Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » USB bekötése
Témaindító: (Felhasználó 1131), idő: Feb 16, 2006
Témakörök:
Üdv!
Tételezzük fel, hogy az a gép egy laptop... Úgy mint nálam. Van benne 5.1-et tudó hangkártya. Az 5.1-hez kell mind a 3 csatlakozó. De! Nem kell külön mikrofon, mert eleve van a gépbe beépítve. Valahol a kamera mellett szokott lenni, de mint nálam a billentyűzet felett van az F11-es billentyű közelében. Viszont ha asztali gép, akkor kell egy + hangkártya és kész. Erre felesleges egy USB-t elpazarolni.
Tételezzük fel, hogy annyira tényleg nem nézte el, hogy van benne...nincs minden laptopban se webkamera, se mikrofon...az enyémben sincs, mondjuk nem is hiányzik.
Üdv Inhouse
Pedig jó az. Birod te is mutatni magadat plusz pénzért, miközben nézed a csajokat a kamerás oldalakon
Van bőven USB bemenet de nem akarok ezért külön venni egy új hangkártyát gép pedig asztali és nem laptop.
Pedig akkor mindenképen kell egy új hangkártya, vagy belő, vagy usb-s. Vagy ha integrált, akkor az alaplapon van csatlkozási lehetőség előlapi kivezetéshez. Ott van mikrofon kivezetés is. Nézd meg a leírásában.
Van benne valami mert a jelenlegi kimenetekhez audio 2 van írva és van egy audio 1 felirat is ahol van 9 tüske de nincs oda írva hogy melyik mi lehet
Azt az alaplapod leírásából tudhatod meg. Viszont azt már nem tudom, hogy 5.1-es kimenet használatakor hogyan kell oda csatlakoztatni a mikrofont.
Na most kicsit szemtelen leszek, de nagyon fontos lenne: Bővebben: Link.
Üdv!
USB hosszabbítót szeretnék készíteni. Lehet kapni ehhez külön kábelt és aljzatot/dugót? Milyen hosszú lehet maximum egy usb hosszabbító? Vagy esetleg nem érdemes vele bajlódni és inkább vegyek boltban? (költségek csökkentése és magam szórakoztatása miatt szeretném én készíteni).
Szia!
A szabvány az USB 2.0 esetén nem említ maximális kábelhosszt, hanem a kábel elektromos specifikációját közli. Ennek megfelelően nagyjából 5 m hosszú USB kábel lehet a maximális hosszúság, de hubok beiktatásával a távolság nagyjából 30 m- ig növelhető. Szerintem sok értelme nincs otthon barkácsolgatni, nem hiszem, hogy anyagilag sokkal jobban jönnél ki belőle.
Ha a huboktól olcsóbb megoldást akarsz, akkor vegyél olyan hosszabbítót, ami UTP kábelen keresztül hosszabbít, elvileg ezekből is létezik usb2-es sebességű is, körbe kell nézni, hogy milyenek az igényeid, mihez kell, és ahoz melyik lehet a legjobb választás!
Sziasztok.
A wikipédián rajta van a micro USB lábkiosztása, de nem tudom, hogy a 4. lábat hova kell kötni? Ezt írják: Idézet: „Permits distinction of host connection from slave connection * host: connected to Signal ground * slave: not connected” előre is kösz
Üdv!
Nagyon egyszerű! Sehova. Ha az eszköz tud host módba is működni, akkor kellene a testre kötni, de én még nem láttam sehol ezt.
Értem, kösz, láttam ilyen kapcs. rajzokat, ott sem voltak bekötve.
Lenne egy kérdésem megint.
Ha egy hangszórót rá akarok kötni a telefonra mikro USB-n keresztül, ez a kapcsolás jó lesz hozzá? Én úgy találtam ki, hogy a hangszó egyik végén van a negatív kivezetés, a másik végén egy NPN tranzisztor, és aztán a pozitív 5 voltos kivezetés. A tranzisztort kapcsolná a data+. Jól csináltam? Az ellenállások értékét még nem számoltam ki. Szerk.: a képen az írásnál rosszul írtam, a 2-es láb a data-, a 3-as pedig a data+
Sziasztok. USB - Jack átalakítót akarok csinálni. Olyat, mint ami az alábbi linken van: http://elektroexpressz.hu/spd/unas_109890/EMF7951_USB_adapter_atala...A_dugo
Csak én nem jack dugót akarok rá, hanem aljzatot. Valaki mutatna róla rajzot, hogy hogyan kössem össze a kettőt?
Sziasztok,
Vadi új kezdo vagyok elektrotechnikában,...de akarnák szerkeszteni egy laptop alá ....két ventilátort betenni,ami usb kábellel mukodne. Van két tápegységbol kiszerelt ventilátorom. Es egy nyomtatokhoz valo usb kábel http://squeekygeek.com/wp-content/uploads/2011/09/usb-printer-cable.jpg Osszelehetne hozni a kettot? mondjuk ha nem is ad majd 12V hanem csak 5 V a usb,majd nem fog ugyan olyan fordulattal forogni a venti...de szorakozasbol nekem jo az is... valaki leirna hogyan,mikent,mukodne e?
Hello.
Érdeklődnék a hozzáértőktől. Kb 3 órája került hozzám egy telefon, melyet USB-n keresztül töltenek. Konkrétan egy myPhone 3020-as típus. Lényeg az hogy a kedves ismerős sikeresen megtépte a kábelt és 2 szál kiszakadt. Ennek örömére nehogy könnyű legyen a dolgom mind a 4 kábelt letépte a helyéről. Agyatlan egy csatlakozója van és lövésem sincsen mit, merre forrasszak vissza. Ha valakinek van efféle kábelja, nomeg egy pár perce kimérni multival a csatlakozását, azt nagyon megköszönném. Előre is köszi a segítséget. Péter
Sziasztok!
Saját készítésű USB adaptert szoktam használni saját stabilizált 5Voltos (stepdown) tápommal, csak a két szélső plusz és minusz lábakat rákötve az USB aljzatra. Ez eddig ment nekem rendesen az androidos telefonommal, vagy 8 féle USB-ről tölthető eszközzel, de az asszony iPhone-ja nem hajlandó megkezdeni a töltést. A neten azt találtam, hogy kell 4db ellenállás amivel fel meg lekell húzni a D+ és D- lábakat is az USB aljtazon a plusz és minusz lábakhoz viszonyítva. A baj csak az, hogy egyik leírás sem pontos és a kapcsolási rajzok, nyáktervek néhol ellentmondásosak, most akkor hova kell kány kOhm ellenállást kötni. Az elmélet elvileg annyi lenne, hogy ha 500mA-t akarok töltőáramnak akkor 2.0 V a D- és 2.0 V kell legyen a D+ lábon (hogy mihez viszonyítva az nem tiszta és ha jelen esetemben 1amperrel akarok tölteni, )akkor pedig 2.8 V a D- és 2.0 V a D+ lábakon. A példába amit találtam a GND-re 51kOhm ellenállások vannak és 75kOhm illetve 43kOhm az adat lábakon a pozítív lábhoz. Bővebben: Link Ezt nagyából meg is építettem, d enem működik, nem kezd el tölteni. Én 56kOhm ellenállásokat használtam és 85kOhmosat 75kOhm helyett mivel ez volt otthon. Bemétrem voltmérővel d enemtudtam a GND-hez viszonyítva kimérni 2 és 2.8 Voltot, csak 0 voltot a D-GND D+GND vonalon, illetve a pozitív és a d+ meg D- között is 5.16voltot mértem ami furcsa mert a pozitív és a GND között is annyi van... Nem tudom mit ronthatok ezen el. Másik leírás szerint 27kOhm ellenállások kellenek illetve 27kOhm és 39kOhm a pozitiv és az adat lábakra. Ezt még nem tudtam megépíteni de itt meg nem egyértelmű melyik melyik lábra hogy menjen, ha a NYÁKtervet és a rajzot nézem. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Idézet: „Az elmélet elvileg annyi lenne, hogy ha 500mA-t akarok töltőáramnak akkor 2.0 V a D- és 2.0 V kell legyen a D+ lábon (hogy mihez viszonyítva az nem tiszta és ha jelen esetemben 1amperrel akarok tölteni, )akkor pedig 2.8 V a D- és 2.0 V a D+ lábakon” A nullához ( - ) viszonyítva. Az ellenállások értékei nem szentírások, helyettesíthetőek akár egy potival is. A lényeg, hogy a feszültségosztó kimenetén a nullához képest 2 és/vagy 2,8 V legyen, ezeket kötöd a D+ és D- vezetékekre. Idézet: „Ezt nagyából meg is építettem, d enem működik, nem kezd el tölteni. Én 56kOhm ellenállásokat használtam és 85kOhmosat 75kOhm helyett mivel ez volt otthon. Bemétrem voltmérővel d enemtudtam a GND-hez viszonyítva kimérni 2 és 2.8 Voltot, csak 0 voltot a D-GND D+GND vonalon, illetve a pozitív és a d+ meg D- között is 5.16voltot mértem ami furcsa mert a pozitív és a GND között is annyi van... Nem tudom mit ronthatok ezen el.” Az ellenállások értékei elvileg jók. Akkor tudsz ilyen feszültségértékeket mérni, ha a két sorba kötött ellenállások közül az, amelyik a +5 V-ra csatlakozik szakadt, vagy csak csatlakozna, de az ellenállás lába és a +5 V között szakadás van.
Köszönöm a segítséget!
Kiszedtem az ellenállásokat és kiderült, hogy mindent jól kötöttem be, csak amikor még megcimkéztem az ellenállásokat akkor összekevertem az 56k Ohm és az 56 Ohm-os feliratot és véletlen így 56 Ohm-osakat kötöttem be. Most cseréltem 56k Ohm-osra és már tölt is az iPhone és az android is. A földtől viszonyítva most ezeket a feszültségeket mérem "üresjáratban": 2.0 Volt 2.8 Volt 5.16 Volt Elméletileg ez kell legyen a helyes sorrend. Hogy valóban 1Amperes indítási töltőárammal töltene-e azt nem tudtam kipróbálni mert 90%-on volt épp az iPhone és így 560mA-t mértem ami hamar lejjebb csökkent, de nem is tölthet 1Amperen ha majdnem fel van már töltve, A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Tisztelt Kollégák!
Új felhasználóként, némi tapasztalattal kérdezném: Adott egy tablet. Vettem egy tokot, melyhez nem micro, hanem sima USB-t forrasztottam. Tudom így az egeret, a tokos billentyűzetet is használni, + USB kulcsokat. Hiába van még hely az USB habban, a szintén USB-s töltőt bedugva a Hubba, nem tölt a töltő. Csak, ha önmagát a töltőt dugom be a tabletbe. 8Vagty saját, vagy toldókábellel.) Véleményetek szerint lehetne-e egy olyan kábel készíteni, melynek lenne egy táp, és egy info(adat) ága. Párhuzamosan, egy bemenetre. Illetve/vagy lehet-e utólag tabletbe tápkivezetést készíteni, hogy az adatport micro usb szabad maradjon. Köszi a véleményeket..
Sziasztok!
Még nagyon kezdő vagyok. Valaki meg tudja mondani, hogy jól vannak bekötve a vezetékek? Elszakadtak a vezetékek, és újból oda kellett forrasztani. A jelen állás szerint nem reagál semmit a PC, ha berakom az USB-be. Az analóg gombok nélkül és a két rezgő nélkül is működnie kéne? Előre is köszönöm a választ.
Ha a dugóhoz, aljzathoz hasonlóan osztották ki a forrpontokat a NYÁK-on, akkor nem jó. "Magyar" módon kell bekötni! Piros-fehér-zöld-fekete...hogy melyik oldalról kezdve, azt a test lekövetésével valószínűleg meg lehet találni. A mostani bekötésnél a fekete és a fehér között nincs zárlat? Olyan a képen, mintha a vezetékek végei összeérnének...
A balra levő alkatrész valószínűleg egy elektrolit kondi, ami a tápon puffere, egyik lába +5V a másik test. Meg van jelölve a negatív lába a kondinak az oldalán. Ha stimmel a táp rész bekötésed, akkor a zöldet cseréld fel a fehérrel és valószínűleg jó lesz. Ha fordított tápot kapott, akkor a pirosat kell a feketével felcserélni és imádkozni, hogy nem tetted tönkre...
Köszönöm a segítséget. Úgy tűnik elrontottam. Kipróbáltam mind a 2 verziót, nem megy. Egyébként az nem lehet baj, hogy kivettem az analóg gombokat, meg a 2 rezgőt?
Talán ha érthetőbben fogalmaznál, akkor meg is lehetne érteni, hogy mit szeretnél mondani. Pl. mi az a "rezgő"? Nyárfalevél talán?
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2013
Nem tudom a pontos nevét. Talán vibráló motor, amitől vibrál a kar.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |