Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
A help-je szerint #define helyett .macro-t lehet hesználni.
#DEFINE -> .macro (syntax) (Define a text substitution label ) Ezzel még meg is barátkoznék, de a .macro LED LATB,#4 .endm jellegű dolgoknál a bset LED esetén a "Too few operands" üzenetet kapom. Másik lehetőségnek a .equ-t láttam, de abba nem írhatok két","-t, pl: .equ LED,LATB,#4. Jelenleg a .equ LED,4 után a bset LATAB,#LED tűnik még használhatónak, de remélem van jobb megoldás is...
Igen én is erre gyanakszom.
Felraktam a V8.80-t de ennél is sárga. Viszont megszívtam, mert csak PICKIT2-m van és ez sem ismeri. Most kell kerítenem egy PICKIT3-t PICKIT2 2V61-et nem módosítják? Nincs valami frissebb?
Nekem az a tapasztalatom, hogy nem sokat foglalkoznak a PicKit2-vel. Egy darabig én is vártam a csodát a 18f26k22-vel, de nem igazán kezdtek vele semmit.
A Microchip honlapján találtam a Device File 1.62.9 filet.
Ezt bemásoltam a PICKIT2 könyvtárába és átírtam PK2DeviceFile.dat -ra a régi file törlése után. Most már működik!!!! A SIM verzió hibás valóban. Köszi a segítséget
Sziasztok!
Adott egy PIC32, egy CPLD, és egy SRAM. PIC32 vezérel mindent. Az SRAM vezérléséről a PIC32 gondoskodik a CPLD-n keresztül. A probléma az, hogy beleírok több cellába, de minden honnan ugyanazt olvassa ki, ami a legutoljára beírt volt. Az írás úgy történik, hogy engedélyezem a chipet, a lábakat bemenetnek állítom. Írásnál pedig a write van engedélyezve, amikor már meg van címezve. Az olvasás pedig úgy, hogy az lábak kimenetre vannak állítva, és megcímzem, majd kiolvasom a PIC32-vel. A legjobb az egészben hogy az adatlap szerint így kellene működnie. SRAM adatlap Ötlete van valakinek? Idézet: „... a lábakat bemenetnek állítom... a lábak kimenetre vannak állítva” Kinek a szemszögéből... Kellene egy vázlat legalább az áramkörről...
Komoly kis joszag ez! Es mivel teszteled, hogy a CPLD jo jelet kuld ki a megfelelo idopontban a cimzeshez? Logic analyzerrel vagy valami szimulatorral vagy massal?
Bocs akkor rosszul tettem fel a kérdést!
Aki munkát válla! Fórum szabályzat XVI. pont! Action2K
Az amúgy , és jóóóó sok szívás volt vele, mire sikerült egy egyszerű mezei 4 bites számlálót működésre bírni benne.
A helyzet az, hogy a CE azaz chip select enable a PIC-ből a nagy nulla jön ki, akármit is csinálok. Lábdefiníció pedig oké, szval kimenetre van állítva, a B port 5-ös lábán. Többször is ellenőriztem, hogy ténylegesen azt a lábat mérem (a többi vezérlő láb oké, megmértem a PIC-CPLD között, és CPLD-SRAM között). Nincs se véletlenül rosszul forrasztott láb vagy valami, mert ki van szigetelve. Ötletek?
Jó lenne tudni a pic típusát... Olvastad az errata dokumentumát?
Egészen pontosan: PIC32MX460F512L a típus.
Idézet: Csak ilyet találtam, ami valamelyest kötődik a témához.„I/O pins do not tri-state immediately if previously driven high.”
Ez nem megy .
Az RB5 egy több funkciós láb: AN5/C1IN+/VBUSON/CN7/RB5. Az A/D, a komparátor jól van beállítva, USB le van tiltva?
...RB5 : Pins can be used as GPIO when the USB module is disabled.
Ehh, meg van akkor a hiba, mert USB-t is használunk. Köszönöm a segítséget , remélem ezzel az SRAM probléma is megoldódik.
Egy másik kérdés, hogy flash-re lehet írni (ami nem program), a programból?
Nem idő kritikus . Viszont ebben nem esik szó az olvasásról. Azt hogyan lehet megoldani? Egy sort kellene csak írni olvasni.
Az 1 MHz-et (vagy Fosc/4-et) be kell osztani az előosztó osztási arányával, majd az eredményt kell osztani 256-tal (ha Timer0 256-ig számol).
Helló! Tudna-e nekem valaki segíteni? A külső megszakitásal ismerkedem... Az volna az elképzelés hogy van 2 led, 2 gomb. A gomb1 lenyomásakor villan 3-at a led1 és az volna a terv hogy ha megnyomom a gomb2 akkor villan 3-at a led2. Ez eddig nem nagy szám de úgy szeretném hogy mikor lenyomom a gomb2 akor már el is kezdjen villogni ne várja meg ameddig a led1 elvégzi a dolgát, és a led1 nem is kell befejezze amit elkezdett. Én eddig jutottam(a program hosszúsága most nem érdekes) a program működik csak a megszakítás nem sikerül, nézelődtem neten is de nem sikerul vagy lehet hogy én nem csinálok valamit jol. CCS ben van írva.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Szia!
1. Nyomógombot pergésmentesíteni kell. 2. "output_toggle" utasítást a CCS leírásában nézd meg mire való! 3. Megszakításban ne használj késleltetést (delay_ms)! 4. Inkább keződ PIC vagy CCS topik...
Sziasztok!
Ki tud nekem segíteni pic programozásba hcs kódját szeretném leprogramozni. Kösz.
Ha lesz kérdésed, valószínűen sokan, miután ez a topic erről szól. Feltéve, ha PIC programozásával kapcsolatos haladó kérdéseid vannak...
Megnéztem de nem vagyok benne biztos, hogy ez az amire nekem szükségem van. Én azért szeretnék írni a flash-re hogy kikapcsolás után is megmaradjon. Viszont abban a program az EEInit rögtön úgy indul, hogy törli a lapokat, és ez olvasás előtt nem túl előnyös. Továbbá nekem az se világos, hogy ha kikapcsolom, és bekapcsolás után olvasni szeretnék (EEInit kihagyva természetesen) akkor a DataEERead hogyan fogja megtalálni, ahova legutóbb lett írva.
Hello!
Sajnos én ehhez hozzá se tudok kezdeni. Az lenne a legjobb ha valaki bevállalná a program írását.
Microchip 20-40%-os év végi akció 2012.01.05 -ig...
Akkor nem jó helyen érdeklődsz. Az apróhirdetésben van az ilyen helye.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |