Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
haha ez jó
vagy télen havat nem? hócsatába jó ![]()
Lehet, hogy sima kútszivattyú csak a föld másikfeléről kell fel(?)húznia a vizet...
![]() Circa 12700 km-es kút kell, és máris a föld másikfeléről szivattyúzhatsz az óceánból vizet. Ebben az a durva, hogy a kútfúrók 8E / m-ével számolva kb. 100 milliárd forintból át lehetne fúrni a földet ![]() Szerk: Ez alig pár méter autópálya...
Andrew93-nak gratulalok (ezt ne ertsd felre, nem ironikusan mondom), de sztem rekord tarto vagy a leggyorsabban elhalo (bezart) topic teren
![]() Amugy valoban felreertheto volt az uj topic cime ... dehat rossz az aki rosszra gondol ![]() ![]()
Jaja! Például, hogy szükség esetén nem kell órákig szellőztetni egy kevésbé sikeres terhelési próba után a voltfüstöt és az amperszagot... Illetve szükség esetén a menekülés is egyszerűbb...
![]() ![]() ![]()
12.700-at akartam írni, aztán a fejemben valahogy a 12.7 maradt meg... pár nullát lefelejtettem, és onnantól borult a dolog
![]()
Ekkora szivattyúkat Nagytárkány körül használtak míg működtek a bauxit bányák, mivel itt vízkiemelés nélkül nem lehetet bányászni, ezek a szivattyúk 230méter mélyen voltak lent és ráadásul fúrt kútba ami 5méter átmérőjű, még most is működik belőle egy-két darab.
Olvasgattam az előző oldalt... jókat nevettem.
Visszatérve rá; nekem van egy 3*6 m-es szobám és abban a középsuliból visszamaradt íróasztal átavanzsálódott műszerész asztallá szüleim legnagyobb örömére persze ![]() ![]() ![]()
Ismerős dolog... Nekem lassan tíz éve van saját műhelyem, ami ezidő alatt szépen kikupálódott... De azelőtt én is fennt a lakásban csináltam ilyeneket. Csak elüldöztek
![]()
Ime a kepek 2 muszerrol (szkop + orosz multi). A Maxwellrol nem csinaltam, a neten ra lehet keresni ha vkit annyira erdekel
![]() ![]()
Az szkóp elég komolynak néz ki teccik, sajnos nekem nincs szkópom
![]() Az orosz csoda is faja ahhoz képes nemisnagy ![]() Nekem meg a képen látható multiméterem van! 6db góliát elemmel megy, made in hungary és 1975 ben ![]() MOndjuk inkább a digit multit használom bár már kipróbáltam és egész jóó!! ![]()
Tiszta nosztalgia-érzésem van! Anno (vagy 25-30 éve) én is hasonló műszerrel méricskéltem, még amikor ált. suliban egy BEAG-os fiatalember tanítgatott minket az elektronika alapjaira.
![]()
Én a mai napig használok egy ehhez hasonló müszert árammérésre. Ugyanis ha valami baj van, mire a digit müszer beáll és hajlandó mutatni valamit addigra még az asztal is füstöl. De amikor látom egy mutatós müszeren, hogy kivágódik a mutató már kapcsolom is le a cuccot, és nagyobb baj nélkül megúszom. Nem mindig, de legtöbbször. Sajna a digit müszerek ehhez nagyon lassuak.Persze vannak olyanok aminek a mintavátelezése és a kijelzése is nagyon gyors, de azoknak az árát Bill Gates brifkójához méretezték. És sajna nem mindig tudok áramhatárolással dolgozni. Ilyenkor viszont egy régi analóg müszer kincset ér.
Nekem egy Ganzuniv 3-asom van otthon ilyen célokra a digitális multiméter mellett.
Üdv! Bemutatom Nektek a polcomat. A lapok távtartói 50-es lefolyócső darabok (középen 20-as vastagfalú védőcső)s bennuk egy 8-as köracéllal vannak összefeszítve, alul-felül egy-egy anyával. A csődarabok a második fotón látható gyűrű alakú horonyban ülnek, amit egy körkivágóval munkáltam bele 1-2mm mélyen. A szerkezet nem öntartó, hajlékony, célszerű a falhoz rögzíteni pl 3 szintenként
Nagyon baresz! Igazi 1000mester munka! Emelem a kalapom...
![]() ![]() ![]()
Köszönöm, az nem látszik, hogy úgy mozog, mint egy harmonika, a fallal együtt, szóval szereti ha megmerevítik. Ha újat csinálnék, akkor talán (stílusosan) egy vízvezeték csőre fűzném fel őket, az kevésbé hajlékony, mint a 8-as pálca.
Ha jobban meghúzod a pálcán a rögzítő anyákat, az nem segít valamit?
Igen az segít, kell is, de mindezek ellenére mozgékony. Ha vastagabbak lennének a műa csövek, de akkor meg hogy nézne ki? Na oké, ne használjuk létrának!
![]() Idézet: „Na oké, ne használjuk létrának!” Ez jó! ![]() ![]() Azért az sem nagy baj, ha nem borul Rád az egész, egy óvatlan mozdulattól... ![]()
Ettől óvnálak benneteket, nekem egyszer sikerült betakaróznom egy könyves polccal. Hát mit ne mondjak, a paplant jobban kedvelem.
![]()
Sziasztok!
Ezennel bemutatom a műhelyemet ![]() -- Mivel teljesen homályos mindegyik kép, ezért méreteztem őket. Topi
hupsz....ez lemaradt
![]()
Beleszólok a topicba és már senki se szól bele!?
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |