Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Azt mondta, hogy melóhelyen feltudja Elvileg annyi az ára. Na de mit jelent az FR4?
Uraim! Ez FÓRUM, nem adok-veszek! Most kérem az üzletelést egyszer s mindenkorra befejezni, ellenkező esetben kénytelenek leszünk keményen szankcionálni!
Mivel nem feltétlen az üzleteléshez tartozik ezért leírom: Az FR4-es nyák üvegszál alapú epoxy gyanta erősítésű nyáklemezt jelent. Előnye a bakelittel szemben, hogy nagyobb a teherbírósága, nehezebben jön le róla a rézréteg, hátránya, hogy zabárja a HSS fúrót
Rendben, köszi! Attila86: nem adod fel apróhirdetésben, hogy jelentkezőket gyűjtesz egy bizonyos ideig és utána megveszed, aztán fizet mindenki, majd postázod?
Én is előmelegítettem, szépen rá is ragadt. Végül is nem is olyan rossz az a papír amit használtam, mert a maradványok eltávolítása után tiszta volt a felület. Ami szerintem jó volt benne, hogy a festéken egy vékony réteg rajta maradt, ami végül is ellenállt a marató folyadéknak is (20%-os sósav és hidrogénperoxid).
Igazad van, küldök is el mindenkit ide:
Bővebben: Link A továbbiakban itt beszélgessünk a témáról. Viszont még egy dolog! Most munka és mozi után végre volt időm pontosan kiszámolni a méreteket és az árat. Egy picit többre jött ki, de még így is borzasztóan jó árra jön ki szerintem. Mivel a méret és az ár változott, így mindenkinek az eddigi igényét/megrendelését tárgytalannak tekintem. Kezdjük újra, a fenti link mögött található oldalon amit ideiglenesen létrehoztam a weboldalamon, ott leírtam szerintem mindent!
Szervusz!
Lehet butaságot kérdezek, de maratás után milyen színe van a panelnek? Sárgás-zöldes, vagy fehér? Üdv!
Sziasztok.
Én vasalom a nyákokat. Most újra nekiálltam gyártani, de valahogy nem sikerülnek jól a nyákjaim. Azt olvastam, hogy a lézernyomtatókban szinte teljesen egyforma a tinta, csak a hőfokra kell odafigyelni. Először a munkahelyi lézernyomtatón csináltam meg a nyomtatást, azok jól sikerültek. Vettem egy LBP-660 (ugyanaz mint a HP-5L) nyomtatót, de ezzel valahogy nem sikerül jól. Vasalás után, mikor leszedem a papírt, túl vékony (nem takar eléggé) a festék a nyákon, így enyhén foltos-szakadozott lenyomatot kapok, állandóan át kell az egészet rajzolnom lakkfilccel. Már cseréltem tonert (utántöltöttet, gyárira) de ugyanaz a helyzet. Állítani már nem tudok többet a nyomtatón, kivettem a toner-savert, felbontás 600dpi (max), full darkon van stb.... Az a gyanúm melegebbre kellene állítani a fűtését a nyomtatónak, de azt hogy lehet?
Sajnos itt most szépen le is írtad miért bizonytalanabb a vasalásos nyákkészítés a fotósnál. Nem biztos hogy a nyomtatódat kéne bréhelni, lehet sok a hőfok, mert pont nagyon beleég a papírba. Próbálkozz más hordozóval.
Tényleg, a hordozó biztos, hogy ugyanaz?
Gulasoft: igaz, én is feladtam a vasalást 5 próba után, sehogy sem akart menni A foto a legjobb, de ne kezdjük megint
A hőfokot úgy tudod állítani, hogy kiválasztasz a menüben: vastag papír, vékony papír, sima, műanyag fólia stb. Ekkor más lesz a hőhenger hőmérséklete. Ki kell kisérletezni hogy a jó.
Aha, értem. Azt hittem fehér, mert számomra az volt a legjobb..
Nem minden Lézer nyomi toner porja egyforma sőt tuti , hogy nem az enyém pl 140 fokon kiváló, ha feljebb megyek hőfokba szét folyik az egész kicsit visszább vannak képek fent .Az itt ott hibás felszakadozott réteg lehet a nem egyenletes vasalástól is.
Fehér? Egy kis elektronikai boltban láttam olyat, de nem vettem meg, mert amikor meg akartam volna nézni, hogy mennyire hajlékony, meghajlítottam. Ja és már megvolt zöldülve. Kb olyan volt, mint egy 0.2mm-es alu lemez. Neked olyan volt a legjobb?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a nátrium-perszulfátos maratás esetén hányszor lehet illetve meddig lehet felhasználni az oldatot?A válaszokat előre is köszönöm!
Az idő függvénye , ha már telített az oldat sokáig tart a maratás , de ha sok időd van , és ráérsz , akkor sokszor lehet használni.
Mármint nem olyan fehér.. Én üvegszálasra gondolok, csak fehéres, átlátszóbb, mint a többi. Pl.: itt van róla képem. Bővebben: Link
Köszönöm, ezt megpróbálom.
Köszi a többiek válaszát is. A hordozó ugyanaz. Én egy bizonyos A4-es etikett matrica hordozóját használom. Leszedem a matricát és megmarad a fóliás papir. Nem ég, nem olvad, ha nyomtatok rá, le is lehet róla hidegen kaparni mint a kaparós sorsjegyről. A munkahelyi nyomtatóba is azt használtam azzal jól sikerült. Megpróbálok beszerezni műnyomó papírt, de a múltkor csak néztek rám bambán a papírboltban.
Igen, üvegszálasat veszünk. Vegyél te is! Azt hittem ilyenre gondolsz: Fehér, sima műanyag, amilyenből a műszerdoboz készül. Olyan műanyagból egy fólia, két réz fólia között.
Ha már az FR4-es nyák színéről van szó felmerült bennem egy kérdés. Én is láttam többféle színűt, esetleg a színnek van valami jelentősége, esetleg minőségbeli eltérést jelölne?
Persze, de nem szándékos jelölés. Egyszerűen más anyag és emiatt más szín. A sárgás az az olcsóbb, ha jól tudom bakelit, azon vékonyabb a réz és könnyebben lejön. Az FR4 az üvegszálas, fehéres-szürkés, azon vastagabb 30micronos a réz és erősebb és drágább. Na mi olyat veszünk most 6x olcsóbban, mint a H.E.Store-tól.
Hello! Jó lenne nekem egy ilyen kis készlet? Vagy pont ez az, ami könnyen törik?
Ez nem törik, mert gyorsacél, viszont titánbevonat ide, vagy oda, meg sem közelíti a keményfém fúrók élettartamát.
Ez nem törik , viszont nem érdemes nagy fordulaton használni ,
Sziasztok
Mivel szegény hp c4280-asom beadta a kulcsot, mellesleg közel nyomdai minőséget adott fedésben (élt 3 évet és 250 oldalt) vettem helyette nagy hirtelen egy hp deskjet 2050-et. Kinyomtattam vele egy nyák-filmet a mellékelt minőségben és fedéssel, amit mondtam a nyomtatónak azt nem írom le, mert kb. azonnal ki lennék tiltva innen. No, gondoltam azért miért ne próbáljam meg ha már kinyomtatta. Előhívás után azonnal bocsánatot is kértem a nyomtatótól, mert sikerült a levilágítás. Dry filmmel és 2db cree leddel csináltam, 1 perc volt a világítási idő. Hátránya, hogy figyelni kell, mert ha tovább világítom már nem lehet előhívni. Ja, és mindezt egy rétegben. Nem szeretnék vitát kirobbantani, hogy milyen nyomtató meg fólia a legjobb, csak azért tettem fel, hogy egy ennyire átlátszó filmmel is lehet dolgozni, ha nincs más.
Köszi mindkettőtöknek. Akkor megvegyem vagy jobban járok 60Ft-os fúrószálakkal a barkácsboltból?
Jobban jársz a 60ft ossal abból olyan méretűt veszel amit használsz nem lesz 4-5 méret elfekvőben
|
Bejelentkezés
Hirdetés |