Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   119 / 211
(#) Hp41C válasza subway hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
Szia!
- Kábel vagy bekötési hiba lesz: Ha nyomva tartod a nyomógombot, akkor a piros led villog. Ez azt jelenti, hogy a kontroller elindul, és átmegy firmware frissítési üzemmódba. Milyen gyorasn villog? Ha így próbáltad, újra be kell programozni a firmware -t...
- Mérd meg multuimérterrel, hogy a 18F2550 14. lábán mekkora feszültség van? A 14. lábon 470nF (330nF ... 1 uF) kerámia kondenzátor van?
- Lehet az is, hogy nem jó az órajel frekveciája. Meg tudod mérni a CLKOUT (10.) lábon? A quartz -nál 22pF kerámia kondenzátorok vannak beültetve?
- A gyári firmware van benne? 20.0000MHz -es a quartz?
- Az USB kábelt ki tudod próbálni másik eszközzel? Van másik kábeled? Próbáltad már másik porton?

Driver nem kell, HID eszköz, az operációs rendszerek felismerik...
(#) subway válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
win7 64bittel dolgozok. asszem már a 4es utániak vannak fent.
(#) subway válasza subway hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
lassan másodperces intervallummal villog a piros, de megnézte, és nem vesztette el a firmwaret. A PicKit2 oldaláról letltött hexfájlt töltöttem bele a 2550-be. A 14es lábon 3.33V-ot mértem. 470nF poli kondi van rajta nem kerámia. 22pFos kerámiák vannak a quartz után. Amiket kérdeztél korábban azokat is méregettem, és ott is 3,3V illetve 4,6volt. Csak már nem emlékszem melyikre mértem. A kábelnek semmi baja, de próbáltam másik kábellel is. Ugyan az....
(#) cNobody válasza subway hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
Nekem annó folyasztószer maradványok (forrasztó krém, ami vezetett) okoztak hasonló problémát.
Alkoholba mártott fogkefével keféltem át az egész panelt. Már lassan két éve teljesít tökéletesen a Watt féle smd változat.
(#) bbb hozzászólása Nov 7, 2011 /
 
Sziasztok!

A watt féle klónt szeretném megépíteni. A gondom a következő. Sikerült kinyomtatni a letölthető PCB-ből a nyáktervet (circuitmaker2000-el) és a panelt is el tudtam készíteni, de az alkatrészeket valahogy nagyon nem sikerül leolvasnom, hogy mi hova kerül (és adott esetben milyen irányban). Egyszerűen összefolynak a sárga szövegek (ráadásul az alsó és felső réteg alkatrészei ugyan azon a rétegen kaptak helyet).

Valaki meg tudna szánni néhány tanáccsal, hogyan is tudnám könnyedén megtalálni az alkatrészek helyét?
(#) pcroland válasza bbb hozzászólására (») Nov 7, 2011 /
 
Már volt erről szó. Keress vissza! Ki tudod kapcsolni az egyik oldalt, utána pedig rákattintgatsz az alkatrészekre és ki van jelölve szöveggel együtt. Lehet, hogy lekopizom Sprint Laout-ba. Sokaknak segítene.
(#) watt válasza bbb hozzászólására (») Nov 7, 2011 /
 
Jobb gomb egy üres területre, majd Setup és ki tudod kapcsolni a rétegek közül azt amit nem szeretnél látni. A színeket is meg tudod változtatni.
(#) bbb válasza watt hozzászólására (») Nov 8, 2011 /
 
Ez sokat segített, köszönöm. Így már tudtam magamnak nyomtatni egy olyan lapot, amin szépen be vannak rajzolva az alkatrészek...

Már csak azt nem értem, hogy ha "szépen" akartam megcsinálni és a top layer, top overlay (ahol az alkatrészek vannak), bottom overlay voltak aktívak, majd egy alkatrészt meg akartam szerkeszteni (hogy bottom overlay rétegre kerüljön), akkor miért rakta fel a padet a top layerre?
Így kénytelen voltam azt a módszert választani, hogy csak az overlay rétegem volt aktív, kitöröltem, ami éppen a másik oldalon van, majd ezt kimentve png-be, rámásoltam a nyákrajzra (és ezt megcsináltam mindkét oldalra).
(#) watt válasza bbb hozzászólására (») Nov 8, 2011 /
 
Bevallom nem tudom mi az ok, de a lényeg, hogy végül sikerült.
(#) bbb válasza watt hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Az alkatrészlistádról lefelejtettél legalább egy alkatrészt. A felső oldalról a 100µF-os kondit nem írtad bele az excel fájlba (emiatt meg se rendeltem, mehetek megint boltba).
(#) watt válasza bbb hozzászólására (») Nov 11, 2011 /
 
Nincs 100µF a rajzon és a nyákon...
(#) bbb válasza watt hozzászólására (») Nov 11, 2011 /
 
Akkor valamit nagyon benéztem, mert a PCB-ből kiszedett alkatrészrajzolaton van... De ezek szerint biztos csak elírás Majd megint jól végignézem a kapcsolási rajzot és megkeresem mi való oda.

pktop.pdf
    
(#) watt válasza bbb hozzászólására (») Nov 11, 2011 /
 
Igen, az 10uF. A listában is az van és a rajzon is.
(#) bbb válasza watt hozzászólására (») Nov 11, 2011 /
 
Köszi!
Sikerült beazonosítani nekem is, pont akkor válaszoltam volna a hozzászólásomra, amikor megláttam, hogy valaki (te) éppen válaszol rá...

Hétfőn, amikor megint a közelében leszek, akkor folytatom is a beültetést, s remélhetőleg most már be is tudom fejezni.
(#) mekkmesterke hozzászólása Nov 12, 2011 /
 
Helló
Nekem az lenne a kérdésem hogy az normális e hogy a tekercs baromira melegszik. Kerestem zárlatot de semmit nem találtam ami gáz lenne. Ezt leszámítva viszont működik már amennyire kitudtam próbálni mert hosszabb ideig nem mertem hagyni a gépre kötve. Rendesen felismerte a gép meg minden. Valami tipp hogy mit ronthattam el? Mert szerintem valamit csak én csesztem el. Előre is kösz a választ. Mellékeltem a kapcsolás linkjét.
http://www.mcuhobby.com/articles.php?article_id=8
(#) Hp41C válasza mekkmesterke hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Szia!

A tekercs csak akkor melegedhet, ha a Vpp előállítás folymatban van. Ha bekapcsolás után azonnal melegedni kezd, az rövidzárlatot vagy a Q1 D-S zárlatát jelenti. Ha a klón kontroller nélkül kapott 5V -ot a mérések elvégzéséhez vagy néhányszor nem indult el rendesen a csatlakoztatáskor a programja, a Q1 tönkremehetett... Ha csak akkor melegedik a tekercs, ha a Vpp előállítás folyik, akkor a tekercs megendegett árama alacsony: 680uH / 0.1A -es kell bele.

Többször leírtam, hogy ez a klón módszeresen teszi tönkre a Q1 fet-et, mert a G és S elektródái között nincs semmi, ami a statikus töltéseket elvezetné. A statikus töltésektől Q1 nyithat, a drain körében csak L1 található, ami egyenáramúlag szinte rövidzár... Nem ennyire veszélyes a Q4, Q6 és Q3 -ra, de mind a 4 fet G és S elektrójája közé be kell tenni egy - egy 100k ellenállást. Az SMD 1206 vagy 0805 elfér a forrasztási oldalról a kivezetések között.
(#) mekkmesterke válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Köszi a választ. Akkor ezek alapján átvizsgálom még1szer.
(#) pcroland hozzászólása Nov 13, 2011 /
 
Hello! Átterveztem .PCB-ről .lay-re Watt PICkit2-jét. Az értékekhez rá kell vinni az egeret az alkatrészekre. Néhány (azt hiszem 3) kondenzátort nagyobb tokozásúra cseréltem, mert csak akkorában lehet kapni. Néhány diódának a típusa nem az, mint a .PCB-ben, mert azok nehezen beszerezhetőek.
(#) pcroland válasza pcroland hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
Néhány alkatrész nem volt összekötve Azt hiszem most már jó
(#) watt válasza pcroland hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
Javasolhatom, hogy mielőtt közzéteszed, próbáld ki és ha működik , akkor ajánld másoknak!
(#) pcroland válasza watt hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
Rendben, csak fáradt voltam és nem figyeltem tegnap este. Meg fogom építeni ez alapján és ha működik azután ajánlom. Amíg nekem nincs kész, addig is jó nézni a beültetést
(#) kivancsi4 válasza pcroland hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
Sajnos még mindég nem jó, legalább is szerintem. Tudtommal 2 darab BC817-nek kellene szerepelni a nyomtatott áramköri terven, a rajzon legalább is 2 van. Elkészítettem én is a DipTrace áramkörtervezőt használóknak, de gondban vagyok, nem-e vétettem hibát(mivel még nem építettem meg, nem tudom), valamint hozzájárul-e Watt fórumtárs a közzétételhez.
(#) pcroland válasza kivancsi4 hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
Csinálnál képet és bekarikáznád, hogy hol hiányzik? Mert minden alkatrész benne van, feliratozva elvileg. Miért ne járulna hozzá? Másoknak segíthet, de majd Watt megmondja.
(#) pcroland válasza pcroland hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
Megvan: az eredetiben volt egy alkatrész, aminek nem volt felirata. Oda rossz tranyót állapítottam meg Kivancsi4: igazad van, kettő van belőle, most már a .lay-ben is.
(#) Hp41C válasza pcroland hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
Van rajta még egy hiba: A belső ICSP MCLR vonala nem ér el az ICSP csatlakozóhoz.

Ha már itt tartunk, hogy újabb tervek készülnek, nagyon félénken bátorkodnék előhozakodni az alábbiakkal:
- Érdemes lenne a FET -ek G és S elektródái közé betervezni a 100k ellenállásokat (3db). Elfér, már rá is tettem...
- A PICKit2 standard kiosztásáshoz kellene igazítani a belső ICSP csatlakozó kiosztását - tudom, hogy csak egy lábbal kell szisztematikusan arrábbvinni. Ez is megoldható, már kész is van...
- A 18F2550 MCLR lábát az USB +5V -ra kellene húzni. Ez is megoldható, már kész is van...
- Ahol csak lehet, az USB táp, Vdd_TGT, az L1 induktivitás körében levő és a föld vezetékeket vastagítsuk meg... Folyamatban...
(#) pcroland válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
Jó lesz A FET-ekhez miért kellenek a 100K-k? Jobban nyitnak?
(#) csaby hozzászólása Nov 14, 2011 /
 
Sziasztok! Meg építettem Hp41C féle pickit2-t minden szép és jó de valamiért nem működik. Rádugom a gépre érzékeli szépen még a pickit2 progi is de azt akarja hogy frissítsem a pickit2-m oprendszerét ezt meg is próbáltam tenni de azt írja hogy "downloading falied".Előre is köszönöm a segítséget.
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
A FET-ekkel soha semmi baj nem volt még, és szerintem nem is lesz. Ezek a FET-ek nem érzékenyek annyira, mint a szilva félében.

Nem kell arrébb vinni az ICSP kiosztást, max egy lábbal több kéne, mivel az utolsó lenne az AUX, de minek...

A MCLR-el egyetértek, a gyári rajz miatt maradt le, én is beletettem már.

Szerintem a vonalvezetésen nem szabad váloztatni, mert még gondot okozhat. Ami bevált, ne változtasd!
(#) watt válasza kivancsi4 hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
Ha megváltoztatjátok a rajzolatot, az már nem az én klónom lesz, nincs mit megengednem.
Az eredeti rajz átrajzolását terjeszteni lehet, ha feltüntetitek a szerzőt. Nem csinálok belőle nagy ügyet, ha nem, de ezt kívánja a tisztesség.
(#) Hp41C válasza pcroland hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
Éppen akkor is lezárnak, ha ellenőrző méréseket végzel a panelen úgy, hogy a kontroller még nincs beültetve, avagy ha valami probléma miatt a kontroller programja nem indul el. Ekkor, ha az IRF7317 N fet -jének gate elektódáján kellő mennyiségű töltés halmozódok fel (ami nem tud semerre elmenni az ellenállás nélkül), kinyithatja a FET -et. A FET drain körében csak az L1 induktivitás van, ami egyenáramúlag rövidzár...
Következő: »»   119 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem