Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TDA1558Q
Témaindító: Vassjozsef01, idő: Ápr 2, 2008
Témakörök:
igen de HEStorin csak ezt az egy ic megveni ésa megrendelni azt+ 480 forintom bánja a postaköltségek miat
Érdemes egy előerősítőnek valót is megrendelni hozzá.
Én LM1036 ot rendeltem, potikkal, forgó kapcsolóval bemenetválasztónak. Így már fel sem tűnik a postakoltség. Legalábbis nekem, a bolt ahol vásárolgatok, sajnos nem olcsó, viszont csak ez van.
Azzal a kártyával jónak kellene lenni, azért próbáld ki az 5k ellenállást az erősítő bemenetére.
1. Hali!
2. Én általában nem válaszolok olyan kérdésre, ami szándékosan tele van hibákkal. (Most kivételt teszek.) 3. Szólt egy modi, hogy légy szíves, használj írásjeleket és nagybetűt a mondat elején. 4. Talán ha kifejtenéd, hogy melyik verzióban szeretnéd elkészíteni, akkor talán tudnánk is válaszolni a kérdésedre. 5. Mellesleg szerintem elég sok infó van már erről az IC-ről a topikban ahhoz, hogy egy kis kereséssel magad is választ találj. 6. Természetesen, ha kezdő vagy, és a sok infó ellenére sem boldogulsz, akkor nagyon szívesen segítünk. Feltéve, ha látjuk azt, hogy megadod nekünk azzal a tiszteletet, hogy helyesen írsz magyarul.
Bocs a sok hibáért de a magyar sose ment amúgy meg sikerült megépíteni pár próbálkozás után
Szia!
Használj Firefox-böngészőt, mert abban van helyesírás-ellenőrző.
Tudom szoktam is használni de a számítógépem nem tolerálja mer ha kilépek belőle lefagy d majd szerzünk valami helyesírás ellenőrző grogit
Hajónapló: Kiegészítés:
Tehát nem Bú..tütü, hanem csak Búú...tü Tü alatt nem nem szól. Tudom, letilt, meg nézzem meg szkóppal a tápot, stb.. Látatlanban, kibontás nélkül ötlet?
Sajnos nincs ötletem, nekem ilyen gondom nem volt.
A forrasztások szépek? Nincsenek a nyákon gyantamaradványok? Esetleg válasz erre a kérdésre?: Bővebben: Link
Üdv!
Azt tudja alaki, hogy ha 2 csatornás módban használom az akkor mely lábak lesznek a pozitívak a kimeneten?
Üdv.
Ha jól láttam akkor a 6-os és a 10-es láb lesz a pozitív. Ha egyéb kérdésed is lenne nyugodtan tedd fel.
Köszi szépen, bekötöm ahogy írtad, aztán majd a tesztelés kiadja ha másképp lenne.
Már kész a hangszínszabályozó is, meg a kivezérlésmérő is, már csak az asztalos munka van hátra, meg várom a potikra a forgatógombokat.
Hali!
Amint írták, lásd kép: Bővebben: Link
Akkor matyusz elírta, mert ő 10-est írt, a rajzon meg 12-es van.
Valóban, én meg átsiklottam fölötte, leragadtam a 6-nál.
Megerősítésül.
Nahát, mit találtam... Bővebben: Link
Üdv.
Szerintem nem elég nagy a bemenő jel.
Azt nem hiszem.Házi mozi erősítő vonalkimenetére raktam.
Esetleg ha tudnál képet felrakni, vagy kapcsolási rajz ami alapján megcsináltad akkor egyszerűbb lenne. Lehet bemenő kondi is baj, vagy nyákon valami. Ja és milyen hangfalakra raktad? (gondolok itt nagyságra)
Légkapcsolásban van rajta a hűtőbordán.Azt a kapcsolást csináltam meg ahol csak a bemeneti kondenzátorokat kellett rárakni(Ezek 100nf-ek, de volt már rajta 470nf is azzal is ugyanez.)A hangszóró az egy sal bst 60.
Megmértem a kimenetét multiméterrel és 3voltot mértem amikor még nem torzított.
Tekerd fel teljesen az erősítőt, és mérd meg, hány A-t vesz fel, és hogyan alakul a tápfeszültség? Kellene: nyugalmi árammal terhelve hány V, és max. terhelésen hány V?
1 hangszóróval terhelve.
nyugalmi áram 200mA. terhelt áram:1A(60-as hangerőn 1,8A, de már 16-oson torzít.) Tápfeszültség stabil 11,99V
Ha 1A-t vesz fel az erősítő, ahol még nem torzít a hangszóró, akkor kb. 8-10w-ot ad le az erősítő. Labortáptól hajtod az erősítőt, hogy 200mA-nál és 1A-nál is ugyanannyi a feszültség, vagy miről? Mert egy trafó 200mA-nél magasabb feszültséget ad le, mint 1A-nál. Szerintem 8 ohmos a hangszóród, ez az IC pedig akár 2ohmra is simán dolgozik. Egyébként csak akkor mérj rá az erősítő kimenetére multiméterrel, ha 50Hz körüli jelet "hallgatsz", mert a multi itt a legpontosabb. Egyébként hídban használod, vagy 4 csatornás üzemmódban? Utóbbi esetben kb. ennyit tud egy csatorna, meg kell vele elégedni, vagy keresni kell érzékenyebb, és/vagy kisebb impedanciájú hangszórót. A tápot emelheted akár 16-17V-ig is, az IC bírja, és a kimenő teljesítmény is növekszik, de csak óvatosan!
Azért lehet, jó lenne látni egy képet róla...
Már írtam, hogy számítógép tápról megy.A hangszóró 4 ohmos és hídkapcsolásban építettem meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |