Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszóró tekercselés
Témaindító: robinson17, idő: Jún 23, 2006
Témakörök:
Vagy esetleg honnan tudok kapni ilyen ellenállást???
Esztergálás....
Az elég valószínű, hogy kell hozzá. De csak nem egy tömbből faragjuk ki.
Jah. Konkrétan kettőből. De miért is fontos ez?
Konkrétan módszereket gyűjtök, hátha van jobb, olcsóbb, egyszerűbb és könnyebb, mint amiket eddig ismertem-használtam.
hello köszi a linket és ha még megmondanád h mit kell módosítani megköszönném és mennyi munkával járna??
Most ehhez tudni kellene mit használsz. Szerintem a legegyszerűbb zsugorkötéssel összerakni a magot meg a "pólus" vasat. Az ingyen van nem kell hozzá semmi és örök.
Az mire jó amúgy ha a vasmag részen meg van emelve az alsó pólusvas? A hangszóró mágnes aljára gondolok. A vasmagnál vastagabb az anyag. Mit lehet elérni ezzel?
Ismerem. Szonidó ezzel dolgozik. Használtad már? Mennyire kell ehhez felmelegíteni, és milyen tűrést igényel esztergáláskor? Mennyivel kell alulméretezni az alsó fedőlap belső átmérőjét a csaphoz képest?
Én ilyen megemelt megoldást nem láttam még, a kínai hidegfolyatással készülő vasaknál van annyi amennyit a képen látsz: Bővebben: Link
A relatív túlfedés az mindig az átmérő függvénye. Majd délután kikeresem a képletet és a táblázatot. Fejből meg nem mondom. (50es csaphoz 49,95-ös fedlap kell, 100-200 C hevítéssel ha jól emlékszem)
Nincs esetleg h2000 25 centis szóróhoz textil vagy papír széled? Ami nem olyan lágy mint a gyári. Vettem viktorsoundnál de annak más a mérete összeraktam vele de kár volt.
Köszi.
Hát azokkal a kínai alkatrészekkel kár is próbálkozni, még ha a mérete jó, akkor sem működnek elfogadhatóan. 250mm-es membránszélem nincs más, csak hab, de abból bármilyet lehet készíteni. 200°C az jól hangzik, annyi még elérhető könnyen.
Próbáld úgy , hogy a csap átmérő 1/1000 része legyen az a méret amivel kisebb a furat átmérője, és így megkapod a relatív túlfedést.
H7/s6
Préssel vagy hőmérséklet különbséggel szerelhető.Kisebb nyomatékok is átvihetőek járulékos biztosítás nélkül. Ennyit kell mondani az esztergályosnak. Az ,hogy mekkora a tűrésmezők szélessége , az az átmérőtöl függ. De erre vannak táblázatok, csak ki kell keresni.
Sziasztok!
Van egy Somogyi Audio Line 25 cm-es mély hangszóróm. Annyit szeretnék megkérdezni, hogy nem tud valaki mondani egy körülbelüli árat a tekercseléséhez? http://www.tutihifi.hu/aru.php?kod=00088 Ilyenről lenne szó. A válaszokat előre is köszönöm!
Köszönöm a választ!
Nem jól kerestem rá, de már megtaláltam.
sziasztok!
teljesen kezdő vagyok a témában,van egy Pyle PLCWH 12" 2400/1200w os mélyem,amit tekercselni kéne valamint,elszakítottam szétszedéskor a csillapítót,ilyen csillapítót hol tudok venni a hangszóró 2000kft honlapján csillapítót nem találok,vagy esteleg a szakadás mentén valahogyan javítható,ragasztható ha igen mivel és hogyan? nagyon szeretném életre kelteni kérem hogy valaki segítsen. köszönöm előre is
Sziasztok,
mijen papir valo hangszoro tekercselesre ,(arra amikor a drotot feltekercseled papirra)?
Hello Mindenkinek!
Van egy RTF L3702-es hangszóróm, érdekes súrlódó hangja van bizonyos frekvencián belül ( közép és magas hangok környéke ). Mi lehet a baj? Lehet ezt javítani vagy javíttatni? Előre is köszönöm! Üdv!
Üdv mindenkinek! Sonido 16cm-es hangszóróval lenne egy kis problémám. Használtam vettem a hangfalat és az egyik mély, nagyobb hangerőn, csattogó hangot ad. Volt már peremezve a habszél és arra gondolok, hogy esetleg az lehet a gond. Esetleg eldeformálódott a csévetest vagy ilyesmi. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Kézzel, ha mozgatom a membránt, akkor nem érzek súrlódást. Állítólag egy jó műhelyben peremezték a hangszórót és ha ez így van, akkor nem az lehet a gond. Amúgy nagyon szép hangja van, de nagyobb hangerőn olyan, mint ha összeértetném a pozitív és negatív ágakat.
Vissza venné a tulaj, de mivel igen jó hangfalak, jobb szeretném megtartani, ha javítható.
Mintha már kérdezted volna. Képet is raktál fel, válasz is volt.
Lehet, és érdemes.
Szia.
Ellenőrizd a pillét nem engedte -e el a ragasztása.
Szia! Köszi a választ, megnéztem ma, de a ragasztás jó és elszakadva sincs. Viszont ha egy kicsit rátartok a pillére, akkor nem recseg nagy hangerőn se. Arra gondolok, hogy a pille is elöregedett a habszéllel együtt. Megpróbálok majd egy olyat, hogy rugalmas szilikontömítővel vékonyan bevonom a pillét. Ha jól gondolom, akkor ez majd masszívabban tartja a tekercset, mert úgy néz ki az a gond.
A bevezető huzalt ellenőrizd! Lehet már eltört a sok rezgéstől.
Megmozgattam csipesszel, de semmi. Lehet belül van valami, amit már nem látok. Lenne értelme levenni a dómot?
"Viszont ha egy kicsit rátartok a pillére, akkor nem recseg nagy hangerőn se."
Ez arra enged kovetkeztetni, hogy a membranperem cserejenel hibadzott a -> nem megfelelo <- kozpontositas.
Hát az is lehet, de ilyet mint a videón, nem tapasztaltam
http://www.youtube.com/watch?v=ZHH8JGyDRl4 A kontakthiba lenne logikusabb, mert olyan, mintha az egyik ágat hozzáérintgetném és ezért csattogna. Megpróbálok majd jobban hozzáférni a kivezetésekhez.
Sziasztok,valaki tudna segiteni egy hangszoro tekercselesben?az a gond hogy nem tudom mire tekercseljem es hogy milyen vastag vezetekel elore is kosz!!
A vezeték legyen ugyan olyan.
A sablon, amire teszed a csévét esztergálni illik.
Sziasztok!
Sikerült szétszednem egy mnc hangszórót. Túlhevült az alu cséve, és elengedte a ragasztó a tekercset, ami a vasmag köré szorult. Sikerült kiszednem, de egy kb. 4x10cm letekerődött a tekercsről. Azért 4x, mert 4 rétegű a tekercselés. Szerintetek érdemes lenne szépen kézzel visszatekerni az eredeti huzalt (mivel nincs baja)? Mondjuk eléggé átláthatatlanul jött le, nem is tudom, melyik ér, milyen sorrendben, hova menne. Visszaragasztani mivel lenne érdemesebb a tekercset a csévéhez? Piros technocol-lal, vagy pálmafával? Esetleg keressek meg egy tekercselőt, és talán pár 100Ft-ért készítene nekem egy új 4 rétegű tekercset a csévetestre? Az eredeti huzalt használjam ebben az esetben? A pillét és a membrán pálmafával, kék vagy piros technocol-lal rakjam vissza? Köszi a segítséget!
Igazából ha visszaragasztod valami hőállót kellene használni ami még követni is tudja a lengőcséve hőtágulását. Tekercseléshez való impregnáló lakk jó lenne ,de a legtöbb csak beégetéssel köt meg. Nem ajánlom senkinek ,de én egyszer pillanatragasztóval rögzítettem egy egész sajátmagam tekercselt lengőcsévét ,de működött viszont hosszútávú tapasztalataim nincsennek a megbízhatóságáról mert később más okból szétszedtem. Kisérleti hsz volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |