerükből analóg vonalakat kapok, amiket fordíthatok vissza VoIP-ra, hogy a központ, meg a telefonok működjenek. Vicc az egész. Most küzdök éppen velük, hátha adnak SIP-et végre. Ezenkívül stabil. Egyszer volt nem tervezett leállás a 2 vagy 3 év alatt, mert elmarkoltak valahol egy kábelt, de fél nap alatt azt is rendbe hozták.

Köszönöm. Melyik a legmegbízhatóbb magyar szolgáltató? Akkor a Telekom? Én úgy gondoltam hogy megveszem a legnagyobb tv meg net csomagot és a legkisebb telefont hogy a kedvezmény meglegyen. Ezután meg vmi magyar voip a kimenőnek. Meg azért biztosabban hív vki egy 52-es számot mint egy 21-est amiről az emberek 90%-a azt hiszi emelt díjas. Másik megközelítés: Akkor van a 3 legáltalánosabb legnagyobb. A Digi és a UPC szerintem kft bár nem biztos. A Magyar Telekom pedig nyílt körű részvénytársaság. Itt a részvényen a hangsúly. Ha már vannak befejtetői olyan rossz nem lehet. Egyébként hogy van ez? A matáv vonal az megmaradt de már van olyan alapú telefonjuk is mint a upc-nek ez a modemes? Mert náluk csak azt találtam. De ha a szomszédban a Matávot csinálják akkor is t-homos kocsi szóval ez nekem nem tiszta. A t-homnak nincs voipja? Nekik a tévéjük is net alapú? Azt nem tudom, hogy a t-home-nak hogy működik a rendszere? Én gondolok rosszul néhány dolgot és semmi kábelük nincs csak a Matáv kábel és azon adsl net és azon ip tv meg ip telefon? Én az adsl-től idegenkedek de ha nekik nincs másuk jó lesz az.
(#) frife hozzászólása Dec 2, 2012 /

Szervusztok!
Segítsetek, ha tudtok!
Valaha a PLUSZ bolthálózatban volt kapható egy talpas vezetékes asztali telefonkészülék.
Semmilyen típusjelet nem találok rajta! A kijelzője érintőképernyős!
A készülék rendelkezik egy infra diódával, mellyel bankjegyet lehet vizsgálni.
A kijelzőjét a dátum és idő vonatkozásában betudtam állítani! A kijelző jobb felső gombjával a kijelzőt számológéppé lehet átállítani, de 9, vagy 10 programhelyre előre beállított hívószámokat lehet menteni. Ennek a mikéntje érdekelne, valamint az, hogy a különböző számok mögött elmentett számokat hogyan lehet hívni!
Az elemek voltak kimerülve, de semmilyen leírásom nincs a készülékhez.
Kihangosítható a készülék.
A 0 (nulla) alatti gomb, a számológép esetén a CE gomb, telefon programozás esetén SET SAVE a funkciója.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2012
(#) frife hozzászólása Dec 2, 2012 /

Két kép lemaradt.

Ha tud valaki segíteni nagy örömet okozna!
Érdeklődéssel várom a válaszotokat!
(#) interferi válasza frife hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Szia!
Nincs esetleg rajta valahol egy tipusszám?
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem