Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   691 / 1386
(#) kameleon2 válasza oxygen hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
SZia!
Most dicsekedtél, vagy panaszkodsz ? Az összes új nyomtató ECO módban nyomtat, mert szövegre van defaultból állítva. az enyém is. Tintatakarék kikapcs, minden szöveg fekete, legsötétebb - beállít alapértelmezettként és már olyan fekete, hogy le sem tudod vakarni. Mellesleg színessel még nem próbálta valaki a világítást? Például vörössel, mert az pld. a kékkel (LED) komplementer szín? Mert ez esetben akár áttetsző is lehet..
(#) oxygen válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Pc táp és hozzá valami szabályozható áramkorlát. Ilyet akarok én is, de egyelőre pc táp és egy marék nagyteljesítményű ellenállás, az áramerősség meg csak körülbelül annyi amennyi kell, ezért galvanizálok sokáig, mindig kevesebb az áram.
(#) oxygen válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Egyiket sem, csak leírtam . Egyébként ennél a nyomtatónál a beállítások közé simán beírta a gyártó, hogy akárhová állítod semmit nem ér, úgy fog nyomtatni a nyomtató ahogy neki tetszik. Ha szöveget nyomtatok a fekete tintát, ha képet a szines tintát használja, de ha bármelyiket kiveszem tud csak a másikkal is nyomtatni. Csak a fekete tintával mégrosszabb a nyomtatási kép, ez szinessel készült, a nyomtató keverte ki a "feketét".
(#) pcroland válasza oxygen hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Én is tartom fölötte a LED táblát. Mondjuk nekem elég 1 perc is a levilágításhoz. Miért kell leszorítani az üveget? Nem elég vastag az üveg, hogy lenyomja? Nekem 4mm elég
(#) oxygen válasza pcroland hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Szia

Én is 1 percig világítom, de 2mm-es üveglapom van csak. 5mm-essel is próbáltam, nem szorítja le eléggé, a 0,3mm-es vezető- és szigetelőszélességnél egy pici alávilágítás is sok. Normál méretű furatszerelt alkatrészeknél persze elég volt, hogy rádobtam az 5milis üveglapot.
(#) robinson hozzászólása Dec 12, 2011 /
 
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy tintasugaras nyomtatóhoz való fotópapírra lehet-e lézernyomtatóval fénymásoltatni, vagy beolvasztja? Itthon nincs lézernyomtatónk, tintasugarashoz való fotópapírunk van csak, iskolában tudom lefénymásoltatni ha viszek papírt, igencsak kellemetlen helyzet lenne, ha miattam menne tönkre a néhányszázezres gép.
(#) emmzolee válasza oxygen hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
én annakidején a 2-es üveglappal csak szívtam. Mindig le kellett a sarkait terhelni, és ettől meghajlott. Aztán alá is világított. Elmentem az üvegeshez, vágattam egy 60X40-es 1 centi vastag üveglapot, és azóta minden ok. Nem kell súly, és jól le is szorítja.
(#) tikitiki válasza robinson hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Nyugodtan nyomtathatsz rá . Lézernél a fóliával kell vigyázni , mert ha nem hozzá való az tényleg rá fog olvadni a hengerekre.
(#) kameleon2 válasza robinson hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
SZia!
Én próbáltam,mivel már van tintasugaras és van lézer is. A lézer (Samsung ML-1660) megeszi a tintás (HP) fotópapírt, csak be kellett állítanom a "vastagpapír" opciót, különben be sem szívta. Utána méregerős feketét nyomott rá, nagyon szép kontúrral - lehet vasalni is, bár nem szeretem a fotópapírt erre a célra,mert az átlátszó műanyag hordozóréteg is átvasalódik és azt sem marja a vasklorid. Áztatás ide, vagy oda. Nekem nem ragadt rá, de ez nem biztos, hogy más nyomtatónál is így lesz.. Ugyanígy tudtam nyomtatni az OfficeDepot-os fényes hátlapra is - az kicsit olcsóbb
(#) snapscan válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Köszi, itt elég jó árak vannak más oldalakhoz képest.
(#) pcroland hozzászólása Dec 12, 2011 /
 
Hello! Akkor eldöntöttem, hogy a proxxon oldaláról megveszem a 28.481-et és 28.606-ot. Ha meglesz, akkor gond nélkül tudok fúrni ilyennel? Ez az a törékeny, ugye?
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Igen, de nehogy itt vedd meg!
Ezt nézd meg.
Cirka két hét harmad áron, válassz egy vagy két neked való szettet.
Bővebben: Link
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Ezek nagyon olcsóak. Nem is terveztem, hogy onnan veszem meg. Majd valahonnan megveszem olcsón
(#) yagi hozzászólása Dec 13, 2011 /
 
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni a kémiai ónozó szert, a kérdésem az lenne hogy egy adott mennyiséggel mekkora felületet tudok leónozni. Vagy ha pl kiöntök 1 dl folyadékot egy edénybe belerakom a Nyákot, miután elkészült honnan tudom hogy az alkalmas-e még további lemezek ónozására?
(#) pcroland válasza yagi hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Igazából pontosan nem tudni, mert egy idő után lebomlik és lehet, hogy van benne ón, de nem bírja fölvinni, mert lebomlott. Fel lehet újítani, leírták, hogy kell, de nekem nem oldotta fel az ónt a sósav. Lehet, hogy h2o2 is kell bele. Arról is vitatkoztunk kb 50 hsz.-t, hogy valakinek lehet és valakinek pedig kevésbé forrasztani. Miután kész az ónozás nagyon le kell öblíteni, mert különben elszíneződik és rossz lesz rajta az ónréteg.
(#) mate_x válasza pcroland hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Pedig feloldja a sósav a forrasztóónt, csak sokat kell várni. Én benne hagytam pár hétig, aztán mikor elővettem a forrasztóón helyén szürkés fém maradt, ami az ólom, mert az ónt kioldotta belőle. Gondoltam nem lacafacázok, az egészet beleöntöttem egy 2 éves kémiai ónozóba és nagyon szuper lett tőle, úgy ónoz, ahogy kell és a tévhitekkel ellentétben jól forrasztható, ha az ónozás végeztével jól leöblítjük a nyákot.
(#) yagi válasza mate_x hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Huha, most egy kicsit összezavarodtam, el kellene olvasni az egész erre vonatkozó részt a topicban, csak akkor lehet hogy elfogy a téli szabadidőm . . .
Szóval ez a felújítás a már használt kémiai ónozóra vonatkozik, vagy pedig ha veszek egy flakonnal ( TN160) akkor egy idő után az is megdöglik, vagy rosszul értelmezem a dolgokat.
(#) mate_x válasza yagi hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Veszel egy flakonnal, akkor azt használhatod jó pár nyákra, aztán ha kimerült(már nem ónoz), akkor felújíthatod, ha nem akarsz újat venni.
(#) Hp41C válasza yagi hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Végig teli edényekben, levegőtől többszörösen elzárva, hideg helyen tartani. A használt és friss anyagot ne keverd.
(#) roland0327 válasza mate_x hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Hogy érted, hogy felújitani?
(#) pcroland válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Kifogy az ón és lehet újat keverni bele.
(#) roland0327 válasza pcroland hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Leirnád a folyamatot mert van itthon két üveggel és megpróbálnám akkor "megmenteni".
(#) gulasoft válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
onII szulfátot kell beledobni ezt lehet előállítani sósavból is.
(#) mate_x válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Nem ónII-kloridot? Mert sósavval csak kloridot lehet csinálni
(#) roland0327 válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Jól értem, hogy a onII sósavból lehet előállitani? Bocs, ha értetlen vagyok, de jó lenne megmenteni, mert ugye postán nem lehet szállitani én meg borsodi vagyok és nem járok pestre.
(#) storm válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
A lényeg az, hogy a rendes forrasztóónból, ami ugye ón-ólom ötvözet abból lehet előállítani ÓnII kloridot. Ehhez csak anyit kell csinálni, hogy rorrasztóónt minél vékonyabbra nyújtani (hogy minél nagyobb felületen érje a sósav), aztán egy kis edénykébe beletenni, és annyi sósavat ráönteni, hogy ellepje. Meg kell várni amíg elpárolog a sósav, és a végeredmény nem más mint ólom + ÓnII klorid. Erre kell ráönteni az ónozót. Én 5 nagyobb pacát csináltam rendes forrasztóónból, és még mindíg 'fog' pedig már nem 1 nyák ázott benne Szerk.: Én az ólom pacákat is bennehagytam a lötyibe, mert annak a felületén is marad ebből a krisztályos anyagból.
(#) roland0327 válasza storm hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Köszi már értem! Ez csak annak éri meg akinek van otthon sok forrasztóón feleslegbe.. Kifogja ezért "pazarolni" a drága forrasztóónt?! Mondjuk mennyiséget nem irtál, hogy mennyi forrasztóón szükséges.. De azért gondolom nem két-három méter.. Vagy igen?
(#) storm válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Még mindíg olcsóbban jössz ki, mintha mindíg új flakonnal veszel. Amúgy ha belegondolsz, hogy az az ónréteg ami a nyákra kerül pár mikron vastag, akkor meg végképp jobban jársz.
(#) pcroland válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
1mm-esből bővel elég szerintem 10-20cm.
(#) roland0327 válasza pcroland hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Holnap kipróbálom, remélem sikerrel járok Nem szeretem mikor megcsinálok egy panelt és ha már másnapra marad a beültetés akkor újból fel kell csiszolni, hogy szépen tudjam forrasztani..
Következő: »»   691 / 1386
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem