Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   16 / 311
(#) Gery válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 16, 2007 /

Biztos betont (ami már megkötött)
(#) zoly15 válasza Gery hozzászólására (») Júl 16, 2007 /

haha ez jó
vagy télen havat nem?
hócsatába jó
(#) Topi válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 16, 2007 /

Lehet, hogy sima kútszivattyú csak a föld másikfeléről kell fel(?)húznia a vizet...
Circa 12700 km-es kút kell, és máris a föld másikfeléről szivattyúzhatsz az óceánból vizet.
Ebben az a durva, hogy a kútfúrók 8E / m-ével számolva kb. 100 milliárd forintból át lehetne fúrni a földet

Szerk: Ez alig pár méter autópálya...
(#) Gery válasza Topi hozzászólására (») Júl 16, 2007 /

Ez már hanyadik módosítás? 12.7km?? /OFF/
(#) lamalas hozzászólása Júl 17, 2007 /

Andrew93-nak gratulalok (ezt ne ertsd felre, nem ironikusan mondom), de sztem rekord tarto vagy a leggyorsabban elhalo (bezart) topic teren (ezt a moderatorok tudnak igazan megmondani...)
Amugy valoban felreertheto volt az uj topic cime ... dehat rossz az aki rosszra gondol . Mellesleg a kezdemenyezes valoban nem rossz, azaz kinek milyen muszerezettsege van otthon? Ennek megvalaszolasara valszeg alkalmas lehet ez a topic is. En akkor kezdenem is: van egy orosz mutatos muszerem alap meresekre (U, I, R es egy kis trukkel C-t is mer), van egy digit multim Maxwell MX 25-304 es egy ketsugaras 20Megas szkopom. Ezekkel tok jol elvagyok Ha valakit kepek is erdekelnek kialtsatok es csinalok mindegyikrol. Je es epulo felben van egy tranyo beta mero is ...
(#) Gery válasza lamalas hozzászólására (») Júl 17, 2007 /

Én megsasolnám föleg azt az orosz csodát
(#) Frankye válasza Topi hozzászólására (») Júl 17, 2007 /

Jaja! Például, hogy szükség esetén nem kell órákig szellőztetni egy kevésbé sikeres terhelési próba után a voltfüstöt és az amperszagot... Illetve szükség esetén a menekülés is egyszerűbb...
(#) Topi válasza Gery hozzászólására (») Júl 17, 2007 /

12.700-at akartam írni, aztán a fejemben valahogy a 12.7 maradt meg... pár nullát lefelejtettem, és onnantól borult a dolog
(#) zoz11 hozzászólása Júl 17, 2007 /

Ekkora szivattyúkat Nagytárkány körül használtak míg működtek a bauxit bányák, mivel itt vízkiemelés nélkül nem lehetet bányászni, ezek a szivattyúk 230méter mélyen voltak lent és ráadásul fúrt kútba ami 5méter átmérőjű, még most is működik belőle egy-két darab.
(#) Peti_85 hozzászólása Júl 17, 2007 /

Olvasgattam az előző oldalt... jókat nevettem.
Visszatérve rá; nekem van egy 3*6 m-es szobám és abban a középsuliból visszamaradt íróasztal átavanzsálódott műszerész asztallá szüleim legnagyobb örömére persze És már odáig jutottak a dolgok, hogy anyum már be sem mer néha lépni, mindig kikéri az engedélyemet, hogy meglocsolhat e olykor egy - egy virágot, vagy esetleg leviheti e a szemetet (amit persze magam is megcsinálok olykor) mert fél, hogy belelép valamibe, vagy megrázza valami, vagy lever valamit ami nekem fontos! Ilyen is volt már! Szemüveg nélkül mászkált a szobámban és talált a földön egy kis fekete szivacs darabkát, és kidobta, én meg mikor kerstem nem találtam... Monda is hogy kidobott valamit... Hát skerült megtaláni... egy TL072 IC volt beleszúrva! De dobott már ki SIM-kártyát is a kukába... Mondtam neki, hogy először kérdezzen, mert az én szobámba nem lehet tudni mi a szemét és mi a kincs.

(#) Topi válasza Peti_85 hozzászólására (») Júl 17, 2007 /

Ismerős dolog... Nekem lassan tíz éve van saját műhelyem, ami ezidő alatt szépen kikupálódott... De azelőtt én is fennt a lakásban csináltam ilyeneket. Csak elüldöztek
(#) lamalas válasza Gery hozzászólására (») Júl 17, 2007 /

Ime a kepek 2 muszerrol (szkop + orosz multi). A Maxwellrol nem csinaltam, a neten ra lehet keresni ha vkit annyira erdekel Amugy az orosz muszer nagyon jo, viszonylag regi darab, de mai napig hibatlanul mukodik. Ugy gondolom vannak helyzetek amikor egy mutatos muszer nagyon jol jon es legalabb 1 kicsit gondolkozni is kell leolvasaskor ... persze van amikor pedig egy digit multi sokkal elonyosebb
(#) Gery válasza lamalas hozzászólására (») Júl 17, 2007 /

Az szkóp elég komolynak néz ki teccik, sajnos nekem nincs szkópom
Az orosz csoda is faja ahhoz képes nemisnagy
Nekem meg a képen látható multiméterem van!
6db góliát elemmel megy, made in hungary és 1975 ben
MOndjuk inkább a digit multit használom bár már kipróbáltam és egész jóó!!
(#) Frankye válasza lamalas hozzászólására (») Júl 18, 2007 /

Tiszta nosztalgia-érzésem van! Anno (vagy 25-30 éve) én is hasonló műszerrel méricskéltem, még amikor ált. suliban egy BEAG-os fiatalember tanítgatott minket az elektronika alapjaira.
(#) Fery válasza Frankye hozzászólására (») Júl 18, 2007 /

Én a mai napig használok egy ehhez hasonló müszert árammérésre. Ugyanis ha valami baj van, mire a digit müszer beáll és hajlandó mutatni valamit addigra még az asztal is füstöl. De amikor látom egy mutatós müszeren, hogy kivágódik a mutató már kapcsolom is le a cuccot, és nagyobb baj nélkül megúszom. Nem mindig, de legtöbbször. Sajna a digit müszerek ehhez nagyon lassuak.Persze vannak olyanok aminek a mintavátelezése és a kijelzése is nagyon gyors, de azoknak az árát Bill Gates brifkójához méretezték. És sajna nem mindig tudok áramhatárolással dolgozni. Ilyenkor viszont egy régi analóg müszer kincset ér.
(#) Frankye válasza Fery hozzászólására (») Júl 18, 2007 /

Nagy igazság!
(#) Mate78 hozzászólása Júl 18, 2007 /

Nekem egy Ganzuniv 3-asom van otthon ilyen célokra a digitális multiméter mellett.
(#) Medve hozzászólása Júl 18, 2007 /

Üdv! Bemutatom Nektek a polcomat. A lapok távtartói 50-es lefolyócső darabok (középen 20-as vastagfalú védőcső)s bennuk egy 8-as köracéllal vannak összefeszítve, alul-felül egy-egy anyával. A csődarabok a második fotón látható gyűrű alakú horonyban ülnek, amit egy körkivágóval munkáltam bele 1-2mm mélyen. A szerkezet nem öntartó, hajlékony, célszerű a falhoz rögzíteni pl 3 szintenként
(#) Frankye válasza Medve hozzászólására (») Júl 18, 2007 /

Nagyon baresz! Igazi 1000mester munka! Emelem a kalapom...
(#) Medve válasza Frankye hozzászólására (») Júl 18, 2007 /

Köszönöm, az nem látszik, hogy úgy mozog, mint egy harmonika, a fallal együtt, szóval szereti ha megmerevítik. Ha újat csinálnék, akkor talán (stílusosan) egy vízvezeték csőre fűzném fel őket, az kevésbé hajlékony, mint a 8-as pálca.
(#) Frankye válasza Medve hozzászólására (») Júl 18, 2007 /

Ha jobban meghúzod a pálcán a rögzítő anyákat, az nem segít valamit?
(#) Medve válasza Frankye hozzászólására (») Júl 18, 2007 /

Igen az segít, kell is, de mindezek ellenére mozgékony. Ha vastagabbak lennének a műa csövek, de akkor meg hogy nézne ki? Na oké, ne használjuk létrának!
(#) Frankye válasza Medve hozzászólására (») Júl 19, 2007 /

Idézet:
„Na oké, ne használjuk létrának!”

Ez jó!

Azért az sem nagy baj, ha nem borul Rád az egész, egy óvatlan mozdulattól... Szal marad a falhoz (is) rögzítés...
(#) Fery válasza Frankye hozzászólására (») Júl 19, 2007 /

Ettől óvnálak benneteket, nekem egyszer sikerült betakaróznom egy könyves polccal. Hát mit ne mondjak, a paplant jobban kedvelem.
(#) Andrew93 hozzászólása Júl 19, 2007 /

Sziasztok!

Ezennel bemutatom a műhelyemet

-- Mivel teljesen homályos mindegyik kép, ezért méreteztem őket. Topi
(#) Andrew93 válasza Andrew93 hozzászólására (») Júl 19, 2007 /

hupsz....ez lemaradt
(#) Andrew93 válasza Andrew93 hozzászólására (») Júl 19, 2007 /

amúgy gép van csak monitor nincs
(#) Medve válasza Andrew93 hozzászólására (») Júl 20, 2007 /

Ennyi elég, hogy csodát alkoss!
(#) Andrew93 válasza Medve hozzászólására (») Júl 20, 2007 /

Nekem még sok is
(#) Andrew93 válasza Andrew93 hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

Beleszólok a topicba és már senki se szól bele!? nem jó jel....
Következő: »»   16 / 311
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem