Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Üdv!
Tudnátok nekem segíteni,hogy ezek közül melyik cső milyen típusú lehet? Alájuk írtam amiről kilehetett még olvasni egy két részletet. Illetve kettő képhez más is írtam,majd látjátok. Bővebben: Link
Szia!
Amik az én tippjeim: Az 1. képen vagy ECL86 vagy PCL86, ezt, ha jól tévedek, a fűtőszál ellenállásából meg lehet tudni. Az 5. képen talán egy UBL21-es, a 6.-ra PCL-t mondanék(nem tudom a számot), a hetedik... Nem tudom hibás-e nekem van csúnyább csövem is, ami működik. A 11. képen valamiféle egyenirányító lehet. 13.-nál bajban vagyok, ha van benne két különálló rész(kettős trióda), akkor ECC lehet. A 17-es talán higanygőzös egyenirányító, a 18-al, 20-al karöltve. Az utolsóra is PCL/ECL a tippem. Remélem valamelyest segítettem. Máté.
Az, amire higanygőzös egyenirányítót írtál, az csak egy sima nagyfesz dióda.
Köszi. Szerintem segítettél.
Ezeket majd felteszem apróra mindet.Hátha. Ha ezeknek megnézem a 4-5 lábát ohmmérővel és ha mérek ellenállást akkor valószínű,hogy még működőképesek igaz? Az-az a fűtést mérem meg.
Így hirtelen nem vagyok biztos, hogy mindnek 4-5 a fűtése, de majd megnézed adatlapban. Ha mérsz ellenállást az jó jel, de nem garancia a működésre. Lehet pl. emissziós baja is, ami csak csőmérővel állapítható meg.
TV-t bontottál?
Volt köztük színes is a PL504-ből kiindulva...
Most hogy mondod nem is biztos hogy TV volt, mert lehet hogy EL és nem PL
De jogos a pont...
80% TV-ből való igen. De azt hiszem 1-2 régi rádióból is lett bontva.
TV-ben ritka az UBL21, az inkább néprádió.
De lehet hogy EBL21 és akkor ugyan nem nép, de akkor is rádió
1-6-21 PCL 86
17-18-20- DY 7-PL 504 2-ECH 81 Egyébként igen gyalázatos állapotban vannak.
Gyalázatos? Az ablak tisztítóval történő megfújás, és némi papírtörlő segít a külsején. Ha a getter van kicsit megégve belül, attól még használható az eszköz, persze tulajdonság romlást figyelembe véve. Ennyi cuccból komplett adó-vevőt vagy gitár erősítőt lehet építeni :yes:
1ZS29 B csövet érdemes audio célra felhasználni?
Hogy érdemes-e, azt nem tudom, Egyébként egy szélessávú univerzális pentóda, közvetlen fűtéssel, a hordozható adó-vevők univerzális csövei voltak, a végfokokat kivéve minden fokozatban használták.
Közben találtam róla egy ilyet
Itt ugyan 1SH29B-t írnak, de erős a gyanúm hogy egyazon típusról van szó, csak rosszul van "lefordítva" az a cirill betű. Szóval van jónéhány ilyen kis csövecském (több hasonló közt) és jó lenne valamit összedobni belőle. Ha másra nem, hát gitártorzítónak csak jó lesz.
Igazad lehet, nem sok ilyen típusú cső létezik (lehet hogy eredetileg így hívták), mivel többnyire amerikai koppintások. Ilyen csövekkel már 1943 ban építettek kézi adóvevőt. (banánformájút)
Előfokot mint ha már valaki itt a fórumon épített volna belőle - 27-8-9 egyre megy, valamelyikből…
Sziasztok, valaki azonosítaná a középső cső gyártóját? Köszi
Szerintem RFT.
Köszi
Idézet: „Szerintem RFT.” Minden jel szerint...
Sziasztok.hozzájutottam 1db 6H6C elektroncsőhöz, sajnos nem találok semmi adatot rólam,segitségeteket kérném milyen típusú cső ez és mi a lábkiosztása..
Köszönet érte előre is.
Nemigazán,6H8C-vel együtt érkezett attól elkülönitve,és az orosz abc szerint is be lehetett azonositani..
Egyik dobozon jól látható 6H6C felirat mig a másikon 6)(6C látható .. Tehát tudom mit keresek..
Szerintem ezt keresed: Bővebben: Link
Vagy mégsem?
Ha kettős trióda, akkor ez is válasz lehet: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |