Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   693 / 1387
(#) pcroland válasza speedbump hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Gulasoft és még sokan fotorezisztens fóliával dolgozik. Ha fel van laminálva a fólia, akkor olyan, mint a P20-as, csak fordítva kell levilágítani. Nem éri meg szédszednie, ha hibátlanul megy már a Dry.
(#) gulasoft válasza speedbump hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

A felső keretvonal nem maradt meg, dry fólát meg nem írom le, keress rá. Ezzel dolgoznak a nyákgyárak. Ha nem marad meg a keret az már rossz levilágítást vagy előhívást jelent, de kis gyakorlattal és jó fóliával ez nem fordul elő.

Azt hallottam nem túl jó, de én nem szetetem azt a maratást, mert klór gáz fejlődik, az meg mérgező.
(#) speedbump válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

A keret felső része a papíron sem volt rajta.
(#) kaqkk válasza speedbump hozzászólására (») Dec 17, 2011 / 1

A hiperol nem volt túl jó választás . Én régebben használtam de nem szerettem . Annyi sósavat tegyél a tálba ami ellepi a nyákot és dobj hozzá 2db porrá tört tablettát kevergesd és várd a hatást . A maratás után
öntsd össze a p20 használt előhívójával és még egy liter vízzel így már nyugodtan mehet a lefolyóba . Megtartani nem érdemes mert másnap már használhatatlan .
(#) speedbump válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Vasklorid-ot nem kaptam, ezért maradt a hyperol. Nekem sem szimpatikus a klór miatt, de most ez van. Ha minden igaz akkor a két ünnep között jutok oda, hogy TN150-et szerezzek. Köszönöm a felhomályosítást.
(#) nyarfa válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

"DATALINE transparency film" azaz írásvetítő fólia
(#) hormi válasza nyarfa hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

szia
Papírral biztosan működni fog...
(#) nyarfa válasza hormi hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Pont azt nézegetem miért nem ezzel kezdtem . Tegyük hozzá, hogy a fólia az már volt előtte is. Megint spórolni akartam.

Juss hozzá inkább nátriumperszulfáthoz. Sebességben olyan mint a tn150, azt is melegíteni kell, viszont nincs szaga és nem fog össze semmit.
(#) pcroland hozzászólása Dec 17, 2011 /

Az Arwill elektronic is vett abból a nyákból, amiből mi vagy mi vettük az Arwill-tól? Mert ez is nagyon olcsó.
(#) kaqkk válasza nyarfa hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Olcsóbb a paus
(#) zoox hozzászólása Dec 17, 2011 /

Sziasztok.

Maratással kapcsolatban kellene 1 kis help.A nyákot lézér + laminálo-val készitem .Sósavas +H/O val szoktam maratni de mostanában mindig nagyon alámar,főleg ha nagyobb nyákot gyártok (15cm*20cm)A maratási idő max 1 perc (próbáltam hosszabb idővel is de csak rosszabb lett) 7:3 arányt próbálom tartani de nem tudom hogy mit csinálok rosszul .Szeretnék 0.4 mm-nél finomabb nyákot késziteni de most nem megy, valaki le tudná irni hogy ő hogy marat ennél finomabb rajzolatot.
(#) kaqkk válasza zoox hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Önts hozzá vizet . Egyébként én soha nem méregetem , öntök a tálba anyi sósavat ami ellepi a panelt ,és addig adagolom hozzá a h2o2 -t amíg barnulni kezd a nyák ,majd megmozgatom a tálat és megvárom míg lemaródik 2-5 perc az oldat hőmérsékletétől függően
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Ez egy harmad a4 500Ft-ért! Ez hol olcsó? ez 2.38Ft/cm2
Mi 0.88Ft/cm2-ért vettük, hála Péli Attila fórumtársnak.
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Basszus, tényleg... Gyorsan olvasva 210*300-nak gondoltam. Azt hittem, hogy a kép csak azért más, mert nem tehetnek minden termékhez külön képet. Ez háromszor drágább mint, amit mi vettünk.
(#) BarnaPili válasza zoox hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Szerintem nem eléggé ragad át a toner a NYÁK-ra.Próbáld meg a maratás előtt hőlégfúvóval kicsit ráolvasztani a papír leválasztása után.Vagy a patexati-féle előmaratással a rezet megmaratni laminálás előtt.Nekem az a tapasztalatom,hogy a vaskloriddal előmart nyákon olyan mértékben megtapadt a toner,hogy le se bírtam robbantani.Megfelelően híg HCl-H2O2 keverékkel ugyanezt el lehet érni.
(#) tikitiki hozzászólása Dec 18, 2011 /

Sokat gondolkodtam , hogy fel rakjam e az újabb szárnypróbálgatásaim elejét , mert itt mindenki már a tutit szereti . Remélem nem hurrogjátok le hisz még az elején vagyok e másfajta nyák készítésnek. A technika már adott félig meddig, és némi kísérletezés még hátra van, de mint tudjátok , illetve aki figyelte próbálkozásaim az láthatta , hogy a vége mindig elég szép szokott lenni .
Nos ez az új dolog ami nekem új ,de gondolom másnak is , mert itt szerintem nem sokan készítenek itt így nyákot, ez a direkt nyomtatóval készített nyák . nincs lamináló , fólia stb , egyből a nyákra van nyomtatva a rajz.
Még 1x ez még nagyon nyers , de remélem legközelebb szebb lesz .

Kellemes Karácsonyi és Boldog Új Évet Kívánok nektek ez is rajta van , csak kicsit szűkre méreteztem a nyákot, akkor a képek .
(#) BarnaPili válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

[OFF]Azok a "Nasca-vonalak" mik lennének a rézfelületen?
Egyébként hajrá,én kíváncsi vagyok...
(#) tikitiki válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

A vágásokra gondolsz ?
Ez egy selejt nyák csak próbára használtam fel, egyébként Windows Paint ból lett nyomtatva ,abból nem igazán lehet jól , de próbára jó volt , a gépet teszteltem vele.Sok sok beállítás még hátra van festék mennyiség beállítás stb stb stb .
(#) pcroland válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Lehet, hogy azért folyik szét a festék, mert karcos a nyák. Próbáld meg kipolírozva. Mivel nyomtattad egyből nyákra?
(#) tikitiki válasza pcroland hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Én inkább arra tippelnék , hogy fényes a nyák , és azért folyhat meg kicsit , illetve a beállítások nagyon natur.
Lehet megmaratom kicsit , és úgy nyomtatok rá , de máskülönben a tinták se egyformán fednek a Magenta , Fekete , kék még úgy ahogy, de a többi nem igazán , de lehet beállítás hiba. Ja és átalakítottam egy nyomtatót síkágyasra , fej , mechanika , tinta átalakítva , és jelenleg ennek a tesztelése folyik .Tudom még nem tuti , meg a laminálós meg ónozás is szebb volt amit még korábban tettem fel , de abban már nincs érdekes ez még kihívás , és ezért cseszteti még az agyam , csak ha már ez is tuti lesz , akkor leszek bajban , lehet unatkozni fogok .Szóval folyik a teszt egyenlőre , és mindenről tájékoztatlak titeket , illetve képek is lesznek.Ja el ne felejtsem eredetileg ez volt amit nyomtattam a nyákra .

1.JPG

(#) Ricsi89 válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

És a festék legalább vizesbázisú? Én nem igazán látom, hogy ebből bármi is lehetne. Itt csak pöttyök vannak, semmi egybefüggő vonal. De egyébként voltak már próbálkozások ilyennel, de mint kiderült olyan alapú festék kellene, amit nem old egyik maratószer sem. Általában víz alapú minden maratószer, így a víz alapú festék kizárható. A másik meg, hogy nem szárad elég hamar a festék, mivel nincs nedvszívó felület, mint a papírnál, így elfolyik kissé, ami nem jó sűrű vonalaknál.
(#) tikitiki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Pigment alapú , és ha megszárad max csiszoló vászon. Ja előtte lehet melegíteni a nyákot , és utána is elég egy hajszárító , de folyik a teszt , és igazad van más a papir is , és a nyák felülete is, ezért sok asok kísérlet kell még, vannak még ötleteim.
(#) Ricsi89 válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Mielőtt belemelegedsz a dologba, azért tégy egy kísérletet, hogy oldja-e valami maratószer a festéket. nehogy a végén itt bukjon meg a dolog. Ráfordítasz sok időt a végén meg kiderül, hogy első merítésnél lejön az összes festék. Ja és nézz szét, van erre egy külön téma is valahol.
(#) tikitiki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

A festék , vagy tinta ki hogy nevezi , volt az első amit gép nélkül ecsettel teszteltem , és mihelyt megszáradt maratva lett át ment a vizsgán .Igazából maratás utáni felirat illetve , vagy védő réteg bevonat ellátása is jó lesz , és választhatok majd bármilyen szint , Zöldet , kéket , pirosat stb.
(#) pcroland válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Milyen nyomtató? Lézeres vagy tintasugaras?
(#) tikitiki válasza pcroland hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Tintasugaras
(#) gulasoft válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Ne törd a fejed, van a youtubeon egy csomó videó ami így csinálja a nyákot, csak bizonyos vonalvastagság alá ott sem tudnak menni, mert annyira nem jó a tinta, mint a fólia. Ráadásul könnyen beszárad a festék, mert nem vízbázisú. Durabryte tinta ha jól gondolom. Kétnaponta nyomtatni kell vele.
Bővebben: Link
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

igy igaz látom képben vagy , nem csalódtam benned , a nyomtatóval lehet papírra is nyomtatni átalakítás után is úgy hogy nem gond .A festék az kicsit más ami van nekem , de amúgy a youtubos dolgokat ismerem én is hát megpróbáljuk hátha.
Egyébként ráismersz a rajzra amit adtál nekem , csak egy kicsit kiszínezve , és a vonal vastagság ami azon volt neked nem tudom hány mill volt , de azt megfeleztem , és úgy lett kinyomtatva ez a karácsonyi díszes nyák.
Következő: »»   693 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem