Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   79 / 214
(#) gaborxxx válasza golfedition hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

Köszi a választ tényleg igy volt fel kellett cserélni még egyszer köszi
(#) golfedition válasza gaborxxx hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

Nincs mit!
(#) Tommy89 hozzászólása Jan 21, 2012 /

üdv, autórádióba szeretnék jack dugót bekötni (ilyet: http://www.metroman.hu/kepek/z/2926_2_5%20jack%20dugo%20mp3%20csatl...zo.jpg ) valaki tud segíteni hogy mit hova kell kötni? köszi
(#) luluzulu válasza Tommy89 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Legegyszerűbb a poti méter bemenetére forrasztod a jacket.

Másik...

Van egy autó radióm AEG-gyártmány. a gond az vele hogy ha bekapcsolom akor kb 2 perc után meg őrül....
Ösze vissza nyomkodja magának a gombokat, nem tudok ellene semmit tenni, ki kapcsolni sem lehet, csak ha le veszem az előlapot... Mi lehet a gond?
(#) Tommy89 hozzászólása Jan 22, 2012 /

bocs de hülye vagyok hozzá. van rajta 5 pont ahova lehet forrasztani. a vastag piros az a kapcsoló. a mellette lévő vékonyabb piros vezeték az erősítőhőz megy ugyanugy mint a kék meg a fehér. a fekete a test. hova kell kötni a jack dugó vezetékeit? (mellékelek képet is)

DSC00555.JPG

(#) Inhouse válasza Tommy89 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Nagy valószínűséggel a kéken jön a jel, a fehéret kapja a végfok. Ha a kéket megszakítod és átkapcsolhatóvá teszed (akár váltókapcsolóval, akár kapcsolós jack-el), meg van a bemeneted.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Valahogy így.

Üdv
Inhouse
(#) Tommy89 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

köszi szépen, működik
(#) lac08 válasza Coupe29 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Az izzók sorba vannak kötve? Biztos hogy mind a kettő kiégett?
Mellesleg megjegyezném, ha valóban ilyen rádió műszerfal-izzók, akkor a boltban buzaszem izzó néven keressed.
Én a multkoriban vettem 3 voltosakat a Lehet úton a Lomex Elektronikánál. A Lehel tértől egy villamos megállónyira van, és valami 40 forint körül volt darabja.
Nekem 3 voltos kellett a karácsonyfa sorégőkhöz. De úgy tudom, ezek vannak 3-6-12 volt feszültségekre.

A képen nem egészen jól látszik, de mintha LED-eket is hajtana az a szál drót.
Miért nem teszel erősfényű fehér LED-eket az izzók helyére? Csak 94 Ft-ba van darabja, de az sohase fog kiégni?
(#) Coupe29 válasza lac08 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Köszönöm a válaszod! A LED-es megoldás mellett döntöttem én is.
(#) Inhouse válasza Tommy89 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Szívesen! Örülök, hogy jó lett.

Üdv
Inhouse
(#) drawdog hozzászólása Jan 24, 2012 /

Sziasztok! Ausztriából vettem egy használt, de garanciális fejegységet (jvc kd921). Sikeresen ki is cseréltem a régit. Pár napig gond nélkül működött, de most elment a hangja. Ha széthúzom az iso csatlakozót, hosszabb-rövidebb ideig rendben minden, majd ismét jelentkezik a hiba. A vezetékek mozgatására nem jön elő, kiszámíthatatlan teljesen. Mi lehet az ok? Több száz km-t kéne utaznom kinti Saturnba, nem szeretném elkapkodni. Ha lenne ötlet vagy javaslat, megköszönném. Üdv, drawdog
(#) drawdog hozzászólása Jan 26, 2012 /

Visszacseréltem a régire. Ugyan az a jelenség, de legalább megúsztam a garisztatást. A hátsó hangszóró pattog, majd teljesen elmegy a hang. Kikapcs-bekapcs ismét jó pár percig. A vezetékeken nem találok szakadást.
(#) dokibácsi123456 válasza drawdog hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Letestel a hangszóró (vagy a vezetéke) valahol az okozza ezt a jelenséget. Ne kínozd mert hazavágja a végfokot. Szívtam már ilyennel.
(#) set68i válasza dokibácsi123456 hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Szerintem is ez a baj, valószínű hogy valahol letestel az egyik kábel, vagy oxidált, e miatt nagyobb az ellenállás mint 4 ohm és leterheli a végfokot.
(#) oregtamas0202 válasza set68i hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Üdv !
A nagyobb ellenállás sosem gond , csak a kisebb , vagy a zárlat.
Öreg T
(#) S.Roland válasza drawdog hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Hello,
Nálunk is volt ilyen probléma meg volt szakadva a test az ajtóba a nyitogatás miatt. Szerintem arrafelé keresd a hibát.
(#) drawdog válasza drawdog hozzászólására (») Jan 28, 2012 /

Köszönöm mindenkinek! Végül meglett a hiba. Az egyik hátsó hangszóró volt a ludas, letestelt egy vezeték vagy a bekötés. Kiiktattuk, így most csak az elsők szólnak, de legalább a rádió megmaradt.
(#) McDeath hozzászólása Feb 1, 2012 /

Sziasztok!
Volna egy Seltronic MP-7000 autórádióm. Namármost a végein csak vezetékek lógnak. Nagyjából elkülönítettem őket, de nem tudom melyik pontosan mit is jelent valójában. Vezetékek szín szerint rendezgetve szerintem ezek lehetnek:
Lila, lila fekete csíkkal; fehér, fehér fekete csíkkal; zöld, zöld fekete csíkkal ->hangszóró kimenetek, a hidegebb színkombináció a hidegebb pontot jelöli. Szín szerint jó lenne tudni mert akkor felírnám és így kötném majd be őket.
Fekete-> egyértelműen testpont, ki is mértem.
sárga 15A-es biztosítékkal-> a 12V-os táp?
Piros-> be van kötve a sárga vezeték mellé bizti nélkül (gondolom a gyújtáskapcsolóra megy?)
kék-> antenna motor mozgatására?
narancssárga-> fényerőszabályzás?

A hangszóróknál melyik szín melyik hangszórót jelöli??
A segítséget és a megerősítést előre is köszönöm
(#) dokibácsi123456 válasza McDeath hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Ez csak 3 hangszóró ha jól számolom.
(#) Inhouse válasza McDeath hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

A szürkét lehagytad.
itt vannak a színek és a hozzá tartozó hangszórók

Üdv
Inhouse
(#) McDeath válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Így van a Szürke valóban lemaradt sajnos elnézést a figyelmetlenségért. A linket köszönöm A kék az valóban az antenna mozgató motor jeléért felel? csak mert az az egyetlen amit nem találtam. Elnézést hogy ebbe is belekötök. :hide:
(#) set68i válasza McDeath hozzászólására (») Feb 2, 2012 / 1

Igen, általában a kék szokott lenni a remote control (antenna, erôsítô)
(#) Inhouse válasza McDeath hozzászólására (») Feb 3, 2012 / 1

Igen, a kék valóban nincs rajta ezen, és igen, régebben elektromos antennához volt rendelve, manapság inkább erősítő remote szálat vezérelnek vele.

Üdv
Inhouse
(#) McDeath válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Köszönöm Szépen mindkettőtöknek a segítséget
Még valami van amit nem tudok: valamilyen szarvíz vag használati utasítás esetleg akad ehhez a rádióhoz? (típus: Seltronic MP-7000) Google-ba kerestem de kb semmit nem dob ki a nevére...
(#) Bacsi hozzászólása Feb 6, 2012 /

Sziasztok!

Ma kifeküdt az autórádióm. Audiovox gyártmány, kb. 4-5 éves. Működés közben elment a kép, de a rádió része működik, viszont hang csak vonalkimeneten van. Hangerő, hangszín, hangolás, némítás működik, de cd-t, usb-t nem használja. Valami tipp valakinek?

vme9112.jpg

(#) neocska hozzászólása Feb 8, 2012 /

Szerbusztok!
Volna egy VW Golf 4es 2003-as kocsi, eredeti magnoval.
A probléma az lenne, hogy mikor a Xenon égök müködnek, a rádiojel tünik el fokozatosan. Vajon mi lehet a probléma és hogyan tudnám orvosolni?
(#) neocska válasza Bacsi hozzászólására (») Feb 8, 2012 / 1

Ha egyszerre annyiminden halt be én megnézném hogy megvane a táplálás ezeken a részeken (általában 5volt vagy 3 szokott lenni)
(#) Bacsi válasza neocska hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Ma kivettem, de még nem szedtem szét, majd hétvégén. Azt még észrevettem, hogy a kijelző háttérvilágítása működik. Valami kapcsolási rajzot kerestem volna, de eddig nem találtam semmit.
(#) SzervízMacska válasza neocska hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Ide a rozsdás bökőt, hogy a xenonod nem gyári. Mert ha igazam van, okozhatja a gagyi elektronika, de akár a sufni tuning folyománya is lehet. Ehhez mindenki "ért", aki már látott egy kombinált fogót, de a kötések érdekes módon többnyire silányul sikerülnek...
Következő: »»   79 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem