Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   936 / 2519
(#) bankimajki válasza pucuka hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Igen megvan a hiba. (Igen, ez volt a bajom, hogy az alsó FET-ek már elvből sem működhetnek.) A megoldás: A P cst. FET-ek Gate-jeit a 100ohmos ellenálláson keresztül, nem a T5-ös bázisára, hanem a kollektorára kell kötni.
(#) pucuka válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Talált süllyed.
(#) at22 hozzászólása Nov 1, 2011 /

Hali! Mindenkinek! Az lenne a problémám, hogy van egy végfokom, amikor nem indítom el a zenét a számítógépen, és akkor rá teszem a végfokon a teljes hangerőt elkezd sípolni de nagyon, de ha le veszem róla a jelet akkor nincs semmi. Ki is nyírta a kis videoton hangszórót mert amikor elindítottam a zenét igen recsegősen szólt, pedig nem volt azelőtt semmi baja a hangszórónak. A végfokot leellenőriztem más hangfallal 2x200w-os-al döng szépen. A sípolás mitől lehet? Valaki tud nekem segíteni, hogy hol keressem a problémát. A kábelek gyáriak, nem kontárok. A segítséget előre is köszönöm.
(#) at22 válasza at22 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Itt a kép a végfokról.
(#) emersys válasza at22 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Szia.
Valamitől gerjed az erőlködőd, méghozzá feltehetően magasfrekissen, ha a bemenete nincs illesztve a pc-vel s úgy csavarod fel az erősítőn a hangerőt akkor mi a jelenség?
Tartalmaz-e hangerő potit ill előfokot, vagy csak a bemeneti jelet tudod szabályozni gép segítségével?.
(#) emersys hozzászólása Nov 1, 2011 /

Javított mostanság valaki itt közületek olyan végfokot, ami STK4152II volt szerelve?
Hq-n látom lehet rendelni, de nem tudom hogy valóban eredeti Sanken gyártmány lehet-e :no:
Sajnos egy Pioneer végfokban becsületesen megadta magát pár félvezető társával, s jó lett volna ha eredetit tudnék bele visszatenni az ic ből...
(#) pjg válasza emersys hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Tudtommal az STK IC család a SANYO teméke.
(#) emersys válasza pjg hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Hali , jól tudod, az STK a Sanyo vastagréteg-hibrid megoldása.
De ezekből is az skn néven futóak voltak az eredetiek , tehát sajna nem tudom mennyire eredeti a hq-nál.
Nem oly rég javítottam még egy Sharp-ot, amibe nem eredeti skn jelzésű került hanem valami koreai.. eggyik oldal kimeneti dc-je 15mV volt míg a másiké, 300mV felett, az ic lábán mérve..
Visszaküldtem a hq-soknak, visszavették, talán mert rengeteget rendelek tőlük, leírtam a hibákat, és volt nekik raktáron skn jelzésű is, végül a kimeneti dc be is állt 20mV alá mindkét oldalon
(#) ferike123 válasza emersys hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Igen,én is úgy tudom,hogy a SANYO terméke,a Sanken tranyókat csinált tudtommal.Egyébként még ilyennel nem volt dolgom,de stk 4132II-vel igen,tudtam szerezni szerencsére másikat,de nagyon nehezen,mivel már nem fiatal sorozat,esetleg eredetit elfekvöben valakinčl tudsz találni,de használtan,vagy megpróbálod behozatni valamelyik külföldi honlapon keresztül,pl.ebay,
vagy maradnak a magyar oldalak,egyébként hogyan ment tönkre?
(#) emersys válasza ferike123 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Szia, csinált a Sanken hibrid ic-ket is pl: SVI4004
Az elhalálozásának oka szerintem a folytonosan kisebb impedanciával terhelt kimenet következménye lett, ahogy kiderült.
Sajnos ezekben az ick-ben a végfok chip nem tudja olyan gyorsan kiadni magából a hőt a geometriai mérete és még csomó más miatt, azért is ajánlott csak az adott tűrésben használni..
(#) emersys válasza emersys hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Elnézést, a lényeg lemaradt...Bővebben: Link
Amúgy kiváló hangú ic.
(#) ferike123 válasza emersys hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Igen,ez nem is jutott eszembe,hát ez az stk fö hibŕja,nincs včdelme,egyébként tényleg jo hangűak,csak gŕt sokan nem figyelnek a hangszôrojuk ellenŕllŕsŕra és mivel nincs včdelem,a fejlődö nagy hö miatt meghal.Sok ilyet javítottam.
(#) at22 válasza emersys hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Hali! Van poti oldalanként a végfokon, és ha nincs rádugva semmi jel a végfokra akkor rá adom az összes hangot akkor egy kis búgást halok, semmi mást.
(#) emersys válasza at22 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Szia, igen az normális is , ha a kapcsolástechnika nem tartalmaz előfokot, a bemeneted pedig impedancia illesztetten, bár ezt is kilehet küszöbölni, hogy nem is búgjon, de ez a legkevesebb.
Ha pl más jelforrással, cd lejátszó, vagy dvd, bármi egyébbel nem csinálja akkor a hangkártyád lesz vélhetőleg a ludas.
(#) at22 válasza emersys hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Hali! Köszi a segítséget.
(#) krisztianAMG hozzászólása Nov 1, 2011 /

Sziasztok!

Egy csöves erősítőnél lényeges a minél rövidebb jelutakra törekedni vagy rövid úton (10-12cm) nem szed össze jelentősebb mennyiségű zajt?
Konkrétan erről az erőlködőről lenne szó és a csöveket kellene vezetékezni a NYÁK-hoz.
(#) CHZ válasza krisztianAMG hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Ne huzalozd a csövet, egy jó nyákterv megold mindent.
Nem bonyolult áramkör, egyszerűen megoldható.

MINTA. I.jpg

(#) reloop válasza krisztianAMG hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Szia! Látom még mindig foglalkoztat a Starving. Ennek a csatornánkénti 10 alkatrésznek nem készítenék nyákot. Forrlécre fogathatod ami nem kapcsolódik a csőfoglalathoz.
(#) krisztianAMG válasza reloop hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Nagyon megfogott a kapcsolás,csak sajnos alig tudok rá időd szánni.

Nem a NYÁK-kal van a gond,hanem a dobozolással. A doboz már elkészült,úgyhogy ahhoz kell a kapcsolást igazítani. A gond ott jön,hogy a fedlapot lehet levenni és a hűtőbordát az áramló levegő útjába kellene tenni... Na de közbe rájöttem,hogy azt én fogathatom a fedlaphoz is,úgy pedig már nyugodtan össze tudom rakni hosszú jelutak nélkül is. Szóval a kérdés tárgytalan lett.
Remélem hétvégén sikerül életre bírni a kicsikét.

Köszönöm a segítséget, CHZ neked pedig a NYÁK tervet,lehet elkészül ez a változat is.
(#) Balaa16 hozzászólása Nov 2, 2011 /

Üdv!
Van nekem egy ilyen erősítőm. Papíron 2*50W-os. Kíváncsiságból szétszedtem, hogy mi van benne. 2*50W az ugye összesen 100W, tehát ebben legalább egy 100W-os trafónak kellene lennie szerintem. De szerintem ez a trafó biztosan nincs annyi. Ja és TDA 2004 van benne, ami ugye csak 2*10W!

Üdv! Balázs
(#) Mayan válasza Balaa16 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Így megy ez manapság...
(#) CHZ válasza krisztianAMG hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Ehhez az elrendezéshez csak légszerelt megoldást javasolnék. Nagyon korlátoz már a foglalatok elhelyezése.
(#) pucuka válasza Balaa16 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Elég gubancos a leírás is. A főcímben 2×50 W, a leírásban 2×25 W, 4 - 8 ohmon. A torzítás 80 dB (?). Akkor mi is mennyi az annyi?
(#) Balaa16 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Üdv!
Tudom a piros a modik színe, elnézést kérek! A készülék hátújára 2*50W van írva. De ha a végerősítő IC 2*10W-os, akkor hogyan lehet 2*25W? Na mindegy. Nem vagyok még tisztában teljesen a teljesítmény adatokkal, hogy pl. mi az, hogy szinuszos teljesítmény, névleges, stb. Majd utánaolvasok.
Üdv! Balázs
(#) pucuka válasza Balaa16 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Ne aggódj más se. Azt hidd el amit látsz az adatlapon.
(#) Massawa válasza Balaa16 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Majd, ha egy hasonlo erölködön 200W PMPO-t is látni fogsz, akkor marad csak tárva a szád.....

(#) Balaa16 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Csak sajnos mérni nem tudom. Úgy olvastam, hogy kell hozzá hanggenerátor meg szkóp. Nekem meg csak digi multiméterem van, azzal meg nem tudom lemérni..
(#) petemazi válasza Massawa hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Házimozi rendszer, TEA2025 végekkel, 12V 1,2A trafó, 3600w PMPO
(#) pjg válasza petemazi hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Nyilván a névleges teljesítményt felszorozzák a gyártás dátumával.
(#) szamóca válasza petemazi hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

A hátulján feltüntetett hálózati teljesítményfelvételt kell ilyenkor (mindig) megnézni, és abból hozzávetőlegesen számolható mit tudhat a cucc. Ha ezt nem tüntetik fel, akkor a biztosíték értéke is adhat támpontot.
Következő: »»   936 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem