Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Miért nem próbálkozol akkor a sima alkoholban vagy denszeszben feloldott gyantával?
Eddig ezt használtam, de nem szép tőle a nyák, viszont jól forrasztható az tény! De ha az ónozott panelt kicsit felpolirozom szebb.
Ja OnII kloridot. Nekem még van egy kiló.
Tapétázást, járólapozást és parkettázást vállalok............nyákból!
(Ez vicc...) Így néz ki 23 négyzetméternyi nyáklap: Bővebben: Link
Legközelebb lesz e lehetőség rendelni tőled? Úgy alakult, hogy sajna most lemaradtam róla, de ha lesz alkalom, kellene 2 négyzetméter, ha el tudod intézni.
Üdv!
Valószínűleg majd februárban lesz még egy hasonló akció, mert addigra talán már lesz kétoldalas panel is.
Ha lesz hasonló akció, feltétlen írd ki szerintem valahova, mert akkora lehet megint kelleni fog, és a bolti árakkal szemben nagyon jó az ára, és remélem a minősége is legalább olyan jó lesz.
Sziasztok! Engem az érdekelne hogy mennyi idő telhet el a nyákrajz kicsomtatása és a felvasalás között? Vagy ez nincs időhöz kötve? Hestore-s műnyomóra nyomtatnám ki a rajzot!
Elvileg bármeddig fel lehet vasalni,de jobb, ha nem sokkal a vasalás előtt nyomtatod ki.Pár nap nem igazán számít,de mindenképpen pormentes helyen tárold.
Köszi a választ! Én max 8 órát akarom tárolni amig hazaérek a koliból!
Vettem egy légkeveréses sütőt nyákszárítónak.
Kissé át kell alakítani, mert 164°C-tól tud 278°C-ig. Megmértem. Elég csöndes is. A két ünnep között felügyesítem, és mehet is a Lött projekt. Azt nézem, hogy simán lehet belőle reflow kemence is. Amikor meleg levegővel forrasztok, akkor 230°C-ra szoktam állítani a pákát, és megy rendesen. Ennél is jó lehet. Majd ki próbálom.
Itt egy link. Alulra tekersz, és lesz 3 video. Ott be is mutatják.
Reflow kemence
Sziasztok!
Nyák fúráshoz hol tudok venni jó minőségű fúrószárakat?Válaszokat köszönöm előre is!
Az ebay-ról a legolcsóbban. Én rendszerint onnan veszem, nagyon jó minőségű a fúrószár. (harmad annyiba kerül, mint itthon. ( egyszerre 10db rendelhető, általában)
Kicsit keress vissza, raktam fel linket is. Veheted 100-asával is A 10-es készletben a fúrók darabja cirka 320Ft. Itthon 700 felett.
Nekem is szükségem lenne majd a közel jövőben keményfémfúrókra. Sokat akarok rendelni én is és már többször olvastam, hogy az e-bayról éri meg. Csak azt sem tudom, hogy kell onnan rendelni.. Valaki leírná? Vagy van ilyen topik?
Bocsi, köszi!
Segítsetek!!! Van nekem is egy GMP 17LSI-m és nekem a maximális hőfokon amit tud (150-154°C) hol szétfolyik a minta, hol meg sem tapad. Tegyük hozzá, hogy én nem papírral, hanem fóliával csinálom. A nyomtatóm egy régi Xerox DocuPrint P8e. Szóval passz nem jutok előbbre és kezdem feladni. A papírt talán ma kitudom próbálni attól remélem az utolsó megoldást. A hőfokot nem akartam felvinni, nehogy nekem is a fűtőbetétem megadja magát
Sziasztok,
hyperol + sósav kombóval szeretnék áramkört maratni. A hyperolt a gyógyszertárban vettem tablettás kiszerelésben. A keverési arányokról nem sokat találtam, valaki megerősíthetne a tudatlanságomban. De még fontosabb, hogy mit csináljak majd a löttyel? Tárolás során fejlődik gáz? Meddig áll el? Hogyan tudok megszabadulni tőle? köszönöm a segítségeteket.
Segítsetek!!! Van nekem is egy GMP 17LSI-m és nekem a maximális hőfokon amit tud (150-154°C) hol szétfolyik a minta, hol meg sem tapad. Tegyük hozzá, hogy én nem papírral, hanem fóliával csinálom. A nyomtatóm egy régi Xerox DocuPrint P8e. Szóval passz nem jutok előbbre és kezdem feladni. A papírt talán ma kitudom próbálni attól remélem az utolsó megoldást. A hőfokot nem akartam felvinni, nehogy nekem is a fűtőbetétem megadja magát .
Tegnap nyomtattam nyák-ot ilyennel (régi okmányirodás verzió)
A hőfokot felvittem 160C-ra, ha annyi a max. akkor gondolom bírnia kellene arra a pár percre. A lemezt 5x küldtem át rajta. A laminálót megbontottam, kivettem belőle az egyik hátsó hengert, meg egy szép nagy vasdarabot, ami hűteni hivatott a dolgokat. Nem tudom a fólia hogy viselkedik ilyen hőfokon, én fotópapírt használtam és nagyon szép lett a rajzolat. (még a nyák szélét jelző vékony vonal is feltapadt) Innen jött az ihlet
Melyik lemezt szedted ki a két hengersor közöttit, vagy a hátsót? Első tippem a hátsó lemez, amit ki is szedtem, de így a kicsi és rövid panel bele eshet a gépbe . A másik a 160°C na az nállam a mért érték a maximum beállítás ellenére 150°C max 154°C.
Természetesen a hátsót. Egyébként a linken megtalálsz mindent.
Kisebb lemezeknél leszedem a műanyag burkolatot, de kb 10cm felett már nincs gond. Ha volt patron cserélve a nyomtatóban, akkor az is lehet ludas (magasabb hőfokon ég rá a festék a lemezre), de addig amíg ki nem próbálod rendes papírral úgyis csak tippelgetünk. Egyébként a fólián megáll a festék rendesen? Papíron akkor jó, hogy ha körömmel le tudod róla szedni a festéket, de csak attól hogy végighúzod rajta az ujjadat nem maszatolódik el.
Pontosan ilyen laminálóm van, a hp tonert 28-átküldés alatt sem tudom rávinni a nyákra. szét meg nem szedem, mert ezt használom a dry fellaminálására.
Miféle fólia?
Nem tudom mi az a "dry fellaminálása" (de majd írd már meg)
A szétszedés nem jár sok munkával (kb 5 perc) és ugyanennyi idő alatt vissza is tudod csinálni. A lamináló funkció semmiben nem károsodik, annyi lesz a különbség, hogy melegebben jön ki amit beletettél. (nem azért mert a lamináló magasabb hőfokon üzemel, hanem mert a hátsó henger és a fémlap nem hűti le annyira). Szóval akármi is a dry laminálás ugyanúgy működni fog. Csatoltam egy tegnapi próba nyomatot. Látszik, hogy még a nyák keretét jelző vékony vonal is tökéletesen felragadt. (a papíron a keret nem volt teljes, azért nincs ott a nyákon) |
Bejelentkezés
Hirdetés |