Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   692 / 1387
(#) storm válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Miért nem próbálkozol akkor a sima alkoholban vagy denszeszben feloldott gyantával?
(#) pcroland válasza storm hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Ahhoz milyen gyanta kell amúgy? Ilyen vagy esetleg ilyen?
(#) roland0327 válasza storm hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Eddig ezt használtam, de nem szép tőle a nyák, viszont jól forrasztható az tény! De ha az ónozott panelt kicsit felpolirozom szebb.
(#) gulasoft válasza mate_x hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Ja OnII kloridot. Nekem még van egy kiló.
(#) Attila86 hozzászólása Dec 14, 2011 /

Tapétázást, járólapozást és parkettázást vállalok............nyákból!
(Ez vicc...)

Így néz ki 23 négyzetméternyi nyáklap:
Bővebben: Link
(#) Zoli_bácsi válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Legközelebb lesz e lehetőség rendelni tőled? Úgy alakult, hogy sajna most lemaradtam róla, de ha lesz alkalom, kellene 2 négyzetméter, ha el tudod intézni.

Üdv!
(#) Attila86 hozzászólása Dec 14, 2011 /

Valószínűleg majd februárban lesz még egy hasonló akció, mert addigra talán már lesz kétoldalas panel is.
(#) storm válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Ha lesz hasonló akció, feltétlen írd ki szerintem valahova, mert akkora lehet megint kelleni fog, és a bolti árakkal szemben nagyon jó az ára, és remélem a minősége is legalább olyan jó lesz.
(#) knobor hozzászólása Dec 15, 2011 /

Sziasztok! Engem az érdekelne hogy mennyi idő telhet el a nyákrajz kicsomtatása és a felvasalás között? Vagy ez nincs időhöz kötve? Hestore-s műnyomóra nyomtatnám ki a rajzot!
(#) BarnaPili válasza knobor hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Elvileg bármeddig fel lehet vasalni,de jobb, ha nem sokkal a vasalás előtt nyomtatod ki.Pár nap nem igazán számít,de mindenképpen pormentes helyen tárold.
(#) knobor hozzászólása Dec 15, 2011 /

Köszi a választ! Én max 8 órát akarom tárolni amig hazaérek a koliból!
(#) emmzolee válasza knobor hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Síma ügy.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Vettem egy légkeveréses sütőt nyákszárítónak.
Kissé át kell alakítani, mert 164°C-tól tud 278°C-ig. Megmértem. Elég csöndes is.
A két ünnep között felügyesítem, és mehet is a Lött projekt. Azt nézem, hogy simán lehet belőle reflow kemence is. Amikor meleg levegővel forrasztok, akkor 230°C-ra szoktam állítani a pákát, és megy rendesen. Ennél is jó lehet. Majd ki próbálom.
(#) pcroland válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Mi az a reflow kemence?
(#) emmzolee válasza pcroland hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Itt egy link. Alulra tekersz, és lesz 3 video. Ott be is mutatják.
Reflow kemence
(#) pilotitalia hozzászólása Dec 16, 2011 /

Sziasztok!

Nyák fúráshoz hol tudok venni jó minőségű fúrószárakat?Válaszokat köszönöm előre is!
(#) Zoli_bácsi válasza pilotitalia hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Az ebay-ról a legolcsóbban. Én rendszerint onnan veszem, nagyon jó minőségű a fúrószár. (harmad annyiba kerül, mint itthon. ( egyszerre 10db rendelhető, általában)
(#) gulasoft válasza pilotitalia hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Kicsit keress vissza, raktam fel linket is. Veheted 100-asával is A 10-es készletben a fúrók darabja cirka 320Ft. Itthon 700 felett.
(#) roland0327 válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Nekem is szükségem lenne majd a közel jövőben keményfémfúrókra. Sokat akarok rendelni én is és már többször olvastam, hogy az e-bayról éri meg. Csak azt sem tudom, hogy kell onnan rendelni.. Valaki leírná? Vagy van ilyen topik?
(#) roland0327 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Bocsi, köszi!
(#) nyarfa hozzászólása Dec 17, 2011 /

Segítsetek!!! Van nekem is egy GMP 17LSI-m és nekem a maximális hőfokon amit tud (150-154°C) hol szétfolyik a minta, hol meg sem tapad. Tegyük hozzá, hogy én nem papírral, hanem fóliával csinálom. A nyomtatóm egy régi Xerox DocuPrint P8e. Szóval passz nem jutok előbbre és kezdem feladni. A papírt talán ma kitudom próbálni attól remélem az utolsó megoldást. A hőfokot nem akartam felvinni, nehogy nekem is a fűtőbetétem megadja magát
(#) speedbump hozzászólása Dec 17, 2011 /

Sziasztok,

hyperol + sósav kombóval szeretnék áramkört maratni. A hyperolt a gyógyszertárban vettem tablettás kiszerelésben. A keverési arányokról nem sokat találtam, valaki megerősíthetne a tudatlanságomban.

De még fontosabb, hogy mit csináljak majd a löttyel? Tárolás során fejlődik gáz? Meddig áll el? Hogyan tudok megszabadulni tőle?

köszönöm a segítségeteket.

Segítsetek!!! Van nekem is egy GMP 17LSI-m és nekem a maximális hőfokon amit tud (150-154°C) hol szétfolyik a minta, hol meg sem tapad. Tegyük hozzá, hogy én nem papírral, hanem fóliával csinálom. A nyomtatóm egy régi Xerox DocuPrint P8e. Szóval passz nem jutok előbbre és kezdem feladni. A papírt talán ma kitudom próbálni attól remélem az utolsó megoldást. A hőfokot nem akartam felvinni, nehogy nekem is a fűtőbetétem megadja magát .
(#) speedbump válasza nyarfa hozzászólására (») Dec 17, 2011 / 1

Tegnap nyomtattam nyák-ot ilyennel (régi okmányirodás verzió)

A hőfokot felvittem 160C-ra, ha annyi a max. akkor gondolom bírnia kellene arra a pár percre. A lemezt 5x küldtem át rajta. A laminálót megbontottam, kivettem belőle az egyik hátsó hengert, meg egy szép nagy vasdarabot, ami hűteni hivatott a dolgokat.

Nem tudom a fólia hogy viselkedik ilyen hőfokon, én fotópapírt használtam és nagyon szép lett a rajzolat. (még a nyák szélét jelző vékony vonal is feltapadt)

Innen jött az ihlet

Melyik lemezt szedted ki a két hengersor közöttit, vagy a hátsót? Első tippem a hátsó lemez, amit ki is szedtem, de így a kicsi és rövid panel bele eshet a gépbe . A másik a 160°C na az nállam a mért érték a maximum beállítás ellenére 150°C max 154°C.
(#) speedbump válasza nyarfa hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Természetesen a hátsót. Egyébként a linken megtalálsz mindent.

Kisebb lemezeknél leszedem a műanyag burkolatot, de kb 10cm felett már nincs gond.

Ha volt patron cserélve a nyomtatóban, akkor az is lehet ludas (magasabb hőfokon ég rá a festék a lemezre), de addig amíg ki nem próbálod rendes papírral úgyis csak tippelgetünk.

Egyébként a fólián megáll a festék rendesen? Papíron akkor jó, hogy ha körömmel le tudod róla szedni a festéket, de csak attól hogy végighúzod rajta az ujjadat nem maszatolódik el.
(#) gulasoft válasza speedbump hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Pontosan ilyen laminálóm van, a hp tonert 28-átküldés alatt sem tudom rávinni a nyákra. szét meg nem szedem, mert ezt használom a dry fellaminálására.
(#) roland0327 válasza nyarfa hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Miféle fólia?
(#) speedbump válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Nem tudom mi az a "dry fellaminálása" (de majd írd már meg)

A szétszedés nem jár sok munkával (kb 5 perc) és ugyanennyi idő alatt vissza is tudod csinálni. A lamináló funkció semmiben nem károsodik, annyi lesz a különbség, hogy melegebben jön ki amit beletettél. (nem azért mert a lamináló magasabb hőfokon üzemel, hanem mert a hátsó henger és a fémlap nem hűti le annyira). Szóval akármi is a dry laminálás ugyanúgy működni fog.

Csatoltam egy tegnapi próba nyomatot. Látszik, hogy még a nyák keretét jelző vékony vonal is tökéletesen felragadt. (a papíron a keret nem volt teljes, azért nincs ott a nyákon)

nyák.jpg

(#) speedbump válasza speedbump hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

közben rájöttem de ugyanúgy menne. Persze, hogy szétszeded-e vagy sem magánügy én nem győzködök senkit. Inkább a hyperol-os kérdésem izgatna
Következő: »»   692 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem