Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszóró tekercselés

Témaindító: robinson17, idő: Jún 23, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 34
(#) skylynes97 válasza skylynes97 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Vagy esetleg honnan tudok kapni ilyen ellenállást???
(#) frissadam válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Esztergálás....
(#) shalafi.66 válasza frissadam hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Az elég valószínű, hogy kell hozzá. De csak nem egy tömbből faragjuk ki.
(#) frissadam válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Jah. Konkrétan kettőből. De miért is fontos ez?
(#) shalafi.66 válasza frissadam hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Konkrétan módszereket gyűjtök, hátha van jobb, olcsóbb, egyszerűbb és könnyebb, mint amiket eddig ismertem-használtam.
(#) ptesza válasza skylynes97 hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Bővebben: Link

Bővebben: Link

Az ellenállás nem lesz jó mert mást is kellene módosítani.
(#) skylynes97 válasza ptesza hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

hello köszi a linket és ha még megmondanád h mit kell módosítani megköszönném és mennyi munkával járna??
(#) frissadam válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Most ehhez tudni kellene mit használsz. Szerintem a legegyszerűbb zsugorkötéssel összerakni a magot meg a "pólus" vasat. Az ingyen van nem kell hozzá semmi és örök.

Az mire jó amúgy ha a vasmag részen meg van emelve az alsó pólusvas? A hangszóró mágnes aljára gondolok. A vasmagnál vastagabb az anyag. Mit lehet elérni ezzel?
(#) shalafi.66 válasza frissadam hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Ismerem. Szonidó ezzel dolgozik. Használtad már? Mennyire kell ehhez felmelegíteni, és milyen tűrést igényel esztergáláskor? Mennyivel kell alulméretezni az alsó fedőlap belső átmérőjét a csaphoz képest?

Én ilyen megemelt megoldást nem láttam még, a kínai hidegfolyatással készülő vasaknál van annyi amennyit a képen látsz: Bővebben: Link
(#) frissadam válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

A relatív túlfedés az mindig az átmérő függvénye. Majd délután kikeresem a képletet és a táblázatot. Fejből meg nem mondom. (50es csaphoz 49,95-ös fedlap kell, 100-200 C hevítéssel ha jól emlékszem)

Nincs esetleg h2000 25 centis szóróhoz textil vagy papír széled? Ami nem olyan lágy mint a gyári. Vettem viktorsoundnál de annak más a mérete összeraktam vele de kár volt.
(#) shalafi.66 válasza frissadam hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Köszi.
Hát azokkal a kínai alkatrészekkel kár is próbálkozni, még ha a mérete jó, akkor sem működnek elfogadhatóan. 250mm-es membránszélem nincs más, csak hab, de abból bármilyet lehet készíteni.

200°C az jól hangzik, annyi még elérhető könnyen.
(#) frissadam válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Próbáld úgy , hogy a csap átmérő 1/1000 része legyen az a méret amivel kisebb a furat átmérője, és így megkapod a relatív túlfedést.
(#) ptesza válasza frissadam hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

H7/s6

Préssel vagy hőmérséklet különbséggel szerelhető.Kisebb nyomatékok is átvihetőek járulékos biztosítás nélkül.

Ennyit kell mondani az esztergályosnak. Az ,hogy mekkora a tűrésmezők szélessége , az az átmérőtöl függ. De erre vannak táblázatok, csak ki kell keresni.
(#) Norby14 hozzászólása Márc 10, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Somogyi Audio Line 25 cm-es mély hangszóróm. Annyit szeretnék megkérdezni, hogy nem tud valaki mondani egy körülbelüli árat a tekercseléséhez?
http://www.tutihifi.hu/aru.php?kod=00088
Ilyenről lenne szó.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Norby14 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Köszönöm a választ!
Nem jól kerestem rá, de már megtaláltam.
(#) tuim hozzászólása Márc 17, 2011 /

sziasztok!

teljesen kezdő vagyok a témában,van egy Pyle PLCWH 12" 2400/1200w os mélyem,amit tekercselni kéne valamint,elszakítottam szétszedéskor a csillapítót,ilyen csillapítót hol tudok venni a hangszóró 2000kft honlapján csillapítót nem találok,vagy esteleg a szakadás mentén valahogyan javítható,ragasztható ha igen mivel és hogyan? nagyon szeretném életre kelteni kérem hogy valaki segítsen.

köszönöm előre is
(#) Letiodj hozzászólása Ápr 19, 2011 /

Sziasztok,
mijen papir valo hangszoro tekercselesre ,(arra amikor a drotot feltekercseled papirra)?
(#) bandee001 hozzászólása Jún 18, 2011 /

Hello Mindenkinek!
Van egy RTF L3702-es hangszóróm, érdekes súrlódó hangja van bizonyos frekvencián belül ( közép és magas hangok környéke ). Mi lehet a baj? Lehet ezt javítani vagy javíttatni?
Előre is köszönöm!
Üdv!
(#) Reedly hozzászólása Jún 19, 2011 /

Üdv mindenkinek! Sonido 16cm-es hangszóróval lenne egy kis problémám. Használtam vettem a hangfalat és az egyik mély, nagyobb hangerőn, csattogó hangot ad. Volt már peremezve a habszél és arra gondolok, hogy esetleg az lehet a gond. Esetleg eldeformálódott a csévetest vagy ilyesmi. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Kézzel, ha mozgatom a membránt, akkor nem érzek súrlódást. Állítólag egy jó műhelyben peremezték a hangszórót és ha ez így van, akkor nem az lehet a gond. Amúgy nagyon szép hangja van, de nagyobb hangerőn olyan, mint ha összeértetném a pozitív és negatív ágakat.
Vissza venné a tulaj, de mivel igen jó hangfalak, jobb szeretném megtartani, ha javítható.
(#) hangszoros válasza bandee001 hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Mintha már kérdezted volna. Képet is raktál fel, válasz is volt.
Lehet, és érdemes.
(#) ptesza válasza Reedly hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Szia.

Ellenőrizd a pillét nem engedte -e el a ragasztása.
(#) Reedly válasza ptesza hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Szia! Köszi a választ, megnéztem ma, de a ragasztás jó és elszakadva sincs. Viszont ha egy kicsit rátartok a pillére, akkor nem recseg nagy hangerőn se. Arra gondolok, hogy a pille is elöregedett a habszéllel együtt. Megpróbálok majd egy olyat, hogy rugalmas szilikontömítővel vékonyan bevonom a pillét. Ha jól gondolom, akkor ez majd masszívabban tartja a tekercset, mert úgy néz ki az a gond.
(#) pacal76 válasza Reedly hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

A bevezető huzalt ellenőrizd! Lehet már eltört a sok rezgéstől.
(#) Reedly válasza pacal76 hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Megmozgattam csipesszel, de semmi. Lehet belül van valami, amit már nem látok. Lenne értelme levenni a dómot?
(#) hugi00 válasza Reedly hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

"Viszont ha egy kicsit rátartok a pillére, akkor nem recseg nagy hangerőn se."

Ez arra enged kovetkeztetni, hogy a membranperem cserejenel hibadzott a -> nem megfelelo <- kozpontositas.
(#) Reedly válasza hugi00 hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Hát az is lehet, de ilyet mint a videón, nem tapasztaltam

http://www.youtube.com/watch?v=ZHH8JGyDRl4

A kontakthiba lenne logikusabb, mert olyan, mintha az egyik ágat hozzáérintgetném és ezért csattogna.
Megpróbálok majd jobban hozzáférni a kivezetésekhez.
(#) Letiodj hozzászólása Jún 21, 2011 /

Sziasztok,valaki tudna segiteni egy hangszoro tekercselesben?az a gond hogy nem tudom mire tekercseljem es hogy milyen vastag vezetekel elore is kosz!!
(#) pacal76 válasza Letiodj hozzászólására (») Jún 21, 2011 / 1

A vezeték legyen ugyan olyan.
A sablon, amire teszed a csévét esztergálni illik.
(#) Kovidivi hozzászólása Júl 27, 2011 /

Sziasztok!
Sikerült szétszednem egy mnc hangszórót. Túlhevült az alu cséve, és elengedte a ragasztó a tekercset, ami a vasmag köré szorult. Sikerült kiszednem, de egy kb. 4x10cm letekerődött a tekercsről. Azért 4x, mert 4 rétegű a tekercselés. Szerintetek érdemes lenne szépen kézzel visszatekerni az eredeti huzalt (mivel nincs baja)? Mondjuk eléggé átláthatatlanul jött le, nem is tudom, melyik ér, milyen sorrendben, hova menne. Visszaragasztani mivel lenne érdemesebb a tekercset a csévéhez? Piros technocol-lal, vagy pálmafával? Esetleg keressek meg egy tekercselőt, és talán pár 100Ft-ért készítene nekem egy új 4 rétegű tekercset a csévetestre? Az eredeti huzalt használjam ebben az esetben? A pillét és a membrán pálmafával, kék vagy piros technocol-lal rakjam vissza? Köszi a segítséget!
(#) skero válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Igazából ha visszaragasztod valami hőállót kellene használni ami még követni is tudja a lengőcséve hőtágulását. Tekercseléshez való impregnáló lakk jó lenne ,de a legtöbb csak beégetéssel köt meg. Nem ajánlom senkinek ,de én egyszer pillanatragasztóval rögzítettem egy egész sajátmagam tekercselt lengőcsévét ,de működött viszont hosszútávú tapasztalataim nincsennek a megbízhatóságáról mert később más okból szétszedtem. Kisérleti hsz volt.

Fotó0544.jpg

Következő: »»   22 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem