Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ha ki lesz marva és meg is marad, az a jó próba. Egyébként mások is hőlégfújózzák. Meg kell nézni milyen, itthon még ilyet nem láttam.
Igy nem maratom ki , mert tuti nem lesz jó, még nem tökéletes a beállítás.Egyébként én is melegítettem ez jó , mert mikor nyomtat a tinta nem tud szét folyni olyan könnyen.Különben vannak ott kimaratva is képek , és szerintem elég meggyőzőek nem ?
Azt hogy érted , hogy itthon még ilyet nem láttál mármint Magyarországon ?
Kösz a linket , de úgy gondolom ez a nyák készítés topik nem ?Nem a gépet mutatom be hanem a nyákot .
Na szóval a következő amit megosztok veletek már jóval szebb lett .Ha annyira sikerül ezt a fajta készítési módot is kitalálni , hogy tuti legyen, akkor szerintetek mi lesz a következő?Mármint otthoni készítésre gondoltam.
Akkor a képek hát remélem tetszeni fog , és az törjön pálcát felettem aki utánam csinálja , ja még mindig vannak ötleteim.A nyomtatás előtti nyák előkészítésnek nagy szerepe van , ja ez most nem lett melegítve , csak úgy naturba ment.
Sziasztok!
Valaki le tudná írni a hidrogén-peroxid + sósavas maratás reakció egyenletét? Sehol nem találom, de érdekelne, mert ha klór nem keletkezik, akkor kipróbálnám. Üdv, mate_x
Szerintem a toner eléggé átragad mert soha nem kell javitani a maratás elött ,de kipróbálom az előmaratást is.Igazából azt nem értem hogy valamikor a nyáron még sikerűlt jó nyákot késziteni de most hiába próbálom nem sikerül.(pedig előmelegitem 1 kicsit mivel kint maratok)Melyik a jobb,ha gyorsan vagy lassan maratok ?Esetleg a vasklorid az nem mar annyira alá ha azt használnám ?
A vizzel nem csak az időt növelem?Nekem az a tapasztalatom ha növelem az időt akkor még jobban alámar, Vagy csak nálam ilyen a maratás.?
Növeled, de felhígítod a löttyöt és nem lesz olyan erős.. Szerintem melegebbre áttítsd azt a laminálót! A kisebbeket én is 148 fokon, de pl. egy jóval nagyobbat már 150-en szoktam..
Akkor maradok a nátrium-perszulfátnál, és kivárom, amíg végez...
De attól függetlenül érdekel a reakció egyenlet, szóval ha valaki tudja írja le
Sziasztok,
érdekelne a nyák-ok mechanikai védelme például lakkozással. A TN180-ról itt a fórumokon nem sok jót olvastam. Esetleg sima háztartási boltban kapható lakk nem látja el ugyanezt a funkciót? A másik kérdés, hogy házilag hogy lehetne silkscreent csinálni? (Arra gondoltam, hogy esetleg a maratás után egy újabb réteget felvasalni, majd ezt lakkozni. Itt viszont kérdés, hogy a lézernyomtató festéke vezet-e.) köszönöm
Szia!
Ez mind olyan kérdés, amit ha keresel a keresővel és olvasol, teljesen kielégítő választ fogsz kapni. Üdv!
És ez már a határok feszegetése , szerintem még egy picit tudnék lejjebb menni vonal vastagságban , és persze nagyon sok minden függ a rajzolat minőségétől is.Ahhoz képest , hogy 3 x ri próba után így sikerült ez kecsegtető , valakinek még az egyszerűbb vasalós is nehézségekbe ütközik ez meg azért sokkal nehezebb.Szép színes nyákokat lehet csinálni most már , akár felirat , vagy alkatrész pozíció bármi adott ezek után. Na mondtam nektek , hogy lesz ez még szebb is ugyi??
Többet látnánk ha jobb minőségű képek lennének Esetleg nem tudnál jobbat?
Hát igen mindig ezzel , vagyok bajban amikor a párom elviszi az okost , azzal szebb képeket lehet készíteni , ezek sajna csak web kamerások , de elhiheted jó a nyomtatás a vonalak is szépek csak ez a fránya nem tud olyan jó felbontást mint az okos.
Marass ki egy ilyen nyákot, hadd lássuk úgy is az eredményt. Fény felé fordítva, úgy fotózva.
Sok a fölösleges ideje.
Az embernek mindig arra van ideje amire akarja , és persze a következő az lesz , hogy maratok , ha minden beállítás stimmelni fog.És a fény felé lesz fordítva megígérem ,mint ahogy az ónozásnál is én álltam a szavam ez még eddig nem derült ki? . De mint ahogy Gulasoft írta a lötstopnál is hát sokan bizony nem .
Amúgy egyébként tényleg ha a youtubon megnézitek az eljárás ugyan az , akkor pedig a végeredmény is .
Össze van folyva, recés, és nem tűéles. Még kicsit dolgozz rajta.
Egy maratás utánit szeretnék látni én is Kíváncsi vagyok!
A vaskloridot csak hígítva előmaratásra használd utána jól mosd le , ne maradjon se vízkő se vasklorid rajta.
papírzsepivel szoktam cseppteleníteni.
Csak finoman szabad előmaratni mert ha vastag az oxidréteg az olyan mint a teflon nem fog rátapadni!! Épp tegnap jártam úgy el kellett mennem és bent maradt a lötyiben.. Hiába lett frankón matt az istenért sem tapadt meg rajt a festék!! Pár percet szabad csak hígított gyorsmaratóval akkor nagyon jó!
Köszi mindenkinek!
Akkor megpróbálom összefoglalni. 1 . Előmaratni a pcb-t (nem tudom mennyit segít ,mert most is nagyon jól megtapad a toner,hibátlan szokott lenni a vasalt mintázat.2. Próbáljam növelni a hengerek hőfokát (ezt is megpróbálom remélem lesz változás) 3 . Növeljem a maratási időt (itt a forumban korábban olvastam hogy minél rövidebb a maratási idő annál finomabb rajzolatot lehet készíteni) ez akkor nem igaz? Szerintem a maró folyadékkal kellene valamit tennem csak nem tudom hogy merre induljak el
Alakul ez, bár itt már tényleg a technikai határokon vagy... De nem rossz! (Az unatkozástól ne félj, majd Veled gyártatjuk a NYÁK-okat. )
A maratás még legyen odébb ne siessetek , de addig egy kis ízelítő még , ja eredeti színek , negatív , és fekete fehér is stb.És kérek mindenkit , hogy tudja egy smd alkatrész mekkora, ehhez képest kaptok egy nagy felbontású képet - képeket ,amit ti még otthon tovább nagyítotok, és a hibák amik ezen nagyítások után véltek felfedezni ,ez már szabad szemmel nem látható.
Azért ilyen nyákot nyomtattam , hogy alkatrész pozíciót is lehet vele csinálni nem ez a cél , de tudja.Még 1 nem nyákgyártást kívánok vállalni csupán be szerettem volna bizonyítani talán saját magamnak is , hogy lehet tintasugaras nyomtatóval is szép nyákot készíteni , szóval akinek csak ez van ne csüggedjen egy percet sem. Több képet nem teszek fel , mert lehet már így is szólni fognak érte üdv mindenkinek.
Nem rossz. Engem az érdekelne hogy ki lehet-e maratni? Nem próbálnád meg kimaratni? Én kíváncsi lennék rá.
Hát direkt nem teszek fel a nyomiról képet , mert ez a fórum nem gép átalakításról szól , és kell vele dolgozni nem tagadom , hogy ilyenre képes legyen , sok sok teszt , és mérés stb stb stb a mechanika stb nem könnyű tényleg.
Maratni hát majd biztos fogok , de ezek csak teszt nyákok a marató meg véges hatású ,így azzal jobban takarékoskodok .Röviden a fej , a síkágyas kivitelezés a nyomtató mögött , lap befűzés , a fej a mechanikával együtt megemelése , ha nem megfelelő a távolság a nyák , és a fej közt belemar a nyákba , és a fejbe is , akkor vége a fejnek , ha meg túl nagy a távolság , akkor meg szanaszét szórja a festéket elveszti fókusz képességét , és a nyomtatás nagyon nem lesz pontos.Ja és nem utolsó sorban a tinta ami nem elhanyagolható szempont.Szóval van vele munka, De egyébként átalakítás után is lehet vele papírra nyomtatni .
Amíg ki nem maratod, addig semmit sem tudunk kellőképpen véleményt alkotni. Szép-szép, de már arra lennénk kíváncsiak, hogy milyen lesz a maratás után. (Ahogy írtam, ellenfényben fotózva, lámpa elé tartva. - tűéles képpel).
Ja , hogy arra gondolsz , hogy talán nem fed elég rendesen , és itt ott a fény ellenében át fog kandikálni a fény , mert szita szerű lesz . Na azt ennél a technikánál el lehet felejteni. A tinta mivel folyékonyan kerül fel , és kb mire kijön a nyomiból már félig száraz ilyenre nincs lehetőség .Akkor hibás lenne a PC a rajz , a nyomtató , ha pixelhibásan nyomtatna , és szita lenne.Egyébként raktam negatív képet is, ott látszódna ha szita lenne , mert a lyukak helyén fekete pontok lennének.De amúgy lesz nyomtatva , csak később valamikor ígérem nem fogtok lemaradni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |