Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   27 / 45
(#) sancika0811 válasza moele hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Köszi de ezeket tudom de azt szeretném megtudni, hogy hogyan állítsam be az antennát. Előre is köszi.
Ja és balmazújvároson lakok, hajdú-bihar megyében.
(#) moele válasza sancika0811 hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Szia !
Megpróbálom szájbarágósan leírni !!! Általában a legerősebb műholdat kell először megkeresni.
ASTRA 19.2-fok-E. Innen, ha a parabola mögött állsz akkor ebben az esetben finoman jobbra kell forgatni, következik az EUROBIRD 16A - 16-fok-E, utána a HOTBIRD 13-fok-E, tovább forgatva EUTELSAT W2A-10-fok-E, még tovább Eurobird 9A - 9-fok-E, utána az EUTELSAT W3A - 7-fok-E, utána az ASTRA 4A - 4.8-E, utána az EUTELSAT 3C - 3-fok-E, majd a keresett műhold az INTELSAT 10-02 - 0.8-W következik ! Tehát az ASTRA-tól a 8. műhold lesz.
Ha megtaláltad akkor az erősebb jel érdekében ebben az esetben lefelé kell billenteni pár fokot !
Most akkor figyelj !
Aki a műholdas vételtechnika híve, az biztos került már olyan helyzetbe hogy be kellett állítani saját antennáját. Az antenna beállítás, csak egy kis műszaki érzéket és elszántságot követel, így nem kell erre a munkára külön szerelőt hívni. Attól függően hogy milyen telepítésről beszélünk, úgy nehezül dolgunk. Parabola esetén mivel digitális jelek vannak és egy adott pontot kell becélozni az égen, szinte milliméterre pontosan, rossz beállítás esetén nem hangyás képet kapunk hanem kockázódó képet, akadozó hangot, vagy semmit. Nem bonyolult a helyzet, ha csak elmozdult a tányér és vissza kell állítani, a régi pozíció eltalálása egyszerűbb mint egy teljesen új antenna beállítás, így az irányt és a szöget is el kell találni amit még megközelítőleg sem tudunk hogy hol is állt régen.
A szereléshez szükségesek segédeszközök is.
Hasznunkra lehet egy pár ezer forintos Sat finder
nevezetű eszköz, lehet drágábbat is venni de szerintem egy állítás erejéig, ez is megteszi.
A komolyabb, árából adódóan akár, a szerelés helyszínén a készülékről az is leolvasható hogy egy adott transzponderen mekkora jelet találtunk.
A telepítés még egyik nélkülözhetetlen eszköze lehet egy megbízható iránytű. Nélküle csak saccolhatjuk a pontos irányt, sokkal tovább elfogunk szórakozni.
Ha az elejéről kezdjük, akkor az antenna tartó árbócot érdemes olyan helyre rögzíteni ahol nem fogja semmi leárnyékolni(fa, ház, stb...)Feltételezvén hogy a
szokásos műholdakat szeretnénk elérni (déli állás-Astra, Intelsat)az antenna tartó árbócot déli oldalra rögzítsük fel. Ha nem maradt más választásunk akkor
a háztetőre kell rögzíteni,nem falra, jobb rálátást kapunk. Miután rögzítettük az antennatartó szerkezetünket méghozzá úgy hogy a lehető legjobban függőleges pozíciót érjen el (Sokkal kevesebb munkánk lesz) és stabilan, nagyobb erőhatásokat is kibírjon,(vegyül figyelembe az egyre szélsőségesebb időjárást, nagy szélviharokat, mivel az antenna nagy felületet képez egy szélroham könnyen kitörheti, elforgathatja)együk példának az Astra 19.2 ° található műholdat és olcsó Sat finder jelenlétét. Amint megállapítottuk a pontos déli irányt, ami a nulla foknak felel meg,el is kezdhetjük a műveletet. Itt két irányt vesz fel az antenna beállításnál. Vagy Sat findert használunk, vagy a műholdvevőnk jelerősségmérőjét figyeljük. Érdemes a kettő kombinációját alkalmazni, mivel műholdanként lehetséges azonos frekvencia ezért könnyen hihetjük más műholdra hogy már meg is találtuk. Ha bekötöttük a sat findert a beltéri és a fej közé, és a beltéri jelerősség mérő menüjénél kiválasztottunk egy élő frekvenciát kezdjük el az antennát nagyon lassan lépésenként keleti vagy nyugati irányba mozgatni, túl a feltételezett műhold pozícióján.(Vegyük figyelembe az antenna papírjain feltüntetett földrajzi és szélességfokokat,kiindulási pontnak kiváló, sokat segít).Ha műholdat találunk sípoló hangjelzést kapunk, ha ez elmaradna, felfelé vagy lefelé változtassunk az antenna szögén egy fokkal és újra az előző lépés.(0° fokról lassan irány kelet-nyugat). Ha fokozatosan lefelé mozgatva az antennát, nem találunk semmit,akkor irány felfelé. Ezt mind addig ismételjük, míg el nem találjuk azt az övet amelyiken a műholdak találhatóak.Ha műholdat találunk rögtön léptessük a beltéri egység menüjében a frekvenciákat ellenőrizve hogy a kívánt műholdat találtuk e meg.
Ha elég sok frekvencia nem található valószínű hogy egy másik műholdra akadtunk, folytassuk a keresést. Itt jöhet jól az iránytű, segítségével könnyen megtalálhatjuk a 19.2° -ot, azután már csak finomhangolni kell. Ha minden frekvencia esetén van
jel, de vannak gyengén vehetőek, jó nyomon járunk, csak annyi dolgunk van hogy finomítsuk a beállításokat
.Függőleges és vízszintes irányban is kicsit mozgassuk a tányért közben figyeljük a jelerősséget. Ha egy bizonyos szintnél nem akar jobb lenni a jel, úgy érezzük egy helyben toporgunk, a fej fokonként jobbra vagy balra forgatásával is lehet finomítani az erősséget. Ha minden rendben van, húzzuk meg a csavarokat óvatosan hogy nehogy elmozduljon az antenna. A csavarokat felváltva húzzuk meg, kettő
húzás az egyik oldalt, kettő a másik. A biztonság kedvéért érdemes még egyszer leellenőrizni a jelszintet. Nem is ördöngősség az antenna beállítás, most már jöhet a telepítés. Ezekkel a lépésekkel mindenki saját maga is be tudja állítani az antennáját,én személy szerint már forgatómotort használok,fő a változatosság.
Üdv.: moele
(#) sancika0811 válasza moele hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

KÖSZI 1000 . köszi!!
(#) geri1996 hozzászólása Dec 29, 2011 /

Üdv
azt szeretném megkérdezni hogy nekem van egy orton 4100c bertérim és az mostmár nem ad képet mert azt irja ki hogy kódolt műsor. azt mondjak erefele hogy rá kell valamilyen szoftvert telepitenni mert ez még a régi szoftveren fut.
csak nem tudom hogy milyen szoftvert kell rátenni és hogy azt hogyan kell rá telepitenni.
Aki tud valamit valamiről azt meghálálnám.
Előre is kösszönöm
(#) eSDi válasza geri1996 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Üdv!

Ha minden igaz itt megtalálsz minden hozzávalót: Bővebben: Link
Azért még várj egy kicsit, hátha tud valaki jobbat...
(#) biji válasza geri1996 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Szia! Mit szeretnél nézni vele?

üdv
még aszt szeretném megkérdezni hogy ezekhez a bertérikhez kell e valami program hogy fel lehesen frissiteni vagy szoftvert rátenni.
meg még hogy ezt nekem valaki le tüdná nekem irni lépésről lépésre nagyon meghálálnám
irjatok ha tudtok valamit
előre is köszönöm

üdv
megint én vagyok.
azt szeretném megkérdezni hogy a bertérit hogyan kell rátenni szoftvert meg hogy kell keresni hozzá valót.
ha valaki tud orton 4100c bertérire szoftvert az irjon
elére is kösszönöm
(#) Moderátor hozzászólása geri1996 hozzászólására (») Jan 4, 2012

Szia!
Akár óránként beírhatod ide a kérdésed, akkor sem fogsz számodra kielégítő választ kapni rá.
1. (a legfontosabb ok) amit szeretnél, az illegális.
2. egy ilyen szoftverfrissítés egyáltalán nem kockázatmentes dolog, s látván a hozzáértésedet, senki sem vállalja, hogy hozzásegítsen egy 10000 forintos levélnehezék készítéséhez.
3. ha netán sikerülne is a frissítés, akkor sem kapnál számodra kielégítő eredményt, mert amióta a DIGITV véglegesen átállt az N3-as kódolásra, azóta nem tudják (akarják) feltörni, s ezért az újabb szoftokban sincs benne a megoldás a problémádra.
(#) busz10 hozzászólása Feb 3, 2012 /

sziasztok van egyy globo 7010 es belterim--nemukodik a tap mar csereltem a kondikat de nem indul. a kijelzo sotet mi lehet még baj.ki tud segitsen.szisztok
(#) abcdabcd válasza busz10 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Mérd meg a diódákat, szintén dióda/szakadás-vizsgálóval nézd meg az optó két oldalát is, hogy jónak tűnik-e, ha van benne tl431 azt is hasonlóképpen, vagy ezek nem drágák ha ilyenek vannak benne esetleg ezeket is cseréld, ha nem találsz semmi bajukat, de a táp egyébként meg jónak tűnik... keress esetleg zárlatos kondit, ha van olyan amit nem cseréltél ki... esetleg magát a vezérlő ic-t is cseréld ki... meg a mellette lévő kis elkót az a működési frekihez kapcsolódik ha az nem jó akkor valószínű nem megy jól a táp se... bár nem írtad, hogy hogy ment tönkre mert pl villámlás esetén pl lehet akár az egész primer oldalt mérés nélkül cserélheted is...
(#) busz10 válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

egyszeruen lealt de neha gondol eggyet és beindul de ez ritka eset.pld- ha a csatlkozobol kihuzom eggy pár percre és aztán meg áll a tudomány
(#) busz10 hozzászólása Feb 3, 2012 /

megmértem a diodákt mind jo kondikt ujra cseréltem mégsem indul be.egy kis remeny már van , hogy a kijelzo vibral szóval gyorsan kibe kapcsol.ha tud valki segitsen.
(#) kadarist válasza busz10 hozzászólására (») Feb 3, 2012 / 1

Szia!
A hálózati pufferkondit is cserélted?
(#) busz10 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

igen azt is cseréltem.mitevo legyek.az ic cainlhatja ezt
(#) abcdabcd válasza busz10 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Csinálhatja persze, ha nem akarsz bíbelődni vele és valami általános típus van benne akkor azok kb olyan max 500Ft körülig beszerezhetők szoktak lenni, lehet a legegyszerűbb, ha kicseréled...

Az ic körül a kis kondikat is cserélted?
(#) busz10 válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

igen ki ,de trafó után melegszik a c 15os kondi
(#) didyman válasza busz10 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Legalább egy kicsit figyelj már oda arra, hogy hogyan írsz! Borzalom olvasni.
A C15 az miféle kondenzátor lesz?
(#) busz10 válasza didyman hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

bocsi az irásért, kondi 50 volt 100mkfr
(#) didyman válasza busz10 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Csere.
(#) busz10 válasza didyman hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

a melegedés megszünt, denem indul.maradt az ic csere. előre is koszi.
(#) busz10 hozzászólása Feb 7, 2012 /

koszi mindenkinek asegitseget, az ic halt meg
(#) Ades1980 hozzászólása Feb 24, 2012 /

Itthon eddig egy galaxy analóg beltéri teljesített szolgálatot, és az astráról vette a jelet. Ma le lett cserélve egy digitális optibox gekko hd-re, a sateliteknél 19,7 Astra 1F 1M-et lehet beállítani, majd csináltam egy vak keresés, de a végén csak spanyol és francia csatornákat állított be, abból is a legtöbb az kódolt. a jelszint 80% körül van.
Szeretném a német nyelvű adásokat fogni, valakinek valamilyen ötlete?
A segítséget előre is köszönöm!
(#) Action2K válasza Ades1980 hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

A vak keresés mindent leszed. Nem lehet, hogy az antennád másik Astra-ra áll?
(#) Ades1980 hozzászólása Feb 24, 2012 /

mármint hogy nem a 19,2-őn?
Köszönöm a gyors választ mindenesetre

És ha több van 19,2-őn, akkor hogy tudom módosítani, hogy melyiket vegye? nyilván ez beltéri függő
(#) Ades1980 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Ez azért érdekes, mert ezen régebben, ill. még ma is analógon jöttek a német adók. De a digitális egyszerűen nem látja. Az antenna kb. 7-8éve még mint upc digital antenna működött, azóta nem is nagyon lett elállítva onnan.
(#) thoger hozzászólása Feb 29, 2012 /

Szóval most lettek lecserélve a régi SAT-os beltéri egységeink, szuperinteligens facebookos youtubos videótékás internetes Huawei ec2208s készülékre, de az öreg FUNAI TV-2000A Mk6 televízióm a szerelő szerint nem bírja a jelet, mert gyenge a videó procija.

A tv-n van scart, és van BNC/RCA, de sajnos nem működik se rendes scartal se scart átalakítóval se semmivel. A jel túlságosan új, és a tv nembírja. Ilyenről én még nemhalottam, de ha ez így van valami egyszerű elektronikával biztosan le lehet butítani azt a fránya hipermodern jelet.

Remélem érthető voltam, és mindent leírtam. Kösz a rajzot előre is
(#) abcdabcd válasza thoger hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Ez nekem valami majomvakításnak hangzik a szerelő részéről... vagy nem akarja vagy nem tudja megoldani a felmerült problémát...

Ha a beltérinek van analóg kimenete, ami szabványos SCART/kompozit/S-Video, akkor annak mivel szabványos olyan jelet kell adnia, amit a szintén szabványos bemenet fogadni tud... ebben semmi nagy dolog nincs...

Mivel a tv eddig jó volt, így gondolom a beltérivel van valami gubanc... próbáld meg a "központban" elérni az illetékest telefonon, ha már a szerelő nem tudta megoldani a gondot, ami az Ő készülékükkel van...

Esetleg próbálj meg egy dvd lejátszót vagy valamit kötni arra a bemenetre, ahol a beltéri van most, hogy nehogy a végén kiderüljön, tényleg a te készüléked hibásodott meg, és aztán még rádhúzzák a kiszállási költségeket is azért szóval nehogy ott égj be, hogy a tv-d mégse jó... de az akkor is valami meghibásodás, nincs köze semmi régi új jelekhez
(#) thoger hozzászólása Feb 29, 2012 /

Nem majom vakítás, mert tényleg nem megy. Megpróbáltuk azt hogy az újabb fajta tv-n (úgyan úgy képcsöves, de nem ezer éves) beüzemeltük a beltérit, beállítottuk a videó jelet is hogy régi szabvány, 4:3, és nem 1080p. De hiába kötöttük rá, nem megy, Egy fehér valami villódzik a képernyő közepén és csókolom. Mint írtam próbáltuk scarton, próbáltuk RCA-n.

A tünet is arra utal hogy a tv bizony nem bírkózik meg ezzel a videó jellel. A csávó mondta hogy bizony ezt mondták hogy előfordul hogy régi tvvel nem megy.
Szóval még mindig fent áll a kérdés.
(#) abcdabcd válasza thoger hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Szerintem pedig valahol máshol van a megoldás! Az lehet, hogy a box nem szabványos jelet küld, és mivel vagy a csomag részeként vagy külön pénzért, de a szolgáltatás elérése érdekében fizettél a készülékért, így a legjobban azzal járhatsz, hogy a szolgáltatótól kérsz segítséget, akár más készülék formájában, ha ezt az adott típust a gyártási helyén nem tudták megfelelően, a szabványok szerint elkészíteni...

Az újabb tv-n ezek szerint működik?
És ezen a régebbin a bemenetek biztos jók? Más készülék jó ugyanoda dugva?
Ha valós is a dolog, elég érdekes lenne a megoldása, mivel azt se tudjuk mit keresünk, egy olyan "szabványos" jelet kéne megjeleníteni, ami mégse szabványos...

Egy ötlet beugrott, amiről mostanában olvasgattam, hogy bizonyos DVD felfevőknek van analóg képet javító szolgáltatása, vagy az, de lehet egy sima VHS video is jó lehet átküldeni rajta a jelet, hátha úgy látszik belőle valami a tv-n is, ha nem akkor meg szerintem kilincselni a szolgáltatónál, nehogy már még nem megfelelő készüléket adnak, és még le is ráznak, ha szóvá teszed
Következő: »»   27 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem