Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   61 / 621
(#) Abukodonozo válasza koczka hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Idézet:
„if Steve Jobs would be the one behind this one, it will cost US$1000 on the basic version (without the pen).....and would be out of stock after 3 hours because every fan of apple would buy it, even if they dont need it.”

És milyen igaza van a hozzászólónak!
(#) Abukodonozo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Ezer bocsánat köbzoli mester! A következőket mondta:
Idézet:
„Ha Steve Jobs lenne e mögött, akkor 1000 amerikai dollárba kerülne az alap verzió (ceruza nélkül) és három óra múlva már nem lenne raktáron, mert minden Apple rajongó megvenné, még akkor is ha nincsen rá szüksége.”
(#) nemgyuri válasza koczka hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Ez kérem 1 tűs "mátrix" printer!
'80-as évek első felében csodálkoztunk a SPEKTRUM vagy ZX81-hez ajánlott kéttűs nyomtatón. Működött!!!
(#) válság válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

ááá szia!! nagyon köszönöm ,de én nagyon kezdő vagyok ebben a témában !! kamionozok és nem tudom mi is van a házam körül!!

ezt az ip kamerát bárhol meg vehetem?
csak egy lap-topom van ,más is kell ehez, pl , otthonra egy másik ruter?
nagyon köszi a segítséget!
(#) laszlokunstar válasza válság hozzászólására (») Szept 13, 2011 / 1

A bárhol azt nem mondanám. IP kamerát az IP kamera boltból. Onnan ahol értenek is hozzá. Először javasolnám nézz utána. Hogyan őrizzük házunkat? Vannak olyan szerverek, melyek fel is veszik az "eseményeket" Beállíthatod a a látómező bizonyos területeit, ha ott mozgás történik a szerver azt felveszi, bármikor visszanézheted. Szerver nélkül csak azt látod amit aktuálisan a kamera...
Router, IP kamera, utp kábel dyndns regisztráció mindenképp kell. Külső kameránál fűthető ház, IR reflektor...
Ha már képben vagy akkor tudod összeállítani a bevásárlólistát az igényed alapján.
(#) válság válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

szia! köszike a felvilágosítást! az a baj full hülye vagyok ezekhez! de nagyon érdekel mi is van a házam tájékán! kicsit lopnak és el tűnnek dolgok! én meg külföldön vagyok . most nagyon rá akadtam erre a dologra hogy végig járjam mi hová tűnik el! úgy érzem ismerősök rokonok fosztogatnak ki!!! még egyszer köszike meg nézem ezt az ip kamerát, németben is pl, elektronikai boltban ill, ami ilyennel foglalkozik! köszike!
(#) laszlokunstar válasza válság hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Ha lopnak akkor jobb a szerveres tárolós megoldás. Nincs időd állandóan figyelni, és nem kapod el azt az 5 percet mikor kitolják a talicskát az udvarból. Másik, bizonyíték se lesz a kezedben, ha a felvételt nem tárolod le.
Inkább egy vagyonvédelmi céget keress meg itthon ezzel, mint egy német boltot.
Egy ismerős csinálta munkásokkal. Felszerelt egy kamerát és vette mi történt az építkezésen. Jött az építésvezető, és átadta neki, a képet melyen a drágán fizetett munkások napoznak 5 perccel azelőtt, hogy megérkezett. Utána már nem kellett rájuk figyelni, dolgoztak mint a kis angyalok.
(#) válság válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 16, 2011 /

szia! igen ez jóó! köszike!!! később is kereshetlek?
(#) laszlokunstar válasza válság hozzászólására (») Szept 16, 2011 /

Igen.
(#) válság válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 16, 2011 /

jó éjt! én most álltam meg , de ahozz hogy magyarban legyek ,csak most kezdődik a 4. műszakom! ez másféle szleng mint a ti köreitekben pl progi.a segítségedet előre is köszike!! ha esetleg én tudnék neked valamiben segíteni szívesen!! bár én csak a kamionok hozz értek!
(#) szamóca hozzászólása Szept 18, 2011 /

(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Különösen érdekes, ahogy odadrótozza a szigetelőszalagos lencsét.
(#) mineral hozzászólása Szept 19, 2011 /

Thomas Sisak!
Bővebben: Link
(#) lapose hozzászólása Szept 25, 2011 /

Hali!
Na most vagy a villanyászok unatkoztak, vagy elvesztették az összeszerelési útmutatót..

villany.jpg

(#) pagaby hozzászólása Szept 25, 2011 /

(#) Abukodonozo válasza t-dani hozzászólására (») Szept 27, 2011 /

Hűha!
(#) rockersrac válasza lapose hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Ez jó! Ez hol készült?
(#) Gafly hozzászólása Szept 30, 2011 /

Egy hir a Jovonezobol:

Telefonálj az ujjcsontoddal!, 2000.10.16

A legfrissebb japán mobil már tényleg Bigyó Felügyelo telefonja lehetne, mivel csupán egyetlen karpántból áll és a telefonáláshoz az ujjunkat a fülünkbe kell dugnunk. Masaaki Fukumoto, az NTT DoCoMo, Media Computing Lab vezeto mérnöke találta fel ezt a szerkezetet egy, a hordható számítógépekrol tartott konferencián unatkozva 1997-ben. A karpántban mindössze egy apró mikrofon és egy olyan szerkezet található, amely a hangjeleket rezgéssé erosíti fel.
Ezek a rezgések a karperecet elhagyva végigfutnak a tenyér csontjain, majd az ujjunkon és így szinte tökéletesen hallhatjuk beszélgetopartnerünket, miközben o a karpánt mikrofonján keresztül hallhat minket. Fukumoto a telefont a "Suttogó" (Whisper) névre keresztelte, mert amikor hívást fogadunk, a "telefon" rezegni kezd és nekünk csupán annyi dolgunk van, hogy mutató és hüvelykujjunkat összenyomjuk. Ekkor a csukló tájékán az izmok megfeszülnek és ezt a karpánt érzékeli. A tervezo szerint a továbbiakban ugyanezzel a technikával különféle funkciókat lehetne elérhetové tenni. A mostani prototípusban még normál tárcsázás van, de ezt is ki szeretnék hangfelismero rendszerrel helyettesíteni. Így már teljesen letisztult lenne a telefon kezelofelülete, hiszen se billentyuzet, se komplikált gombok nem lennének már rajta. A cég annak ellenére is tart a kudarctól, hogy a szerkezet forradalmian új, mivel sem Japánban, sem az USA-ban nem kedveltek az ehhez hasonló szerkezetek. Szerintük az emberek még félnek a hordható elektromos berendezésektol - például az is tisztázatlan, hogy a mobiltelefonok valóban károsak-e.
(#) Action2K válasza Gafly hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

A cucc valóban érdekes! Némi kiegészítés hozzá: 2000-ben elkészült az első prototípus, mely a képen látható. 2005-re tervezték az első kereskedelmi forgalomba hozatalát. Viszont, mint minden újdonságnak, ennek is volt vetélytársa, az iPhone, amely ekkora már 50%-ban uralta a Japán üzletek kirakatát. Akkoriban már közel 100 millió mobiltelefon használó volt Japánban. Nem csoda, hogy az ilyen okos-telefonok lesöpörték még a puszta gondolatát is az ilyen "puritán" kütyünek, amivel csak telefonálni lehet.
(#) vilmosd hozzászólása Szept 30, 2011 /

(#) Action2K válasza vilmosd hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

Én ezen a néven ismerem: segway.
(#) lidi hozzászólása Szept 30, 2011 /

A világ első elektromos helikoptere (mármint olyan kopter amiben benne ül a pilóta) : Bővebben: Link
(#) lidi hozzászólása Szept 30, 2011 /

Na még egy elektromos jármű: Bővebben: Link
(#) szamóca hozzászólása Okt 1, 2011 /

Azé, mennyire maximalistának kell lenni, vagy inkább gazdagnak ehhez?
Ha majd 1000év alatt 1s eltéréssel akarok mintavételezni, biztos az ő cuccát veszem majd.
(#) elektrorudi válasza szamóca hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

- Valaha (25éve) dolgoztam olyan helyen, ahol hasonló pontosságú időalapot használtak műszerek hitelesítéséshez. Akkori áron számolva, nagyságrenddel drágább volt, mint ezek itt.
- Manapság, a navigációs rendszerek működtetéséhez is elengedhetetlen egy ilyesmi pontosságú időalap. A gyakorlatban csak így tudják pontosan számítani a tömeg hatását a téridőre.
- ... és a végén ott vannak a megszállott hifisták, akik akár 1 méter IC kábelért is képesek kifizetni közel ennyi pénzt, mert olyan sokat javul tőle a rendszerük. Úgy tudom, Te is olvasgatod AZT a fórumot (is)...
(#) pucuka válasza elektrorudi hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

A pontos időalap nagyon fontos dolog digitális hálózatok üzemeltetésénél, ahol a késleltetési idők a különböző lehetséges útvonalak miatt más, és más. Mivel ma már szinte minden digitális, így a jelek szinkronizációjának jelentősége van, különösen nagyobb sebességnél, pl. képátvitelnél, de már egy bonyolultabb több berendezésből álló digitális hangrendszernél is.
(#) pucuka hozzászólása Okt 3, 2011 /

Jó tudni az adóépítgetőknek.
Bővebben: Link
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Aha, azt a belsejében meg ott figyel egy DCF77-es.
(#) zolika60 hozzászólása Okt 3, 2011 /

Olvasnivaló:Bővebben: Link
Következő: »»   61 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem