Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Köszi a választ tényleg igy volt fel kellett cserélni még egyszer köszi
Nincs mit!
üdv, autórádióba szeretnék jack dugót bekötni (ilyet: http://www.metroman.hu/kepek/z/2926_2_5%20jack%20dugo%20mp3%20csatl...zo.jpg ) valaki tud segíteni hogy mit hova kell kötni? köszi
Legegyszerűbb a poti méter bemenetére forrasztod a jacket.
Másik... Van egy autó radióm AEG-gyártmány. a gond az vele hogy ha bekapcsolom akor kb 2 perc után meg őrül.... Ösze vissza nyomkodja magának a gombokat, nem tudok ellene semmit tenni, ki kapcsolni sem lehet, csak ha le veszem az előlapot... Mi lehet a gond?
bocs de hülye vagyok hozzá. van rajta 5 pont ahova lehet forrasztani. a vastag piros az a kapcsoló. a mellette lévő vékonyabb piros vezeték az erősítőhőz megy ugyanugy mint a kék meg a fehér. a fekete a test. hova kell kötni a jack dugó vezetékeit? (mellékelek képet is)
Nagy valószínűséggel a kéken jön a jel, a fehéret kapja a végfok. Ha a kéket megszakítod és átkapcsolhatóvá teszed (akár váltókapcsolóval, akár kapcsolós jack-el), meg van a bemeneted.
Üdv Inhouse
Valahogy így.
Üdv Inhouse
Az izzók sorba vannak kötve? Biztos hogy mind a kettő kiégett?
Mellesleg megjegyezném, ha valóban ilyen rádió műszerfal-izzók, akkor a boltban buzaszem izzó néven keressed. Én a multkoriban vettem 3 voltosakat a Lehet úton a Lomex Elektronikánál. A Lehel tértől egy villamos megállónyira van, és valami 40 forint körül volt darabja. Nekem 3 voltos kellett a karácsonyfa sorégőkhöz. De úgy tudom, ezek vannak 3-6-12 volt feszültségekre. A képen nem egészen jól látszik, de mintha LED-eket is hajtana az a szál drót. Miért nem teszel erősfényű fehér LED-eket az izzók helyére? Csak 94 Ft-ba van darabja, de az sohase fog kiégni?
Köszönöm a válaszod! A LED-es megoldás mellett döntöttem én is.
Szívesen! Örülök, hogy jó lett.
Üdv Inhouse
Sziasztok! Ausztriából vettem egy használt, de garanciális fejegységet (jvc kd921). Sikeresen ki is cseréltem a régit. Pár napig gond nélkül működött, de most elment a hangja. Ha széthúzom az iso csatlakozót, hosszabb-rövidebb ideig rendben minden, majd ismét jelentkezik a hiba. A vezetékek mozgatására nem jön elő, kiszámíthatatlan teljesen. Mi lehet az ok? Több száz km-t kéne utaznom kinti Saturnba, nem szeretném elkapkodni. Ha lenne ötlet vagy javaslat, megköszönném. Üdv, drawdog
Visszacseréltem a régire. Ugyan az a jelenség, de legalább megúsztam a garisztatást. A hátsó hangszóró pattog, majd teljesen elmegy a hang. Kikapcs-bekapcs ismét jó pár percig. A vezetékeken nem találok szakadást.
Letestel a hangszóró (vagy a vezetéke) valahol az okozza ezt a jelenséget. Ne kínozd mert hazavágja a végfokot. Szívtam már ilyennel.
Szerintem is ez a baj, valószínű hogy valahol letestel az egyik kábel, vagy oxidált, e miatt nagyobb az ellenállás mint 4 ohm és leterheli a végfokot.
Üdv !
A nagyobb ellenállás sosem gond , csak a kisebb , vagy a zárlat. Öreg T
Hello,
Nálunk is volt ilyen probléma meg volt szakadva a test az ajtóba a nyitogatás miatt. Szerintem arrafelé keresd a hibát.
Köszönöm mindenkinek! Végül meglett a hiba. Az egyik hátsó hangszóró volt a ludas, letestelt egy vezeték vagy a bekötés. Kiiktattuk, így most csak az elsők szólnak, de legalább a rádió megmaradt.
Sziasztok!
Volna egy Seltronic MP-7000 autórádióm. Namármost a végein csak vezetékek lógnak. Nagyjából elkülönítettem őket, de nem tudom melyik pontosan mit is jelent valójában. Vezetékek szín szerint rendezgetve szerintem ezek lehetnek: Lila, lila fekete csíkkal; fehér, fehér fekete csíkkal; zöld, zöld fekete csíkkal ->hangszóró kimenetek, a hidegebb színkombináció a hidegebb pontot jelöli. Szín szerint jó lenne tudni mert akkor felírnám és így kötném majd be őket. Fekete-> egyértelműen testpont, ki is mértem. sárga 15A-es biztosítékkal-> a 12V-os táp? Piros-> be van kötve a sárga vezeték mellé bizti nélkül (gondolom a gyújtáskapcsolóra megy?) kék-> antenna motor mozgatására? narancssárga-> fényerőszabályzás? A hangszóróknál melyik szín melyik hangszórót jelöli?? A segítséget és a megerősítést előre is köszönöm
Ez csak 3 hangszóró ha jól számolom.
Így van a Szürke valóban lemaradt sajnos elnézést a figyelmetlenségért. A linket köszönöm A kék az valóban az antenna mozgató motor jeléért felel? csak mert az az egyetlen amit nem találtam. Elnézést hogy ebbe is belekötök. :hide:
Igen, általában a kék szokott lenni a remote control (antenna, erôsítô)
Igen, a kék valóban nincs rajta ezen, és igen, régebben elektromos antennához volt rendelve, manapság inkább erősítő remote szálat vezérelnek vele.
Üdv Inhouse
Köszönöm Szépen mindkettőtöknek a segítséget
Még valami van amit nem tudok: valamilyen szarvíz vag használati utasítás esetleg akad ehhez a rádióhoz? (típus: Seltronic MP-7000) Google-ba kerestem de kb semmit nem dob ki a nevére...
Sziasztok!
Ma kifeküdt az autórádióm. Audiovox gyártmány, kb. 4-5 éves. Működés közben elment a kép, de a rádió része működik, viszont hang csak vonalkimeneten van. Hangerő, hangszín, hangolás, némítás működik, de cd-t, usb-t nem használja. Valami tipp valakinek?
Szerbusztok!
Volna egy VW Golf 4es 2003-as kocsi, eredeti magnoval. A probléma az lenne, hogy mikor a Xenon égök müködnek, a rádiojel tünik el fokozatosan. Vajon mi lehet a probléma és hogyan tudnám orvosolni?
Ha egyszerre annyiminden halt be én megnézném hogy megvane a táplálás ezeken a részeken (általában 5volt vagy 3 szokott lenni)
Ma kivettem, de még nem szedtem szét, majd hétvégén. Azt még észrevettem, hogy a kijelző háttérvilágítása működik. Valami kapcsolási rajzot kerestem volna, de eddig nem találtam semmit.
Ide a rozsdás bökőt, hogy a xenonod nem gyári. Mert ha igazam van, okozhatja a gagyi elektronika, de akár a sufni tuning folyománya is lehet. Ehhez mindenki "ért", aki már látott egy kombinált fogót, de a kötések érdekes módon többnyire silányul sikerülnek...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |