Fórum témák
» Több friss téma |
Mégegy olvasnivaló: Using the USI I2C Code Library (SLAA368)
Hálás köszönet érte. A google ezt nem mutatta!
Sose találtam voltana meg. Adnék egy valami jutalmat, vagy pontot de esélyem sincs. :worship:
Kicseréltük a TUSB3410 -et a Launchpad -on, sajnos továbbra sem üzemel, lehet az EEPROM se jó.
Az nem lehet hogy az EEPROM tartalmát az F1612 tölti föl ?
Ezeket már láttam, de valahogy érteni is szeretném!
Szia!
Én ez alapján értettem meg a működését: Bővebben: Link Igaz hogy ez nem a hardveres I2C-t használja de szerintem könnyebb megérteni ez alapján. Abból az ic-ből én is rendeltem már de még nem szorultam a használatára, de nem egy nagy nehézség használni. Ja és ez csak egy példa nem muszáj EEPROM-hoz használni.
Ma zártam le a Launchpad cikksorozat második részét, már csak engedélyezésre vár. A lementett nyers változat addig is elérhető ezen a címen. Ugyanott elérhetők a cikk mintapéldái is, összecsomagolva.
Csak beleolvastam egy-két oldalba, de minden elismerésem. Kitünő munka.
Már csak a C kellene megtanuljam.
Ugyanaz a véleményem mint az előttem szólónak, nagyon hasznos és szép munka.
Köszönöm :worship:
Kifejezetten jó munka! Egycsomó dologról fény gyúlt az agyamban általa. Köszönet a sok munkáért!
Nagyon szép munka megint, köszi! Nekem is sok gyertya gyúlt a fejemben , bár még csak barátkozom a C-vel és az msp-vel. Tényleg kicsit rágósabb ez a második rész, de a regiszterek beállítása az egyik legizgalmasabb dolog.
Most azért már próbálkozom a Nokia LCD életre keltésével, PC-s progival szépen megy. Lenne néhány kérdésem, talán nem baj, ha előreszaladok a tanulmányokban. Mi a különbség az io430xxxxx.h és az msp430xxxxx.h header fájlok használatában? Szinte teljesen megegyeznek. Bízom benne, hogy majd az msp430 spi regisztereiről is fogsz írni. Itt azt olvastam, hogy csak 7 vagy 8 bites spi-t tud hardveresen. A Nokia LCD-hez 9 bit kell. Meg lehet ezt valósítani, vagy csak bitbang a megoldás?
Üdv!
Tanulás céljából vásároltam egy Launchpad-ot. Egy gyors kérdésem lenne. Ha felülírom a gyári hőmérő demót, azt később vissza lehet rá égetni? Ezen az oldalon "Complete Projects" alcím alatt megtaláltam a programot. Ez megegyezik gyári demóval? Addig nem nagyon merek belenyúlni... Előre is köszönöm! Idézet: „Ha felülírom a gyári hőmérő demót, azt később vissza lehet rá égetni?” Igen vissza lehet írni. Az egyik megoldás a közvetlen kimentés. Itt írtam le, hogy hogyan. A másik lehetőség a gyári forráskód újrafordítása. Idézet: A különbség az, amiben nem egyeznek meg. Az msp430.h állítólag jó assembly programokhoz is. Az io430.h csak C-hez. „A Nokia LCD-hez 9 bit kell. Meg lehet ezt valósítani, vagy csak bitbang a megoldás?[/quote Ebben a hozzászólásban már válaszoltam erre a kérdésre. [quote]Mi a különbség az io430xxxxx.h és az msp430xxxxx.h header fájlok használatában? Szinte teljesen megegyeznek.”
Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni hogy a msp 430-as nak honnét lehet letölteni a programját regisztráció nélkül.Ha tudtok kérlek segítsetek.Előre is kössz.
Ha a gyártó (ingyenes) regisztrációhoz köti a letöltést, akkor ezt illik tiszteletben tartani! Vagy használd az MSPGCC-t, az letölthető regisztráció nélkül is!
Kössz. Regisztráltam és már meg van a program.Mégegyszer kössz.
Végre sikerült a CodeComposert feltelepíteni.
Végső elkeseredésemben a regisztriben megkerestem az összes olyan kulcsot, ami "redistributable" szöveget tartalmaz. Ott leltem rá a jelzett hiba okaira. Egy korábbi telepítés már bejegyezte a registrybe. Majd később vagy helytelen volt az uninstall vagy csak simán törölve lett a könyvtár, a bejegyzés meg bent maradt. Egy olyan helyre hivatkozott, ami már nem létezett. Ezeket a kulcsokat töröltem. Majd telepítés. És láss csodát települt hiba nélkül, és működik szintén hiba nélkül. Az IAR-ral más a helyzet. Az most sem müxik. Települ hibajelzés nélkül. Indítás, majd kiírja, hogy nem tud üres lapot nyitni. Na mindegy, a lényeg, hogy legalább az egyik megy. Úgyi jobban kézreáll a CCS. (Csak visszajelzésként írtam)
Szeretném kipróbálni a launchpad <-> PC kommunikációt, kellene egy példaprogram, hogy lássam a menetét, ill. a módját. Eddig is sokat tanultam tőletek, főleg icserny volt aki többször is rásegített a megoldásra.
Szóval ha valaki már használta ilyen módon a launchpadot kérem segítsen!
Köszönöm, csak kicsit konkrétabb megoldás iránt érdeklődtem volna. Aztán észrevettem, hogy régebben ajánlottad (#1073767) a Family User's Guide -ot, amit csak később vettem észre
Ebben tényleg szépen írva vagyon a lényeg.
Az MSP430G2xx1 mintalprogramok SLAC463 között mindenre találsz mintapéldát.
msp430g2xx1_ta_uart2400.c Timer_A, Ultra-Low Pwr UART 2400 Echo, 32kHz ACLK msp430g2xx1_ta_uart9600.c Timer_A, Ultra-Low Pwr Full-duplex UART 9600, 32kHz ACLK A hardveres UART periféria hiánya miatt elég komplikált a működése, szerintem korai még ezzel foglalkozni (nekem is!).
Köszönöm!
Valamiért ez a közvetlen kimentés nem működik és (egyenlőre) túl bonyolult nekem, hogy rájöjjek miért. De majd a gyári kódot újrafordítom ha nagyon szükségem lenne rá. Idézet: A FET hardver működéséhez előtte telepíteni kell az eszközmeghajtót, ami a IAR vagy CCS fejlesztői környezettel együtt települ.„Valamiért ez a közvetlen kimentés nem működik” A kiadott parancs pedig betűhíven így néz ki: A firmware.txt fájlnév helyett természetesen írhatsz mást.
HI!
Nagyon kezdő vagyok a témában... Találtam egy megoldást a hardweres pwm-re, csak sajnos nem sikerült megértenem hogy mi micsoda... link
A CCR0-nál mi az az 1000-1? a CCR1-nél a 250 az 25.0% os "kitöltést" jelent? ( ez alapján gondoltam:>wikilink<) Valaki tudna segíteni? Zoltán
A hardveres PWM-nél Timer_A számlálója (TAR) a TACCR0 regiszterben megadott számig számol, s csak a következő órajelnél megy vissza nullára (ezért veszünk el egyet CCR0 értékéből). Az 1000 tehát a PWM jel periódusideje, az alapértelmezett 1 MHz körüli frekvenciára való tekintettel ez mikroszekundumban értendő.
TASSEL_2 az SMCLK jelet választja ki Timer_A forrásául. MC_1 a fent említett "számlálás adott értékig" módot állítja be. A TACCR1 regiszter a kitöltést állítja be. Az OUTMOD_7 pedig a Reset/Set módot (minden periódusban '1'-be áll TA1 kimenet, majd TACCR1 elérésekor '0'-ba megy). A P1SEL |= BIT2 beállítással P1.2 lesz a PWM kimenet, de lehetne helyette P1.6-ot vagy P2.6-ot is választani (MSP430G2231 vagy G2211 esetén). Bővebb leírást a megjelenés az engedélyezésre váró cikkemben találsz majd. addig is: Cikk1, Cikk2 kézirat
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy a CCR0, CRR1, CCTL1 nevek a "hivatalos" TACCR0, TACCR1, TACCTL nevek alternatív megnevezései.
A több perifériával szerelt nagyobb kiépítettségű MSP430 mikrovezérlőknél az elnevezések tovább bonyolódnak, mert azokban több Timer_A, sőt, Timer_B is lehet. Ezeknél a TA vagy TB után egy sorszám is belép. például TA0CCR0, TA0CCR1, TA1CCR0, TA1CCR1, stb.
Köszönöm a gyors választ, így már minden világos!
A cikkeid nagyon jók, az első nyújtotta nekem a kiindulópontot a már rég tervezett programozás felé...
Sikerült végre életet lehelni a Nokia LCD-be MSP-vel, nagy-nagy köszönet érte icsernynek. Sajnos csak egy darab idevágó cikket találtam a netenBővebben: Link, ezért életem első C progiját ebből kellett kiollózni.
Nagyon várom már a cikkek folytatásait!
Már működik! Köszönöm a segítséget!
IAR segítségével egy C-ben írt programot le lehet fordítani gépi kódra (*.txt-be), hogy aztán MSP430Flasher-el tudjam felprogramozni?
Sok értelmét nem látom a IAR és az MSP430Flasher kombinálásának, mert az IAR Embedded Workbench saját programozót/debuggert tartalmaz.
Idézet: A Project/Options/Linker/Output menüpontban és fülön csaknem százféle formátumot lehet választani. Az alapértelmezett az msp430-txt formátum. „IAR segítségével egy C-ben írt programot le lehet fordítani gépi kódra (*.txt-be)?” |
Bejelentkezés
Hirdetés |